User Tag List

Sayfa 288/1068 İlkİlk ... 188238278286287288289290298338388788 ... SonSon
20286 sonuçtan 5.454 ile 5.472 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolar en çok Tl karşısında değer kaybetti.. Globalde zaten güçsüz,

Birkaç gün önce Cemil Ertem açıkmaları vardı.. " Bayram sonrası içte ve dışta pekçok olay olacak "

1. Mb tarafından dolar hazır globalde güçsüzken işlem hacminin düşmesi ile birlikte değersizleştirildi ki hazırlık yapılıyor...

2. Bayram sonrası Mb faiz indirime başlayabilir ki kur belli seviyeye getirildikten sonra işi kolaylaşıyor...

3. Bayram süresi içerisinde tutuklamalar olabilir

4. Bayram süresi içerisinde veya sonrasında Askeri harekat olabilir (Yüksek ihtimal değil)

Bunun dışında pekçok olumsuzluk var.. Hazine 2 yıllık borçlanma faizleri 2008-2009 Krizi seviyesini gördü.

Türk telekom borcunu ödeyemiyor ve en büyük alacaklısı Akbank - Garanti - İŞ bankası... Bu ödenmeyen krediler henüz batık kredi statüsünde değil ama Hazine Türk telekom'a 60 gün süre verildi ki ödenmediği takdirde kredi yakın takibe giriyor ancak hükümet bunu bir şekilde kalem oyunu ile üstünü örtecektir...

Pekçok büyük şirket kredi borçlarını ödeyemiyor ve temerrüde düşüyor., Ekonomi yönetimi bunu çok iyi biliyor ancak bir çözüm yok.. Aşırı derecede yükselen finansman giderleri şirketlerin borçlarını ödeyememesi sorununu doğurdu.. Endonezya Malezya Brezilya Rusya hepsi faiz indirirken Türkiye faiz artırdı , kısaca şu anda en çok faizi biz veriyoruz...

Fed'in bilanço daraltmaya başlarsa bu faiz artışısında çok daha etkili olur ancak Abd'de Trump herkes ile kavgalı olduğu için Abd Hükümetinin kapanma riski de Abd dolarının güçlenmesini engelliyor..

Sonuç olarak şu anda dolar ucuz... Ama Tl faizleri çok yüksek ...

Dolar tekrar güç kazanmaya başlayacaktır ancak eylül gibi Abd'nin bilanço daraltma sinyali vermesi gerekiyor ki bu olmasa dahi yinede dolar değer kazanacaktır...

Dolar her sene bu zamanlar değer kazanmaya başlar ve pik yaptığı aylar 10. Ay ortası 11 ve 12. Ayın ortasına kadar...
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ES353 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu doların böyle düşmesi normal mi ? bana yine birileri bişeyler vurucak gibi geliyor ama izleyip göreceğiz...
    En büyük manipulasyonu zaten Mb yapıyor.. Piyasalar kapandıktan sonra normal vatandaşa alım satım imkanı vermiyorlar... Yapacak birşey yok ülke gerçekleri bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugun 48'den de mal aldim ama suan 43 leri zorluyor...
    47'nin alti 40'lara kadar bos demistik ama bunun gerceklisecegini dusunmemistim...
    Bende alım yaptım 3.48 - 3.46 .. Bayram sonrası kademeli olarak devam edeceğim...

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende alım yaptım 3.48 - 3.46 .. Bayram sonrası kademeli olarak devam edeceğim...

Bende ilk 3.52 Sonrası 3.48 den alım yaptım,Daha düşüş olurmu bilmiyorum olursa devam edicem.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün bir araç için kapora aldım. araç bedeli 37.500. adam istersen dolarda verebilirim dedi. döviz bürosunun alışından. alsam mı diye düşünüyorum ?
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dusuk seviyeden alinir ama pazartesi gorulmeli...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir parça daha dolar aldım... Kademeye devam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir parça daha dolar aldım... Bu arada Altının Onsu 1320 Usd şu anda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KENDİME YAZILAR - Mahfi Eğilmez yazıları: Varlık Fonu Bir Yaşında

