Rusya'da ki bir emlak firmasi ne hikmetse Alman bir danismanlik firmasi araciligiyla vw hisselerinden farkli isimlere surekli giris payi aliyor .
Printable View
Rusya'da ki bir emlak firmasi ne hikmetse Alman bir danismanlik firmasi araciligiyla vw hisselerinden farkli isimlere surekli giris payi aliyor .
Türkiye için durum daha vahim.
Çünkü araçlara uygunluk veren Tüvtürk'ün %33'ü Doğuş Grubuna ait...
Türkiye'de yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor.
Ülkemizin şuanda yapması gereken, pusuda kalıp Vw şirketlerinden satışı yapılacak markalara(Audi, Skoda, Seat vb.) talip olmak olmalıdır.
Böylelikle Volvo'da kaçırılan fırsat telafi edilmiş olabilir.
Piyasaya gelince;
Hali hazırda birçok kişi Golf almaktan vazgeçti,
Ön sipariş için verilen kapora'da geri alınabildiğinden vazgeçmeler başladı.
Bir süre sonra fiktif alanlarda biriken Vw grubu araçlarına şahit olacağız.
Bunların satışı için indirim kampanyaları düzenlenecek.
İkinci elde ise, özellikle ilan başlıklarında, "hilesiz motor" vb. gibi açıklamalara şahit olacağız :)
Orda soyle bir eksiklik var,7 yas ve ustu dizel demesi lazimdi.7 seneki onceki motor emisyon degerlerini yakalayamaz,dolayisiyla almanyadaki yesil 4 numarali etiketi alamaz aracina.3numara sari olani alabilir sadece.4 yesil yapmak istiyorsa dpf taktirmasi lazim aracina taktirmadigi taktirde sehir icine girmesi yasaktir.Trafikten cekme yok ama sehir icine giremez bunu demek istemis sanirim olmayan akliyla.Benzinlilerde sorun yok 15 yasindaki bile 4 numara yesil etiketr sahip :)
O degilde uzun vadede vw hissesi cok mantikli o zaman , giris payi kendimizce 1 milyon belirlesek ortalama 3 yilda da eski haline doner desek 2.2 guzel rakam yil bazinda 400bin net kazanc demek
Bu arada biraz arastirdim;
-Epa 2(ABD) Normu km basina max 50mg NOX
-AB EURO6 Normu km basina max. 80mg NOX salinimi istiyormus,bunlarin ustunun satisi yokmus.Dynoda tdi motorlarlar epa2 normunu bile karsiliyormus AMA Gercek yol testinde tam 560mg'a yakin NOX Saliyormus
Geçen yıl bi otomotiv duayeni bir yerde yazmıştı.
50 yıl sonra dünyada sadece 2 marka kalcak demişti. Ve bu makalar var olan tüm markaları satın alacaklar diye yazmıştı.
1. Volkswagen
2. Hyundai
Gerçekten sonra yıllara baktığımızda bu 2 marka diğer markaları alıp kendi portföyünü ve teknolojisini ileri taşımaya başarmış durumdalar.
Yani yukardaki tez yavaş yavaş oluyor gibi bir durum var ancak bu tabii o zaman da yapılan yorumlardan gördüğüm kadarı ile bazılarını rahatsız etmişti.
Belki de böyle bir durumun olması engelleniyor. Daha öncede yazmıştım. Amerika Tesla Motora ciddi destek veriyormuş. Her durumda da VW bu kadar büyümesi engellenecek. Yine halk markası olması sağlanacak gibi duruyor.
siz VW nin düştügü durumla alay geçebiliyorsunuz beyler ama VW nin hiç bir suçu yok asıl sorumlu olan yahudilerdir Vw yi batırıp değer kaybetmesini istiyorlar bunu biliyormuydunuz? hayır çünkü ben yeni uydurdum
Benim bunlara kızmamın nedeni.
Garanti politikaları çok kötü. 2 yıl 100K km. 2. el arabalara bakıyosun jetta memurdan km olmuş 100k km ama araç 2 yaşında bakkala bile arabayla gitmiş memur. Yıl olarak çok kısa. Ben yılda 15k yapıyorum 30k ya gelmeden arabam garanti dışı kalacak. Hee arabayı satarken uzatma olayı falan diyolar ama oda sigorta poliçesi satıyorlar sana. İşin mok yanı bakımı aksatırsan uzatılmış garantin bile olsa bi işe yaramıyo.
Fiyat politikası bana göre 2. sırada geliyo çünkü ister alırsın ister almazsın ama metalik boya için fark almayı ilk onlarda gördüm. Bide araba için beklemeyi. Sanki ferrari satıyo pe..venk 6 ay bekliyosun.
Japon markaları çok geride kaldılar falan filan deniyor ancak baktığınızda çoğu japon markasının üst yönetimi farklı kimliklerden oluşmakta. Japonlar tamamen dizelden kurtulup elektrik olayına geçmenin peşindeler ki amerikada Toyotanın bu konudaki üstünlüğü tartışılmaz bile.
Dizel bizim ülkemizde avantajlı çünkü vergiler ve fiyatlar canımıza okuyor. Benzin 1,25kr olsun v8 binmezsem :D