Yasin 16-17 muhtemelen tasi siksan suyunu cikarirsin. Polis olacagim demek bu yas icin cok cok basit bir hedef.
Yasin 16-17 muhtemelen tasi siksan suyunu cikarirsin. Polis olacagim demek bu yas icin cok cok basit bir hedef.
ben yukardada söylemiştim tekrar söylüyorum. polis olmayı sene sonunda düşünürsün senin şuanda yapman gereken ygsye calısmak. bu sene 270 taban puanla aldılar ve ygs cidden geçmiş yıllara göre en zor ygs idi. sene sonunda hem iyi puan alamayıp üniversiteye giremezsen hemde polis olamazsan işte o zaman gerçekden ben ne yaptım dersin ki ben bu sene ygs lys ve pmyo mülakatına girip elenmiş biri olarak söylüyorum hiç bi sıkıntım olmamasına rağmen elendim tamamen torpil üzerine kurulu bi düzen. şimdiden yaşayacağın hayal kırıklığını tahmin edebiliyorum
Bence üniversite sınavında iyi bir puan alıp 4 yıllık bir üniversiteye girmeye çalış, sonrasında ne olmak istersen olursun.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Gün içinde sürekli motor üstünde kaldıgından, gözlerin güneş, toz, rüzgar vs. şeylerden korumak amaçlı takılıyor yani zorunluluk gibi bir şey oluyor. Bu ego olarak algılanmış ilginç.
Kardeşim, bak işin içerisinde olanlar yazmışlar yunus olamama şansın yüksek.
Yunusluğun keyfi yok arkadaşım. Üniformanın keyfi var, çakal tayfanın abi çekmesinin keyfi var.
Özgüven problemi yaşıyorsan, lisede arkadaşlarının dalga geçtiği-küçümsediği çocuksan yunusluğu keyifle anlatırsın. Bu yaşa kadar ezildim, kimse yüzüme bakmadı bak şimdi herkesi durduruyorum, kimlik soruyorum diye ego yapacaksan keyiflidir. Tabanca taşımanın-Üniformanın getirdiği özgüvene ihtiyaç duyacak kadar özgüvensizsen kendini çalışmaya hazırla. Ha birde ast-üst ilişkisine amirinin küfürlerine hazırla kendini sen ondan küfür yiyip vatandaşa artistlik yapıcaksın.
Anladığım kadarıyla ailenin durumu çok kötü değil, rahatça üniversite okuyabilirsin, sonrasında çalışabilirsin. Erken yaşta para kazanma mecburiyetin yok.
Memuriyetin-Maaşla çalışmanın sonu yok. ne uzar ne kısalırsın babanında ticari yaşantısı varmış, gir üniversiteye kazandığın vizyonla tecrübelerinle ticarete devam et, daha iyi bir hayat standartı daha iyi bir yaşam tarzın olur.
bu sayfaya kadar yazılanları 3-er 5er cumlede olsa okudum.
bazı insanlarda unıforma hastalıgı var.o unıformayı gıyınce kendini padısah ılan edıyorlar.
bazı ınsanlar var sırtını bı yere dayamak ısteyen.garantı meslegım olsun hıc zorda kalmıyım ama cok yukardada gozum yok dıyıp calısanlar.
bazı ınsanlar var rıske gırmekten kacınmayan bırgun ekmek alıcak parası olmaz ıken bırgun gayet ıyı yerlere gelen.
kısacası herkesın hayalı farklı.
ortaokulu okurken daha baslamıstı mıllette ben ılerde bu olucam demeler.
o zamanlar pek bı bılgım yok.cevremde dogru duzgun basarılı ınsan yok .
ucakları hep merak ettıgımden ki kucukken tam bır zeplın hastasıydım.
(80 kusağı ve oncesı hatırlar ıstanbul semalarında dolaşan vardı bır tane .en son bmw reklamı gıydırmıslerdı uzerıne.) ucak teknısyenlıgıne ne yapıp yapmadıgı bılmeden agzıma plesenk edıp ılerıdeki meslegım dıye lanse eder olmuştum.
taa ki lısede rehberlık hocamın bana suankı mezunıyet dalımdan bahsedene kadar.
bu arada kendımı bıldım bılelı ki bu 6 yaşıma tekabul edıyor.resım cızerım araba cızerım.lısede artık baya baya cızer olmustum.
hocamın bana end.tasarım okusana sen cok yatkınsın dedıgı gun ben bu meslegı yaparım dedım.
nıtekım end.tasarımcı oldum .
fakat bolge sartlarını hıc hesaba katmadıgımdan turkıyeye henuz endustrıyel tasarımın gelmedıgının farkında deılım.
endustrıyel tasarımcı ne yapar dıye soran olur ıse eger.gordugun herseyı yapar derım.