Mahfi Hoca güzel yazı yazmış.. Kısaca Varlık fonu 1 senesini doldurmuş ama ortada hiçbir rapor yok.. Ne iş yaptı zararmı etti karmı etti? Hissemi aldı yurt dışından kredi mi aldı (ipotekli) ... Hiçbir bilgi yok malesef..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kore Nükleer silah denemesi yapmış ve 6.3 Şiddetinde deprem olmuş
    ... Altın ons 1327 usd idi pazar gecesi yükselmeye başlar ... Dolar da diğer Major paralara (Euro Jpy Sterlin gibi )karşı değer kaybecektir ancak Tl karşısında yükseleceğini düşünüyorum... Bayram sonrası tekrar kademeli olarak Usd alımına devam edeceğim.. Benim düşüncem hazır işlem hacmi düşükken Mb Usd'yi belli bir oranda geri çekti ki Bayram sonrası faiz indirimleri için alan açtı kendisine.. Cb danışmanları ndan bir tanesi dün Aof'nın çok yüksek olduğunu söyledi ki niyetleri faizi indirmek ancak bı seferde Kore işi çıktı ... Son gelen Abd verileri dolar lehine olmadı ancak Tl'nin değerlenmesi kesinlikle buna bağlanamaz.. Altın alan arkadaşlar güzel kazandı , zaten Altın en sağlam yatırım aracıdır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kore Nükleer silah denemesi yapmış ve 6.3 Şiddetinde deprem olmuş
    ... Altın ons 1327 usd idi pazar gecesi yükselmeye başlar ... Dolar da diğer Major paralara (Euro Jpy Sterlin gibi )karşı değer kaybecektir ancak Tl karşısında yükseleceğini düşünüyorum... Bayram sonrası tekrar kademeli olarak Usd alımına devam edeceğim.. Benim düşüncem hazır işlem hacmi düşükken Mb Usd'yi belli bir oranda geri çekti ki Bayram sonrası faiz indirimleri için alan açtı kendisine.. Cb danışmanları ndan bir tanesi dün Aof'nın çok yüksek olduğunu söyledi ki niyetleri faizi indirmek ancak bı seferde Kore işi çıktı ... Son gelen Abd verileri dolar lehine olmadı ancak Tl'nin değerlenmesi kesinlikle buna bağlanamaz.. Altın alan arkadaşlar güzel kazandı , zaten Altın en sağlam yatırım aracıdır...
    Şu konuda yorumlarına güvenip, değer verdiğim 2 kişiden birisiniz ......
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Estağfurullah kardeşim.. Elimden geldiğince birşeyler yazıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dolarin tl karsisinda asil dususu bizim piyasalar kapaliyken,cuma aksami uluslararasi puyasa satisi ile oldu.
    Daha once belirttigin gibi,ultra sig olan piyasada at oynattilar. Carry trade parasi oldu.
    Mutlaka yukari yonlu acilicak ama bizim piyasa acilinca nasil yon olur bilemedim. Alabilen pazar sabaha karsi alsin.
    Parite etkisinden arindirirsak cumaya kadar kayda deger birsey yoktu.
    Kore isi bize net olarak hemen yansimasa da altincikar icin satis imkani.(ben olsam boyle yapardim)

TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    05.09.2017:

K.Kore'nin nükleer denemesi dünyayı korkutsa da mali piyasaları pek ürkütmüşe benzemiyor. FED'in faiz artıramayacağı inanışı piyasaları olumlu etkiliyor.

Tatil boyunca düşüş kaydeden USDTRY kuru kurumsal döviz talebinin geri dönmesi ile dengelenebilir.

TÜİK'in TSİ10:00'da açıklayacağı Ağustos ayı enflasyon raporu önemli.
    Beklentiler aylık TÜFE artışının %0.15 olacağı yönünde...

Uzun bayram tatili sonrasında sonbaharın ilk işlem günüyle birlikte yeniden bültenlerimize başlıyoruz. Gündemin ilk maddesi K.Kore... K.Kore'nin hafta sonunda gerçekleştirdiği devasa büyüklükteki nükleer silah denemesi jeopolitik risk algısını bozdu. II. Dünya Savaşı'nda Japonya'ya atılan atom bombalarından çok daha şiddetli olan ve 6.3 şiddetinde bir deprem etkisi yaratan nükleer silah denemesi açıkçası dünyayı korkutuyor. Bu gelişme karşısında ABD'den gelen "her türlü opsiyon masada" açıklaması risklere karşı korunma enstrümanı olarak kabul gören Altın fiyatlarını 1343 dolar/ons ile bir yılın zirvesine itti. Konunun diplomasi ile çözümüne yönelik çabalar sürüyor olsa da umutlar her geçen gün biraz daha zayıflıyor. Japonya'nın G.Kore'deki vatandaşlarını tahliye etmeye başlaması; G.Kore'nin olağanüstü duruma geçmesi ve ABD Başkanı Trump'ın twitter üzerinden geçtiği mesajlar önümüzdeki günlerin çok sıcak geçebileceğine işaret ediyor.

