far ayarı bozuk olanların da bu işkenceden geçirilmesi gerekiyor bence:)
Printable View
far ayarı bozuk olanların da bu işkenceden geçirilmesi gerekiyor bence:)
Abi bu zevktir, senin hoşuna gitmeyebilir ama üsttede dediğim gibi orjinal sis farı yani ayarlı sisler gündüz göz almaz :) Gece bile şehir içinde ışıklı yerlerde, geniş yollarda göz almaz. Yani birşeyleri kullanacaksakta bilinçli kullanalım diye yazdım. Ha sis açınca kimse verir mi? e46 angel, sise verildiğine şahit oldum.Çok hoşuna gitmiş kızcağızın :) arkadaşa vereceği vardı oda bahane oldu :D
Bizim milletimiz empati kurmayı bilmez, bana dokunmayan yılan bin yaşasın der. O yüzden şuan ülkece bu haldeyiz. İnsanlarımızı değiştiremeyiz fakat yönlendireceksekte bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum. Arkalarından küfür ettiriyorlar elbette ama yeri geliyor hepimiz küfür yiyoruzdur. Kimse 4 4 lük şoför ya da insan değildir. Kısaca sopayı göstermek yerine doğru yolu gösterelim :)
Hala goz almaz diye bakarsak,bir cok alanda bu esnetilir.
Birde bu zevk nasil oluyor? Mesela egsoz takarsin,sesi zevk verir. Yanlarsin,g kuvveti zevk verir.Pistte gazlarsin,adrenalin zevk verir. Roll yaparsin,hizlanmak zevk verir. Sesi koklersin,muzik zevk verir. Bunun gibi yuzlerce ornek verilebilir. Yani elle tutulur birsey... Sis farini acmak nasil bir zevk? Orayi cozemiyorum ben :)
Buarada,sis farki her kosulda goz alir,belki asiri aydinlik havada,sis farinin yaydigi isik gucu baskilanirsa,anca fark edilmez. Topu taca atmaya gerek yok.
Saka gıbı yorumlar, ornekler gelmıs.
Ulkemızdekı herkes amerıkan parkı guvenlık onlemı dıye yapıyor, oldukca faydalı, guvenlık onlemı sonucta. Ama muayeneden gecmez..
Yasak olan hıc bıseyı hıc bırımız yapmıyoruz ya.. onun ıcın haklı-haksız ınsanlara kufur etme hakkına sahıp oluyoruz.
Inandıgımız dogruları oyle bı savunuyoruz kı, sasıyorum gercekten.
Iyıde benım aracıma hıc bır zaman sanayı ısı egsoz-susturucu ıptal yada TUV belgesı olmayan parca takmadım kı? Hepsının desıbel sınırı var. Yanımdan 1.6 arac gecıyor,yıkıyor ortalıgı. Senın kafa fena halde karısmıs,nereye *** atıcagını sasırmıssın. Olmaz canım olmaz. Ismı uzerınde "sis" farı. Yanlısıda yanlısla savunmak,senın zaten dusunce yapını gosterır. Yazık....
Elma-armut ayrı sepete.
Yasal mı sıs acmak? HAYIR.
egzoz takan var diye sis açmak da meşru mu oluyor yani. Kafalara gel bi de zevk meselesiymiş, ya milletin gözüne tecavüz etmenin nesi zevk meselesi oluyor.
Gerçekten deli oluyorum artık bu zihniyetlere diyecek hiç bir şey yok bu forumda bile bunlar yazılıyorsa zaten..
yahu kardeşim yıl olmuş 2016 başka birinin taktığın egzozda hasta yatağımda beni rahatsız ediyor göz delen sis farı ve uzunlar da trafikte kör olup saçma sapan şekilde fren yapmama neden oluyor diğerinin açtığı müzikte gecenin bi vakti beşikteki bebeğimi uyandırabiliyor o zevk makul bu zevk sövmelikmi? iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batıramadık hala.
sis farı olayı fazla abartılmış.hava karardıktan sonra belki göz alan modeller vardır ama gündüz adam karşımda uzunları yakıyor gözümü almıyor. ne alaka sis farının göz alması gündüz vakti ? çok şahit oldum polis sis farlarına hiç bir zaman takılmıyor.denk gelmedim hiç.
