http://hizliresim.com/6kgPb7]http://i.hizliresim.com/6kgPb7.jpg[/url]
Printable View
Amerikalılar ne güzel düşük teknolojili, bol benzin yakan, doğayı vs sallamayan arabalarıyla mutlu mesut geçinip gidiyordu Toyota gibi markalarla...
ben söyleyeyim birşey olmayacak
yada bir şekilde kılıfına uydurulacak bu olay diyelim.
zaten wv nin borsadaki değer kaybı onlara yeter.
çünkü eminim her markada bu uyanıklık var
eğer amerika wv yi cezalandırırsa, wv diğer markalarında teste tabi olmasını isteyecek
ve herkesin kirli çamaşırları ortaya çıkacak
düşünsenize kaç tane marka/model araç var? ayrıca amerikan markalarıda var
asıl benim beklediğim bundan sonra bazı broşür değerlerinin değişmesi
ahaha bizim arabamız 3.5 litre yakıyor 100km de
yok 90km sabit hız ile 4 litre yakıyor
bunların bir anlamı yok
ver gazı bakalım 180 le giderken ne yakıyor? ne kadar havayı kirletiyor?
yada arabamız 160hp ve doğa dostu!!
tamam o zaman tam gaz 160hp üretirken ki dostluğunu görelim birde?
Vw de böyle birşey çıktı diye markayı tü kaka yapmak yanlış bence(ki vw i gram sevmem)
Böyle bir durum hepimizin alehine olucak gibi gözüküyor. Tr de değişen bir durum olmaz gibi ama bütün sektörde bence gerileme yaratıcak
Ne kadar sorunlu olsada çift kavrama sistemini lüks sınıftan bize ulaştırdı vw. Pazarlardan çekilmesi söz konusu bu durumda rekabet azalır ve rekabetin azaldığı yerde yenilikler atılımlar azalır buda son tüketiciye girer herzamanki gibi
Umarım sektör bunu en az hasarla atlatır
vay cakal ww vaaay 😄
araya virgül koyayım da cümleyi anla, Toyota gibi markalar ile beraber eski teknoloji Amerikan arabalarıyla mutlu mesut geçinip gidiyorlardı...
herhangi bir Amerikan üreticisi şikayette bulunmuş mu konu hakkında? hayır... şikayetçi olan ülke ve markalar belli, anlatmak istediğimle senin anlamak istediğin arasında fark var...
bir de istatistik koyayım belki daha iyi anlaşılır...
http://www.dw.com/image/0,,18727578_401,00.png
Gelişen bir teknoloji olsaydı fake atma ihtiyacı duymazlardı bence..
Epa devletin kurumu. Bağımsız testlere tabi tutuyorlar. Bir şikayet ile patlak verecek birşey değil bu. Şikayetle ortaya çıksa ne fark eder zaten sahtekarlık sahtekarlıktır.
Daha öncede avrupada yaşadı vw bu sorunu, sahte verimlilik segmenti yaratarak.
Bak ne kadar net yazdım abi, sende sonu üç nokta ile biten manalı yazılar yerine böyle bir anlatım tarzı tercih edersen ne diyorsun herkes iyi anlar.
Ben şahsen sen ne anlattın ne dedin nereye varmak istedin anlayamadım.
Onca eski teknoloji vs araba varken, heleki vw bu kadar az saterken, ona sıra gelinceye kadar daha kimler var gibi birşey mi demek istedin.?
BMW group açıklama yayınladı:
https://www.press.bmwgroup.com/globa...03#attachments
aynen öyle demek istedim tabii ki, başka bir sonuç nasıl çıkabilir ki? merak içindeyim USA de onca eski teknoloji araç varken, Toyota gibi sektörü domine etmeye çalışan markaların gazına gelip olmadık kurallar emisyon değerleri çıkartıyorlar, USA deki araç muayene sistemini bileniniz var mı?
hem ekonomik hem prestij anlamında zarar görebilirler (TR piyasası haric buranın esi benzeri dünyada yok) ama yıkılmazlar arkalarında alman ekonomisi var
vw den hisse alınırmı yani şimdi :D
Şu andaki hibrit araçların doğaya etkisi tam olarak tartışılmıyor ancak bu araçların üretiminde ve pillerinin geri dönüşümünde harcanan enerji ve yarattığı kirlilik kesinlikle gözardı edilecek bir seviyede değildir.
Diğer yandan Amerika'da toyota dan sonra en çok hibrit satan marka Ford, o yüzden bu tarz genellemeler yapmak da doğru değil. Buna ek olarak Toyota'nın sunmadığı birçok elektrikli modeli var.
General Motors'un ise hükümet destekli olduğu birçok kişi tarafından dillendiriliyor zaten. Hatta "Govenment Motors" denilir bazen bu duruma dikkat çekmek için.
Bir diğer yanlış algıya da değinmek istiyorum, o da NOx normları. İnsanlarda genel bir anlayış olarak Amerika'da kullanılan yüksek güçlü araçların emisyonlarının yanında VW neden eleştiriliyor diye şekillenmiş. Ancak burada bahsettiğimiz Amerikan normları NOx salınımı için Avrupa'dan çok daha sıkıdır ve NOx dizel araçlarda benzinli araçlara göre daha büyük bir sıkıntıdır. Yani 100-150 hp lik bir TDI motor benzinli bir V8 den daha büyük bir NOx kaynağıdır. Avrupa pazarı için üretilmiş bir araç Amerikan pazarı için gerekli yeterlilikleri sağlayamaz. Burada patlayan mevzu da NOx salınımı ile alakalıdır Karbon emisyonu değil. Dizeller karbon emisyonunda benzinlilerden daha çevreciyken NOx salınımında durum tam tersi. NOx salınımları üre(AdBlue) ya da yakıt karışımı üzerinde çalışılarak azaltılabiliyor.
