User Tag List

Sayfa 434/1068 İlkİlk ... 334384424432433434435436444484534934 ... SonSon
20286 sonuçtan 8.228 ile 8.246 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adamizda akp li olanlara sorum var ve acik yureklilikle cevwolarmisiniz?
    Ulkenin ekonomik durumu ortada,400 odali yazlik saray ve bir okadar masrafli mustemilat yapilmasina nasil bakiyorsunuz?
    Bu soruyu bakan yeğeni arkadaşıma sordum hani ailesinde AKP nin temel kurucularından 3-4 kişi var siyaseti pek sevmez ama direk sordum yüzüne cevabı aynen veriyorum.

"Türkiye'ye kalacak bir saray sonuçta Cumhurbaşkanı görevi bitince sarayı alıp gitmeyecek ya"

Maddi durumları hep çok iyiydi hatta AKP ye sıkıştıkları zaman seçim programlarında yardımcı olurlar çok saygın bir aileler manevi yönleri de kuvvetli ve hepsi iyi eğitim almış insanlar ama ben bu insanların düşünce yapısını anlayamıyorum...

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Su bin kusur odali saray icin de aynisini diyor bu topluluk...
    E o zaman bu mantikla gidersek ulkede saraylar olsun. Nasil olsa kalicak... E peki lazim mi? Geregi var mi? Butce fazlamiz varda, buyuzden mi yapiyoruz? Saltanat nedir,iste tam da karsiligi bu...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanukovic de kendine koca saray yaptırmıstı halk ayaklandı arkasından rusyaya kactı, saray suan turizme hizmet veriyor. darısı basımıza ne diyim.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanukovic de kendine koca saray yaptırmıstı halk ayaklandı arkasından rusyaya kactı, saray suan turizme hizmet veriyor. darısı basımıza ne diyim.
    halkın ayaklanması saray değil rusyayla yakınlaşma kararıydı, tabi sarayıda illaki protesto etmişlerdir ama çok alakasız milletleriz, seninki sadece bir umut olarak içinde seninle birlikte toprağa gider itibardan tasarruf olmaz unutma.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    30 Mart - 30 Haziran - 30 Eylül - 31 Aralık.. Bu tarihler Bilanço dönemine denk geldiği için Kur olabildiğince düşük tutulmaya çalışılır.. 2. Sebebi ise Borcu olan Döviz tutan şirketlerin Dönem sonu faiz ödemeleri / Kdv / Sgk gibi giderleri olduğu için Döviz satar.
    abi kuru düşük tutmaya çalışan kim? bunu nasıl yapıyor bu dönemde?
    kurun düşük tutulması döviz borçlu firmaların mı işine geliyor?
    öğrenme amaçlı soruyorum varsa biraz daha teknik bilgi alabilirim
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi şöyle izah edeyim, Diyelim A Bankasının toplam 1.000 usd borcu olsun... Bilanço döneminde kullanılacak kur (30.03 - 30.06 - 30.09 - 30.12 ) tarihinde kur 3.55 Olursa 1.000 Usd x 3.55 = borcu 3.550 Tl olur.. Diyelim kur 3.7 kapattı dönem sonunda o zaman borcu otomatik olarak bilançoda 3.700 X 1.000 = 3.700 Tl olur... Burada verdiğim örnek sadece 1.000 Usd için!!! toplam borcun 500 Milyar Usd'ye yaklaştığında oluşacak durumu hesap edin.. Sadece Bankalar'da değil bunun içinde özel şirketler de var.. Bilanço makyajı sadece kur ile yapılmaz ama bizim gibi döviz borcu yüksek ülkeler için elzem

2) Gysih hesaplanırken Kurun sene içindeki ortalaması alınır, dolayısıyla Döviz kuru ne kadar yüksek olursa Gsyih döviz bazında o kadar düşer ve Gsyih Döviz bazında düştükçe otomatik olarak Dış borcun, Cari açıkın, toplam borcun Gsyih'a oranı artar ve makro ekonomik göstergeler bozulur...

