Valla 4-5 aydır beklettiğim param vardı. Bu akşam dayanamadım 300tl den 180 gr aldım. Hayırlısı artık.
Valla 4-5 aydır beklettiğim param vardı. Bu akşam dayanamadım 300tl den 180 gr aldım. Hayırlısı artık.
sayfaya en çok yazan adam olarak sorulara kısa kısa cevap vereyim aklına yatmayan yerleri bir daha sorarsınız :9
ons fiyatı belirsiz, ciddi ciddi "altının yenmeyen bir şey" olduğunu anlamış gibi tepki veriyor piyasalar bu satış artık margin call ile açıklanamıyor, şu an yaşadığımız olay en güvenilir şeyin nakit olduğu
o yüzden ons düşmeye devam edebilir ama riske girmek isteyen büyük bir alıcı çıkarsa tekrar 1590lara taşıya da bilir kestirmesi güç, akıl vermek zor ben en güvenilir yer olarak doları görüyorum..
konu milletin döviz sevmesi ile ilgili değil piyasalarda dolar sıkıntısı yaşanması ile ilgili, kaldı ki hala en güvenilir enstrüman amerikan doları(şimdilik) yerli alıyor diye artmıyor döviz, dünya bulamıyor diye artıyor her şey nakite dönüyor ve her şeyin fiyatı dolar bazlı olduğu için ne satrsanız satın(bitcoin bile) size dolar veriyorlar bu da dolara talebi arttırıyor önceki postlarımda daha detaylı açıklamıştım
sadece altın değil borsalar, tüm emtialar, petrol, tahviller falan hiç birinden dünya ekonomi tarihi bu denli bir değişikliği bir arada görmedi siz muhtemelen altını daha çok takip ettiğiniz için öyle düşünüyorsunuz şu an yatırımcılar(küresel) kendilerini nasıl emniyete alabileceklerini kestiremedikleri için çok sert hareketler oluyor
bugün itibariyle dünya milyarderlerinin mal varlığı tekrar hesalansa geçen aya göre %25 düşüş gösterir
o kadar aptalca şeylerin fiyatları o kadar yükseklerdeydi ki şimdi hepsi hızlıca satış yiyor
ve o kadar aptal adam o kadar çok paraya sahipti ki şimdi hepsinin mal varlığı eriyor
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Karşılıksız dolar basilmasindan dolayı ilerleyen zamanda salgın geçince dolar düşecek diyorlar. Sizce?
her para karşılıksız basılıyor
abd dolar basınca avrupa euro biz tl basıyoruz haliyle reelde hiç bir şey değişmiyor..
şu an çoğunluğun yanılgısının sebebi her şeyin hala eskisi gibi olduğunu düşünmeleri
halbuki her şey değişti, tüm ekonomik sistem değişti, hiç bir şey eskisi gibi olmayacak salgın geçince
ben bazı şeyleri böyle çok erkenden emin bir şekilde söyleyince ters tepiyor farkındayım ama sonuç değişmiyor..
Ben olsam fiyat dengesi kaymış piyasada yorum yapmam yada adım atmam.
TL de iseknzaten geçmiş olsun. Dolar tabi çıkmalı,rezerv para sonuçta
Altın düşünce almak mantıklı...
Piyasa dolara boğulacak,bunu unutmayalım. 2008 in tekrarını yaşayacağız....
En güzeli birşey yapmayın. TL biz varsa ve hala kurtulamadiysaniz, fiyatı düşmüş araba alın yada fiyatı çok düşük ev vs gibi....
altın düşmeye ne kadar daha devam eder ,altından dolara geçmelimiyim ?
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
Ya da dolardan altına ?
çok uzun konu hocam ya
şimdi sokağa bile çıkamayn bir kaç arkadaş gelip "hiç bir şey değişmez" falan filan yazacak, saçma sapan içi boş fikirlerler uğraşmak istemiyorum inan
ama olabilecek ilk şeyi söyliim; sağlık kamulaştırılacak, sonrasında da devamı gelecek
kimse kimsenin özel teşebbüsüne dokunmayacak komünizm gelecek demiyorum tabiki gelmeyecek ama zenginin(dolar milyarderlerinin) sömürüsü bitecek
virüs o herkesin çok güvendiği, her şeyin özelleştiği, refahın sadece bir kesim için arttığı sistemi 1 haftada ezdi bitirdi şimdi hepsi çaresiz parayı nakite çevirmekten başka çözümleri yok..
Şu anki çaba zaten özel sektörün iflasını engellemek. Cumhuriyetin ilk yılları bu konkjektüre en uygun tanım zannedersem. Kendi kendine yetebilen devlet destekli şirketlerin baskın olmadığı bir sistem diye özetleyebiliriz.
Bizde globalleşme adına 20 senedir işleyen süreç geri işleyecek muhtemelen. Kaplitalizm 2020 versiyonu gibi düşünebiliriz.
'barmene fal baktırdım / üç votka kadar / her şey güzel olacak dedi!'
reis neredesin ekonomi çöküyor
ama tabi yanında akıllı hiç kimse kalmadı dimi? yiğit bulutun iq seviyesi sadece satıp yemeye yetiyordu büyük ihtimalle ve sende bir tek onu mu dinledin?
yok mu etrafında "ödemeler, kiralar, faturalar ertelenmezse kaos çıkar o plazalarınızı ateşe verirler insanlar" diyebilecek birisi?
yok mu bu ihtimali öngörebilen?
ben olsam; bir süreliğine sabit kur politikasına döner, fiyat kontrolleri uygular, helikopter parası dağıtırdım ve tüm ödemeleri 2. bir emre kadar ertelerdim tüm ekonomik sitemi bir süreliğine devlet kontrolüne sokardım bu herkes düüşünüyor artık kısmi olarak(fransa-almanya) uygulamaya başlayan ülkeler var ve o ülkelerin ekonomileri bizden kat kat güçlü..
Böyle zamanlarda Reyizz zaten her daim 3-5 gün gözden kayboluyor, uzaktan durumu izliii, sonra bir senaryo yazıyoo ve hüloolarını sevindiriyoo. Avrupa bizi kıskanii, valla bu sefer biz bişi yapmadık... Bakalım ne yumurtlayacak yarın...
MSN => raymanbu@hotmail.com
Altın dün 1.453'lere geldiğinde trafikteydim alım yapamadım. Dün 1.511'leri görünce 1.470'lere çekilirse alacağım diye sessiz düşünüyordum ki geldi fakat çok kararsız kaldım ne yapılması gerektiği ile ilgili..
Ben bur konuda farklı düşünüyorum. Ay sonu kiram bu ayki vergim nolacak gibi şeyler duyuyoruz. Bukadar ucu ucuna yaşamayı göze alıyorsanız, yani bunları bile çıkarabilecek acil birikiminiz yoksa o sizin probleminiz bukadar açılmayı göze alıyorsanız havanın değişebileceğini tahmin etmelisiniz. Bogulacaksak derin denizde bogulalim demişsiniz. İşte olanda bu sizin tedariksizliğiniz yuzunden tum toplumun geleceğini ilgilendiren genel geçer küresel kararları eleştiremezsiniz.. Bu gönüllü olarak aldığınız risklerin diyetidir..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)