Nissan Micra 1.6 Cabrio
Nissan / Micra / 1.6 / C+C / Ozgurluğune duşkun, ayrıcalıklı insan işidir spor arabalar. sahibinden.comda - 564862114
Hayatımda ilk defa görüyorum. Fena değil gibi :)
Printable View
Nissan Micra 1.6 Cabrio
Nissan / Micra / 1.6 / C+C / Ozgurluğune duşkun, ayrıcalıklı insan işidir spor arabalar. sahibinden.comda - 564862114
Hayatımda ilk defa görüyorum. Fena değil gibi :)
0 araba fiyatları düşmediği sürece 2.el düşmez dolu golf 60 70 k olsa kim 2.el leona 50 60 verir leonda 30 civarına satılır olması gerektiği gibi
Bahsedeğim aracım 19 Haziran'da sattığımi 20'sinde ilanını gördüğüm boyasız, yetkili bakımlı beyaz AMG paket 2013 model 54bin km'de C180 1.6 turbo. cam tavanlı, adaptif farlı, iç tavanı da antrasit renk vs kusursuz bir araba;
İlanlara bakınca(!) benzer arac 130-135 arası zorlar, 130 eder gibi görünüyordu, ben satmak istiyorum diye 129.900 yazdım arayanlardan 125-126 verip hemen alayım diyen oldu, 128'de falan direttim. Sonra 124-125 verenler çok oldu, 2-3 hafta sonra 126'ya son demeye başladım fiyatı 128'e çekip. 2-3 hafta daha öyle gitti 126'ya çektim fiyatı en son 125 diyodum, telefonda pazarlık etmeyi sevmediğimden direk görmeye gelen birine araç başında pazarlıkla 124'e verdim 6. haftada mı ne.
Ertesi gün 134.500'den ilandaydı. 2 haftayı geçti hala da ilanda, satamaz. Satılsa ben satardım zaten. :D
Demem o ki; herkes al-satçı olma peşinde ama bi şekilde de alıcılar da mı çoğunlukla bu profil olduğundan nedir bi arabanın gerçekte kaça satılacağını biliyorlar, o ilanlardaki fiyatları veren kimse yok.
2004 289bindeki civatasına kadar bakımlı E320'yi sırf sunroof falan yok diye mi satamıyorum bilmiyorum ama 70 liraya kadar düştüm alan yoktu. 65 verelim diyolar en iyi, ulan o paraya satılacağına da alır evladıma saklarım dedim tuttum. E320 ilanlarına da baksan 80 ederi vardı bizimkinin. :D
Kısaca yazan fiyatların tamamı hikaye
Grande puntoyu satarken ben arabama 26.500 lira istiyordum,ki tertemiz bi arabaydı en yakın muadillerine 30 civarı isteniyordu, hatta birisi mesaj atıp kardeş piyasayı niye düşürüyosun demişti :)
Ben 2.el fiyatıymış oy buymuş suç bulmuyorum. Tek suç paramızın bu kadar değer kaybetmesine sebeb olan zihniyet. Yanlış atılan ekonomik adımlar.
Şuan ülkede b segmenti alıpta kullanbileceğimiz hothatch yok.
Benim 2013 te sıfır polo gtı alıcak imkanım vardı . Şimdi emsal olarak gidip 208 gtı alamam ( o bütçeyi ayıramam)
Ne değişti ? kazancım aynı yaptığım iş aynı. Hatta daha çok ekstra işler yapmaya başladım. Ama yok kazandıgımız paranın değeri yok, eminim çoğumuz için durum aynıdır.
Ülke ekonomisi kötü başka yerde suçlu aramayın. Asgari ücret=altın hesabı yapın herşey ortada zaten.
Aynen aynen kulaklar hep hayır duası için çınlar :)
Burada yazan kişilerin hepsi ben dahil piyasasının 6-10 lira altına araba alsa “Helal olsun ederi neyse onu istemiş adam” demez onun yerine “ohh bayağı uyguna kapattık, güzel ticaret oldu” der. Kimse birbirini kandırmasın :)
Net hatırlamıyorum ama ikinci el 95 100 e f30 veya türevleri araba baktıgın zamandı. cc'yide sıfır olarak 100 110 dan fazla değildi. hadi 5 de ben ekliyim 115 olsun aldığın zaman ::cool::heyoo:
eklemeyi unuttum şuda olacak http://www.techturkey.com/forum/otom...e_satilik.html
Bir de tok satıcı modu varki aman yarabbi. :)
Özellikle motor piyasasında 2017 model aracı bir tek 600-700 tl lik çanta takıp 2018 model sıfır fiyatının sadece bin altına satanlar. Sırf bu yüzden ikidir sıfır alıyorum gidip. Sıfır almadan önce düşündüklerimin tamamı hala ilanda.