Aslında ben egsoz sesinede sövüyorum. Özellikle konvoylarda havalı korna + egsoz sesiyle insanı evde yatırmayanlara. Adam 10 metrede kesiciye giriyor sonra yavaşlıyor tekrar giriyor vs. Ama egsoz kaza sebebi olmuyor. Karşıdaki aracın ışıkları çok dengeli bile olsa bir kör nokta oluşuyor ki ışık dengesizleşince bu kör nokta çok daha büyüyor. Bizim dengesiz insanımız da arabası arıza yapmış falan oluyor ve arabasını taşla sabitliyor (el freni olanlar bile yapıyor bunu). Sonra karşıdaki amcam yakmış geliyor ve sen bam diye taşa giriyorsun. Bu hafif olanı. Işıksız motorlu olabiliyor, koyu renk giyimli yaya olabiliyor, hayvan olabiliyor. Bu şekilde kaza yapan insan çok maalesef. Başka insanların hayatını riske etmeye kimsenin hakkı yok ki bunu zevk için yapmaya hiç hakkı yok. Tabi rahatsızlık vermeye de. Geçen yıla kadar buna dikkat ediyordum ama şimdi karşıdan gelenin sisleri yanıyorsa bende yakıyorum, farları dengesiz, sisleri yanıyor ve uzunlarla geliyorsa, sisleri yakıyorum, uzunlara alıyorum ve üzerine sürüyorum. Bazıları ışığı yüzünden yolu göremediğim için yaptığımı sanıyor ve yaptığım işe yaramış oluyor. Bazı ehliyeti kasaptan almış arkadaşlar için bir şey değişmiyor maalesef.
Sözün özü senin zevkin birilerini rahatsız ediyor ya da hayatını riske atıyorsa, o zevkten taviz vereceksin ki sis ne olursa olsun göz alıyor. Sadece sis varsa göz almıyor. 7-8 saat araba sürmüşsün, gecenin körü olmuş, yoldasın. El fenerinin dengesizi bile rahatsız eder insanı. Ha pavyon gibi gezen kamyoncular da cabası. Bizim memlekette en büyük problem empati yoksunluğu. Bu da insanlara nasıl verilir bilmiyorum.
şu taciz edeni taciz ederim mantığı nedir.eyvallah tamam karşıdan gelen yiyor bi ***. e senin yaptığın daha beter ? hayırdır demezlermi adama sence ? sis yakana uzun çakarım , k*cına yapışırım , anlayana kadar şöle yaparım böyle yaparım. istinye parkın önünde efendi efendi gidiyordum 2 tane audi 2 şeritli g*t kadar yolda makas atıyordu ,yapıştı kıcıma korna selektor , ben uzadım aradan beyefendi hat minibüsüyle akraba oldu.dikkat edin size de aynısı olabilir.(yanlış anlamayın lütfen)
yaptığınızda marifetmiş gibi söylüyorsunuz.
Zaten yolu görmüyorum ki. Sağa kaçacağıma sola kaçıyorum biraz da o düşünsün. Zaten tek şeritli yol. Her dengesiz yüzünden dursam yol bitmez. 200 kilometrelik yolda en az 50 kişi çıkıyor böyle. Ha arka sisini yakanı taciz etmem. Geçene kadar uzunlarımı söndürmem o kadar.
Tabi yaşanan yer ve gidilen yol çok büyük etken bu işlerde. Çift şeritli yollarda filan hiç takılmıyorum böyle olaylara ama, Antalya- Mersin arasında 200-300 metreden denize uçman ihtimal dahilinde. Eeee zaten streslisin. Bir de arkadan dengesizin birisi geliyorsa kaçacak yerin yok. Sinir hat safhaya ulaşıyor ve bulaşıyorsun.