cep telefonu , buzdolabı , araba , pet şişe , eldiven vsvsvs. yanı şekli olan herşey sonucta tasarımdır ve yapılmamıs tasarım yok geliştirikmemiş olan vardır dıyıp mesleğın ne kadar geniz bir yelpazesi olduğunu belirteyım.
nıtekım mezun olduktan sonra ıs aramalar vs derken elimi atmadıgım iş kalmadı.özellikle el becerisi isteyen işler.
velhasıl kelam mezun olduktan tam 2 sene sonra turkıyede endustrıyel tasarımın kalıbını bılmeyen ısverenlerın oldugunu ama onlarada daha eski ve tr de tanınmıs meslek olan mimar ve içmimar gibi davranılıp iş alınacağını idrak ettim .
diploma soran bıyere rastlamadım ama meslekte alaylı bıle olsan bizim insanlarımızı kendi duymak ıstedıklerı sozlerı soyleyınce cok rahat kandırabılırsınız.
tarihte orneklerı coktur.cin malı diye bir donem memlekette satılmayan ürünlere turk malı yazdırıp satan pazarlamacılar mevcut.
2senedır mımar ve ıc mımarlık yapıyorum.yerıne gore mımar yerıne gore ıcmımar oluyorum.
yerı gelıyor mımara yapması gerekeni söylemek zorunda kalıyorum.bu arada mımarlık fakultesı mezunu olup 2 sene mımarlar ıle aynı egıtımı aldıgımdan onlardan aşağı kalır yanım yok .
nıtekım nereye gelıcem .
suan okudugum daldan memnunmuyum .kesinlikle hayır.keske mimarlık diplomam olsun diyorum.
sebebı ne mi?
çok basıt para.
aslında parayla pulla işi olan bir adam değilim .sigara ve benzin param olsun cogu zaman yekten yeterlı olur.
ama ınsan calıstıkca ve kazandırdıkca takdır edılmek ıstıyor.yanı bır ıs yaptın kimseden tesekkur yada tebrık duymak herkesı mutlu eder.
fakat suan ki durumda tebrık coooook ozel bir cumle gıbı mılletın kasasında saklanıyor.
madem tebrık edılmıyorsun maasının duzgun yada yeterlı olmasını beklemen gerekıyor.
mısal 1 sene bır yerde calısıyorsun yıl sonu geldı zam ayındasın ve patronun sana herhangı bır ıyılestırme yapmıyor.ne dusunursun .
çok basıt maas verenıne gore basarısız oldugunu yada haketmedıgını.
sonucta ıs her zaman paraya cıkar.devır para devrı .bordro ıle zengın olan duyulmamıstır ama kendını ezdıren ornekler coktur.
sımdı mımar olsa ıdım .dıplomamı ayrı kendmı ayrı calıstırıp 1 basamak ılerde olabılırdım..
uzun yazdım ama meslek ısı cok onemlı .mısal polıs oldun 10 sene sonra ısı bırakmak ıstedın.10 sene cok buyuk bır zaman ve yası gecmıs tecrubesız bır ınsana kımse ıs vermek ıstemez.
polıs olmayı kafana koyduysan eger arkadaslarda yazmıslar.unıversıtenı oku eger dusuncelerın devam eder ıse polıs ol ve mutlu olmaya bak.
ınsanın aklı basında olduktan sonra ne meslek yaparsa yapsın karsılıgını mutlaka alacaktır.
Özgüven problemi yok yahuÇocukluğumdan beri yunus gördüğümde heyecanlanırım ilerde bende yunus olucam derdim. Neden bu kadar karşıtlık var polisliğe pek anlamadım. Bir işin zor olması kötü olucağı anl***** gelmiyor. Yorumlarınız benim iyiliğim için biliyorum. Arkadaşlarımda sen delirdin mi seni deli mi .... gibi yorumlarda bulunuyor belki haklılar ama dediğim gibi insan sevdiği, keyif aldığı mesleği yapmalı ben masa başında saatlerce oturmak isteyen birisi değilim bu yüzden o hayat zehir olmaz gibime geliyor.
Kardeşim, kimse sana keyif aldığın işi yapma demiyor. Diyoruz ki keyif aldığın işi yapma şansı senin elinde değil, hakkatten değil.
17-16 yaşında aldığın kararlar ileride değişebiliyor. Bak ruudvan ne güzel açıklamış 10 sene sonra pişman olunca elinde yapacak bir şey kalmaz. Kimse seni işe almaz, sen iş kuramazsın yaşın geçmiş olur, birikimin çok olmaz.
Polislik zor demiyoruz, kolay iş yok piyasada.