Hayırdır aga ne oldu sana böyle şimdi ? Bana karşı neden anlamsız bir şekilde marazlanma gereği duydun ? Ben sana her zaman kardeşim diyordum şimdi diyince ne oldu anlamadım ? :) Muhabbetimiz ve sohbetimiz iyiydi gayet ben bir şey anlamadım bu işten madem öyle;
Birine kuş kaldırıyorken uçuş kanatlarına dikkat edeceksin berkan. Ben 106 ve Typer gibi ''ekmek'' muhabbeti yapılan arabaları alırken aldığım fiyatı buralara yazmış ve satarken sattığım paraları buraya yazmış adamım . Bana öyle ''kendisi bu lafları ediyor;ama arabasına yazdığı paraya bak.'' gibi yargılamalar yapamazsın her şeyim açık :).
108.000'e mal ettiğim bir araba (coilover,yok incik cıncık yay,gibi şeyleri tabii ki dahil etmiyorum.) bayii'den aldığım ve garajıma koyduğum para. Bana tutupta 100'e almış 150 istiyor muamelesi yapma gereği neden duydun ? 115 yazdım pazarlıkla bırakacağım para da 108-110 arası para. Aciliyetim olursa daha da aşağı indirebilirim. Benim örnek verdiğim husus volvo c30 hakkındaydı,1 hafta içinde aldığı para belli 1 hafta sonra istediği paraya bak .. Bu işi galericiler yapıyordu şimdi herkes yapıyor vs.. vs.. dedim.
Yaptığın muameleyi mantıklı görenler yazsın. Yine diyorum ben para kazanılacak arabalarda bu muhabbetleri yapmadım cc için mi yapacağım ?
Emir vererek konuşmana gerek yok,iyi kötü muhabbetimiz var kısmında ki iyi gitti artık sen benim için kötüden ibaretsin.
Edit: Berkan isimli arkadaş ile herhangi bir husumetimiz olmamıştı şimdiye kadar. İyi kötü çok da muhabbetimiz oldu telefon aracılığı ile . Şimdi bana karşı bu tavrını anlayamadım . Ben arabadan para kazanarak geçimimi sağlayan biri değilim ki 4 seneye yakındır araba ben de satsam satardım şimdiye kadar . Ötüyorsun lafını sana söylemedim sen mi bana öyle söylemek istiyorsun acaba anlamında yazdım berkan.
İlginç gerçekten,insanların huyu suyu değişebiliyor demek ki zamanla :) Arabayı alırım,aldığım parayı yazarım satarım sattığım parayı yazarım . Benim gibi birisine 100 e alıyor 150 koyuyor,kendisi de az kolpa değil muamelesi yapmak çok komik benim gözümde :) .
Mübarek gün kimseyle münakaşa etmeyin
Şşşşştt susun bakıyım.
Nolmuş yine 2 dk da herkesin eli beline gitmiş. Neden insancıl bir şekilde karşınızdaki kişiye sorununuzu dile getiremiyorsunuz.
:) yok benim elim belime gitmedi . Normalde telefon aracılığı ile bana yazabilecek bir insan, kardeşim dedim diye bile parladı adam . Anlamadım :) neyse konu hiç olmasın yönetim kızacak
@Anıl E.,Berkan
Yazılarınızı severek okuyorumı,çok gereksiz yerden uzamış konu.Çözüme kavuştursanız ne de güzel olur.
Bu piyasa al satı kaldırıyor,alan memnun satan memnun kime ne :D var mı ekmeklik araba :D
Arkadaşlar anlamadığım konu şu ben al sat yapıyorum profesyonel olarak.
Kimseden zorla arabasını almıyorum yalan da söylemiyorum. Alacağım kişiye de yaptığım işi söylüyorum cebinde parası olan da gelip malımı alıyor maalesef ülkenin dinamikleri bu.
Seat / Leon / 1.4 TSI / FR / 2012 LEON FR 59000 KM. sahibinden.comda - 569664311
Yav ben damdan düşecem zart diye ama bu araç ne olur ekstraları nelerdir Seat konusunda pek bilgim yok başkan :D Alırı nedir ?
valla hacım emsallerine göre fiyatı iyi ,boyası var ama değerlendirilebilir. Sunroof olmayanlarda bixenon var 70 istiyorlar , bixenon olmayanlarda sunroof var yine aynı şekilde.. Bu araçta her ne kadar beğenmesem de extra olarak deri koltuk var tam dolu yani 2012 leon fr .
