sız fıyatların dusecegıne ınanıyormusunuz tr de zaten emısyonun onemı yok egzoz muayenesındende gecıyorsa sorun olmaz mılletın cokta umrundaydı emısyon :) ama vw ye ıyı oldu
Printable View
sız fıyatların dusecegıne ınanıyormusunuz tr de zaten emısyonun onemı yok egzoz muayenesındende gecıyorsa sorun olmaz mılletın cokta umrundaydı emısyon :) ama vw ye ıyı oldu
Volkswagen, 11 milyon dizel otomobiline emisyon testi sırasında hile yapan yazılım yüklediğini itiraf etti. Alman otomotiv devi Volkswagen (VW), dünya genelinde 11 milyon dizel aracını muayene sırasında ‘hile’ yapan mekanizmalarla donattığını itiraf etti. Otomotiv dünyasını sarsan VW skandalı büyüyor. Avrupa’nın en büyük Otomobil üreticisi Volkswagen’in ABD’deki egzoz gazı emisyon testlerinde usulsüzlük yaptığını kabul etmesinin ardından skandal Asya’ya da yayıldı.
Güney Kore, VW yetkililerini açıklama yapmak üzere davet ederken Fransa, Avrupa genelinde bir soruşturma çağrısında bulundu. İddialar hakkında ABD Adalet Bakanlığı tarafından da adli inceleme başlatıldı. Cuma günü ABD, VW marka dizel araçların muayenesi sırasında emisyon ölçümünde hile yapan bir mekanizmanın bulunduğunu açıklamıştı. ABD’li yetkililer, VW’nin ABD’deki 482 bin dizel aracına sofistike bir yazılım yüklediğini, araçların normal sürüş esnasında kirlilik kontrollerini devre dışı bıraktığını, aracın emisyon testine girdiği zaman durumu ‘fark ederek’ kirlilik kontrollerini devreye aldığını kabul ettiğini belirtti.
18 milyar dolar ceza!
Kirlilik kontrol mekanizması devre dışıyken araçlar standardın 40 katı zararlı gaz salabiliyor. VW, söz konusu yazılımın ABD’nin dışında başka dizel araçlarda da bulunduğunu duyurdu. Reuters’a göre iddialar VW ve Audi marka Audi A3, VW Jetta, Beetle, Golf ve Passat araçların dizel modellerini kapsıyor.
Gelişmeler üzerine VW, skandalın doğuracağı masraflar için 6.5 milyar euro (7.3 milyar dolar) ayırdığını açıkladı. Ancak emisyon ölçümü skandalının şirkete yaşatacağı maliyet belirsizliğini koruyor. Sadece ABD’deki cezanın 18 milyar doları bulabileceği belirtiliyor. 2016 model VW Passat’ın tanıtımı için New York’ta düzenlenen toplantıda konuşan VW ABD’nin başkanı Michael Horn, şirketin Amerikalı otoritelere karşı dürüst davranmadığını belirterek, “İşi tamamen batırdık” yorumunda bulundu.
‘VW CEO’su gidici…’
Reuters’a göre usulsüzlük iddialarına konu modellerin ABD ve Kanada’da satışı askıya alınırken, araç sahiplerinin VW’ye toplu dava açması da ihtimal dahilinde bulunuyor. Pazartesi günü Frankfurt borsasında yüzde 17 düşen VW hisseleri dün de yüzde 23 değer kaybetti. Böylece VW’nin piyasa değeri 2 gün içinde 25 milyar dolar eriyerek 51 milyar euro’ya düştü. Alman basını VW CEO’su Martin Winterkorn’un koltuğunun sallantıda olduğunu ve cuma günü görevden alınma kararının açıklanabileceğini duyurdu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, VW’ye konuyu açıklığa kavuşturmak için ‘tam şeffaflık’ çağrısı yaptı. Şu anda konu VW ile sınırlı olsa da Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, Avrupalı diğer araç üreticilerinin de kontrol edilerek kamuoyunun rahatlatılması gerektiğini söyledi. Porsche CEO’su aday
ABD hükümeti, VW’ye araç başına 37.500 dolardan toplam 18 milyar dolar ceza kesebilir. VW CEO’su Winterkorn görevden alınırsa yerine Porsche CEO’su Matthias Mueller’in gelmesi bekleniyor. ABD’nin çevre koruma ajansı EPA, ‘özel’ yazılımın aracın yol da mı, testte mi olduğunu hemen anladığını saptadı.
Beter olsun ibneler.
Youtube hesaplarindan clean TDI Videolarinida silmisler sanirim.Mesela su video vw usa youtube hesabinda vardi ama artik yok(ben telefondan bulamadimmi diyecegim ama yok)
http://youtu.be/WNS2nvkjARkhttps://www.youtube.com/watch?v=WNS2...ature=youtu.be
Bunu sadece vag in yaptigini dusunmuyorum ben :) bosch beyin kullanan baska araclari incelemek lazim :D
2007 deki haberde manidar :)
http://m.arabam.com/otomobil-haberle...miz-tdi/279970
1.6 ve 2.0 dizel motorlar olarak açıklandı,benzinli motorlar konu dışı bu arada.
Audi de a1 a3 a4 ve a6 da kullanılan ea189 tipli motorun adı geçiyor ve audi doğrulamış fakat komple olarak hala 11 milyon denen araç sayısından başka kesin liste yok.
bunun yanında diğer üreticilerinde test edileceği konuşuluyor.
Alman ulaştırma Bakanı söz konusu araçların trafikten çekilmesi gerekli diye açıklama yapmış.
Porsche'nin şefinin ceo olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
ceo değişmesinin bir önemi var mı, gelen kişi bir şey yapabilir mi bu durumda yani
http://www.businessht.com.tr/guncel/...wagen-faturasi
burdaki habere göre vw büyük sıkıntıya giricek anlaşılan .
araba kendi kendine nerden anlıyor yau teste girdiğini?
Nasıl bir teknoloji bu şaşırtıcı..
Durum vahim kotu gunler bekliyor otomotiv piyasasini daha dogrusu Almanlari ozelikle VW'i
Test standart hiz olarak,bu hizlari algilayinca yardirip gidiyirmus
Accelerate to 9mph in four seconds
Cruise at 9mph for eight seconds
Brake to rest in five seconds
Accelerate to 20mph over 12 seconds
Cruise at 20mph for 24 seconds
Brake to rest in 11 seconds
Accelerate to 31mph over 26 seconds
Cruise at 31mph for 12 seconds
Brake to 22mph over eight seconds
Cruise at 22mph for 13 seconds
Brake to rest in 12 seconds
Adding in all the required gear changes and idle periods, this whole test takes just over three minutes and less than a mile of driving. It’s repeated another three times, with the total driven distance adding up to just 2.5 miles.
http://www.worldcarfans.com/11509249...-levels-shares
BMW de yapmış diyorlar
bmw nin kine sallamasyon diyolardı dh demi okudum burda mı emin değilim ama .
BMW'nin konusunda resmi hiç bir belge yok. Auto Bild dergisi böyle bir şey yazdı ama ortada belge yok test yok.
BMW için söylenen iddia yasal olan gaz salınımının 120 km/h dan sonra 30 katına çıktığı şeklinde fakat doğruluğu hakkında kanıt yok.
diğer yandan x3 xdrive 20d modeli yol testlerinde 11 kat fazla çıkmış tabi ki bu da kesin değil.
bekleyip göreceğiz nelerin çıkacağını.