User Tag List

Sayfa 5/14 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
254 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Sahilde Mangal Yakmayın İmza Kampanyası

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yasaklara karsi cikip yasak getirilsin diyebilmekte ayri bir ironi olsa gerek.

Uyaracaksin abicim. Baktın anlamıyor zabıtaya şikayet edeceksin. Baktın trafiği, yaya yolunu, bisiklet yolunu kapatiyorsa trafik çekicisi çağıracaksın çektireceksin. Pislik mi birakiyor o zaman belediyeye ekstra önlem almasi icin basvuru yapacaksin.

İlk önce kendini eğiteceksin sonra oradaki onlari yapan öküzleri eşşek gibi eğiteceksin. Baska yolu yok bunun.

Bu arada change.org sitesinin bi halta yaramadigini biliyorsunuz herhalde.
    İroni değil..

Yasaklara karşıyım.. Ancak bu dal taşşak sokağa çıkmanın yasak olmasını savunmamı anlamsız veya ironik kılmıyor.
    Yasaklara karşıyım.. Ancak bu şehir içi 200 km hızla gidilmesinin yasak olmasını savunmamı anlamsız veya ironik kılmıyor.
    Yasaklara karşıyım.. Ancak bu slip donla denize girilmesinin yasak olmasını savunmamı anlamsız veya ironik kılmıyor.

Gibi yüzlerce örnek sayılabilir.

Yasaklara karşı olmak demek, her yasağa karşı olmak demek değildir. Tüm yasakları top yekün reddeden bir zihniyet yok, olamaz..

Şikayet mekanizmasına gelince, keşke çalışsa da kullansak. İçerenköy hal yolunda sol şeride parketmiş tırları neredeyse her sabah şikayet ediyorum; kaale alan olmuyor. Arada sırada yolun diğer istikametinde duran polis, kemersiz gezene ceza yazıyor ama karşı istikametinde sola parketmiş tıra / kamyonete sesini çıkarmıyor. Hal bu iken pazar akşamı saat 8'de sahil yolunun sağ şeridini baştan sona işgal etmiş adamı kime şikayet edeceksin, kim kaale alacak.. Dolayısıyla, maalesef işlevsiz şikayet mekanizması..

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yasaklara karsi cikip yasak getirilsin diyebilmekte ayri bir ironi olsa gerek.

Uyaracaksin abicim. Baktın anlamıyor zabıtaya şikayet edeceksin. Baktın trafiği, yaya yolunu, bisiklet yolunu kapatiyorsa trafik çekicisi çağıracaksın çektireceksin. Pislik mi birakiyor o zaman belediyeye ekstra önlem almasi icin basvuru yapacaksin.

İlk önce kendini eğiteceksin sonra oradaki onlari yapan öküzleri eşşek gibi eğiteceksin. Baska yolu yok bunun.

Bu arada change.org sitesinin bi halta yaramadigini biliyorsunuz herhalde.
    magalla ilgisi yok sadece change orugun işe yaradıgını bildirmek istedim

en son benim hatırladıgım Kaş Yunus Parkı change org sayesinde kapatıldı

Buket Uzuner'in change.org/yunuslar adresinde başlattığı imza kampanyasının ilk adımı tamamlandı: Uzuner, attığınız imzaları Kaş Belediye Başkanı'na 8 Nisan 2013 tarihinde teslim etti.
    Nisan 2013 - Kaş Yunus Parkı, kamuoyu tepkisi sonucu iki yıl üst üste ruhsat alamadı ve kapandı! Ayrıntılı bilgi için:
    * http://yunuslaraozgurluk.com/kas-yun...fiilen-kapandi
    * http://yunuslaraozgurluk.com/kas-yun...illen-kapandi-

Sonra Turkiyeden yurdısına sahiplendirilmiş Kaos isimli köpek isveçde uyutulacaktı.Change org sayesinde tepkiler sebebi ile Kaos ailesine teslim edildi

http://www.petitionhub.org/Dog-Accid...os-Life-t-2023
    http://forum.petarkadas.com/kopekler...-destek-olalim

ve sonuç

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29179321.asp
    Hayvanseverlerin günlerce süren mücadelesi sonrası İsveç makamları Kaos’un uyutulması kararını geri çekti. Gözetim altında tutulan Kaos da önceki gün sahibi Linn Özcan’a teslim edildi.