60 gibi rakamlara bırakabilirse alınır yani .
Aracımı sattım forumda da vardı 1.6 TDCi Focus. Yakın bir zamanda kısa süreli TSi motora binmek istiyorum ama sıkıntım şu ev kredimiz var fakat elimizdeki para kapamaya yetmiyor şu an için. 1-2 ay gibi bir süre içinde bir satım işinden biraz para geçecek elimize ve o zaman satmayı düşünebilirim başkan.. Çok başım ağrır mı satarken?
Not olarak: Al-satçı değiliz.. Sadece Roccoya güç yetiremediğim için merak saldım bunlara..
Valla sıfırı 42.000 liraydı 2012-2013 senesinde en dolusunun fiyatı. Şimdi 65-70 bin bandına çıkmış sence zorlanır mısın satarken ? Tutuluyor,güzel araba bence . Bende de vardı gayet memnundum,33.750 gibi bir rakama almıştım 34 gibi de gitmişti herhalde o zamanlar . Ama benim ki style paketti sunroof vardı .
Seveni çok memnun kalırsın. Ben duruşunu mk3 leon'dan daha çok beğeniyorum mesela.
2015 9. ayda 19.700 euro ( 65000 tl ) sıfır leon almışım. Şimdi satsam 14.800 euro ( 80000 tl ) civarı. Bu arabanın argesi , üretimi , ithalatı , hatta son kullanıcı fiyatı euro bazında hesaplanıyorsa.. Bu aracı satıp alacağım araç içinde aynı şeyler geçerliyse , ne piyasa artmış nede ben bu arabadan para kazanmış oluyorum.
Paramız değer kaybediyor . Türk lirasıyla dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın sattığınız arabayı bir sonraki sene aynı TL cinsinden alamazsınız.
Leon Fr 140lık Rengi güzel, ekran büyük, 18 jantta var.
Seat / Leon / 1.4 TSI / FR / 140 Hp FR Montsant Kırmızı 5.8Navigasyon+On Park 18 Jant HATASIZ sahibinden.comda - 584657802
Astra K 1.4T
Opel / Astra / 1.4 T / Dynamic / OPEL ASTRA 1,4 T 150 HP KEYLESS GO SUNROOF EKRAN BOYASIZ sahibinden.comda - 585239834
VW CC Hem r-line hem lacivert. Çok yakışıklı namussuz.
Volkswagen / VW CC / 1.4 TSi / 1.4 / WV CC R LİNE OZEL RENK HATASIZ BOYASIZ 45.000KM EN DOLUSU LED CA sahibinden.comda - 577792634
Konu özüne döne, kırılan kalpler karşılıklı alına.
Tatilli kısımlara girmeyeyim, orasını biliyosunuz zaten.
Hadi bakalım...
arkadaş aracı 21 e verdi aynı gün galeri 25 yazmış :) fiyatlar çok dengesiz
Abiler merhaba
Şimdi şunu anlamıyorum
Arabanızı satıyorsunuz örnek verelim 50.000 TL ye sattınız aracı. Alıcı size ticaret yaptığını söylemedi. Bence söylemek zorunda da değil bu aradaki samimiyete bağlıdır.
10 gün sonra arabayı 55.000 den ilana koydu yada diyelim ki 60.000 TL den koydu ve sizden satın aldığı fiyatın üstüne koyup sattı.
Burada kötü niyetli bir davranış sadece şu var alıp satıcı olduğunu söylemesi gerekir. Arkadan sövülmemesi için.
Aracı sattığınız kişi sizi dolandırmadıktan sonra yada maddi ihtiyacınızın olduğu bir anı denk getirip düşene birde ben vurayım diyerek arabanızı piyasa değerinin çok altında almadıysa sorun olmamalı.
Satış işi sabır ve şans işidir. Şanstan ziyade birde bazı araçları daha rahat satıldığı bölgeler var.
Vs Vs.
Allah herkesin gönlüne göre versin ve ihtiyaçtan birşeyleri satmak durumunda bırakmasın...
Bence alakası yok. Aracınız var,bi fiyat belirlemişsiniz,biri de ben "x" liraya alırım demiş siz de kabul etmişsiniz. Size satacağını söylemesi neyi değiştirir ki,adam bedelini vermiş malı almış,istediği fiyata istediği vakit satar . Satabiliyosa helal olsun denir geçilir.