İdeal Basık :)
http://i.hizliresim.com/pzEZrr.jpg
http://i.hizliresim.com/7MZjWv.jpg
Printable View
İmkansızlıktan dolayı türeyen bir yöntem.(Eski model araç kullanıp piyasada kendilerine uygun yay satılmayan arkadaşlar üzerine alınmasın.) Çok riskli bana göre, o yayı bir süre sonra söküp elinize alınca kabak çiçeği gibi sağa sola dağılmış açılmış oluyor ki bunu canlı gördüm.
Birazdan gelecek yorumlar içinde;
Şu kadar yıldır kullanıyorum bişi olmadı, orjinalinden daha iyi.
Sizin usta yanlış yapmış, soğuk press yapınca çok sağlıklı oluyor.
olacaktır, aldırmayın.
Megane 2 Varken 5 CM Eibach takılıydı valla gayet memnundum ne yüksek ne cok basıktı araba 5 Kiside alsam sıkıntı cekmiyordum Uzun yol cok keyifliydi özellikle :) 3 Gün Önce Arkadasım Golf 7'ye Sakiristain'de ön coil, arka Spor yay uygulaması yaptırdı vallahi billahi benim İ30'dan daha konforlu arac Kesinlikle bende Sakir dayıda Ön Arka Coil yaptıracam.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...25&oe=57820BC0
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...58&oe=577B58E3
Isıtılıp yapılan presten uzak durun, çeliğin yapısını bozuyorsunuz nerde kırılacağı belli olmaz,
Soğuk preste malzemenin özüne bir zarar verilmiyor, ama yayın vereceği tepkiler değişiyor tabi. Genellikle ağır araçlarda soğuk pres konfora çok kötü etki etmiyor ama hafif b segmenti araçlarda bildiğin zıplatıyor aracı sektirmesede
6-7cm den fazlası bana yaramıyor, acayip stres oluyorum:)
4 cm voglant ideal :D
Basık arabanın görüntüsü kesinlikle çok farklı, ama kumandayla kaldırıp indiremeyeceğin arabayı kullanmak da tamamen eziyet bu da gerçek :) Yola bakarsın, kasise bakarsın, çukura bakarsın, matematik yaparsın araba kullanacağım diye. Aile ile kullanılıyorsa tam facia zaten :)
Arabamda 5 cm yay vardı, yetmedi coilover aldım. Kw coilover da belli bir yere kadar basıyor, insanın gözü alışınca daha fazlasını istiyor kesinlikle :D Mevsim nedeniyle daha ufak ebatlı kışlık jant lastikleri takınca araba biraz daha yere yaklaştı kullanılamaz hale gelip tam istediğim gibi oldu :D
Bir kaç sanayi işi yüzünden arabayı kaldırmam gerekti, orjinale çevirdim şimdi canım kullanmak istemiyor. Öyle kenarda duruyor araba :D
+ Görüntü acaip dikkat çeker, Anlam veremediğim bir şekilde basık araba çok ilgi çekiyor. Aynı model araba ile yan yana geldiğinde araban aşık olursun.
- Tümsekler düşmanındır, Fazladan 1-2 km yol gidersin sırf ordan geçmemek için. Bu burdan geçer dersin... Geçmez oturursun tümseğe rezil olursun.
Özet : En iyisi spor yaydır, çok düşmez fakat kafan rahat olur.
H&R yay ve Bilstein B8'lerle standart Giulietta'ya göre 30 mm düşürülmüş setup araç kullandım, epeyce zordu.
Bir anda o arabaya kadar bana nötr davranmış aşağıdaki kalemler bana düşman oldu ve hayatım mario oyununa döndü:
Tek amacı karterimi delmek olan rogar kapakları
Kasap ve manavın birleşip yaptığı Mısır piramidinden esinlenmiş hız tümsekleri
Meteor düşmüş gibi açılmış çukurlar
Otopark girişlerindeki su girmesin diye yapılmış ski jump vari tümsekler
Feribot kapakları (bunlar canlı olabilir, tam geçtim diyorsun arkadan şaplak atıyor namıssızlar)
ne kadar doğrudur bilmem ama halen öyle yayınlıyorlarmı bilmiyorum yıllar önce Eibach alçaltılan arabanın son hızınında artığını iddia ederdi.
hatta 190-200 yapan bir araçta diye hatırlıyorum ve yay sonrası 10-15km/h daha hızlıydı.
şimdide bulabildiğim Ford Mustang örneği var, iddia edilen yay sonrası yakıt %4.3 daha verimliymş.
bunun sebebi sanırım Aerodinazmdir herhalde? http://eibach.com/m-america/en/performance-testing
hani benim maalesef öncesi ve sonrası değerlendirmem hiç olamadı ama gerçektende basık olan araçlarım genelde fabrika verisinin çok çok üstündeki hızlara çıkabiliyordu ama bu araçların kadranı muhtemelen yanlıştır, ek modifiyelerde katkı gösteriyordur o sebeble elle tutulur bir veri yok maalesef.
