User Tag List

Sayfa 55/58 İlkİlk ... 5455354555657 ... SonSon
1090 sonuçtan 1.027 ile 1.045 arası

Konu: "Uber" korsan taksimidir?

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı brs852 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onda sıkıntı yok ona bir şey demiyorum sen sadece aracı trafiğe uygun çıkarmış oluyorsun geri çalışma şeklin verilen belgeye uygun değil diyorum.
    Bu yanlış ise mahkeme gerekeni yapar diyorum bende dostum.

Ama su bir gercek Türkiye de büyük is yapacaksan Ankara yol vermeden yapamazsin.Taksi camiasini kandiriyorlar oy almak için.Baglanmalar hikaye erişim engelleme niye yapmiyorsunuz diye soruyor sizinkiler.Olay hukuka yansımış diyip geçiyor yersen
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taksicilerin şu olayını da anlamadım;

Adamlar UBER benzeri bir sürü yerli firma falan filan da çıktı, hiçbirine ses etmiyorlar, varsa yoksa UBER dert.

Yılbaşından önce bi toplantıda taşımacılardan biri zırlıyor, işte efendim uber vergi vermiyor cart curt.
    Bizim Başkan sordu açık açık, "ya arkadaş sizin derdiniz vergi vermesi midir, sizin işinize engel olduğunu düşünmeniz midir?" diye...

Cevap: "Eee efendim, kem kümmm..."
    yerli olanlar sarı taksi çağarabiliyor. uberde hem sarı taksi hemde diğer araçlar mevcut.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taksicilerin şu olayını da anlamadım;

Adamlar UBER benzeri bir sürü yerli firma falan filan da çıktı, hiçbirine ses etmiyorlar, varsa yoksa UBER dert.

Yılbaşından önce bi toplantıda taşımacılardan biri zırlıyor, işte efendim uber vergi vermiyor cart curt.
    Bizim Başkan sordu açık açık, "ya arkadaş sizin derdiniz vergi vermesi midir, sizin işinize engel olduğunu düşünmeniz midir?" diye...

Cevap: "Eee efendim, kem kümmm..."
    en yaygın olan uber olduğu için şuan ona sarmış durumdalar uber biter başkası başlar diğeri biter öbürü başlar kısır döngü böyle devam eder

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu yanlış ise mahkeme gerekeni yapar diyorum bende dostum.

Ama su bir gercek Türkiye de büyük is yapacaksan Ankara yol vermeden yapamazsin.Taksi camiasini kandiriyorlar oy almak için.Baglanmalar hikaye erişim engelleme niye yapmiyorsunuz diye soruyor sizinkiler.Olay hukuka yansımış diyip geçiyor yersen
    kesinlikle olay Ankara'da bitiyor kaç kere söyledim inanmayın tavrınızı koyun duruşunuz olsun kandırıyorlar sizi dedim dinlemediler hala adam reis dediyse o iş bitti tükürdüğünü yalamaz modunda

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şunu da anlamıyorum, bilen varsa açıklasın, madem bu turizm belgesi de geçerli değil, şehiriçi taşımacılığa giriyor, turizm belgesi neye yarıyor? Turist demek sadece "yabancı" mı demektir? Şehir dışından gelen başka "yerli" adam "yerli turist" değil mi? Belgenin tanımında da salaklık var o zaman.

Bunun haricinde, zamanında da yazdım, Antalya'da araç kiraladık, havalimanından aldı, otele bıraktı, dönüşte aynı adam geldi, otel idaresi içinde biz olmadığımız için aracı içeri sokmadı. Soksa sorun olmayacaktı, orada güvenlik bence bi ayak yaptı gibi geliyor.

Herneyse, minibüsün yanında da bi taksi bekliyor, biz binene kadar bekledi, son anda "senin bu yaptığın ayıp değil mi" diye şoförün yanına geldi.

Adam da anlamadı, bişeyler sölüyor, biz varız diye de alttan alıyor, bu hıyarağası "şimdi ben duraktan 4 araba daha çağırıp seni zor durumda bıraksam iyi mi olur" deyince bende sigorta attı, kapıyı açıp atladım aşağı ne diyosun lan diye. Arabada bebek, annem, babam, eşim var... Kimi neyi tehdit ediyorsun pezevenk, zor durumda bırakacaksan tek başına bırak yiyorsa...

Sürgülü kapıyı açıp yanına atladım direk

Kimi tehdit ediyorsundan girdim, tek başına bırak hadi dedim, onu geçtim UBER değil bu herif bu herif dedim neyin hesabını yapıyorsun sen.

Ama abi öle değil de bilmemne de...

Araba kiralık arkadaşım, kiraladım, bu da şoförüm, ötesi var mı dedim. Bi *** da diyemedi.

Harbi şaka maka, kiraladım minibüsü, şoförlü VIP minibüs ya? Kim ne halt diyebilir Allah aşkına? Biz Yönetim ile sağa sola gittiğimizde yıllardır aynı hizmeti alıyoruz. Şoförlü VIP minibüs gelir, bizi alır, transfer yapar, toplantı bitene kadar bekler, alıp havalimanına geri döner. Hani o zaman neredeydiniz?

Bunların yeni mi aklına geldi ben anlamıyorum ki?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en yaygın olan uber olduğu için şuan ona sarmış durumdalar uber biter başkası başlar diğeri biter öbürü başlar kısır döngü böyle devam eder
    bende şöför çağar nokta kom kuracağım. üye olanlar araba değil şöför çağaracak, şöförün kullandığı araba için değil şöför ayağına geldiği için para alıyor diye savunacağım, mahkeme 3-5 sene sürse güzel para kazanırım

taksi değil, taksisi olan şöför nokta kom
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende şöför çağar nokta kom kuracağım. üye olanlar araba değil şöför çağaracak, şöförün kullandığı araba için değil şöför ayağına geldiği için para alıyor diye savunacağım, mahkeme 3-5 sene sürse güzel para kazanırım

taksi değil, taksisi olan şöför nokta kom
    İşte salaklıklar buralardan kaynaklanıyor. Ne yaptıkları ne için itiraz ettikleri de belli değil.

Careem'i uber satınalmış, careem kullanmayı bırakıyor adamlar.

Yahu sıkıntınız nedir arkadaş, sayko musunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Taksilerdeki sıkıntı şu

Plaka sahipleri şoför olsa sorun olmayacak

Plaka sahipleri yuzde 85 i belko daha fazlasi is adami sanatci siyasetcilerin elinde hepsi kirada

Soforde yovmiye cikarma derdinde

Sorun burada plaka sahibi şoför olmak zorunda olursa o iş otomatik düzelir.

Taksi plakasi rant olmuş suan İstanbul da istisnalar kaideyi bozmaz
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şunu da anlamıyorum, bilen varsa açıklasın, madem bu turizm belgesi de geçerli değil, şehiriçi taşımacılığa giriyor, turizm belgesi neye yarıyor? Turist demek sadece "yabancı" mı demektir? Şehir dışından gelen başka "yerli" adam "yerli turist" değil mi? Belgenin tanımında da salaklık var o zaman.

Bunun haricinde, zamanında da yazdım, Antalya'da araç kiraladık, havalimanından aldı, otele bıraktı, dönüşte aynı adam geldi, otel idaresi içinde biz olmadığımız için aracı içeri sokmadı. Soksa sorun olmayacaktı, orada güvenlik bence bi ayak yaptı gibi geliyor.

Herneyse, minibüsün yanında da bi taksi bekliyor, biz binene kadar bekledi, son anda "senin bu yaptığın ayıp değil mi" diye şoförün yanına geldi.

Adam da anlamadı, bişeyler sölüyor, biz varız diye de alttan alıyor, bu hıyarağası "şimdi ben duraktan 4 araba daha çağırıp seni zor durumda bıraksam iyi mi olur" deyince bende sigorta attı, kapıyı açıp atladım aşağı ne diyosun lan diye. Arabada bebek, annem, babam, eşim var... Kimi neyi tehdit ediyorsun pezevenk, zor durumda bırakacaksan tek başına bırak yiyorsa...

Sürgülü kapıyı açıp yanına atladım direk

Kimi tehdit ediyorsundan girdim, tek başına bırak hadi dedim, onu geçtim UBER değil bu herif bu herif dedim neyin hesabını yapıyorsun sen.

Ama abi öle değil de bilmemne de...

Araba kiralık arkadaşım, kiraladım, bu da şoförüm, ötesi var mı dedim. Bi *** da diyemedi.

Harbi şaka maka, kiraladım minibüsü, şoförlü VIP minibüs ya? Kim ne halt diyebilir Allah aşkına? Biz Yönetim ile sağa sola gittiğimizde yıllardır aynı hizmeti alıyoruz. Şoförlü VIP minibüs gelir, bizi alır, transfer yapar, toplantı bitene kadar bekler, alıp havalimanına geri döner. Hani o zaman neredeydiniz?