Şimdi sorun şurada biz gelişmemiş bir ülkeyiz , çıkart faizi %40'a Dolar düşsün 3'ün altına ve direkt olarak Gsyih döviz bazında artmış olur ama bu çok büyük bir yanılgı çünki faiz ile makyaj yapmak gibi birşey bu.. İşte Fed para bastığında olan buydu bizim faizlerimiz Gelişen ülkelere göre aşırı yüksek kaldığı için üzerine de para yağmuru olunca Gysih'mız artmış gibi gözüktü ve halk bunu hükümet başarısı olarak gördü şimdi ise makyaj aktı akmaya devam ediyor ve gerçek silulet ortaya çıktı ama hala makyajın kapattığı yerler var onlarda en geç %90 üzeri ihtimal bu sonbaharda akar..
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bankalar ve Özel sektör sene içerisinde 4 Adet Geçici bilanço beyanında bulunur... Dolayısıyla Döviz borçları Tl'ye çevrilirken 30-03 - 30.06 - 30.09 - 31.12 tarihindeki Kur kapanışına göre hesap edilir.. İyi bilanço demek iyi şirket / Banka değeri demek ...

Şimdi eskiden Bankalar sırtlıyordu Borsayı ve para girişi oluyordu Bankalar çok kar edicek beklentisi ile ... Son faiz artırımlarından sonra işler terse döndü çünki 1) Bankalar kısa vadeli kredi ile uzun vade kredi kullandırıyorlar yani eskiden sattığı 0.81'lik krediden zarar ediyor... Yurt dışından aldıkları sendikasyon kredilerinin faizleri Türkiye'nin sürekli notunun düşmesi sonucu hem faizi %'sel olarak arttı hemde Kur artışı sebebi ile Bankaların bilançosuna kötü yansıdı ... Böyle olunca Bankalar kar edemeyecek ve hatta reelde zarar edicek beklentisi ile Borsadan yabancı çıkışı oluyor, yabancı çıkar iken Dolar alıp gidiyor bir kısmıda Devlet tahviline vs. parayı yatırıyor... Dolayısıyla Döviz çıkışı oldukça kurlar yükselir ... İlaveten Faiz artışı direkt olarak bizim gibi herşeyi dışardan alan ülkeler için Maliyet artışına sebep oluyor buda enflasyonu tetikliyor ve tekrar kur artıyor kur arttıkça faiz artıyor vs. vs.

Aslında hepsinin sebebi belli, Devlet doymuyor ... Hazine inanılmaz rakamlarda borçlanıcak bu ay ve gelecek ay... Bu da faizleri daha da yukarı çeker çünki Devlet para emiyor yani talebi çok fazla..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi faizlerin Kredibilitesi yüksek şirketler için %25'i geçmesi (Komisyon vs. ile) ve orta halli işletmeler için %30'u bulması ile ve dahası daha da yükselicek...

Hiç kimse %25-%30 ile kredi kullanıp %15 ile mal satmaz!! Dolayısıyla küçülmeye olabildiğince az kredi ile iş yapmaya çalışacaktır, borcu çok yüksek işletmeler için malesef çok fazla darbe alıcaktır., Dolayısıyla işletmeler işçi çıkatıcaktır...

2) Aşırı yüksek faizler Konut- Araç satışlarını ve diğer kredili satışları sert bir şekilde düşürecektir böylece Devlet de vergi gelirinden mahrum kalıcaktır, Düşen satışlar sonucu yine işçi çıkartılır

3) İşsizlik en kötüsüdür çünki işsiz adam borcunu ödeyemez evine barkına birşey alamaz en kötüsü toplumsal huzursuzluk çıkartır ..

Kısaca Cb.'nin söylediği Faiz başa beladır cümlesi aslında doğrurdur dahası İngiltere'de finans çevresi " Faiz enflasyonun sebebidir" açıklamasına gülmesine rağmen bu tezi aslında doğrudur ancak bizim gibi ülkeler için doğrudur sadece .. Açık açık biz birşey üretemiyoruz herşeyimizle dışarıya bağımlıyız ve biz sıkı yönetim uygulamak zorundayız diyemez herhalde.. Neyse işte konunun özeti bu .. Kısaca enflasyonu düşürmek zorundalar ancak Enflasyon sadece üretim ile düşer,Ülkeye yabancı yatırımcı gelmesi ile düşer (Fabrikadan veya satın almalardan bahsediyorum sıcak para değil kesinlikle), üretimin olması için Adaletin çok iyi çalışması gerek hal böyle olunca fazla kafa yormaya değmez..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu ne demek oluyor;

Merkez Bankası, 1.5 milyar dolar tutarında, bir hafta vadeli, TL depo karşılığı döviz depo ihalesi açtı.

