User Tag List

Sayfa 34/42 İlkİlk ... 243233343536 ... SonSon
785 sonuçtan 628 ile 646 arası

Konu: VW ve AUDİ'ye 18milyar dolar ceza kapıda

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yarın bir gün, çok şüphelerim var ama, ülke olarak, Türkiye olarak baştan bir araç tasarlayıp, üretimini montajını testlerini burada yapıp, dünya pazarına çıkarırsak, bütün dünya forumlarında, araç kötü de olsa iyi de olsa mükemmel şekilde propagandasını reklamını yapmak durumundayız. Bizim tek fanatiklik yapmamız gereken yer burası. El alemin toyotasının vw'inin opelinin geleceği değil.
    Yok abi ne haddimize. Biz başkasının malını savunduğumuz kadar kendi malımızı savunsaydık belki bambaşka konumlarda olurduk. Destek kesinlikle yok bizde. Hep köstek hep köstek!
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ağalar paşalar kendinize gelin bir
    VW gibi, zaten sürekli durduk yere sorun çıkaran, sorunlu, sıkıntılı bir firmanın, hiç bir durumda müşterisini sallamayan, her şeye para gözüyle bakan bir firmanın, yaptığı bir dolandırıcılık sonucu, insanları ve ülkeleri kandırarak eski teknolojisini daha çevreci, daha yeniymiş gibi piyasaya sunarak, haksız kazanç elde etmesi ve ayıplı mal satması sorunu bu. Olaylar rockefellerlara geldi israile bilmem nereye geldi. Küresel komplo teorileri sunuluyor. Marka fanatizminin böyle saçma bir noktada olduğunu bilmiyordum hakikaten. Sadece VW mi almanyanın lokomotifi? Sadece otomobil konusunda biraz bilgi sahibisiniz diye böyle düşünüyorsunuz. Her proje bile ya stahlbau profile'e göre ya da rusunkine göre yapılıyor avrupada. Bu ülkenin bosch'u var siemensi var airbus'ı var aegsi var BMWsi var Mercedes'i var otu var boku var. Siz sanıyorsunuz ki vw'a darbe vurmak Almanya'yı bitirme planı. Tabi ki tökezletir fakat uluslararası bir soğuk savaş içine çekiliyorsa o ülke sadece VW ile çekilmez. Güvendiğiniz firma hile yaptı, hepinizle alay etti işte. Bu saatten sonra bir daha sizi kazıklayan kandıran firmanın ürününü almazsınız, başka marka otomobiller alırsınız olur biter.

Bir kere tüm forum kendisiyle çelişiyor. Önceki sayfalarda bu kepazeliği sadece vw değil bütün firmalar yapıyor diye bir iddia attınız ortaya, şimdi vw üzerinden oyunlar dönüyor diyorsunuz, çünkü hemen üstümdeki posta göre rockefeller toyota satıyormuş. Şimdi toyota da önceki mesajlardaki gibi hile yapıyorsa bu adam neyi satacak? Böyle bir savaş başlatırsa kendi ayağına sıkar bu adamlar?

Elin almanının firmasının fanatikliğini bırakın. Ben japon araçlarını seviyorum, ama onlar da böyle saçmalıklara girerse ben onlara da kızar, ve bir daha bir şeylerini almam. Hiç bir firma bizim aile şirketimiz değil beyler. Sadece şirket bunlar. O firmanın araçları çok iyi diye bir algı yaratırsanız toplumda, bunun için uğraşırsanız siz kazanmıyorsunuz. Adamlar kazanıyor.

Yarın bir gün, çok şüphelerim var ama, ülke olarak, Türkiye olarak baştan bir araç tasarlayıp, üretimini montajını testlerini burada yapıp, dünya pazarına çıkarırsak, bütün dünya forumlarında, araç kötü de olsa iyi de olsa mükemmel şekilde propagandasını reklamını yapmak durumundayız. Bizim tek fanatiklik yapmamız gereken yer burası. El alemin toyotasının vw'inin opelinin geleceği değil.
    Kesınlıkle katılıyorum.