K.Kore'nin akıllara durgunluk veren adımları tüm dünyayı korkutuyor olsa da mali piyasaları çok ürküttüğünü söylersek okuyucularımızı yanlış bilgilendirmiş oluruz. Zira, riske doğrudan maruz kalacak olan G.Kore borsa endeksi bir günlük düşüşün ardından bugün hafifçe artıda işlem görüyor.
    Nasıl oluyor da tehditlerin geldiği K.Kore'den sadece 35 mil uzakta olan Seul'de borsa endeksi nükleer bir saldırı ihtimalini görmezden gelebiliyor!
    Bu soruya cevap vermek demek küresel mali piyasalara son dönemde hakim olan iyimser havayı anlamlandırmak ile eşanlamlı... Küresel likidite koşulları o kadar elverişli ki (hem bol hem de maliyeti çok düşük) finansal yatırımcıları riskleri tam manası ile görmekten alıkoyuyor. ABD'den gelen zayıf makro ekonomik veriler de bu havayı pekiştiriyor. Bizim piyasalar tatil nedeniyle kapalıyken geçen Cuma günü ABD'de açıklanan istihdam raporunun zayıf gelmesi bu eğilimi daha da desteklemişti. Piyasalar Amarikan Merkez Bankası'nın (FED) bu yıl içerisinde faizlerde herhangi bir artırıma gidemeyeceğini düşünüyor ve fiyatlamaları da bu bağlamda yapıyor.
    Bu hususta en önemli somut sinyali 19-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan FED faiz toplantısında alacağız. Ancak görünen o ki zayıf enflasyon verileri FED'i faiz artırmaktan alıkoyacak. Bu beklenti de küresel mali piyasaları olumlu mânâda destekliyor.

Biz tatildeyken USDTRY kuru elektronik işlemlerde 3.41'lere; EURTRY kuru ise 4.05'lere kadar geriledi. Tatil öncesi bültenlerimizde vurguladığımız üzere Türk Lirası'nın sunduğu yüksek faiz yabancı yatırımcıların iştahlarını kabartıyor. Kurlarda düşüş olacağını tahmin ediyorduk ancak bu kadarını açıkçası beklemiyorduk. Döviz piyasasında yabancı yatırımcılar uzunca bir süredir yüksek faiz avantajı nedeniyle satıcı konumunda.
    Bireysel yatırımcılar ise TL'nin yüksek getirisinden mahrum kaldıkları gerekçesi ile düşen kurlara rağmen beklemeye geçtiler. Gerçi, döviz opsiyonlu mevduatlardan dolayı açıklanacak ilk veride bireysel yatırımcıların döviz mevduatında artış görebiliriz ancak genel eğilimleri bekle-gör haline döndü. Kurumsal yatırımcılar ise döviz almak zorundalar zira net ithalat ödemeleri ile döviz borçları bunu gerektiriyor.
    Türkiye'nin Mayıs-Temmuz arasında her ay ortalamada 8 milyar dolar civarında bir dış ticaret açığı verdiğini belirtmekte fayda var! Kurumların mecburi döviz talepleri tatil öncesinde USDTRY kurunu 3.50 civarında tutuyordu. Ancak, tatil boyunca bu talebin kaybolması, öte yandan yabancı yatırımcıların döviz satışlarının sürmesi yönünde bir konjonktürün hakim olması sonucu kurlarda sert bir düşüş kaydedildi. Bugünden itibaren kurumsal döviz talebinin geri dönecek olması ve döviz kurlarının mevcut düzeyinin sunacağı imkan sayesinde kurlarda bir miktar yükseliş yaşayabileceğini tahmin ediyoruz. Ancak, küresel likidite koşulları mevcut cazip durumunu korudukça döviz kurları aşağı yönde baskılanmaya devam edecek gibi...