Merkez Bankası, bir hafta vadeli TL depo karşılığı döviz depo ihalesinde faiz oranını TL'de yüzde 17.75, dolarda yüzde 2.00 olarak belirledi.

anlık haber.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi faizlerin Kredibilitesi yüksek şirketler için %25'i geçmesi (Komisyon vs. ile) ve orta halli işletmeler için %30'u bulması ile ve dahası daha da yükselicek...

Hiç kimse %25-%30 ile kredi kullanıp %15 ile mal satmaz!! Dolayısıyla küçülmeye olabildiğince az kredi ile iş yapmaya çalışacaktır, borcu çok yüksek işletmeler için malesef çok fazla darbe alıcaktır., Dolayısıyla işletmeler işçi çıkatıcaktır...

2) Aşırı yüksek faizler Konut- Araç satışlarını ve diğer kredili satışları sert bir şekilde düşürecektir böylece Devlet de vergi gelirinden mahrum kalıcaktır, Düşen satışlar sonucu yine işçi çıkartılır

3) İşsizlik en kötüsüdür çünki işsiz adam borcunu ödeyemez evine barkına birşey alamaz en kötüsü toplumsal huzursuzluk çıkartır ..

Kısaca Cb.'nin söylediği Faiz başa beladır cümlesi aslında doğrurdur dahası İngiltere'de finans çevresi " Faiz enflasyonun sebebidir" açıklamasına gülmesine rağmen bu tezi aslında doğrudur ancak bizim gibi ülkeler için doğrudur sadece .. Açık açık biz birşey üretemiyoruz herşeyimizle dışarıya bağımlıyız ve biz sıkı yönetim uygulamak zorundayız diyemez herhalde.. Neyse işte konunun özeti bu .. Kısaca enflasyonu düşürmek zorundalar ancak Enflasyon sadece üretim ile düşer,Ülkeye yabancı yatırımcı gelmesi ile düşer (Fabrikadan veya satın almalardan bahsediyorum sıcak para değil kesinlikle), üretimin olması için Adaletin çok iyi çalışması gerek hal böyle olunca fazla kafa yormaya değmez..
    Geleceği görebilen varmı ben çok merak ediyorum 1-2 yıl sonra ne olacak diye, yakın geleceği hayal dahi etmiyorum. Bugün 48250 tl taşıt kredisi kullandırdım 48 aylık vadede toplam geri ödeme 83 küsür ve faiz 2,05. Şaka gibi rakamlar gerçekten çok merak ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Günkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geleceği görebilen varmı ben çok merak ediyorum 1-2 yıl sonra ne olacak diye, yakın geleceği hayal dahi etmiyorum. Bugün 48250 tl taşıt kredisi kullandırdım 48 aylık vadede toplam geri ödeme 83 küsür ve faiz 2,05. Şaka gibi rakamlar gerçekten çok merak ediyorum.
    48 lira kredi alıp 4 sene 1750 lira taksit odemek:S ve taşıt kredisi şaka gibi alan arkdaş neyin kafasını yaşıyorsa bende istiyorum abi...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne zamandır kredi işlerine hiç bulaşmadım. Süper hızlı süper düşük faizli kredi diye gelen reklama tıklayınca karşıma çıkan tablo bu.

umarım kimse bu kredi işlerine muhtaç olmaz. bu bankalarda seçimi mi bekliyordu böyle uçurmak için anlamıyorum. neyse ki kredi ihtiyacım yok bu aralar.

Gittikçe bu adamların ne kadar zeki olduğunu, ne kadar mantıklı bir karar olduğunu anlıyorum erken seçimin. Adamlar harbi king.