Otto ve dizel makıneler ıcın zaten teknolojı (HAlka sunulabılen teknelojıden bahsedıyorum, Zira xxxx fırması bak surada cok basarılı cok ıyı teknolojıye sahıp eeee ama araclarının omru 5 yılı gecemıyor) emısyon normlarından sebep yeterınce yavasş ılerlemekte. Şimdi bunu japon yada avrupalı hangı fırma yaparsa batmaya yok olmaya mahkumdur.(kişisel dusuncem)

Ben yuzu ak dıger fırmaların (Bu fırmaların japon oldugunu dusunmekteyim) HAksız rekabetten sebep VW ne açılabılek tazmınat davaları acılacak mı ? acılsa sonucları ne olur merak edıyorum. Zira bu yaptıklarından sebepp eger batmazlarsa bır 10 yıl gerıde kalırlar.

Tr de durum stabıletısını korur. Ama dunyadakı tuketıcı profılı bızden cok cok farklı

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bak bymurat___61 çok haklısın. pc lerin ilk personal computer 30 yaşında falan geldiği yere bak.

otto motor artık 130 küsür yaşlarda hala aynı çevrim... Gelişme hiç yok cidden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bak bymurat___61 çok haklısın. pc lerin ilk personal computer 30 yaşında falan geldiği yere bak.

otto motor artık 130 küsür yaşlarda hala aynı çevrim... Gelişme hiç yok cidden.
    Bir yerlerde okumutum. kım soylemısş hatırlayamadım ama sozun ana mantıgı suydu,

Eger otomotıv sektoru bilgisiyar sektoru ile pararalel bır gelışme gosterseydı, suan da otomobıllerınızle uzay yolculuga da yapabılıyor olucaktınız diyordu.

Ama dusnunce ılk pc mın celeron 533 ve 32 MB rame ve 4Mb ekran kartına sahıp oldugunu dusununce, adam gayatte haklı.

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ağalar paşalar kendinize gelin bir
    VW gibi, zaten sürekli durduk yere sorun çıkaran, sorunlu, sıkıntılı bir firmanın, hiç bir durumda müşterisini sallamayan, her şeye para gözüyle bakan bir firmanın, yaptığı bir dolandırıcılık sonucu, insanları ve ülkeleri kandırarak eski teknolojisini daha çevreci, daha yeniymiş gibi piyasaya sunarak, haksız kazanç elde etmesi ve ayıplı mal satması sorunu bu. Olaylar rockefellerlara geldi israile bilmem nereye geldi. Küresel komplo teorileri sunuluyor. Marka fanatizminin böyle saçma bir noktada olduğunu bilmiyordum hakikaten. Sadece VW mi almanyanın lokomotifi? Sadece otomobil konusunda biraz bilgi sahibisiniz diye böyle düşünüyorsunuz. Her proje bile ya stahlbau profile'e göre ya da rusunkine göre yapılıyor avrupada. Bu ülkenin bosch'u var siemensi var airbus'ı var aegsi var BMWsi var Mercedes'i var otu var boku var. Siz sanıyorsunuz ki vw'a darbe vurmak Almanya'yı bitirme planı. Tabi ki tökezletir fakat uluslararası bir soğuk savaş içine çekiliyorsa o ülke sadece VW ile çekilmez. Güvendiğiniz firma hile yaptı, hepinizle alay etti işte. Bu saatten sonra bir daha sizi kazıklayan kandıran firmanın ürününü almazsınız, başka marka otomobiller alırsınız olur biter.

Bir kere tüm forum kendisiyle çelişiyor. Önceki sayfalarda bu kepazeliği sadece vw değil bütün firmalar yapıyor diye bir iddia attınız ortaya, şimdi vw üzerinden oyunlar dönüyor diyorsunuz, çünkü hemen üstümdeki posta göre rockefeller toyota satıyormuş. Şimdi toyota da önceki mesajlardaki gibi hile yapıyorsa bu adam neyi satacak? Böyle bir savaş başlatırsa kendi ayağına sıkar bu adamlar?