Arda arkadaşlarına seslenebilsin
    https://www.change.org/p/diyafram-pi...rated_trending

Ardanın durumunu merak eden ve bizzat soranlar olduğu için şuanda bizzat ilgilenen Ankara dan bilgi veren arkadaşımız sayesinde bende istanbul dan sizlere bilgi verebiliyorum.Arda için sağlık görüşmeleri devam etmekte olumsuz bir durum yok ve amaç yerine ulaşmak üzere...Sizler sayesinde...Dahada büyüyerek kalıcı umutlar vereceğiz minik ardaya...

gibi gibi.. yani işe yarıyor aslında sadece insanların katılımı önemli.Yaaa bu işe yaramaz dememek lazım
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İnşallah da zor yaaa

rdmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul'daki evim Maltepe sahilde Bostancı'dan Maltepe iskeleye miting alanına kadar alanda yasak iskeleden sonra serbestti geçen sene. Trafik felç oluyordu sahilden eve girene kadar 20 dak geçiyordu. Aksam sahilde bi yürümek istesen duman altı oluyordun. Bu sene daha yakan görmedim hiç. İzmir'deki evim Bostanlı'da orda sahilde bir kişi bile mangal yakmaz.

RedSun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mangal=istanbul sahili, istanbul sahili=mangal.

sende yak bi mangal..
    2.0T FSI

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara nın tam olarak 4 bir tarafında mangal alanları var ve şehrin içinde bir sıkıntı yaşanmıyor. haa deniz olsa işler değişebilirdi ama
    .

Er34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok mangal dediniz canım çekti.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüm yazıları okumadım
    daha öncede yazdım sizde yazdınız, olayın mangal ile ilgisi yok
    tekrar belirtmek istiyorum zira bu karışık sıkıntılı günlerimizde sokarım mangalınıza diyenleriniz vardır.

yemin ediyorum birini geberticem en sonunda
    45 yaşındayım artık bıktım usandım pislik insanlardan
    otunu bokunu sağa sola atanlardan
    arabadan yollara çöp atan piç lerden, o.çocuklarından
    memleketin her yeri çöplük oldu bu itler yüzünden

-istanbul zaten çöp, ayı mangala gider boklarını orada bırakır
    -adalara gidersin itler her yere çöplerini bırakmış
    -güneye tatile gidersin yolda öndeki arabadan orrrrrsssospunun biri yola çöp atar
    -dinlenmek için sağa çekersin, yamaç aşağıya kadar çöp dolu
    -bodruma-antalyaya gidersin o güzelim deniz kenarları komple çöp

pislik insanlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tüm yazıları okumadım
    tekrar belirtmek istiyorum zira bu karışık sıkıntılı günlerimizde sokarım mangalınıza diyenleriniz vardır.

-güneye tatile gidersin yolda öndeki arabadan orrrrrsssospunun biri yola çöp atar

pislik insanlar
    Bencil, görgüsüz, yabani bir topluma dönüştük.. İşin kötüsü bu ne kadar yabaniysen, görgüsüzsen o kadar prim yapıyor..
    Hayvan bile pisliğini örter, artık neye dönüştüysek hayvanlardan bile daha aşağılık hale geldik..

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tüm yazıları okumadım

pislik insanlar
    Abi ne dolmuşsun ya, kırmızıyla yazdığın yere çok güldüm.

Sana katılıyorum ben de bu durumdan nefret ediyorum.

Özellikle de ışıkta durup kapıyı açan kül tablasını boşaltan tiplerden.

En çok pet şişe ve sigara kutusu atılıyor. Yazık kaç sene de karışıyor toprağa onlar bilen yok.

Biz de elimizde pet şişte çöp arayıp duralım, İlber hoca diyor ya cahilsiniz valla öyleyiz.

AyrtonSenna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde ben yazyım bari ne kadar da mangalcı bir erkek
    Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 2.0Tquattro Manuel B7-Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 1.8Tquattro Manuel B6

OTOKAR&FOTON&İVECO
    Gaziantepli Kardeşler A.Ş

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sahillerde içip içip sağa sola pisleyen, içtiği içkinin şişesini kayalıklarda patlatan insanlar varken konunun mangal olması ilginç. Mangal yakan kesim neden her konuda birilerini bu kadar rahatsız ediyor? Türkiye kardeşim burası aya çıksak mangalımızıda götürürüz böyle bir gelenek haline gelmiş bu bizde.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bencil, görgüsüz, yabani bir topluma dönüştük.. İşin kötüsü bu ne kadar yabaniysen, görgüsüzsen o kadar prim yapıyor..
    Hayvan bile pisliğini örter, artık neye dönüştüysek hayvanlardan bile daha aşağılık hale geldik..
    Dönüştük mü ? Ben bildim bileli hep aynı bu millet.

