User Tag List

Sayfa 36/42 İlkİlk ... 263435363738 ... SonSon
785 sonuçtan 666 ile 684 arası

Konu: VW ve AUDİ'ye 18milyar dolar ceza kapıda

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ogedov Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neden başlattı? Elektrikli araba teknolojisi mi çok iyi? Benzinli motorlarında mı çok ilerde? Sizin sözlükte paylaştığınız linki okudun ADAC tarafından yapılan testlerde en çok arabası patlayan marka opel. Bunu öngörmeden mi yaptı?

Valla bilmediğimden soruyorum kanka madem biri bir savaş başlattı bundaki amacı ne?
    Volkswagen group'un hedefi 2018'de en çok araba satan marka olmak istiyor. General Motors'un geçen 6 aylık dönemde de ilk defa geçti.
    Hisselere bak bro, kimin daha düşmüş kimin artmış. Kim bu skandaldan önce büyük alım yapmış. Bu benim şahsi fikrim bu arada. Kimseyi bağlamaz.
    Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
    Golf 8R / 48.40 @Körfez
    Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Volkswagen group'un hedefi 2018'de en çok araba satan marka olmak istiyor. General Motors'un geçen 6 aylık dönemde de ilk defa geçti.
    Hisselere bak bro, kimin daha düşmüş kimin artmış. Kim bu skandaldan önce büyük alım yapmış. Bu benim şahsi fikrim bu arada. Kimseyi bağlamaz.
    VW bu yıl dünya sıralamasında Toyotayı geçerek 1. liğe çıktı. Gm çoktan Toyotaya geçilmişti zaten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neu...k.aspx?type=35

Arkadaşlar ODD (otomotiv distribütörleri derneği) burdan istediğiniz verilere ulaşabilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    http://www.osd.org.tr/yeni/wp-conten...por2015-08.pdf

bu raporunda son sayfası markaların TR deki satış adetlerini gösteriyor.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bring Out Gimp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaklaşımın çok yanlış.
    Buradaki mesele "YALANCILIK"
    VW açıkça herkese yalan attı. Benim aracım temiz dedi, insanları kandırdı ve bundan ticari bir kazanç elde etti.
    Yalan söylemek en utanılacak şeydir ve kabul edilemez. Batı toplumlarında bu böyledir.
    Bizde ise insanın gözünün içine baka baka yalan söylenir ve bu kimsenin umurunda değildir maalesef.
    Mesajımı bi tekrar okuyun isterseniz, derdim VW savunmak ya da yalan söylemeleri konusu değil. Evet yalan söylenmiş ciddi bir sıkıntı var burada ama adamların bu yalanı ortaya çıktı diye temizliğe VW'den başlamanın yanlış olduğunu söylüyorum. Konu VW'ye gelene kadar trafikte o kadar fazla kötü durumda araç var ki önce onların incelenmesi gerekiyor. En basitinden Ankaradaki özel halk otobüslerinden başlasınlar, küresel ısınma yavaşlar.

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi almanlar kaybedince, biz de kaybetmiş sayılıyor muyuz?
    Diyerek konuya bakış açımı sergiliyorum. Boşuna hayallerimizi japon araç süslemiyor.
    MR.EVO53

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amacım kesinlikle VW savunmak değil, öncelikle bunu belirteyim. Ancak araçların çevreye zehir saçması bu kadar önemliyse bilmem kaçıncı yüzyıldan kalma dizel araçlar ve kamyonlar trafikte ne arıyor ? Bu konu bu kadar önemliyse (ki evet önemli) önlem alınması gereken yer VW araçları mıdır, yoksa tüm trafik midir ?
    Çok yanlış düşünüyorsun o araçlar o yıllarda yapıldı ve şu anda da eski araçlar için emisyon koşulları çok gevşek olabilir ama dünyada çoğu yerde bu tarz arabalar trafikten çekiliyor. Ayrıca artık Türkiye'de de sıfır araçlar için emisyon kuralları var ve firmalar uymak zorunda.
    İkinci olarak buradaki olay yalancılık yani seni kandırıyorlar ama sen seni dolandıran birine karşı bu ülkede bir sürü dolandırıcılık oluyor diyerek affediceksen gene sana kalmış bir şey.
    Son olarak keşke benim ülkemde abd kadar güçlü olsaydı da aynı cezayı kesebilecek iradesi olsaydı.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turkiyedeki yani 2015-2016 emisyon standartlari neler bilgisi olan varmi?

FaruKsvs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarda ki seslimakale linkini okudum. O kadar yazı yazmış hiç bir kaynak yok. Şehitler için yazdığı kısım iğrenç.

Ancak şunu taktir ettim:
    "Beverly Hills’de Katarlı bir prens aşırı hızdan dolayı polis tarafından tutuklanıyor. Prens Hamid bin Hamad ailesinden. Bu olaylar hep aynı haftada oluyor. Yine aleyhte suçlamalar ve işlemler gerçekleştiriliyor"

Katarlı prensin aşırı hızdan tutuklanmasının altında yatan, katar sermayesine darbe operasyonunu açığa çıkarmış olması kendisinin ne kadar ileri görüşlü bir katarsever olduğunu gösteriyor. Allah yazar kardeşimizin zekasına zeval vermesin.

VW olayının da bir tek katar sermayesine dolaylı yoldan Erdoğan'a bağlanmadığı kalmıştı zaten.

VW'in muhtemelen yiyeceği cezalar:
    VW emisyon kurallarını aşan ülkelerden ceza yiyebilecek
    VW'e dünyada ki tüm VW satılan ülkeler, emisyon kurallarını aşmasa bile (yakıt tüketiminden vs) yalan beyanla araç sattığı için ceza kesebilecek.
    VW'e tüm araç sahipleri yalan beyanla araç sattığı için haklarının tazmini talebinde bulunabilecek.
    VW'e diğer markalar yalan ve sahte propaganda yapmaktan haksız rekabetten haklarının tazmini talebinde bulunabilecek.

Sadece Amerika 18 milyar$ kesti. Diğerlerini siz hesap edin.

Sac ayağını kuruyorum iyi okuyun.
    1- VW, 600.000 çalışana sahip. Dolaylı olarak 1.800.000 nüfusa geçim kaynağı oluyor(Almanya'da 3 çocuk şart değil 1'den hesap ettim).
    2- Çalışanların çoğunluğu alman vatandaşı
    3- Almanya devleti VW yönetiminde pay ve söz sahibi.

Gelgelelim asıl zarar katar sermayesine yapılıyor.

Bring Out Gimp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesajımı bi tekrar okuyun isterseniz, derdim VW savunmak ya da yalan söylemeleri konusu değil. Evet yalan söylenmiş ciddi bir sıkıntı var burada ama adamların bu yalanı ortaya çıktı diye temizliğe VW'den başlamanın yanlış olduğunu söylüyorum. Konu VW'ye gelene kadar trafikte o kadar fazla kötü durumda araç var ki önce onların incelenmesi gerekiyor. En basitinden Ankaradaki özel halk otobüslerinden başlasınlar, küresel ısınma yavaşlar.
    Okudum tabi ki.
    Derdinin VW'i savunmak olmadığını da anladım fakat yanlışın olan şey senin düşünce sistematiğin.
    Senin yaklaşımın şuna çıkıyor maalesef; Ohoo oraya gelene kadar....!
    İşte yanlış olan bu.

Evet katılıyorum trafikte pek çok emisyonu uygunsuz araç var ama bu başka bir değerlendirmenin konusu.
    Burada olan şey ise YALAN söyleyerek ticari kazanç sağlamak.
    Devletlerin verdiği temiz araç kullanana vergi teşviğini YALAN veri beyan ederek hem ülkeyi hem de tüketiciyi kandırmak.

Nüans burada çok önemli. Toplumun sağlıklı bir düşünce yapısına kavuşması için çok önemli.

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    VW bir hile yapmıştır ve bunun cezasını çekiyor fazlasıyla da çekecek..