Elin almanının firmasının fanatikliğini bırakın. Ben japon araçlarını seviyorum, ama onlar da böyle saçmalıklara girerse ben onlara da kızar, ve bir daha bir şeylerini almam. Hiç bir firma bizim aile şirketimiz değil beyler. Sadece şirket bunlar. O firmanın araçları çok iyi diye bir algı yaratırsanız toplumda, bunun için uğraşırsanız siz kazanmıyorsunuz. Adamlar kazanıyor.

Dostum merhaba,

Toyota ve Rockefellar olayını Berkanla biz çıkardık.

Toyota Amerikada dizel satmıyo yada çok satıyo. Ağırlıklı olarak hybrid ve benzinli satılıyor.

VW Alman devletinin malı olduğu için direk ona karşı bu duruş. Diğer saydığın markaların çoğu özel ki mutlaka yönetimleri safkan alman değildir.

Global olarak marka tüm dünyaya yalan söyledi baştan beri adamların sattığı malın kötü olduğunu hele ki TR deki distrübütörün garanti politikasının ve fiyat politikasının çok kötü olduğunu savundum. Kendimde gittim VW alacağıma sıfır ceed aldım.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EmreYY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türkiye ye gelen tdi'lara özel muamele mi yapmislar da sorun yokmuş.
    Bizde kanunlar genistir bu tur konularda alisimiz kuvvetli

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Bring Out Gimp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bymurat___61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir yerlerde okumutum. kım soylemısş hatırlayamadım ama sozun ana mantıgı suydu,

Eger otomotıv sektoru bilgisiyar sektoru ile pararalel bır gelışme gosterseydı, suan da otomobıllerınızle uzay yolculuga da yapabılıyor olucaktınız diyordu.

Ama dusnunce ılk pc mın celeron 533 ve 32 MB rame ve 4Mb ekran kartına sahıp oldugunu dusununce, adam gayatte haklı.
    Bu mantıkla haklı tabi ama işin içinde fizik olduğu için gelişim PC'deki gibi olamaz.
    Fizik kuralları adamı öper
    Batarya teknolojisinde büyük atılımlar olabilir yalnız, bu kısım gelişime daha açık.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Volkswagen skandalı sonrası zamlar kapıda, dizel günleri sona mı eriyor?

Emisyon skandalının Avrupa’da her bir dizel araca ek maliyeti 1600 Euro olacak. Yani bugün Avrupa’da 10 bin Euro’ya satılan bir aracın maliyetine 1600 Euro eklenecek. Türkiye’de bunun üzerine ÖTV ve KDV eklendiğinde zaten benzinli araçlardan yüksek olan dizel araçların fiyatlarında büyük bir artış olacak. Bu maliyetin özellikle 2017 model araçlarda ortaya çıkması ve dizel satışları düşürmesi bekleniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30231860.asp

Yılda 15.000-20.000 KM üstü yapanlar için mantılı bir seçim dizel ama senede 10.000KM yapan bile alıyor.Yeni benzinli turbo araçlar cidden çok az yakıyor nedir bu dizel sevdası...
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kalipson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Almanyadaki polo'nun bizim pololardan daha pahali ve daha kaliteli olduğunu bizzat almanyada yaşayan bi abimden duymustum yakin zamanda.
    Kimse TR'ye sorunsuz araç girdiğini iddaa etmesin bence..
    hadi poloyu anlarım adamın kendi üretimi kendi firması, elin korelisi geliyor Türkiye'de üretim yapıyor yerli(!) diye pr çalışmaları yapılıyor ama o da ne? bu ülkede üretilen araba da olmayan donanımlar burdan Almanya'ya giden araçlarda var üstelik elin Alman'ına daha ucuz yerli dediği ülkeye saplamaca..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence fiyatlar falan artmaz,ellerinde kalan satisini durduklari euro5 motorlari bize iteler gecerler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bring Out Gimp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu mantıkla haklı tabi ama işin içinde fizik olduğu için gelişim PC'deki gibi olamaz.
    Fizik kuralları adamı öper
    Batarya teknolojisinde büyük atılımlar olabilir yalnız, bu kısım gelişime daha açık.
    Zaten bır benzetme oldugu gayet net acık Olamıyacagı gayet net. Aksini idda eden mı var sankı

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum merhaba,

Toyota ve Rockefellar olayını Berkanla biz çıkardık.

Toyota Amerikada dizel satmıyo yada çok satıyo. Ağırlıklı olarak hybrid ve benzinli satılıyor.

VW Alman devletinin malı olduğu için direk ona karşı bu duruş. Diğer saydığın markaların çoğu özel ki mutlaka yönetimleri safkan alman değildir.

Global olarak marka tüm dünyaya yalan söyledi baştan beri adamların sattığı malın kötü olduğunu hele ki TR deki distrübütörün garanti politikasının ve fiyat politikasının çok kötü olduğunu savundum. Kendimde gittim VW alacağıma sıfır ceed aldım.
    Ben de onu söylüyorum. Amerikada dizel piyasası çok az. Running coal diye dalga geçtikleri, maxi size pick-uplar sadece dizel, tork lazım çünkü. Öyle bir kültürleri yok, hibrid ya da elektrikli hastası onlar. o yönde gelişmiş kültürleri.

Demeye çalıştığım şey, Amerika Almanya ile böyle soğuk bir ekonomik savaşa girmez. Almanya büyük, fakat Amerika kadar değil. Bir kaç yatırımcı gönderir satın alıverir o şirketleri.

Rockefeller dediğiniz, rothchild mı nasıl yazılıyosa o adamlar falan dünyanın en zengin adamları. Türkiye gibi düşünmeyin. Dünyada VW her hangi bir otomobil firması. Bütün dünya toyota himayesi altında, çünkü araçları genel olarak sorunsuz, sıkıntısız. Alan adam hakkını vererek biniyor. Burada da alman aracına binmeyene salak diyen, yozlaşmış, kapalı bir kitle var. Afedersiniz b*k çıkarsa koşup aylarca sıra bekleyip alacak adamlar var. Oralarda yok, insanlar araştırarak alışveriş yapıyor. O yüzden adam Toyota satıyor. Orada en çok satan araç VW olsaydı zaten Amerika distribütörü o adamlar olurdu yine, adamlar parasında çünkü. Güçleri imkanları da var, adam şu an gelse doğuş'a tokadı basar parasıyla döver satın alır tüm şirketi.

Toyota 500 milyar dolarlık bir firma. VW 200. Bu adamların kişisel servetleri 50milyar dolar, şirketlerini falan saymıyorum. İsterlerse çok daha güzel zarar verirler Almanya'ya, onu diyorum.

Bir de şöyle bir durum var, Mercedes renaulttan, BMW toyotadan ve peugeottan küçük hacimli motor alıyor. Büyük hacimlileri kendileri yapabiliyor ama küçüklerde uğraşmadan kendini kanıtlamış motorları alıp koydular araçlarına. VW benim bildiğim kimseden motor falan almıyor. Bence onlar da başaramayıp hile hurdayla öbürlerinin karşısında durmaya çalıştı. Aklıma başka seçenek gelmiyor.

Ama böyle dünyaları biz yarattık iddiasıyla çıkıp, en çevreci dizel bizde, şöyle ileri teknoloji, böyle gelişmişlik demeselerdi, bu olay bu kadar büyümezdi. Kendi kendilerine satsalardı kimse böyle dalga geçmezdi. Hiç bir şey olmayıp kendini en iyi zanneden bir firma bu. Ta bizim ülkemizdeki satış elemanlarına kadar işlemiş bu pislik, amarok çıktı bakmaya gittik, amarok zaten bu sınıfın lideri falan demeler, daha iyisi yok bu sınıfta demeler. Ulan japonlar 50-60 yıldır o sınıfta amerikanlarla beraber, bi dur anasını satayım, nereye neyi kanıtladın?
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

TechTurkey Ogedov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hadi Amerika üzerinden bu oyunu oynadılar VW bitirmeye çalışıyorlar. %2 lik pazar payını es geçip ileride çok daha büyüyeceğini düşündükleri için yaptıklarını farzedelim.