S2000 240km/h değeri var ben çok abartılı olmayan modifiye ile 260 ları sayısız defa gördüm.
coil + 17 jant varken eski aracımda her gün yıkardım temizlerdim. sonra orjinale bir çevirdim aylarca su tutmadım arabaya :D tarla gibiydi içi. dedim s. anasını uğraşma zaten kamyon gibi birşey :D
Bünye kaldırmıyor artık :D basıklık cidden güzel ama çapraz geçişler durunca arkadakilerin korna basması delirtiyor
Ayrıca basık hastalık ciddi manada hangi araç olursa olsun standart gözüme iğrenç geliyor.
Ancak şöyle bir planım var basık aracın yanına şehir içi kullanmalık bir off road aracı istiyorum cooper asfalt lastikli olabildiğince yüksek :D
Not: Bende ortası yok işte malesef :D
2003'TE aldığımız 106 gti sayesinde tanıştım basık araba ile.Bizden önceki sahibi 5cm'lik yayları kesmiş bayaa bi alçaktı araç.Görüntü çok iyiydi ama abim basık arabayla gazlanmıyor diye orjinal yaylara dönmüştü.Daha sonra civic aldık.Tabi virüsü kapmıştık bikere.Üniversitede biriktirdiğim harçlıklarla megan racing coilover aldım.Aracı pederle ortak kullandığımız için gün içinde bikaç kez yükselttiğimi bilirim.Sabah ava giderdi akşamüstü bağ evine,hidrolik kriko en büyük dostum olmuştu o dönem.Sonra 5cm yaylı 307 aldık.Konfor bakımından en cok memnun kaldığım araç oydu sanırım.Şuan megane 2 kullanıyorum.Devasa çamurluk lastik aralığı yüzünden 5cmlik yay aldım ama 3 10'luk olduğumuzdan mıdır bilmem konfor yönünden canım sıkkın.40 yanak lastik vardı konfor artsın diye orjinal ebata döndüm ama yine kurtarmadı .Son çare yayları sökücem herhalde
her acımı alçaltarak kullandım bu güne kadar. ama Allah'tan evin tek aracı olmuyor.
Eğer evin tek aracı olacak olsa durum gerçekten çok zor.
ilk aracım ibizada ta techix coilover kullandım, 9 cm alçaktı araba :o
böbrek taşı düşürten cinsten ve 205/40 yanak lastik ile beraber.
A3 8P aracımda ise koni coilover kullandım ve sunduğu alçaklığa göre mükemmel bir konforu var idi.
https://farm3.staticflickr.com/2922/...6b2ef329_b.jpg
Şu anki A3 Sedan aracımda ise orjinal spor amortisör+H&r 5 lik yay kullanıyorum. biraz sert.
https://farm1.staticflickr.com/449/2...4eef6484_b.jpg
Gözüm yoldan çok asfaltı takip ediyor.
Araçta sadece ben varken hiç sıkıntı olmuyor ama başkası araca bindiğinde o rahatsızlık hissedecek alçaklıktan diye ben rahatsız oluyorum psikolojik olarak.
Zaten akrabalar böyle araba mı olur diyor hep.
Kendi otoparkımıza girerken bile hafif sürtme ile giriyorum.
ama tekrar söylüyorum ki Allah'tan evde başka araç daha var.
ıvır zıvır her işe o araç ile koşturuyorum.
bu A3'ümden sonra da kesinlikle Q5 yada X3 istiyorum artık.
bizim yaşlı abilere anlatamıyorum. tamponun altındaki lip viledadan farksız zaten.
basık araba her daim güzeldir hatta paylaşılan fiat 500 yüzünden sabahtan beri ilanları geziyorum.
+araba tanıtımlarında zindan spec film+basılmış olması hep dikkatimi çeker ;)
kendimi bildim bileli her aracımı alçattım.2000li senelere kadar yokluktan yay kestim,kanca kullandım,tabladan indirdim,a segmenti yayını c segmenti araca taktım...sekmem oldu,zıplamam oldu,taş düşürdüm,kuleleri patlattım,şase eydim, 2 kerede taklam var.gençtik şimdi düşününce hayatta yapmıyacagım şeyler.hele şu soguk presli olayı direk katliam...farklı araçlardan çıkmış presli yaylarıda gördüm.mantık işi degil.yorumlarda klasik abi hiç sekmiyordu delide yol tutuyordu.bırak yaa :)
benim derdim görüntüden çok yol tutuş,frenaj 3,5koni yay strt amortisör çok memnundum.eibach yay(3.5)sarı koni direk zevk makinasıydı.ama günlük kullanıma gelmiyordu araç döküldü.
son 2 aracımdaki kombinasyonum 3-3,5 eibach 2,5-3cm milden kısaltılmış oem sıfır amortisör,95-100mm lastik yanak yuksekligi herşey tam kararında şuan.