Son ayların en hareketli finansal enstrümanı olan EURUSD paritesi geçen hafta da dalgalanmaya devam etti. 1.2070 ile neredeyse son üç yılın en yüksek seviyesine ulaşan parite sonrasında 1.1900 civarında dengelendi.
    Paritedeki yükseliş, ya da daha doğru bir tabirle ABD Doları'ndaki (USD) değer kaybının arkasındaki en temel neden ABD Başkanı Trump'ın görev süresini tamamlayabileceğine ilişkin kaygılar... Bu ihtimalin zayıf olmadığını not düşmekte yarar var! Bu risk var olduğu sürece USD'nin kolay kolay belini doğrultamayacağını söyleyebiliriz. Paritedeki yükselişin ardındaki ikinci neden, ki Euro son dönemde nerdeyse tüm para birimlerine karşı yüksek oranda değer kazandı, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ultra-gevşek para politikalarından çıkmaya başlayacağına ilişkin öngörüler... Makro ekonomik veriler bu öngörüleri açıkçası destekliyor.
    Ancak, Euro'nun bu yıl %10'un üzerinde değer kazanması bu planları öteleyebilir. Zira güçlü Euro demek zayıf ihracat anlamına geliyor. Bu da büyümeyi aşağı çeker. Dahası, güçlü Euro demek zayıf enflasyon demek! Bu koşullarda ECB tahvil alımlarında azaltım planını erteleyebilir. Bu ihtimal geçen hafta mali piyasaların kulağına fısıldandı. Zaten EURUSD paritesindeki yükselişi durduran etken de bu oldu. EURUSD paritesinin geleceği açısından ECB'nin Perşembe günkü kritik faiz toplantısının önemli olacağı aşikâr. O ana kadar EURUSD paritesinin 1.1900 seviyesi etrafında dengelenmesi olası. ECB toplantısına ilişkin görüşlerimizi yarınki bültenimizde paylaşıyor olacağız.

TÜİK bugün TSİ10.00'da Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak.
    Beklentiler aylık TÜFE'nin %0.15 oranında artacağı yönünde. Bu yönde bir gerçekleşme durumunda yıllık TÜFE enflasyonu yeniden çift hanelere çıkmış olacak. Ancak, aralarında çok kuvvetli bir korelasyon olmasa da İstanbul bölgesi için açıklanan veriler gerçekleşmesinin tahminlerin bir miktar altında kalabileceğine işaret ediyor. Bu yönde bir tablo mali piyasalardaki iyimserliği destekler ve TCMB'nin fonlama oranında bir miktar da olsa gevşemeye gitmesine imkan sağlayabilir. Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Ertem'in geçen haftaki bir köşe yazısında fonlama maliyetinin çok yüksek olduğuna yönelik vurgusuna bu noktada işaret etmekte yarar görüyoruz.
    Bugünün yurtdışı gündeminde Kore konusu bir numarada kalmayı sürdürecek.
    Makro ekonomik veri gündeminde Avrupa'da PMI rakamları, Euro Bölgesi perakende satışları, ABD'de fabrika siparişleri ile FED üyelerinin konuşmaları takip edilecek. K.Kore kaynaklı beklenmedik bir gelişme olmaması halinde küresel mali piyasalardaki olumlu görünümün korunacağı kanaatindeyiz.

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar daha düşer mi yoksa alınabilecek en iyi yerde mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    42-45 ben olsam alirdim....

wekoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kore başını yiyecek sonunda piyasalar bir anda bu kadar etkilenirmi arkadaş ya altın yine üst seviyelere tırmandı
    gariban 106 gti....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugünkü Usd yükselişinin sebebi enflasyon verisinin Çift haneli gelmesi, daha da kötüsü ÜFE'nin %16'larda olması ... Üstelik bu veriler Tuik'e ait Demekki gerçek enflasyon felaket.. Bunun anlamı şu Üfe (Üretici fiyatları endeksi) enflasyon daha da yükselicek.. Enflasyon yükselince faizler daha yükselicek demektir... Ya Tl değer kaybedecek yada Mb faizleri artıracak.. A.O.F.'yi yukarı çekerek...

Veya şunu yapacak ... Faizleri sabit tutmaya çalışıp (Hatta düşürüp) Döviz kurununa da el altından müdahale bulunacak... Ki yapmadıkları birşey değil

Şimdi yapılması gereken (kendi adıma konuşuyorum) Olabildiğince uzun vadeli ucuz kredi almak... Çünki kredi faizleri daha da yükselicek (Mevduat faizleri de öyle)

Enflasyonun yükselme sebebi gıda olarak gösteriliyor ki asıl sebebi ülkede üretimin kalmayışı, Benzin mazot, dolaylı vergiler, vs. vs. Yaz sezonunda bile böyleyse kışı düşünemiyorum valla.. , Kışın enerji ihtiyacı artacak, sebze meyve fiyatları yükselicek,Turizm geliri azalacak vs. vs...

Karar sizin ,

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler