ankarada bi iki tane tofaş var arka sislerimi parklarımı artık neyse far gibi yanıyo,,arabanın bana dogru geldigini sanıp karşı şeride kaçmıştım hatta
Printable View
ankarada bi iki tane tofaş var arka sislerimi parklarımı artık neyse far gibi yanıyo,,arabanın bana dogru geldigini sanıp karşı şeride kaçmıştım hatta
Eski arabam da sis farı yoktu hiç böyle dertlerim yoktu :-)
Arka sisi yanık ve gözümü alan bir araç önüme geldiğinde direk uzunları açıyorum. Hanımla da bu yüzden çok tartışırız, karışma der hep.
Uzunları yakınca arka sisi yanık aracın içinde hemen kıpraşmalar başlar aynadan kesmece, el kol harektleri ne oldu gibi. Bir şekilde önüne geçer arka sisi 2-3 defa aç kapa yaparım. Anladı diye düşünerekten tekrar önünden çıkar arkasına geçerim hala sisleri yanıyorsa tekrar uzunları yakar tacize devam ederim. Umarım bir gün 3. sayfaya konu olmayız ama duyarsız ve bencil insanlar gerçekten çok can sıkıcı.
Karanlık yollarda ön sisi bende kullanıyorum. Yoğun bir şekilde yakın mesafe de olsa ön tarafı aydınlattığı için bilinmedik yollarda çukur tümsek açısından faydalı oluyor. (Aracımda kaliteli bir aydınlatma sistemi olsa belki hiç ihtiyacım olmaz)
Arka siste karanlıkta geri park ederken büyük kolaylık sağlıyor.
komple film çekince hiç sıkıntı kalmıyor alayı açsın hatta karşıdan gelen 30000k xenonlu şahinler bile rahatsız etmiyor :D
O değil de üniversite öğrencisiyken çok gidip geldim Bursa - Yozgat arası. Bilen bilir yol dümdüz e tek başına 650 km adamın canı çok sıkılıyor ben de devamlı mola verir yolda çalışan edene korna çalıp selam verir karşıdan gelen tırcılarla selamlaşırdım.
Bir gün gidiyorum akşam tıra selam verdim almadı yine yaptım almadı yine sellektör yaptım adam bi açtı projektörleri işte o an kör oldum :D Sis farı da neymiş :D
2011 T5 GP kullanıcısıyım malesef sis-arka sis-uzunlar kapalı olmasına rağmen sadece kısalardayken çok kez selektör ile uyarılıyorum.Üstelik kendi görüşümden feragat ederek kısaları komple en aşağı bakacak şekilde ayarlamama rağmen.
Bir de asla sis ve kısa sis yakmam ancak forum kısa sis mevzusuna fazla takıyor sanki.Ben hiç arka sisten rahatsız olmuyorum gözümü almıyor yani.Galiba bunlar arabanın çok yüksek olmasından kaynaklanıyor..Birisinin arkasındayken uzunları açtığım zaman içerideklerin üzerine spot lambası yakmışım gibi oluyor.
Fizikte ışık çarpışması diye bir şey var.Bir ıiığın karşısından başka bir ışık gelirse, ışınlar çarpışarak kırılıyor ve ilerlemiyorlar. Bu sebeple, arka sislerini yakan bir araç denk gelirse bende uzunları ve sisleri yakıyorum. Öyle yapınca fazla rahatsız etmiyor.Adam söndürürse, bende kısalara düşüyorum. Yok söndürmezse geçene kadar devam. Böyle yaparak artık strese girmiyorum. Eskiden sinir krizleri geçirirdim. Ama hakikaten bitmiyorlar. Yolda uyar, dikkatini çek falan filan bitmiyorlar deli oluyor insan.
Çin polisinin uygulaması güzel olmuş. Keşke bizde de olsa.
bizimkilere sis farını söküp biyerlerine monte edip yakıp söndürmek lazım o zaman eğitici olur. Bu şekilde anlamaz andaval sürüsü
Şeritler ayrı olsa da uzun farlar insnaın gözünü alır. Anlık da olsa adamın gözünü alır ve sürekli direksiyonda olan birisinin gözlerinin kamaşması belli bir süreden sonra kabak tadı verir. O yüzden sana korna çalmaları çok normal..
Ducato değil de Jumper'in farı yüzünden adamı silahla çekip vuran birisini gördüm geçen kış. Olay Halkalı'da oluyor. Minibüs aracın arkasına gelmiş, kısalar yanıyor tabi. Bir müddet böyle ilerlemişler. Öndeki araçtaki en son uzunları kapatsana anlamında çıkarmış el kol hareketi yapmış, bakmış hâlâ değişen birşey yok. Ki çok normal, o aracın kısaları ön camın hemen altında ve yüksekte. Adam uzunlarını falan açmamış yani. Ama öndeki sürücü senin a.... a...., ne kapatmıyorsun uzunları diye yolda durup arabaya da sıkmış, şoförü de yaralamış. Olayda şüpheli avukatı olarak atanmıştım Cmk sisteminden ve tutanakta yazan aynen buydu.
Aracın tasarımından kaynaklanan bir sorun o tamamen. Arkama Ducato, Jumper ya da Boxer geldiği zaman benim de gözümü alıyor kısalar yanmasına rağmen. Hele kısalarda çakma xenon varsa evlere şenlik..
sis farı gece bence on de arkada cok rahatsız edıyor ozellıkle gece gec saatlerde ınsanın gozlerı yoruldugu ıcın bırak sıs farını normal farlar bıle ayarsızsa cok rahatsız edıyor.camlarda allahtan fılm var bı derece kırıyor ısıgı onde arkada cakma xenonda lanet bısı
Arka sisini açana, ön sisine xenon takana, emniyet şeridine girene hem sövüyorum hem lanet ediyorum.
çakma xenon takanlara diyecek laf bulamıyorum. ulan ne sen görüyorsun ne ben :(
Aşırı sarı sis farları var. Onlardan olursa tavşan gibi kalıyor insan. Adı üstünde sis farı. Çok karanlık ve dar yollarda iyi oluyor gerçekten ama, karşıdan gelen için de bir o kadar kötü oluyor. Ben karşıdan gelen olursa söndürüyorum geince tekrar yakıyorum mesela.
frenlere çakar yapanlar la arka sisleri yakanları aynı kefeye koyuyorum şahsen , adam trafıkte önumde duruyor gece sabahtan berı uyanıgım gozleırm portlemıs trafıkte ece donmeye calısıyorum zıttırpoz arkadasımız arabasına cam fılmı cektırmış bırde cakar yaptırmış atmış kendını yollara, frene basıyor trafıkte gozume çakıyorda çakıyor beynime işledi yav. farlar sisler acık gezıyorum farlarımda xenon valla ama tabı su var , elin gavuru 90 model bmw ye sislerede farlarada mercek koymuş , kafa rahat :D :D