Lambo'm olsa onu bile basarım bukadar da netim :D
Astra'm ciddi basikti ama girmediğim yer sayısı çok azdı
Yapicak bişey yok her güzelliğin bide kötü yani vardir
aracım, fabrikadan standart 2 cm daha düşük, ( distintcive ve progression ) modellerine göre. amortisör ve yay 2 cm düşük. Daha kalın Viraj demiri, viraj lastikleri vs.
daha ne isterim ki :) standart 147'si olan arkadaşım kullandığında, daha iyi yol tutuşu var demişti :)
soğuk pres, sıcak pres, yok 3 cm taktım sekme yok - yol tutuş arttı diyenlere de selam olsun...
Scirocco'yu aldıktan kısa bir süre sonra coil alıp dip basmıştım yaklaşık 2 yıl bu sekilde bindim. Cogu alışveriş merkezine giremiyordum bazı yerlerde yol seçiyordum filan ama bence o görüntüye değer. Evlilik dolayısıyla coil'i söküp 3.5'luk yay taktım arabadan soğudum zaten düğünden kısa bir süre sonrada sattım. Şimdiki aracımda yay var evin kapalı otoparkına rahat giriyorum 1-2 cm indirsem mi diye düşünmüyor değilim :)
İlerde olurda müstakil bir evim olursa garaj girişi sıkıntılı olsa bile yıkarım yeniden yapar o aracı basarım :) Basık araba başkadır :)
Fiat 500 gerçekten ilanlara baktırdı ya maşallah :D
Kış bittiğine göre ben de biraz da yere yaklaşabilirim :D
http://i68.tinypic.com/jqnz8j.jpg
Ciddi ciddi fiat 500 bakıyorum bende :D
Dikkatli kullanma neysede oturuş pozisyonu yoldaki hareketler ve tripli kullanım dışarıdan garip duruyor basıkçılarda :D
Kendi aracım yüksek ama, arkadaşın W201 inin altına ayakkabı girmiyor, düz yolda pet şişe takılıyor, onu kullanıyorum bazen, hemde manuel, fıtık ediyor kullanması, ordan kaç, burdan kaç, hele altını vurdu mu ciğerim yanıyor, Ankara Keçiörende yollar berbat zaten. :)
fiat 500 ciddi anlamda mermi olmuş bi ara düşünüyordum şuan görünce gerçekten yine sevdim :))
c3-clio-megane olsun aldığım her aracımı bastım :D
e5 te giderken parmakla göstermeleri ne bilyim bir yerde durunca kafasını çevirip bakanlar vs bambaşka bir duygu :))
yukarıda yazmışlar lambom olsa basarım aynı kafadayım :D
düz yolda esnemede altı sürtenler klubünden selamlar :D
Aracımda coil var. En yüksek ayarında kullanıyorum. Kaç cm basıktır bilmem. Çamurluk lastik arası 2cm falan sanırım.
Haliçten geçerken sunroof kapalıysa kafam allak bullak oluyor. Sunroof açıksa hafifce dışarı taşıyor kafa. :D
Çok basık olarak görmüyorum aracı ama istediğim seviyede. Bazen ben abartıyorum ama her yere girmiyorum arabayla.
Hammaliye olarak da kullanılamıyor memlekette güzel oluyor.
Bende ön 5,5 cm arka 5 cm basıl tabi amortisörü yayı ıvırı zıvırı herşey farklı, hiç sekme yok,
Basık araba kullanmakda sıkıntı yokda seken araba nasıl kullanıyorlar aklım hayalim almıyor.
Tamamen bitmeden arabanın konusunu açmayacaktım ama olumlu yorumlar görünce dedim açayım arabanın konusunu :)
http://www.techturkey.com/forum/otom...ml#post8081926
Araba alma arefesindeyim, bakarken bile aklımdan geçen tek şey yaylı halini düşünmek :) bi juke ilanı gördüm beğendimde arabayı, lan bunu alsam iyi basılır he dedim arkadaşıma. Olum kafayımı yedin diyor :) Duvar gibi yüksek setlerden geçerken açıyı hesaplayarak geçmek, gerekirse arabadan adam indirmek, arkadaşlarının senin taklidini yapması vs vs uzar gider :) hastalık işi bu normal insan işi değil.
Egsoz borularım dümdüz oldu,Pacalıklara lipe vida dayanmıyor hatun cıldırdı her kasiste dur inicem diyor kız içi acıo :)
Bu sabah 97 şahin aldım araba dip basılmış geliboludan Lapsekiye geçirmek için feribota binmek için ne sıkıntılar yaşadım bi ben bilirim :) hatta binerken lipi kırdım direk bu konu aklıma geldi :) sahi diz nasıl biniyorsunuz feribota falan ?
Flood olacak ama feribot deyince aklıma geldi.
https://www.youtube.com/watch?v=jip1_4EtL2I
https://www.youtube.com/watch?v=jip1_4EtL2I