Peki sınır komşusu isviçre hollanda vs ne istiyor Almanya'dan! Manyak mı bu adamlar bütün avrupanın amiral gemisi almanyanın arabasını sattırmama kararı alıyorlar.

Bilmediğimden bir soru soruyorum Toyota'nın fren tutmama problemi nedeniyle ABD de skandal çıktığında mason dayılar sahibi değil miydi bu firmanın?

VW mühendislik hatası nedeniyle normlara uymayan motorunu, düzeltme maliyetinden azaltmak amacıyla böyle bir dolandırıcılık yapmış ve sonunda patlamıştır.

Sebebini kim ortaya çıkarttıysa, ne nedenle ortaya çıkarttıysa çıkarttı. Sonuçta belki milyarlarca dolarlık bir dolandırıcılık. Sen en büyük olacağım diyerek; rakiplerini, hükümet desteği ile kapitalizmin en önemli silahı finansal güç kullanarak ezmeye çalışırsan herkeste senin açığını kovalar. Hata yaparsan yükselişinin gibi çok konuşulur.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu Amerikalı adam dizeli napsın Allah aşkına

Amerikada olsanız 5 litre altı arabaya binmezsiniz
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 sene sonra ortaya çıktığında bu post'u hatırlayın: Bu oyunu başlatan General Motors.
    İstediğini de aldı, bu savaşın tek kazananı o.
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğuş açıklama yapmış araçların hepsi türkiye şartlarına uygundur bir sıkıntı yoktur diye.

Nedir lan bu türkiye şartları hayvan mıyız biz. Elin gevuru temiz hava solurken türkyieki ayıların beynine pek fazla oksijen gitmesine gerek yok mu demişler.

Hükümetinde umrunda falan değil ha. İki üç ateşlesinler bişeyler problem çıkarmayız demişlerdir herhalde.

TechTurkey Ogedov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10 sene sonra ortaya çıktığında bu post'u hatırlayın: Bu oyunu başlatan General Motors.
    İstediğini de aldı, bu savaşın tek kazananı o.
    Neden başlattı? Elektrikli araba teknolojisi mi çok iyi? Benzinli motorlarında mı çok ilerde? Sizin sözlükte paylaştığınız linki okudun ADAC tarafından yapılan testlerde en çok arabası patlayan marka opel. Bunu öngörmeden mi yaptı?

Valla bilmediğimden soruyorum kanka madem biri bir savaş başlattı bundaki amacı ne?

Kekuti* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğuş açıklama yapmış araçların hepsi türkiye şartlarına uygundur bir sıkıntı yoktur diye.
    Nedir lan bu türkiye şartları hayvan mıyız biz. Elin gevuru temiz hava solurken türkyieki ayıların beynine pek fazla oksijen gitmesine gerek yok mu demişler.
    Hükümetinde umrunda falan değil ha. İki üç ateşlesinler bişeyler problem çıkarmayız demişlerdir herhalde.
    Adam 1.4 arabaya 100 tl ödüyor. 2.0 dizel olunca 200 olduğunu varsayarsak, 200 veren ciğerini zikebilir algısıyla yaklaşıp, uygun hale getirdiler heralde
    1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
    2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
    Instagram: @itkopekas #dev20 #project400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    VW yaptığı hatanın hilenin faturasını bide müşterisine eklerse iyice batar.Böyle bir eşşeklik yaparlarsa bırakalım da batsınlar.Kendilerini tek sanıyorlar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)