Peki bir yanlış tüm doğruları götürür mü? O zaman kapısına kilit vuralım bitsin gitsin.. Mantık bu mudur?

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bring Out Gimp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okudum tabi ki.
    Derdinin VW'i savunmak olmadığını da anladım fakat yanlışın olan şey senin düşünce sistematiğin.
    Senin yaklaşımın şuna çıkıyor maalesef; Ohoo oraya gelene kadar....!
    İşte yanlış olan bu.

Evet katılıyorum trafikte pek çok emisyonu uygunsuz araç var ama bu başka bir değerlendirmenin konusu.
    Burada olan şey ise YALAN söyleyerek ticari kazanç sağlamak.
    Devletlerin verdiği temiz araç kullanana vergi teşviğini YALAN veri beyan ederek hem ülkeyi hem de tüketiciyi kandırmak.

Nüans burada çok önemli. Toplumun sağlıklı bir düşünce yapısına kavuşması için çok önemli.
    Almanların düşünce yapısı sakat yani onu çıkardım ben yazdığınızdan?

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haber ilginç geldi.

"ABD yönetimi, IŞİD'e çok sayıda Toyota marka 4x4 araca nasıl sahip olduğunun aydınlatılması için firmadan bilgi talep etti. Toyoto’dan Washington’a "Terör örgütlerinin araçlarımıza nasıl sahip oldukları konusunda en ufak bilgiye sahip değiliz" yanıtı geldi.

Sputnik'te yer alan habere göre Toyota Halkla İlişkiler Müdürü Ed Lewis tarafından yapılan açıklamada, araçları askeri amaçlar ya da terörist faaliyetler için kullanabilecek ya da modifiye edebilecek kişilere satış yapılmaması için firmanın katı kurallar izlediğini belirtildi. Lewis ayrıca, araçların üçüncü kişiler tarafından satın alınmasını ya da çalınmasını takip edebilecek imkanlara sahip olmadıklarının da altını çizdi.

Toyota, 2012 yılında Suriye'ye araç sevkiyatını resmen durdurduğunu açıklamıştı."

Kaynak:Odatv
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ortadoğu mezhep/etnik/inanç savaşları gayrıresmi sponsoru hilux 4x4

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler mesele sadece Boschluk mesele değilmiş
    http://www.volkswagen.co.uk/owners/dieselinfo

Elimde bayağı çeşitli Şasi numaraları var.Eski 1.6 TDI (Bosch ecu değil) sorgulayınca şöyle çıkıyor mesela
    Dear Volkswagen customer,

We regret to inform you that the Type EA 189 engine built into your vehicle with the Vehicle Identification Number ******* you submitted, is affected by software that may cause discrepancies in the values for oxides of nitrogen (NOx) during dynometer runs. Your car is safe from a technical standpoint and roadworthy.
    We are very sorry to have broken your trust and are working at full speed to find a technical solution. Volkswagen will cover the cost relating directly to this repair.
    We will be in touch with you directly to explain what steps are required. We'll do any necessary rectification work at our cost.
    Yours faithfully,
    Volkswagen.

Benim gözlemlediğim bizim ülkemizde satılan:
    -Golf6 1.6 TDI-2.0TDI
    -Passat b7 1.6TDI-2.0TDI
    -Jetta 1.6 TDI
    -Tiguan 2.0 TDI
    -Polo 6R 1.6 TDI
    -Beetle 1.6 TDI

Kısaca bu işten yırtan Golf7 ve Passat b8.Zaten bunların motorları eskilerden çok farklıydı.Bunlar dışında 1.6-2.0 fark etmeksizin geri çağırma olucak(TR'de olmasa bile)
    Golf7 sorgulayınca böyle diyor mesela

We wish to confirm that your vehicle with the Vehicle Identification Number ******** you submitted, is not affected by software that may cause discrepancies in the values for oxides of nitrogen (NOx) during dynometer runs.

Please note: this information is only valid for Volkswagen Passenger Cars and Volkswagen Commercial Vehicles. Please ensure you use the relevant brand website to check if your vehicle is affected.

