O değil de; artık Doğuş grubundan bi bayiye gittiğimizde "seve seve(!)" yüzümüze bakacaklar ya en çok ona seviniyorum. O aşırı öz güvenden, o "alırsan al, almazsan kapı şu tarafta" havalarından geriye ne kalacak hep beraber göreceğiz.
Printable View
O değil de; artık Doğuş grubundan bi bayiye gittiğimizde "seve seve(!)" yüzümüze bakacaklar ya en çok ona seviniyorum. O aşırı öz güvenden, o "alırsan al, almazsan kapı şu tarafta" havalarından geriye ne kalacak hep beraber göreceğiz.
Renault ve Hyundai tarafında üst düzey yöneticiler bence TR için şuanda troll yetiştirmeli fırsat bu fırsat, alttan alttan indirirler valla :D
Hollandada Dizel Araç Satışlarını Durdurmuş
Dogus sayesinde Vw'den nefret eder haldeyim hatta konuda da 2 3 kere giydirdim , ama sirf bu yuzden fiyat dususu beklemek cok sacma bence ; sokaga cikip hic biriyle konustunuz mu su site harici kac kisinin olaydan haberi var ? Ya da birakin onu kac dizel arac sahibi bindigi aracin emisyon degerini dogaya zararini biliyor? Daha da basite indirgeyelim emisyon ne demek 10 arac sahibinden 8i bilmez :D 100 milyar dolar zarar edip dunyada yasaklasalar da vw gelip turkiyeye fabrika acip sadece trendline dsg dizel jetta satsa yine borcunu oder :D cunku bizimkiler parasiyla rezil olmayi sever
Ya şimdi bunlar da 'biz bu işten anlıyoruz, dur autocarda top gearda okuduğum şeylerle bişeyler yazayım da ben de bu işleri biliyor görüneyim' derdinde. Türkiyedeki otomobil yazarları...
Oturduğu yerden burasıyla dışarıyı kıyaslamak kolay geliyor. Yok bizde şöyle eski araçlar var fakat dışarıda yok. Kardeşim, adamların alım gücü ile seninki bir değil ki? Adamlardaki fiyatlar senden aşağıda, yedek parça ucuz, yakıt bile nispeten ucuz, maaşları senin 3 katın. E şimdi normal kullanıcı 5 yılda bir gidip sıfır araç alıyor tabi. Burada öyle yapabilecek adam %4-5tir bütün nüfusun. Benim gibi kasten eski araç alıp biriktirip duran kaç manyak var? Herkes ister yeni araçlara alıp binmeyi. Ama adam alıyor 3 lira çocuk okulda ev kira ya da mortgage'li mutfak masrafı karıya fondöten bebeye giysi nooldu bizim sıfır araç?
Bir de bunların bayramlarda falan bir araca 8i çocuk 11 kişi binince kaza olup hepsi ölünce dram şeklinde, bir tane genç bebe kaza yapınca trafik canavarı kaza yaptı, yolda makas atarak ilerliyordu şeklinde haber yapanları var. Peee...
SERPİL YILMAZ: ALMANYA, VW'NİN İFLASINA İZİN VERİR Mİ?
Alman otomobil devi VW üst yönetimi, araçlara emisyon ölçümünü yanıltmak için “defeat device” denilen hileli yazılım yüklediklerini itiraf etti. Bu bana kalırsa sanayi devriminden beri bacalarının çıkardığı en kirli gaz! Almanya’nın TSE’si olarak kabul gören, 140 yıllık uluslararası sertifikalandırma kurumu TÜV Süd’ün Türkiye’deki iş ortağı ve BDT Bilgi ve Denetim Teknoloji Akademisi şirketinin sahibi Cihan Önder, VW’nin emisyon hilesine sohbetimizde vurgu yapıyor: “Hissedarların, bu olayın ortakları oldukları diğer Alman şirketlerine zarar vermesini engellemek adına VW’nin iflasını isteyecekleri konuşuluyor.”
http://www.haberturk.com/ekonomi/oto...andalini-yazdi
sokaktaki adam bilmez bu mevzuları onuda geçtim Tr deki satış danısmanları hiç bilmez Tr den bişiy çıkmaz boş yere umutlara kapılmayın :)
yahu bazı yorumlara gerçekten gülüyorum,
yok vwye dava açacaklarmış yok ürünlerini almayıp Alman ekonomisine darbe vuracaklarmış mış mış mış.
almayın arkadaş adamların umurunda sanki!!
hani bir ara İsrail ürünlerini boykot ediyordu millet? İsrail ekonomisi yerlerde sanki, boykot edelim diyenler bile hala severek alıyor.
Türkiye ekonomisi dışa bağımlı olduğu sürece seve seve herkes gidip alacak,almayacakta ne yapacak?
gitsin herkes Reno Citroen alsın sanki Fransızlar sütten çıkmış ak kaşık!!
sanki onlar pkkya az yardım etmedi!!
konuşmadan önce mantıklı olmak lazım, yerli üretimin var mı ki yabancıları boykot edip ekonomisine darbe vuracaksınız?
+ yuttuğun ilaç bile Alman malı, 3-5 golf almadın diye Alman ekonomisi batmaz Boşa uğraşmayın.
acep bize yanlış yapmayan varmıki :(
sanırsam tek elle tutulur bize tokat atmamış araba üreticisi olan ülkeler Japonlar ile Koreliler olur tabi yanlışımda olabilir.
aslında birçok Ortadoğu ülkesinde aynen Amerika gibi İnfinityler, Lexuslar, üst model Mazdalar ,Hyundai ,Kialar çok tutulurken neden bizimkiler kalkıpta bunca yıldır Almanlara bukadar merak sarmış anlamadım gitti.
şahsen aranızda Lexus'a binen oldumu bilmiyorum ama gerek tasarım,gerek kalite bir üst segment Almandan geri kalır yanı yokki gayet başarılı araçlar eminim burda piyasası olsaydı tutsaydıda bizim vergilerimize özel motorlarlada getirtilirdide.
yazık biz halen yüzümüze güle güle mediniyet ordaymış gibi potre çizip masa altından bize kelek yapanlarla ticaret yapıyoruz.
Geçmiş bir veriyi paylaşayım istedim
Bu adamlar batar mı sizceAlıntı:
Volkswagen Grubu, PSA Peugeot Citroen ve Renault, 2013 yılının ilk yarısında yine Avrupa Birliği'ndeki en güçlü 3 otomobil üreticisi olmayı başardı. Avrupa'nın en çok satılan otomobil markaları ise Volkswagen, Ford ve Opel/Vauxhall oldu. Dacia, Seat, Honda, Mercedes Benz ve Kia ise otomotiv sektöründeki sıkıntıdan kurtularak geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satışlarını arttıran markalar oldu. Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde geçtiğimiz yılın ilk dönemine göre satışlar %6.7 artarak 6,436,743'e ulaştı. Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda ve Volkswagen gibi markaları bünyesinde bulundurmanın avantajını yaşayan Volkswagen Grubu, toplamda Avrupa'da satılan her dört otomobilden birinin satışını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın ilk yarısında Volkswagen Grubu'nun lüks markaları Bentley, Bugatti ve Lamborghini 1,503 otomobil satışı gerçekleştirirken, şirketin Ağustos 2012'de Porsche'yi de bu gruba dahil etmesiyle 4 markanın 2013 yılı 6 aylık satış rakamları %1582 artış göstererek 25,291 otomobile yükseldi
Hocam sayfaları karıştırdımda kim Almanya'yı batırmaya çalışıyor bulamadım o sebeble sözünüz kime bilemedim ama şu bir gerçek bir yeri gelip ilk adımı atmadan bir yere varamayızki.
kim Almanları batırmak gibi bir yorum yapmışsa sadece gülerim, hani onlara bir şey olmayacağı çok açık ama burada lafımız bize kelek yapanlarla ticaret yapmamızda daha mantıklı olmamız gerektiği.
bugün gidin Almanya'yaki siz orda yaşıyorsunuz hayatınızda gördüğünüz en milliyetçi yapıyı görürsünüz, ben firmamızda dış ticaret biriminede yardım ediyorum ve zamanında bir alman senden 7e almaktansa komşumdan 14e alırım ama Almandan alır bu ekonomiğe destek veririm bilirimki oda bana destek verecek dedi.
bu kötümü? kesinlikle hayır aksine gerçektende öyle olmalı ama bizim ürünlerimiz,kabiliyetmiz kısıtlı olduğundan dışarı üretimi ürünlere muhtaç kalıyoruz fakat bu demek değilki git sana ülkene kazık atanla çalış onca farklı ve kaliteli seçenek varken?