Masa başı çalışmak istemiyorum diyorsan inşaat-makine-elektrik mühendisliği oku şantiyelerde çalış masa başında çalış demiyor ki kimse sana şantiye tozunu yutsan vazgeçemessin.
Teknikerlik oku ben okumayı sevmiyorum diyorsan 2 sene mühendis kadar para alıyorsun başlangıçta, hem kazandığın tecrübe ve çevre ile kendi işini de yapabilirsin ileride.
Abin olarak sana tek temennimiz ileride "******* lan yapacağım işi" diye kafan attığında kendine bir arka kapı bırakabilmen. 25li 30 lu yaşlarda kolay gelir insana polislik ne olucak ki yaparım dersin 30-35 li yaşlarda küfür etmeye emeklilik günü saymaya başlarsın bi bakmışssın itin kopuğun peşinde 12/24 mesai ile çalışarak, izin yapmadan, tatil yapmadan adam akıllı 5 kuruş kazanamadan ömür bitmiş. Şu an polis olan ve gençliğinde az buçuk sosyal hayatı olan, yaşamayı, gezmeyi bilen (kız arkadaşı-dışarı çıkması-gezmesi tozması vs) polislerin tam***** 657'ye tabi devlet memuru olun diye bir teklif yapılsa eminim ki hepsi kabul eder, arkasına bakmaz geçer.
Ticaret yaparsan dükkanı satarsın-devir edersin yeni bir iş kurarsın.
Özel sektörde çalışırsan istifa edersin yeni bir firmaya geçersin.
Memur bile olsan yıllık iznin-belirli mesain-haftasonun-bayram tatilin olur.
Ama sen kararını vermişssin, vazgeçme ihtimalin yok adımdan daha çok eminim 32 yaşından sonra yunus olarak kalamayacaksın, çektiğin kuraya göre %90 çevik kuvvet veya özel timde başlayacaksın 2 sene minimum, Şark görevinde ise 2 yıl asayiş-trafik-narkotik gibi farklı şubelerde çalışacaksın.
Yunusun tanımını mı sormuş konu sahibi ? Her popi konuda alakasız bir yorumunuz var maşallah..Avatar da çok şekil bu arada
Kafanızda kaskla birkaç dolaşın sonra saçınızın haline bi bakın..Sürsün istediğini bana zararı yok..Absürt bi şekil yapamazlar,saçı uzatamazlar zaten..
Full-time güneş altında gezen elemanın gözlük takması abes bi durum değil..
İstediği kadar keyfi çevirme yapsın hatta ben az yaptıklarından şikayetçiyim,yatıyor çoğu.Yerinden kalksın diye adamı görüp yolumu çeviriyorum gelip hayrola demiyor..Ne kadar çok keyfi çevirme yaparsa o kadar çok işini yapmış olur,3-5 çakal yakalar..
Konu sahibi arkadaşım, çocukluktan kalan heves değilde meraklı olduğun meslek buysa zorluklarını herkes anlatmış zaten..Benim tavsiyem direk görevdekilere sor bunu,en iyi onlar bilir..
Benim motor ehliyetim ve 4 yıllık kullanmışlığım var.
Çevik kuvvet ve yunuslarda
Dünyaları ben yaratmisligi var.
Bunlar böyle değildi 12 yıl önce.Benim yorumumu herkes beğenmek zorunda değil zaten.
Benim şahsi fikrime sadece saygı gosterirsin.Bu herkes için geçerli.
Keyfi çevirmeye cok girdim yunuslarda.
Artisim diyenden on gomlek daha artisler.
Ben adam olanini daha görmedim henüz bu hayatta.
Kafamdaki düşünceler değişmeye başladı iyi ki böyle bir konu açmışım bi sirkelendim diyebilirim. Bu sene daha fazla çalışıp 4 yıllık bir yer tutturmaya çalışacağım. Teşekkürler yorum yapan herkese
7 yıldır polis memuruyum bunun 3 yılı yunuslar 4 yılı organize ve narkotik ben göğüsümde ve basımda ay yıldızı taşımaktan hep gurur duydum ve duyacam yazılanları okudum özellikle yiğit y nikliarkadaşın adam olana rastlamadım demiş doğrudur biz polisler karşımızdaki insanların bize yaklaşımlarına göre davranışlarımızı şekillendirirz eğer sen beyfendi gibi olursan ona göre karşılık veririz demekki arkadaş nasıl bir karaktere sahipki hiç adama rastlamamış kendi kişiliklerine bakmadan bu vatan için sırf milletimiz rahat uyusun rahat etsin diye bırakın izine çıkmayı gece gündüz çalışmayı canını ortaya koyan ADAMLARIZ bu şekilde konuşanlara ağzımı bozmadan manalı şekilde selam söylüyorum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)