Ben yazlığımda kendi sitemde bile bahçemde mangal yakamıyorum , yasak , neden mi ? Herkesin evinde bacalı şömine var , yak orada mangalını duman çatıdan çıksın , öyle bahçede mangal partisi yapıp milleti dumana kokuya boğma diye. Tabi şimdi özgürlükçü arkadaşlar olsa orada da olay çıkartır , benim tapulu mülküm kimene istediğimi yakarım yerim içerim vs. diye. Tekrar yazıyorum ADAB-I MUAŞERET diye bir olgu var. Yani Medeni olmak Beşer olmak Empati ile yaşamak bu kadar mı güç anlamıyorum Türk milleti bu bencillikle bir *** olmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dönüştük mü ? Ben bildim bileli hep aynı bu millet.

Ben yazlığımda kendi sitemde bile bahçemde mangal yakamıyorum , yasak , neden mi ? Herkesin evinde bacalı şömine var , yak orada mangalını duman çatıdan çıksın , öyle bahçede mangal partisi yapıp milleti dumana kokuya boğma diye. Tabi şimdi özgürlükçü arkadaşlar olsa orada da olay çıkartır , benim tapulu mülküm kimene istediğimi yakarım yerim içerim vs. diye. Tekrar yazıyorum ADAB-I MUAŞERET diye bir olgu var. Yani Medeni olmak Beşer olmak Empati ile yaşamak bu kadar mı güç anlamıyorum Türk milleti bu bencillikle bir *** olmaz..
    Değildi abi, değildi..

30 sene önce, 20 sene önce böyle değildik.. Ya da belki sen haklısın, hep böyleydik ama bahsettiğim bu tipler içimizde / yakınımızda değildi görmüyorduk pisliklerini..

AyrtonSenna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AyrtonSenna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde ben yazyım bari ne kadar da mangalcı bir erkek
    Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 2.0Tquattro Manuel B7-Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 1.8Tquattro Manuel B6

OTOKAR&FOTON&İVECO
    Gaziantepli Kardeşler A.Ş

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    magalla ilgisi yok sadece change orugun işe yaradıgını bildirmek istedim

en son benim hatırladıgım Kaş Yunus Parkı change org sayesinde kapatıldı

Buket Uzuner'in change.org/yunuslar adresinde başlattığı imza kampanyasının ilk adımı tamamlandı: Uzuner, attığınız imzaları Kaş Belediye Başkanı'na 8 Nisan 2013 tarihinde teslim etti.
    Nisan 2013 - Kaş Yunus Parkı, kamuoyu tepkisi sonucu iki yıl üst üste ruhsat alamadı ve kapandı! Ayrıntılı bilgi için:
    * http://yunuslaraozgurluk.com/kas-yun...fiilen-kapandi
    * http://yunuslaraozgurluk.com/kas-yun...illen-kapandi-

Sonra Turkiyeden yurdısına sahiplendirilmiş Kaos isimli köpek isveçde uyutulacaktı.Change org sayesinde tepkiler sebebi ile Kaos ailesine teslim edildi

http://www.petitionhub.org/Dog-Accid...os-Life-t-2023
    http://forum.petarkadas.com/kopekler...-destek-olalim

ve sonuç

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29179321.asp
    Hayvanseverlerin günlerce süren mücadelesi sonrası İsveç makamları Kaos’un uyutulması kararını geri çekti. Gözetim altında tutulan Kaos da önceki gün sahibi Linn Özcan’a teslim edildi.

Arda arkadaşlarına seslenebilsin
    https://www.change.org/p/diyafram-pi...rated_trending

Ardanın durumunu merak eden ve bizzat soranlar olduğu için şuanda bizzat ilgilenen Ankara dan bilgi veren arkadaşımız sayesinde bende istanbul dan sizlere bilgi verebiliyorum.Arda için sağlık görüşmeleri devam etmekte olumsuz bir durum yok ve amaç yerine ulaşmak üzere...Sizler sayesinde...Dahada büyüyerek kalıcı umutlar vereceğiz minik ardaya...

gibi gibi.. yani işe yarıyor aslında sadece insanların katılımı önemli.Yaaa bu işe yaramaz dememek lazım
    Verdiğiniz örnekleri biliyorum ancak o kampanyalarda sadece farkındalık yaratıldı. Daha çok kişiye ulaşılması sağlandı. Bu konunun daha fazla kişiye ulaşması için tabii ki kullanılabilir bu da bir gerçek.