Yours faithfully,

Volkswagen.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emisyon skandalı bitmiyor...

Egzoz gazı skandalıyla sıkıntılı günler geçiren Volkswagen’e polis bugün baskın yaptı.

Braunschweig savcılığının kararı üzerine yürütülen operasyonda, VW’nin merkezi ve başka yerlerdeki bazı şube ve evlerde arama yapıldığı ve skandalla ilgili delilere el konulduğu bildirildi.

Welt Online’ın bildirdiğine göre, 3 savcı ve 50 dolayında polisin katıldığı baskınlarda önemli deliller ele geçirildi. Kimlerin evine baskın yapıldığı konusu netlik kazanmazken, savcılığın adı gizli tutulan bir VW üst düzey yetkilisi hakkında soruşturma yürüttüğü kaydedildi.

Bild gazetesi ise, VW tarafından yapılan açıklamada, savcılığın görevini yapması konusunda şirket olarak gerekli desteği vereceğini duyurduğunu yazdı. 23 Eylül tarihinde suç duyurusunda bulunan VW’nin çok sayıda dokümanı savcılık makamlarına verdiği de öğrenildi.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler mesele sadece Boschluk mesele değilmiş
    http://www.volkswagen.co.uk/owners/dieselinfo

Elimde bayağı çeşitli Şasi numaraları var.Eski 1.6 TDI (Bosch ecu değil) sorgulayınca şöyle çıkıyor mesela

We regret to inform you that the Type EA 189 engine built into your vehicle with the Vehicle Identification Number ******* you submitted, is affected by software that may cause discrepancies in the values for oxides of nitrogen (NOx) during dynometer runs. Your car is safe from a technical standpoint and roadworthy.
    We are very sorry to have broken your trust and are working at full speed to find a technical solution. Volkswagen will cover the cost relating directly to this repair.
    We will be in touch with you directly to explain what steps are required. We'll do any necessary rectification work at our cost.
    Yours faithfully,
    Volkswagen.

Benim gözlemlediğim bizim ülkemizde satılan:
    -Golf6 1.6 TDI-2.0TDI
    -Passat b7 1.6TDI-2.0TDI
    -Jetta 1.6 TDI
    -Tiguan 2.0 TDI
    -Polo 6R 1.6 TDI
    -Beetle 1.6 TDI

Kısaca bu işten yırtan Golf7 ve Passat b8.Zaten bunların motorları eskilerden çok farklıydı.Bunlar dışında 1.6-2.0 fark etmeksizin geri çağırma olucak(TR'de olmasa bile)
    Golf7 sorgulayınca böyle diyor mesela

We wish to confirm that your vehicle with the Vehicle Identification Number ******** you submitted, is not affected by software that may cause discrepancies in the values for oxides of nitrogen (NOx) during dynometer runs.

Please note: this information is only valid for Volkswagen Passenger Cars and Volkswagen Commercial Vehicles. Please ensure you use the relevant brand website to check if your vehicle is affected.

Yours faithfully,

Volkswagen.
    Eğer sistem çıkışı güvenilirse dediğiniz doğru gibi.. 2011 Golf TDI'yımı sorgulattım.. Yazılım hileli diyor.. :S

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ibozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer sistem çıkışı güvenilirse dediğiniz doğru gibi.. 2011 Golf TDI'yımı sorgulattım.. Yazılım hileli diyor.. :S

Ne Guzel iste yeni dpf taksinlar arabaniza,yazilim guncellerler birde Sonra sizde dogru geri yazlm yukletirsinz heheh yanliz sadece dpf degisimi ile yakalayabilirlermi bilmiyorum
    Site vwnin sitesi bu arada, vw.de sitesindende sorgulatabilirsiniz ama hepsi ayni yola cikiyor zaten

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://m.yeniakit.com.tr/haber/volks...yun-97220.html
    Yazı biraz uzun, gerçekler fazlasıyla yazıyor.
    Herşey lokomotif gibi düzenlenmiş, yersen..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)