Octane Nickli Üyeden Alıntı
Ben de onu söylüyorum. Amerikada dizel piyasası çok az. Running coal diye dalga geçtikleri, maxi size pick-uplar sadece dizel, tork lazım çünkü. Öyle bir kültürleri yok, hibrid ya da elektrikli hastası onlar. o yönde gelişmiş kültürleri.
Demeye çalıştığım şey, Amerika Almanya ile böyle soğuk bir ekonomik savaşa girmez. Almanya büyük, fakat Amerika kadar değil. Bir kaç yatırımcı gönderir satın alıverir o şirketleri.
Rockefeller dediğiniz, rothchild mı nasıl yazılıyosa o adamlar falan dünyanın en zengin adamları. Türkiye gibi düşünmeyin. Dünyada VW her hangi bir otomobil firması. Bütün dünya toyota himayesi altında, çünkü araçları genel olarak sorunsuz, sıkıntısız. Alan adam hakkını vererek biniyor. Burada da alman aracına binmeyene salak diyen, yozlaşmış, kapalı bir kitle var. Afedersiniz b*k çıkarsa koşup aylarca sıra bekleyip alacak adamlar var. Oralarda yok, insanlar araştırarak alışveriş yapıyor. O yüzden adam Toyota satıyor. Orada en çok satan araç VW olsaydı zaten Amerika distribütörü o adamlar olurdu yine, adamlar parasında çünkü. Güçleri imkanları da var, adam şu an gelse doğuş'a tokadı basar parasıyla döver satın alır tüm şirketi.
Toyota 500 milyar dolarlık bir firma. VW 200. Bu adamların kişisel servetleri 50milyar dolar, şirketlerini falan saymıyorum. İsterlerse çok daha güzel zarar verirler Almanya'ya, onu diyorum.
Bir de şöyle bir durum var, Mercedes renaulttan, BMW toyotadan ve peugeottan küçük hacimli motor alıyor. Büyük hacimlileri kendileri yapabiliyor ama küçüklerde uğraşmadan kendini kanıtlamış motorları alıp koydular araçlarına. VW benim bildiğim kimseden motor falan almıyor. Bence onlar da başaramayıp hile hurdayla öbürlerinin karşısında durmaya çalıştı. Aklıma başka seçenek gelmiyor.
Ama böyle dünyaları biz yarattık iddiasıyla çıkıp, en çevreci dizel bizde, şöyle ileri teknoloji, böyle gelişmişlik demeselerdi, bu olay bu kadar büyümezdi. Kendi kendilerine satsalardı kimse böyle dalga geçmezdi. Hiç bir şey olmayıp kendini en iyi zanneden bir firma bu. Ta bizim ülkemizdeki satış elemanlarına kadar işlemiş bu pislik, amarok çıktı bakmaya gittik, amarok zaten bu sınıfın lideri falan demeler, daha iyisi yok bu sınıfta demeler. Ulan japonlar 50-60 yıldır o sınıfta amerikanlarla beraber, bi dur anasını satayım, nereye neyi kanıtladın?