Mesela Change.org sitesinden site kapatılsın diye imza toplandı.

https://www.change.org/p/change-org-...C4%B1ls%C4%B1n

Aynı zamanda change.org sitesinin resmi kurumla, makamla, mevki ile hiçbir bağlantısı bulunmuyor. Sadece eskiden sokakta imza toplanıyordu, şimdi bu site üzerinden toplanıyor.

Yine aynı site üzerinden istediğim şekilde imza kampanyası açabilirim. Mesela art niyet olsa ''Sahilde Mangala Kimse Karışamaz'' diye kampanya açıp fake hesaplardan(facebook, twitter vb.) gibi hesaplardan yüzlerce hatta binlerce imza toplayıp, sizden önce davranıp ilgili belediyeye iletebilirim.

Demek istediğim şu aslında. Bu iş imza toplama ile önüne geçilecek bir konu değil. Belediyelerin beyaz masaları mevcut. Oralara başvuru sağlanabilir.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstediğin kadar mangalı yasakla çözüm yok. mangalı yasaklıcan da piknik yapmayı da mı yasaklıcaksın. millet evden hazırlar yiyeceğini gene gelir oturur gene ortalıgı mahveder sonra kalkar gider.
    bilinçlenmek şart.
    geçen trafikte bi kavgaya şahit oldum.
    Siyah bmw 5.20d. ışıklarda bekliyorken adam sigara yaktı biten paketi yan camdan hop aşağı. arkadaki arabanın sürücüsü indi paketi aldı arabanın içine geri attı bide hayvan herif çöpe at mı ne bişe söyledi. sonra bmw li abimiz yediremedi kendine ne dion flan die indi aşağı.
    e inincede ortalık karıştı diğer vatandaşların desteğiyle biraz hırpalanan bmw sürücüsü paketiyle birlikte bastı gitti.
    keyifle izlemiştim.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çözüm aslında forumlara yazı yazmakla olmuyor
    muhtemelen o öküzler forum nedir bilmez, gelecekte okuyacakta akıllanacakta ohooo

bu siyasi büyüklerin resmen televizyona çıkıp: lan olm yeter lan, boklarınızı çöplerinizi artık sağa sola atmayın a.k
    demesi şart yoksa bunların nesilleri tükenmiyor.
    cumhurbaşkanı,davutoğlu,kılıçtaroğlu vs vs

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu ne kadar cahilce düşünen insanlar var ya. Köyden inen mangal yapmasın bile demiş rahatsızın biri.
    Sigara da içilmeyecek o halde açık alanlarda. Bunun önüne geçebilir misiniz ? İnsanın kendini eğitmesi önemli olan.. Sahile gittiğimde portatif masamı açıp sandalyelerimi kurarak mangalımı yapıyorum. En lüks mekanlarda yediğim yemeklerden daha çok lezzetli geliyor bana. Halim vaktim de gayet yerinde Allah'a çok şükür.
    Gece olunca kendi pisliğim ve çevrede gördüğüm pislikleri çöp torbasına doldurup atarım. Bu biraz da anlayışlı olmak ile alakalı. Edebi ile efendice mangal yakan bir aileyi hoş görmeniz gerekmez mi ? Diğer kısım olan her türlü pisliği yapan barzoları bu tür imza kampanyaları ile değil de direk nüfustan düşürerek temizlersiniz ancak. Ben dışarıda sigara içen insanları görünce nefret ettiğim halde hoşgörülü yaklaşıyorum.
    Siz boğazın ortasında özel yatınızda barbekü partileri verseniz dahi ondan bile şikayetçi olan insan çıkabilir.
    Rahatsız falan derken hayırdır? İstediğin kadar ortalığı topla, istediğin kadar düzgün giyin orada yaktığın mangalın dumanıyla insanları zehirlediğin gerçeği değişmez. Piknik yapmak isteyen istediği gibi yapabilir. Ama sahilde ateş yakıp yemek pişirirsen o iş başka.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)