User Tag List

Sayfa 5/13 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
229 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: En yüksek ortalama hızınız

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mersin otobaninda girmeden yakıt aldığımda sıfırladım otobana girene kadar 120-130 otobanda 190-200 araliginda gittim otobandan ciktigimda ortalama hiz 168 di 1.6 astra gtc lpg

AliDogukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazı arkadaşlar top speed bazıları da cruise speedi algılamış ortalama kısmında. Ben agresif ve hızlı kullandığımi düşündüğüm adana tarafındaki otobanda dahi gerek korkutan büyük araçlar gerek saçma virajlar sebebi ile hızımi düşürerek güvenli şekilde 100lu rakamları zor bela gördüm. 200e çıkıp trip a veya byi başlatıp hiç yavaşlamadan gidebiliyorsaniz yollarınıza gıpta ederim. Çünkü ben hiç sol şeritten tampona gelmeden çekilmeyenin olmadığı bi yolculuk yaşamadım.

Ayrıca 1.9 motorlu araç ne kadar büyüktür küçüktür tartışılır ama ben 4 bin devirin üzerine çıkınca korkuyorum kıyamıyorum gerek görmüyor anlık top speed görüp yavaşlıyorum.

Burası türkiye, en azından iyileştirdiğim frenler beni toparlayacak kadar sınırda yaşayayım, belki zor durumda yardımı olur.
    Performanslı kullanmak motora kıymak olarak nitelendirilemez bence.Sürekli performanslı kullanılan motor bakım aralıklarını kısaltırsa stop etmeden/hareket etmeden beklerse standart kullanımdaki motorla aynı ömre sahip olur diye düşünüyorum.

Zaten kullandığım araç çok gitmiyor.180 e kadar eh kadranın arttığını yavaş da olsa görüyorum,sonrası kronometre gibi tek tek artıyor hatta daha da yavaş,max. 215 (kadranda) gösteriyor.Yüksek hızımı koruyarak seyretmek istiyorsam kimseden yol istemiyorum malesef.Makas demeyelim çünkü asla kimseye silme geçmem korkutmam ama boş olan şeride yavaşça kayıyorum diğer araçların sağından solundan geçiyorum.Malesef yüksek hızda seyretmek istiyorsanız başka alternatifiniz yok.

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İlki İstanbul ankara 2.0 TDi 140 ps Passat

Diğeri İstanbul Bodrum arası Çeşme Otobanı 1.6 120 Ps Passat dahada üstünü görmüşlüğüm var fakat fotosu yok

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliDogukan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Performanslı kullanmak motora kıymak olarak nitelendirilemez bence.Sürekli performanslı kullanılan motor bakım aralıklarını kısaltırsa stop etmeden/hareket etmeden beklerse standart kullanımdaki motorla aynı ömre sahip olur diye düşünüyorum.

Zaten kullandığım araç çok gitmiyor.180 e kadar eh kadranın arttığını yavaş da olsa görüyorum,sonrası kronometre gibi tek tek artıyor hatta daha da yavaş,max. 215 (kadranda) gösteriyor.Yüksek hızımı koruyarak seyretmek istiyorsam kimseden yol istemiyorum malesef.Makas demeyelim çünkü asla kimseye silme geçmem korkutmam ama boş olan şeride yavaşça kayıyorum diğer araçların sağından solundan geçiyorum.Malesef yüksek hızda seyretmek istiyorsanız başka alternatifiniz yok.
    O dediğinize ben de katılıyorum. Benzinli araç için değil de en azından dizel için konuşayım. Yüksek sıkıştırma oranına sahip genel olarak 2000 3500 devir arasında en verimli gücünü veren o aralıkta seyretmeni bekleyen bi motorda sürekli saatlerce 4000 4500 devir gitmek bence 2000 3000 devir arasında gidene göre daha ama yıpratır motoru. Ne kadar yıpratır yüzde kaç fark olur o kadarını bilemem ama sadece ben kıyamıyorum...Yoksa anlık veya kısa zamanlik o hız ve devirleri görmek benim de hoşuma gidiyor.

Sollama veya sağlama konusunda da atıyorum en soldan 180le giderken önümüzdeki başka bi araba orta şeridi sollamaya 120 ile çıkıyor haliyle yavaşlamak vs gerekiyorsa yolun en sağ şeridi güvenli ise ben de bazen sağından ama hız kesmek zorunda kalsam da solundan geçmeye çalışıyorum.

Özellikle gündüz bir çok sürücü sağ aynayı görmeyebiliyor, haliyle biraz sağa kaysa bişey olsa o an patates olmam pek hoş olmaz. O yüzden zevkimi bozsa da doğru olanı yapmak güven veriyor... Yapacak başka bir şey yok.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Arkadaşlar evinizden çıktığınızda sıfırlarsanız ortalama hızınız siz otobana çıkana kadar zaten çok düşük olacağından, otobanda 250'yle gitseniz bile tutturamazsınız. Gişede yol bilgisayarını sıfırlarım diğer gişede bakarım ortalama hıza. Yani otobandaki ortalama hızını tam olarak görmüş olursun.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2000 model otomatik pejo 406 ile 200 km çevre yolunda, test amaçlı yaptım, stabil şeklide çok rahat çıktı bir daha da yapmadım
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En büyük sorunumuz, okumayı bilmiyoruz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akhisar Balıkesir gene 160km ortalama hızla 30dk gitmişliğimiz var yolu bilenler bilir tatlı virajlı. Benzin ucuzdu 90larda hep tapa gaz giderdi peder vectra v6 ile

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim tsilar dayanmaz o kadar zorlamaya, hem yol tutan, hızı hissettirmeyecek hem şişmeyecek birşeyler lazım, yeni passat 2.0 240, a6 3.0 gibi makineler bu tarz denemeler için idele yakın, sport araçlar harici. mersoda e seriside 5 seriside yaylanır yolun dümdüz olması lazım.

