User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
86 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Engelli arabası almak konusunda yardım...

hsyn64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kalıbına uydurmak falan gibi kelimeler yazdım özür dilerim ama sinirlendim biraz. Bu zamana kadar asla devletten en ufak bir haksız kazancımız olmadı ama bazen haketmiyor değil. Sonuçta bizim devletimiz rezanın paralarını faiziyle geri ödemiş bir devlet Tekrar kusura bakmayın.

erhann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OMTechJr. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olayla alakalı yorum yapmıyorum insanlar ellerine geçen fırsatları değerlendirmek istiyor. Kimse buna bir şey diyemez. Olay ile alakalı tek bir yorumum var başlıkta kullanılan yanlış bir kelime yok. Kelimenin gerçeği ve bence kullanılması gerekeni sakattır. Sakat, özürlü..vs kelimelerini insanlar birbirine küfretmek için kullanıyor diye bu kelimeyi kaba yada yanlış yapmaz. Kaldı ki özürlü ve sakat insanlar, kendilerini oldukları gibi kabul edip mutluluğu ararken, dışarıdan bakan gözlerle onlara acıma duygusunu hissettirenler ve bu kelimeleri küfür için kullananlar asıl engellilerdir. Herkes bir SAKAT adayı.
    malmısın sen ?

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AdemAr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benım anlamadığım devletın buna izin vermesi. %95 engelli bi kişi araç kullanamaz zaten neden indirimli veriliyor ki ? Tamamen bu örnekte görüldüğü üzere suistimal edilebilir bi durum. Biz eşşekmiyiz araç alırken o kadar vergi ödüyoruz ? Senin benden ne farkın var ?
    Alıntı AdemAr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konunun başında babannemin bakımında kullanacağım için araç alıcam yazmıyor ama. Yatırım amaçlı düşünülüyor. O devletin havadan kazandığı parayı ben ödüyorum ama.
    Engelli birine bakmanın nekadar zor ve külfetli oldugundan haberiniz yok heralde sizinle konu sahibi arasındaki fark o.

Sizinde engelli kardeşiniz dedeniz vs olsaydı emin olun keşke engelli olmasaydıda arabayı normal fiyatından alsaydım dersiniz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne bu aracı alınca babaannesini sokağa atıcakmışçasına tepkiler anlamadım ya

Mantıklı bi iş bence yapsın tabi ki. Hem ailenin istediği bir araç olur, hem ihtiyaçlar karşılanır hem yatırım yapmış olur gayet normal her şey

ulas79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende aracımı kendi adıma engelli indirimiyle aldım,önce bütçeyi kesin belirleyin ki buna sigorta plaka vs de dahil edin sonra alamaya karar verdiğiniz araçları belirleyin, reel değerlerini 1,47 ye bölün size nekadar maal olacağını bulursunuz misal benim aracı bayii 119 binden satıyordu bayii indirimi ve kampanya indirimiyle 108 bine düştü onuda 1,47 böldük ve 73400 gibibi bir rakam çıktı plaka sigorta vs ile 76 bine bana geldi

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erhann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malmısın sen ?
    Adam gibi konuş terbiyesizlik yapma. Kaç yaşında adamsın birde. Yazılan cevaba bak, yazdığın lafa bak. Birincisi sana laf söyleyen mi var ikincisi edep adap nedir haberin var mı?

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bravo valla
    İçimizde böyle bir durumu ''fırsat'' olarak nitelendiren ''fırsatçı'' adamlar gördüm ya, pes demekten başka bir söz bulamıyorum.
    Gerçi siz nereden bileceksiniz, bu tür düşüncelere sahip insanların mantıklı hareket etmek, bir fırsatı değerlendirmek istemeleri sebebiyle, o heyet raporları insanlara bir süredir ne kadar zor veriliyor, gerçekten ihtiyacı olan ne kadar çok insan ihtiyaçları, gerçekten olması gereken oranlarda rapor alamadıkları için mağdur oluyor, hayatları mu mağduriyet nedeniyle ne kadar zor bir hal alıyor. Bu zihniyetteki arkadaşların tamamına teşekkür ediyorum, zaten hayatları zor olan bir kesim insanımızın hayatlarına zor olarak devam etmelerinde bir nebze de olsa katlıları oldukları için...

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Engelli birine bakmanın nekadar zor ve külfetli oldugundan haberiniz yok heralde sizinle konu sahibi arasındaki fark o.

Sizinde engelli kardeşiniz dedeniz vs olsaydı emin olun keşke engelli olmasaydıda arabayı normal fiyatından alsaydım dersiniz...
    79 yasinda dedem ve 78 yasinda buyukannem var. Amasyada yasiyorlar ve ozellikle son 7-8 senedir her senemizin en az 2 3 ayi hastanelerde geciyor kosusturmacalarla. En yakinda aileden bende araba var diye genellikle ben cikiyorum gidiyorum bir durum oldugu zaman kiminle gitmem gerekiyorsa. Anneannemle dedem kendilerine bakacak durumdalar guc bela da olsa kesinlikle bakim, yardimci vs istemiyorlar durumlari o halde olmasina ragmen ikisi birlikte bir sekilde cekip ceviriyorlar evlerini ve kendilerini. Simdi boyle iyi seviyede bir durumda bile arabanin ne kadsr isr yaradigini yasamayan bilemez bundan daha kotu durumda olan kisiler icin ihtiyac bile degil zorunluluk resmen. Sosyal devletin kendi temin bile etmesi lazim araclari bu kisilere surekli hastaneye ve bakima ihtiyaci olan kisilere bunun kotuye kullanimini denetleyerek.

Ben bir gunde mesai saatlerinde ankara samsun merzifon samsun yaptigimi biliyorum aciliyetten. Bazen goruyorum insanlar 500 600kmyi o hasta insanlarla toplu tasimayla vs binbir cile cekerek katediyorlar. Aracim olmasa ve kriterlere uysam saniye beklemeden bu HAKTAN yararlanirdim. Millete sunu bari fazla gormeyin zaten hastasi veya bakima ihtiyac birileri olanlar yeterince zorluk cekiyorlar aksine durumlarini nasil kolaylastirabiliriz diye dusunmeliyiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bu konu çok acayip yerlere çekilmiş yok fırsatçılık yok sahtekarlık gibi. Evet konuyu açarken ilk önce başlıkta yanlış bir kelime kullandım sonra sağolsun admin arkadaşlardan rica ettik o kelimeyi düzeltti ve ben aracı hem yatırım olarak hemde babanemin çok acil bir ihtiyacı bir şeyi olursa diye kullanmak için kenarda da biraz param olduğu için devletin bize tanımış olduğu hakkı kullanmak istedim ama görüyorum ki bunu yanlış anlayıp başka yerlere çeken arkadaşlar var. Keşke babanem sağlıklı olsa kalkıp yürüyebilse de böyle bir hakkımda olmasın o kenardaki paramda. Saçma sapan yerlere lütfen konuyu çekmeyelim. Ayrıca ben bu konuyu açmaktaki amacım daha önce bu şekilde araç alanlardan bilgi almaktı ve düşündüğüm araçlardan hangisi alırsa daha iyi olurdu. Sonuçta para veriyoruz hem iyisini hemde kar edeceğimiz birşey olsun diye düşündüm yanlışmı düşünüyorum. Burda onca araç sahibi var onlardan hangisi bile bile zarar edeceği aracı alır (durumu çok iyi olanlar hariç)...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    millet yurtdısından vergısız araba getırmek ıcın kırk takla atıyor hakkım var dıye onlara kımsenın bişi dediği yok. Arkadas hakkı olanı degerlendırmek ısteyınce, bu kadar fazla yüklenmek hiç mantıklı değil bence.