NOx dediğimiz azot atıkları yanma odasındaki patlamanın kendisiyle direk alakalıdır. Bir motor daha yüksek patlama sıcaklıklarında, daha fakir karışımlarda çalışırken daha verimlidir ve daha çok performans verir ancak yüksek sıcaklık ve parçalanan karbon seviyesinin az olması sebebiyle yakıt içindeki azot larda koparılır bu sayede ortaya atık olarak NO ve NO2 çıkacaktır. Bu miktar patlamanın özelliğine göre çok kolay biçimde onlarca katına kadar çıkabilir.
Türkiye'de bunun sorun olmayacağı gibi fikirler olauşabilir ancak bu şekilde düşünemeyiz. Bu araçlar üreticiler tarafından belirli özellikleri kanıtlanarak sertifikalara sahip şekilde satışa çıkarlar. Örneğin firmaların EURO(urban+highway) cycle testleri sonucunda uymak zorunda oldukları yakıt tüketimi ve emisyon hedefleri var. Eğer bu araçları Avrupa'da satmak istiyorlarsa bunlara uymak zorundalar, Türkiye'de bir Avrupa marketi olduğundan araçların iddia edilen değerleri yakalaması zorunludur. Yani siz üretilmiş araçlar hatalıydı ve bunları karşılayamadı deyip işin içinden çıkamazsınız. Birincisi sattığınız ürün vaad ettiğiniz özelliklere sahip değil ikincisi yasal olarak belirlenmiş limitlere uymuyor. Bu araçların söz verdikleri gibi yasal değerleri sağlayacak seviyelere çekilmeleri bu yüzden şart.
VW'in araçlarındaki durumda ise 2.0 TDI motorların test esnasında çevre normlarına uyarak 140 hp seviyesinde güç ürettiği ancak günlük kullanımda daha iyi performans sergilemesi amacıyla farklı bir harita ile çalıştığını söyleyebiliriz. Kısaca testlerde 2.0 140 hp üreten TDI motorlar, günlük kullanımda daha çok güç ve performans üretip daha az yakıt tüketiyor. Bu araçlara yapılacak retrofit sonrasında yakıt tüketiminde artış ve performansta düşüş beklenebilir.
Ben burada, 'aracınıza ekstra garanti istiyor musunuz?' Sorusundan sonra, hayır derseniz, 'o zaman aracınız için bir güncelleme mevcut, onu yapalım' deyip, araca güncelleme atıldıktan 2 ay sonra şanzımanı titremeye başlayan, yağ yakmaya başlayan vwlar gördüm. 2000 kilometrede kendi kendine beyni yanan passat b8imiz var, garantiden yapıldı ama bize dedikleri şey, 'aracınızın yakıt göstergesi arızalanmış o yüzden gösterge değişecek'. Üç dört gün sonra gelin alın dediler, yedek anahtar çalışmıyor, nedenini sorduğumuzda hemen 'güncelleme var güncelleme' dediler. Biz de dünkü çocuğuz immo kodu yenilendiğinden dolayı öbür anahtara kodlama yapılmadığı için çalışmadığını anlamadık dedik hadi. Dsg bozulur, götürürsün, 'siz bunu ışıklarda sıkışık trafikte boşa almamışsınız hep d'de kullanmışsınız' der garantiye sokmazlar, başka araçla gideriz 'bunu hep n'ye almışsınız o kendi alıyo o yüzden bozulmuştur' deyip garantiye sokmazlar. Bunlar en çok şok olduğum olaylar, niceleri mevcut.
Ben böyle piçlikleri başka firmalarda pek görmedim. Hep doğuş otoya kusur bulurdum, şimdi anladık ki firmanın kendi ne ki distribütörü ne olsun. Bu yüzden dediğiniz gibi diğer firmalardan böyle şerefsizlikler beklemiyorum, neyse odur yani. Ama vw ve vag grup ne yapsa şaşırmam.
Ulan adamlardan zamanında ilk çıktığında gaza gelip manuel scirocco istedik, ben engelli plaka araç alırken, ellerinde yok diye dsg olandan daha pahalıya getirdiler şerefsizler. Sonradan alamamanın çok daha hayırlı olduğunu gördüm, orası apayrı.
Yıllardır kı arastırdıgım ve bılgı bırıkımımım bana gosteriyor kı; japon ureticilerin daha durust oldugu. Tr pazarı ıcın se vag hıc bır sey olacagı dusuncesınde deılım. Emısyon hılelelrının dısında servıse para kazandırma hılelerı ıle VW yakın zamanda yıne toparlar dusuncesındeyım.
Ben Avrupalı menseili 10 yaslarında bir cok ornek gordum resmen hatalı uretım yapılmıs. Ama o serı dunyada hiç cagırılıp duzeltılmemıs , giderilmemıs, nede olsa sattık dusuncesı devam etmıs.
Ama bır toyata sureklı bır kaç modelını geri çagırıp hatalı uretımlerını gıdermye calışmıslar. Toyata araba cagırdıgındada bazı fanatık kesımler toyata yıne bozuk araba yapmıs imajıyla bakıyorlar. Bılakıs hondada aynı seılde fn2 lerın kucucuk bır motor içi tesisatının cırtlama haasından gerı cagırmıstı.
Ki bu usa pazarında pek avrupa menseili arac goremedıgımızden de gayet bellı basarısız oldukarı. Japonların ve amerıkanların sıyası durumlarını da dusunucek olursak. Japonlar bu işi daha ıyı yaptıgının ıspatı galıba. Ekstrem durumları harıc tutuyorum.
[IMG]http://i.hizliresim.com/N4a1B5.jpg[/IMG]