Keşke bizim trafik ekiplerimiz de yapsa şu uygulamayı da kurtulsak.
hala daha sis farı ve arka sis farı açıp gezmeyi zevk hobi olduğunu savunanlarınız var valla pes doğrusu,yazık çok yazık.
şaka gibi yorumlar cidden. adı üstünde sis farı, zevk farı değil havada sis varke görüş mesafesi düştüğünde karşıdaki aracın sizi fark etmesi için kullanılacak far SİS FARI bunu zevk için açıp karşıdan geleni arkadakini rahatsız etmek nedir nasıl bir zevktir.
iyi yapmşlar. bide bazı ameleler var hava yağmurlu falan ne far açıyorlar ne birşey ama gündüz sis açarlar
Bazen gündüzleri gündüz farı niyetine sis farı yakarım.Ayrıca Angel farlar ile birlikte uyum sağladığını ve güzel göründüğünü düşünüyorum.Benimki zaten kendini bile zor aydınlatan bir sis.Yoksa sislere xenon takıp gezenlerden bende rahatsızım.Ama burada çok abartılmış olay.Gece anlarımda gündüzleri normal far bile göz almazken(ki uzun yolda farlarım hep açıktır) sis farı gözümü kör etti diyenler neyin kafasını yaşıyor? Bide bu nasıl zevk falan diye insanlara sövmeye hakkınız yok,sizi ilgilendirmez nasıl bir zevk olduğu,kimseye rahatsızlık vermedikten sonra istersem aracımın tavanının tam ortasına kanat takar öyle gezerim,en fazla iğrenç olmuş diyebilirsiniz.Bende sizin zevkleriniz içinde iğrenç olanları bulabilirim.Bu bana hakaret etme hakkını verir mi?
Kanat tak tabi kime ne?
Far ac,onun yaydigi isik gayet homojen hatta gunduz farlarin acik olmasi harika.
Sis fari,yumruk kadar bile olmayan yerden cikan isik demeti,hala bunu zorla anlamak istemeyenler var.
Nasil bir uyumdur bu parklarla yada angel vs ile uyum? Adamlar bunu park ve angel vs ile uyumlu olsun diye mi yapmis? Bak bu aklima gelmedi....
Okudukca bazi seyleri daha iyi anliyorum. Bizim cok yolumuz var cokkkkk....
Sis farının güpegündüz vakti göz aldığını düşünüyorsan bir göz doktoruna görünmeni tavsiye ederim,en kallavi far,hatta projektör bile gündüz göz almaz,gündüz sadece güneşe bakarak gözünü "aldırabilirsin".Ha dikkat çekiyor göz zevkimi bozuyor demek istiyorsan da senin göz zevkini düşünmek zorunda değilim derim.
Adamlar "onun için" yapmamışlar ama ben "onun için" yani bildiğin amaç dışı olarak gündüz yakmak suretiyle insanların gözünü almayarak kullanıyorum.Aracımdaki herhangi bir özelliği amaç dışı kullanırken birilerine mi sormam gerekirdi? Koltukların üzerine de amaç dışı olarak bavul koyduğum oluyor.Onu da sana sormalı mıyım?
Tasarımcılar sis farı yuvalarını tasarlarken de tasarımının iyi olması için çalışırlar.Sence neden böyle yapıyorlar yandığında "şık" görünmesi gerekmiyorsa? Rx-8 in arka sis farı rotary motor şeklinde mesela.Sadece işlevi olan aydınlatmayı düşünselerdi böyle bir tasarım için uğraşmazlardı.
Hakaretler küfürler vb ediliyor sis farı yakan "herkese" karşı,gece 30.000k xenon sis farı yakıp benim küfrümü yiyen insanlarda var ama bu konudaki genellemeyi kabul etmiyorum.İlginç olan konudaki insanların bunu kanıksamış olması.Her sis yakana hakaret edemezsiniz arkadaşlar.Buradaki ölçü sizi rahatsız edip etmemesi.Gündüz böyle bir şey mümkün olmadığına göre vay efendim amaç dışı yakıyorlar salaklar bunlar apaçiler falanda filan...iyi de size ne?