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu durumdan faydalanıyor diyenler kendilerinde ( Allah korusun) böyle bi durum/imkan olsa kullanmayacaklar mı ? Dinime küfreden Müslüman olsa...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu durumdan faydalanıyor diyenler kendilerinde ( Allah korusun) böyle bi durum/imkan olsa kullanmayacaklar mı ? Dinime küfreden Müslüman olsa...
    Boyle bir durum olursa, engelli akrabamin en rahat edecegi sekilde bir arac alirim, en cok kar edecegim degil. Yani gidip f10, passat vs almak yerine passat variant-Caravalle-Vito vs. alirdim, tekerlekli sandalyesi, ilaci vs dusunerek
    Devlet sana kar et diye bu firsati vermiyor, engelli kisiye daha rahat bir hayat sunabilesin diye veriyor.
    Insanin fikri neyse zikri odur o yuzden boyle dusunmeniz normal.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boyle bir durum olursa, engelli akrabamin en rahat edecegi sekilde bir arac alirim, en cok kar edecegim degil. Yani gidip f10, passat vs almak yerine passat variant-Caravalle-Vito vs. alirdim, tekerlekli sandalyesi, ilaci vs dusunerek
    Devlet sana kar et diye bu firsati vermiyor, engelli kisiye daha rahat bir hayat sunabilesin diye veriyor.
    Insanin fikri neyse zikri odur o yuzden boyle dusunmeniz normal.
    1.6sı var olan vitoyu alırsın anca üstünde 2800cc ye kadar ötv sadece %10 indirmli oluyor ticaride
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı C!N Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bravo valla
    İçimizde böyle bir durumu ''fırsat'' olarak nitelendiren ''fırsatçı'' adamlar gördüm ya, pes demekten başka bir söz bulamıyorum.
    Gerçi siz nereden bileceksiniz, bu tür düşüncelere sahip insanların mantıklı hareket etmek, bir fırsatı değerlendirmek istemeleri sebebiyle, o heyet raporları insanlara bir süredir ne kadar zor veriliyor, gerçekten ihtiyacı olan ne kadar çok insan ihtiyaçları, gerçekten olması gereken oranlarda rapor alamadıkları için mağdur oluyor, hayatları mu mağduriyet nedeniyle ne kadar zor bir hal alıyor. Bu zihniyetteki arkadaşların tamamına teşekkür ediyorum, zaten hayatları zor olan bir kesim insanımızın hayatlarına zor olarak devam etmelerinde bir nebze de olsa katlıları oldukları için...
    Siz nerden bileceksiniz demişsiniz.Siz hiç 110 kiloluk insanı battaniyeye sarıp sırtınıza alıp 2 kişi 3 kat merdiven çıktınız mı ? Yada üzerinde yine 110 kiloluk biri olup tekerlekleri dönmeyen eski sedyeyi sürüye sürüye en az 10 ayrı doktorun odasına sırasıyla girip rapor için dolaştınız mı? benim ilk defa o gün yorgunluktan dizlerim titredi. Yada tüm bunları geçtim aynı doktorlardan siz 80 yaşında oturamayan kendi yemeğini yiyemeyen birinin raporu için 40 takla atarken gözünüzün önünde 30 yaşında genç topallıyarak doktorların kapısına gelip tam kapıda tekarlekli sandelyeye binip hiç ayağa kalkamıyomuş ve psikolojisi bozukmuş taklidi yaparak rapor aldı mı ? Lütfen bu ülkede hiç kimse fırsatçılıktan haktan hukuktan zihniyetten bahsetmesin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fırsatçı kelimesini alındım ama sonradan dikkatli okuyunca tamda kestiremedim bu duruma karşı çıkanlara mı yoksa bu arabayı alanlara mı fırsatcı yazdınız kusura bakmayın tekrar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6sı var olan vitoyu alırsın anca üstünde 2800cc ye kadar ötv sadece %10 indirmli oluyor ticaride
    Ayrintilari bilmiyorum ancak f10 veya passat almayacagim kesin olurdu.
    Variant, A6 SW gibi alternatiflere yonelirdim.
    Baktim olmuyor, tasiyici rampa donusumu yapilmis bir hafif ticari alirdim.

STHL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıkıntılı bir durum . bana göre doğru değil, nedeni: açıkçası alınan aracın babanneye yarayacağını düşünmüyorum. evde işini gören araç vardır muhakkak, amca da babada vs. ama eğer gerçekten hasta için lazımsa ford transit cour. önerecektim..allah acil şifalar versin sağlık herşeyden önemli. aynı durum yaklaşık 2 yıldır bizimde başımızda ancak araç almak hic aklımıza gelmemişti.
    MKIV TDI

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaş en başında yazmış birikmişim var ve böyle bir imkan olduğu için de herkesin rızasını okeyini aldım demiş.okumuyo musunuz ? kaldı ki adam sevap mı günah mı diye sormuyor size.hastalığın durumunu biliyor musunda vito alırım,passat variant,caravelle alırım diyosun? passat variantın standart bir sedan araçtan farkı ne.afedersin de bagajamı bindirecek hastayı ? devlet babayı düşüneceğin mi tuttu bir anda.imkan varsa alır kardeşim helali hoş olsun güle güle de binsin.kâr ederim belki ev alırım diyor ilerdede. bu mu art niyet.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrintilari bilmiyorum ancak f10 veya passat almayacagim kesin olurdu.
    Variant, A6 SW gibi alternatiflere yonelirdim.
    Baktim olmuyor, tasiyici rampa donusumu yapilmis bir hafif ticari alirdim.
    her hasta yada her engelli yatalak yürüyemez diye birşeymi var . ayrıca Allah korusun öyle olsada sw olunca nolacak, evin apartmanın kapısından veya kaldırımdan tek seferde zor gecemeyecek şeyi arabanın icine direkmi girecek yada uzunlamasına yatakla sedyeylemi sokucan iceriye ne alaka allaşkına bişeye yafta yapıştırmadan önce düşünün biraz ben 1.6 diyorum sen hala a6 sw diyorsun ordan

@onurc
    1881 - 193

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)