It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşın aldığı aracın faizi kabaca %30 ediyor.. Ama olaya çok düz mantık bakmamak gerekiyor çünki ödediği faizin bir kısmı enflasyona gidecek... Taşıt kredisi faizleri %3 ve üzerine çıktığında arkadaş karlı olucak... Birde Kur artışını dolayısıyla araç fiyatındaki oluşacak artış sebebiyle kara bile geçen oluyor.. Ama %2.05 yüksek elbette, 2016 senesinde 0.69'lu kampanyalar vardı, geçen sene 1.14 ile aldık biz.. Ve şu anda kardayız

Diyelim enflasyon %15 ve siz %20 maliyet ile kredi kullandıysanız size maliyeti %5'dir aslında...

Şirketler için araba alımı karlıdır hem kredi faizini gidere atarsınız hem aracın ötv kdv'sini toplayıp kurumlar vergisinden düşersiniz parça parça hemde bakımı,akaryakıtını gidere atarsınız ...

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşın aldığı aracın faizi kabaca %30 ediyor.. Ama olaya çok düz mantık bakmamak gerekiyor çünki ödediği faizin bir kısmı enflasyona gidecek... Taşıt kredisi faizleri %3 ve üzerine çıktığında arkadaş karlı olucak... Birde Kur artışını dolayısıyla araç fiyatındaki oluşacak artış sebebiyle kara bile geçen oluyor.. Ama %2.05 yüksek elbette, 2016 senesinde 0.69'lu kampanyalar vardı, geçen sene 1.14 ile aldık biz.. Ve şu anda kardayız

Diyelim enflasyon %15 ve siz %20 maliyet ile kredi kullandıysanız size maliyeti %5'dir aslında...

Şirketler için araba alımı karlıdır hem kredi faizini gidere atarsınız hem aracın ötv kdv'sini toplayıp kurumlar vergisinden düşersiniz parça parça hemde bakımı,akaryakıtını gidere atarsınız ...
    Evet abi orda hem fikiriz fakat bu işler nereye kadar gidecek onu merak ediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ne diyim Kardeşim, sizin gibi yıllık %30 Maliyet ile çok elzem olan Taşıt Kredisi alan kardeşlerimiz olduğu müddetçe bir süre daha idare ederiz Allah'ın izniyle... Duacıyız sizlere

Yakında erken Belediye seçime giderler ve popülüzm yapılacağı için yine faiz kur yukarı gider, son bahara kadar birşekilde taşırlar (ben öyle umuyorum) sonra tam patlar ... Faiz döviz uçuşur artık ya Imf'i çağırırlar veya başka bir formül bulup işi çözmeye çalışırlar.. Yalan haberde olsa şu Nobel ödüllü ekonomist gelicek diye haber yaptılar... Okuduğum yorumlardan birisi mantıklı geldi diyorki İngiltere istedi bu adamın gelmesini ... Yani buda Imf'siz Imf çözümü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

demek istediğim söz konusu taşıt ''lux tuketim'' sayılabilir sırf kıcımın keyfi icin 50 bin kredi alıp 45 bin faiz odeyecek akıl ve mantık yok bende bilmiyorum benimle aynı fikirde olan var mı.

ayda 3-4 lira kazanacaz diye kıcımızı yırtıyoruz şaşılacak işler gercekten.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden ben de bu kredi işlerini eleştiriyordum ama bıraktım,ülkenin durumu bıraktırdı.Bir ülke düşün ki bir vatandaşının ömrüne bir ev,bir arabayı sığdıramıyor.Şu kredi denen şey de olmasa şu dünyadan, en temel iki ihtiyacını bile karşılayamadan göçüp gidecek insanlar.Yazık çok yazık!
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşın da günahı yok, 3 aşa 5 yukarı hepimiz aynı durumdayız ...

Felsefemiz ise " Bana Lüksümü verin ihtiyaçlarım olmadan da yaşayabilirim" bu söz meşhur birinindi ama ismini unuttum...

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben eski süre gelen kredilerimin hiçbirini kaopatmıyorum şuan. Ne ev ne işyeri ne ihtiyaç vs. Borcumuz varmı var. Ancak birdaha o oranları bulma şansımız yok. O sebeple ne olursa olsun taksitlerini ödemeye devam
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler