Tamam ama vw de ki sknti amerikada ki bir universitenin arastirmasinda ki cikan farkli sonuclardan sonra tekrar incelenmesiyle cikmadi mi?
Bu da bir idda degil mi vw deki gibi incelenmesi gerekmiyor mu onu tam anlayamadim.
Printable View
Dizel saticaz diye dunyanin m. Koymus tum firmalar
Burada yazanlara göre, VW satış yasaklarına ve alacağı cezalara rağmen, eğer eleman alımı falan yapıyorsa, fabrikalarda küçülmeye gitmiyorsa o zaman tamamen gerçek verileri ortaya koyarak çok fazla araç satmayı, bu sayede de piyasada ki VW hakimiyetini sürdürmeyi düşünüyor olabilir. Bu da VW'in araçlarında indirime gitmesinin, hatta hisse olarak ta yükselişe geçeceğinin göstergesidir benim anladığım.
VW satışlarının engellenmesi (en azından engelleyen ülkenin kestiği cezayı ödeyene kadar) bütün Avrupa ülkelerinde devam eder. Etmeli de zaten. Türkiye'de yeterince sarsıntı yapmamış olsa bile Avrupa da insanlar ülkelerinin buna bir tepki koymasını isteyecektir. Buna bağlı olarak hükümetlerde satış yasaklama, nakit ceza kesme, araç sahiplerine tazminat ödenmesi, araçların geri çağırılması gibi cezaları koyacaklardır. Ülkemizde ne yazık ki böyle bir tepki beklemiyorum. Çünkü VW'e kesilecek ceza, VW'in TR'de sattığı araçlardan devletin kazandığı verginin yanında devede kulak kalabilir. Ama küresel güçlerden gelecek bir ceza veya satış yasağı "tavsiyesi" olursa Türkiye muhtemelen bu karara uyacaktır :)
Benim aklıma takılanlar:
1- VW gizlenme ihtimali çok zor olan böyle saçma bir dolandırıcılığa neden bulaştı?
2- Bu olayın ortaya çıkmasını nasıl örtbas edemedi, veya neden etmedi?
3- Mercedes bu işin neresinde? :)
Bizim memleketteki 2009+ vw sahipleri Nasıl bir yol izlicek bende bunu merak ediyorum, doğuş grubu arabaları geri almak istemez bence, kıçı kırık kronik sorunları bile 2 ay bekletiyor parça değişimi için. 2014 demişler ama 2014 kullandıkları motor ile 2015'deki motor çoğu aynı teknik veriler olarak 2015 Tdi araçlarda bu sorunun olmadığı ne *****. Servis kapısına dayanmadan önce ne tarz bi yol izlemek lazım acaba. :)
Yakında cep telefonlarına mesaj yağar, vw dizelleriniz tazminat almak için 1 i tuşlayın diye..
Bence izleyin :D
https://www.facebook.com/FrenchCars/...0683003437370/
ahahh bluemotıon :D
https://www.youtube.com/watch?v=WMXgGUJqrIs Smoke Weed Everyday :D
Dün yazdıklarımızı okursan ve daha öncekileri mercedes bu işin içinde değil. Hatta hiç bir alman firması yok.
Yahudi menşeili firmaların olduğunu düşünüyorum ben. Hatta Berkanla konuşurken bak falan dedim Roschild ailesi Amerikada Ford ve Toyota sahibi :mad: bunlardan çıkmış olabilir. Ayrıca yaptıkları durumu daha önce ecu üreten bosch uyarmış ve içerden personellerde uyarmış.
Bence Almanyanın ekonomik gücü düşünülürse biraz zayıflatmak için yapılmış bir hamle gibi duruyor.
Üstteki alıntıda sizin dediklerinizin birebir aynısını düşünüyorum ben.
Mercedes'in sahiplerinin kim olduğundan emin değilim sadece :) Piyasada görülen sahiplerine inanmıyorum.
Mercedes belki de piyasada en çok sayıda model bulunduran marka olabilir. Coupeler cabriolar suvlar sedanlar ile çok fazla sayıda modele sahip. Bundan da piyasada ki tüm markaların neredeyse tüm modellerine rakip sınıfta bir aracı olduğunu düşünebiliriz. Pazarda ki pastanın büyüğünü yemek için fütursuzca ve (bence) mantıksızca model üretiyor. Gözünü karartmış. Formula 1'e bakıyorum. Yeni şasi motor standartları geliyor. Mercedes üstünde en az 3-4 yıllık AR-GE olduğu apaçık olan motoru kısa sürede formula 1'e çıkarıyor. Diğer yarışçılara tur bile bindiriyor. Benim gördüğüm kadarıyla tüm otomotiv sektörü Mercedes'in lehine ilerliyor.
İç detayları tabiki bilemeyiz fakat
1-Almanya ile israilin çok eskiye dayanan bi hesabı var
2-Şu an dünyada mühendislik ve otomobil denildiğinde akla ilk gelen ülke Almanya.Bu İsrailin hiç hoşuna gitmiyor , belkide ele geçiremediği yada üstün olmadığı sektörlerden birisi otomotiv.Almanların bu sektörden ciddi bi gelir ve güçleri var dolayısıyla yaptırım uygulayamıyor.Burasıyla ilgili bi hamle bekliyordum zaten
VW ile vede bu skandal ile İsrailin bağlantısını anlayamadım ve açıkçası şimdilik komikte gelmedi değil :)
Israili boykot etmek icin herkes vw alsin arkadaslar,istemsizce Su video geldi aklima abi :D
https://youtu.be/RRcYpieA8io
Şöyle düşünün o zaman içecek sektörü denince akla direk cola fanta cappy nescafe
Dondurma vs diyince Algida
Kozmetikte braun colgate
Pilde duracel
Sigarada marlboro,parlement vs.
Fast food burger&Mc
Yani farklı sektörlerin tepelerinde hep yahudi markaları var fakat otomobilse bu durum geçerli değil .Otomotiv sektörünün almanyaya inanılmaz bir maddi getiri ve güç sağlıyor dolayısıyla israil yada amerikayı iplemiyor.