MErhaba,
Bodrum Tüv istasyonunda önde kare plaka olan araçları muayneden bırakıyorlar. Ve bu bırakılan araç eski model tahmini 85 model cj5 jip.
Şimdi benimde muayne tarihim geldi aynı aracın 67 model olanı var. ve önde kare plakam var. Cidden böyle bir kural var mı ?
Şimdiden çok teşekkürler.
74 model sehpa...
Değişen plakayı gördüm, app değil bildiğiniz orjinal mavi TR li adamın yıllardan beri kullandığı plakasıydı. Tüv den geçememe sebebi olarak ise Plakanın Kare olması denmiş. Önde kare plaka yasak denmiş ve bildiğiniz şu an bodrumda önde kare plakası olan herkes dikdörtgen yaptırıyor.
Bu kurallar ksımında önde ve arkada bulunması gereken plaka şekli gibi bir ibare var mı ? ben böyle bir şey ile karşılaştığımda nasıl bir yol izlemeliyimçok soru sordum kusura bakmayın.
74 model sehpa...
Sanırım sıkıntı bu Şöyle bişey yazıyor plaka yönetmeliğinde.
2) (Değişik:RG-21/3/2012-28240) Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon, çekici ve otobüslerde ön plaka 11x52, arka plaka 11x52 veya 21x32 santimetre; plaka yerlerinin bu ölçülere uymaması halinde ölçüler 15x30 santimetre,
en ve boyda olur
Baktığım sayfa burası. Dorduncu Bolum - Tescil Plakaları ( Md : 53 - 59 ) | TUGEM Eğitim ve Danışmanlık
74 model sehpa...
arkadaşlar kare plakalarla ilgili durum şu: çarşamba günü bmw 3.20 aracımı muayeneye soktum. arka plakası orjinal kare, mühürlü ve mavi tr'li, sonradan yapılmış hiç bir şey yok. ancak devletimiz ne hikmetse yönetmelikte bir değişiklik yapmış ve artık kendi verdiği plakayı muayeneden geçirtmiyor. benim plakada 06 ile FF arasında kısa çizgi vardı, ondan kaynaklanmış olabilir diye düşündüm. gittim bildiğiniz uzun plaka yazdırdım ve öyle geçtim. ancak yeni basılan kare plakalar yönetmelikteki standartlara uygunsa onlarla da geçilebilir muayeneden.
Standartlara uygun olan mimarsinanda geçiyor Bodrum'da kalıyor demekki. Açıkçası şaşırdım oralara özel bir uygulama demekki biraz keyfi olabilir. Araştırıp geçen farklı bir istasyon varsa oraya yonelebilirsiniz.
Ön camda herhangi bir çatlak kalma sebebi.
Bu tarz bir olayla karşılaşmadım o yüzden yorum yapamicam kardeşim 😊
@fussy cok tesekkurler cevaplar icin.
74 model sehpa...
Benim jantlar önceden 16 FRjantıydı.Sonradan ben cupra 17 jant taktım.
Yanlız benim arabada 17 jant bilgiside vardı opsiyon 17 ile geliyordu.
Geçenlerde hadımköyde muayene girdim kontrol ettiler.
Gerçi yanımdaki aracın lastikleri baya inikti oda geçti muayeneden anlamadım bu işi.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
@fussy teşekkür ederim abi.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)