Bunların yeni mi aklına geldi ben anlamıyorum ki?
    Antalyada taksilerin bölgesi var orada değişik bir sistem var havalimanı aracı oranın dışında yolcu alamıyor. Taksiler X bir otele girip yolcu alamıyor değişik bir sistem.
    Belge yerli yabancı turisti ayırmıyor sadece transfer yapabilirsin diye detaylanıyor oda numarası gideceği yer falan bazıları yalanda bu evraklardan dolduruyordu da artık şimdiki polislerde fena herşeyi çakıyorlar
    çevirmeye denk geldim Uberi indirmişler çağırıyorlar araç gelince bağlıyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taksilerdeki sıkıntı şu

Plaka sahipleri şoför olsa sorun olmayacak

Plaka sahipleri yuzde 85 i belko daha fazlasi is adami sanatci siyasetcilerin elinde hepsi kirada

Soforde yovmiye cikarma derdinde

Sorun burada plaka sahibi şoför olmak zorunda olursa o iş otomatik düzelir.

Taksi plakasi rant olmuş suan İstanbul da istisnalar kaideyi bozmaz
    oraya şeyi de ekle taksi plakası fazla şikayet alırsa ruhsatı 1 sene iptal oluru bak nasıl insan gibi davranıyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Antalyada taksilerin bölgesi var orada değişik bir sistem var havalimanı aracı oranın dışında yolcu alamıyor. Taksiler X bir otele girip yolcu alamıyor değişik bir sistem.
    Belge yerli yabancı turisti ayırmıyor sadece transfer yapabilirsin diye detaylanıyor oda numarası gideceği yer falan bazıları yalanda bu evraklardan dolduruyordu da artık şimdiki polislerde fena herşeyi çakıyorlar
    çevirmeye denk geldim Uberi indirmişler çağırıyorlar araç gelince bağlıyorlar
    Abi sadece şunu sorayım tekrar;

Ben şoförlü araç kiralıyorum. Ha Clio kiralamışım, ha Crafter? Ne fark ediyor?

Yönetim Kurulu Başkanı ile seyahat ediyoruz, transfer yapıyor, toplantı sonuna kadar bekliyor, bizi tekrar geri götürüyor.

Araç kiralama... Hadi önümüzü kessinler. Siyah VIP minibüs... Bindiğimizde plaka da vereyim. Sonra şu Cumhurbaşkanlığı korumalarına denk gelen mal motorcu tayfası videosu çekeriz

Yıllardır neredeydiler, uber mi akıllarına getirdi bunu, hala kavrayamıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sadece şunu sorayım tekrar;

Ben şoförlü araç kiralıyorum. Ha Clio kiralamışım, ha Crafter? Ne fark ediyor?

Yönetim Kurulu Başkanı ile seyahat ediyoruz, transfer yapıyor, toplantı sonuna kadar bekliyor, bizi tekrar geri götürüyor.

Araç kiralama... Hadi önümüzü kessinler. Siyah VIP minibüs... Bindiğimizde plaka da vereyim. Sonra şu Cumhurbaşkanlığı korumalarına denk gelen mal motorcu tayfası videosu çekeriz

Yıllardır neredeydiler, uber mi akıllarına getirdi bunu, hala kavrayamıyorum.
    kiralamalarda da fatura kesilmesi şart ve kira sözleşmesi olması lazım onlarda da yani devlet diyor ki ne yaparsan yap benim vergimi öde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İşte global 21.YY uygun taksilerin boş gezmeyecegi yeni bir sistem şart.Uber gelirsek uber teknoloji firması devlet taksilerle ilgili farklı bir karar alabilir mi alabilir. 1980 lerdeki durumla 2020 lerde ki durum aynı değil.Nufus ucmus yollar çoğalmış yeni bir sistemde entegre edilebilir.Herkes rızkını yer.Ben uber yapmiyorum suan o kadar çok sabit musteri oldu ki sistem açmiyoruz.Servis işi geliyor almiyoruz.Taksiciler iş yok diyince bana yalan geliyor kardeşim. Bende çıkıyorum taksici şoför kardeşler 200 tl alacak is pesinde geneli yovmiye ciksinda para koyayim cebime

Birşeyler olacak ama taksiciler hosnut kalmayacak maalesef bu isin sonunda bence
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kiralamalarda da fatura kesilmesi şart ve kira sözleşmesi olması lazım onlarda da yani devlet diyor ki ne yaparsan yap benim vergimi öde
    Yok anlatamadım, taksiciler açısından soruyorum bunu Yoksa fatura vs. kesiliyor, faturasız iş yapamıyoruz yarı-kamu olduğumuzdan Vergisel, devletsel açıdan sıkıntı yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taksiciler yani şoförler vergi veriyor mu?
    Taksi plaka sahipleri vergi veriyor mu? Bilmediğimden soruyorum.
    Hiç fiş miş yok ortalıkta? İstendiğinde küfür edilmiş gibi davranışlar vardı eskiden, şimdi fiş bile kesilmiyor. Bunlar hangi ödediği vergiden bahsediyor?

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oraya şeyi de ekle taksi plakası fazla şikayet alırsa ruhsatı 1 sene iptal oluru bak nasıl insan gibi davranıyorlar
    Şikayetlerin doğruluğunu nasıl teyit edicekler asıl sorun bu olur. Beni çekemeyen adam her gün plakamı şikayet edicek farklı isimler ile benim arabamı bağlatıcak yok ya ne güzel istanbul
    He kamera sistemi getirilir yada şikayetlerin belgeli delilli olmasi istenilir o zaman okey ak koyun kara koyun ortaya çıkar ( ak koyun derken deyimden bahsediyorum herhangi bir siyasi topluluk ile çağrıştırılnasın tşk)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şikayetlerin doğruluğunu nasıl teyit edicekler asıl sorun bu olur. Beni çekemeyen adam her gün plakamı şikayet edicek farklı isimler ile benim arabamı bağlatıcak yok ya ne güzel istanbul
    He kamera sistemi getirilir yada şikayetlerin belgeli delilli olmasi istenilir o zaman okey ak koyun kara koyun ortaya çıkar ( ak koyun derken deyimden bahsediyorum herhangi bir siyasi topluluk ile çağrıştırılnasın tşk)
    bişiler icat etmekte iyi olmasak bile kopyala yapıştırda iyiyiz. uber sistemi denenmiş ve tüm dünyada başarılı olmuş bir sistemdir. öyle çok kafa yormaya gerek yok. ya uber yasallaşır. yada aynı sistemi kopyala yapıştır yapıp taksilere uygulanabilir.

uber bazı ülkelerde sadece sarı taksilerde kullanılıyor. türkiyede de sarı taksilere uber v.b sistemlere üye olmaları tavsiye edilebilir. zaten olmayanlar daha az kazanağından kendileri talep ederler uber tarzı sistemlere dahil olmayı.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bişiler icat etmekte iyi olmasak bile kopyala yapıştırda iyiyiz. uber sistemi denenmiş ve tüm dünyada başarılı olmuş bir sistemdir. öyle çok kafa yormaya gerek yok. ya uber yasallaşır. yada aynı sistemi kopyala yapıştır yapıp taksilere uygulanabilir.

uber bazı ülkelerde sadece sarı taksilerde kullanılıyor. türkiyede de sarı taksilere uber v.b sistemlere üye olmaları tavsiye edilebilir. zaten olmayanlar daha az kazanağından kendileri talep ederler uber tarzı sistemlere dahil olmayı.
    Dediğin doğru puanlamalı sistem her zaman iş yapar. O zaman şoför diksiyonuna dikkat edicek kibar olucak. Çakal tayfası iş tutamaz taksite uber sistemi gelirse.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediğin doğru puanlamalı sistem her zaman iş yapar. O zaman şoför diksiyonuna dikkat edicek kibar olucak. Çakal tayfası iş tutamaz taksite uber sistemi gelirse.
    zaten bir insan yandex taksiyi mesela niye istemez anlamam. sistemdeki sarı taksilerin ve diğerlerinin bir sürü çeşidi var. örneğin hanımını takmışsın koluna boğaza içmeye gideceksin, premiuma tıklıyorsun kapının önüne son model maybach tarzı taksi geliyor düşünsene? hem taksici daha fazla kazanıyor hemde sen araba kiralama organizasyon zart zurt uğraşmıyorsun.

örneğin benim kızım daha ufak, giriyorum yandex taksiye çocuk koltuğu olan diyorum. 5 tl fazla para vermek zorunda kalıyorum ama taksici 1 tane cocuk koltuğu var diye daha fazla kazandığı için mutlu.

mesela diyelimki 5 arkadaşız, sıkış tıkış taksiye binmek istemiyoruz, giriyoruz sisteme 7 koltuklu sarı taksi çağarıyoruz. adam 2 koltuk fazlası olduğu için ekstra kazanıyor. bizde 2 taksi yerine tek taksi ücreti ödediğimiz için kazanıyoruz. herkes mutlu.

yine giriyoruz sisteme, bizinıstık biz diyoruz, iş görüşmesine karizma karizma gidiyoruz, inerken binerken kapımızı açıyorlar v.s v.s

Like that:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)