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Ortalama hız" dan anladığım, Otobana giriş gişesinde ortalama hız göstergesi sıfırlanır, otoban çıkışında sonuca bakılır.

denizhandinc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Katılıyorum,adamın haberi olmadan bastım bende peşinden O gidiyorda benim onla yarıştığımdan haberi yok.Klimayı bile kapattım içeride auhauahu zaten geçememde sürekli önü kapandığı için anca yakalabildim.O huzur içinde gidiyordur içeride alev alev
    A7 3.0 TDI vs GOLF7 1.6 TDI Autobahn - YouTube
    umarım yanılmıyorumdur videoki arac 1.6 tdi mk7 golf ise nasıl 240 ı görüyor yazılımla kesici falanmı kaldırılmıs?
    Leon Mk2
    Golf Mk7
    Scirocco Mk3
    1.16 F20
    A180 W176

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar evinizden çıktığınızda sıfırlarsanız ortalama hızınız siz otobana çıkana kadar zaten çok düşük olacağından, otobanda 250'yle gitseniz bile tutturamazsınız. Gişede yol bilgisayarını sıfırlarım diğer gişede bakarım ortalama hıza. Yani otobandaki ortalama hızını tam olarak görmüş olursun.

abicim teşekkürlerde burdakilerin %85i zaten bunu anlıyarak bilerek zaten yorumlarını aynen dediğiniz şekilde yaptı,aramızda şanslı güzel araç + düzgün yola sahip mangal yüreklilerde var, kalas şirket araçlarına + eh denilecek yollara vede mal gibi engellerle karşı karşıya olanlarda.

daha bu konunun hemen üzerine bu sabah clio4 90hp şirket aracımla sabah erken çıkim trafiksiz denim dedim saat 630da adana - adana organize sanayi yolunda kadran genelde 180- ara ara 186 gördüm tamam oldu bu dedim yine ortalamam 162 çıktı.

yani özetle bu işi ciddi sonuçlarla bitirmek için bence şunlar cidden şart:

1) çok çok iyi ivmelenebilen motor, aracınızın 200 yapması önemli değil, arada 120ye düştünmü o araç 45sndemi tekrar 200 diyor yoksa 15demi?

2) aracın stabil olması, en ufak bir virajda tereddüt ettiriyorsa cidden bu deney aptalca bile olabiliyor, şahsen f30la 230da korktuğumun x 2si korkuyorum clio4 ile 180de

3) yokuş olmamalı, önünüze tır,mır, servis aracı, toros vs çıkmamalı.

yukarıdaki deneyde 1 virajda birazcık çektim nerdeyse tüm yolu tam gaz verdim artık benim yapcağım birşey yok boyutunda gittim olay tamamen aracın olayıda bundan sonra ama 2 defa mal mal arkasında bakmayan 2 adam için yavaşladım tekrar 180 demem çok uzun süre aldı sonuç bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    En önemlisi şu; senin araban zaten 190 yapıyorsa 180 ortalama tutturamazsın. Benim altındaki araba 265 yapıyor düzlükte, ben Çeşmeye 200 altına hiç düşmeden gittim ortalama hızım 202 çıktı. Bilmem anlatabildim mi?
    23" Fiat 500e LaPrima

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şekil mi koyuyorsun anlamadım ki @Bar35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bizi bilen bilir bilmeyen kendi bilir @B.Koçer
    23" Fiat 500e LaPrima

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Salla dunyayı uykusu gelsın karsıyaka guzelse sebebı sensın @Bar35

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim tsilar dayanmaz o kadar zorlamaya, hem yol tutan, hızı hissettirmeyecek hem şişmeyecek birşeyler lazım, yeni passat 2.0 240, a6 3.0 gibi makineler bu tarz denemeler için idele yakın, sport araçlar harici. mersoda e seriside 5 seriside yaylanır yolun dümdüz olması lazım.
    180 üzeri ortalama için biraz hacim lazım, 1.4 - 1.6 nefesleri pek yetmiyor

90 larda 2000 başlarında da aynen dediğin gibi benzin ucuzdu abi ae101 varken 196 yla malkara yokuşunda radara girmişliği var babamın Alanya - Gelibolu (evreşe) 3. depoyu geliboluda vapurdan inince alırdı, kapıdan kapıya 900km Buldan Alaşehir üzerinden.. Güzeldi o günler, duble yol yoktu risk vardı fakat tek çıkışta 5-6 araba sollayınca mest olurdum iki koltuk arasında

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    180 üzeri ortalama için biraz hacim lazım, 1.4 - 1.6 nefesleri pek yetmiyor

90 larda 2000 başlarında da aynen dediğin gibi benzin ucuzdu abi ae101 varken 196 yla malkara yokuşunda radara girmişliği var babamın Alanya - Gelibolu (evreşe) 3. depoyu geliboluda vapurdan inince alırdı, kapıdan kapıya 900km Buldan Alaşehir üzerinden.. Güzeldi o günler, duble yol yoktu risk vardı fakat tek çıkışta 5-6 araba sollayınca mest olurdum iki koltuk arasında
    bolu dağının dili olsada konuşşa babamın tırmanma şeridini inerken cıkarkande bırakmamasını annemin paniklerini
    1881 - 193

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bolu dağının dili olsada konuşşa babamın tırmanma şeridini inerken cıkarkande bırakmamasını annemin paniklerini
    Antepe giderken Adana civarında annemin "tabakhaneye b.k mu yetiştiriyorsun yeter artık" diyerek kapıyı açmışlığı var

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler