sonuna kadar katılıyorum yıllık 200-300 verrim valla :D
Printable View
Tr li plakaya gecme gibi bir surec baslar.belli bir sure sonratum araclar ayni tip plakaya doner.
Yeni aldığım arabada ön arka mühürsüz vardı, bagajda da bi tane mühürlü cemiyet plakası vardı. Polise sordum hangi plakalara yazmıyorsunuz diye, 1.si tabi ki orjinal olanı yani ince karakter olanı, diğeri de (önceki arabalarıma SekoLive'den aldığım plakaları gösterdim) bunlara yazmıyoruz dedi. Yine de ortalık sakinleşsin öyle alırım belki mühürlü app
Aslında biz otomobil sevdalıları olarak önceliğimizi otomobil olarak tutuyoruz ancak bizim de atladığımız yerler var.(Aynı aptal aşıklar gibiyiz.:D)
Plaka tanıma sistemleri plakalardaki karakterlerin yükseklikleri,enleri,boyları girilerek yapılıyor.Gözle çok güzel okunan app plakalar bu plaka tanıma sistemlerinde okunmayabilir.
Ülkemiz bu aralar biliyorsunuz ki karışık.50 liraya bir çift app plaka yapılıyor.Örneğin çalıntı bir araca aynı marka model bir aracın plakasını sokakta görüp plakayı bastırıp takabilirsiniz.Bu tür olayların önüne geçilmesi için bu tür uygulamalar yapılıyor.Benim 131'de tr'siz app var.10 numara görüntü oluyor.Ancak ne mühür var ne de doğru karakterler.Aslında biraz da empati yapmak lazım.
Not: Canını yediğim appsi de çok güzel görünüyor.:D
Arabalarımın hepsini sattım motor dahil :)
Genel izleyiciyim bundan sonra
Şirket arabası ile yola devam edeceğim :)
Tüv müş sigortaymış plaka imiş bir zevkim vardı onuda bitirdiler
Emekli olunca memleketime dönüp gürcüden hummer türevi araç çekicem :)
O değilde benim aracımda taa 2008 yılında cemiyetin kendi bastığı orj app plaka var. Pleksi flan yok plakalık içinde duruyor. İnşallah sıkıntı yaşamayız. bir tanesinde hafif eğrilik var yeni bastırmayı düşündüm ama ellememek en güzeli sanırım.
İşe gidip gelirken, toplamda 40 km yolda, her gün en az 10 tane App plakası olan (Pleksi içinde, kenarları beyaz, kalın font vs.) görüyorum. Her birine de "bu ne cesaret" diyesim geliyor.
Lancer aracım var, evo plakalık kullanarak sol tarafa aldıgım orijinal plaka için bile (yeri yasal sınırlar içerisinde ve rahatlıkla okunabiliyor) trafik polisi ceza yazmakla tehdit edebiliyor, istiyorsan diren, umrunda değil adamın basıp geçiyor cezayı, ondan sonra sen uğraş itiraz etmekle şunla bunla..
Trafik Mevzuatı Madde 54:
...
Tescil plakaları, aracın boyuna ekseninde veya sol tarafında, alt kenarı aracın tampon alt seviyesinin üstünde kalacak, yanlarından taşmayacak, sallanmayacak, düşmeyecek ve kolayca okunabilecek şekilde takılır.
...
Bugün plakalar geldi yeni arabanın,
Beşiktaş baskının 0 ları daha köşeli olanı, şimdi bunu Alanya'daki cemiyet bastı yani.. Çevirmede vs polis yalancılıkla suçlamazsa iyi..
Muayene istasyonundan verilen yapışkan zamazingoyu plakaya yapıştırabilirsiniz. Polisler onu görünce yazmıyor sanırım. (Plaka çok iç içe ve okunamayacak durumda değilse)
Hayır eski plakalar silik silik heryeri yamuk adam gibi okunmuyor bile.. Yeni mühür olayı Bursa dahil olmak üzere bikaç şehirde baslıcakmış tırstım bu durumdan :/
Yeni mühürleri darphane basacakmış
Plakada yeni donem başladı... Bu muhur yoksa, gecersiz - Son Dakika Gundem Haberleri
Appler ile şuanlık devam edebilirsiniz ancak ve ancak dikkat ;
Apaydın, "İlerde araçların teknik muayeneleri yapılırken, bu plaka mühürlerine son derece dikkat edilecek, araçlar birinci derece kusurlu olabilecek. Bunun için bunu bir an önce yapmaya çalışıyoruz. Eski mühürle, belki polisten kaçabilirsiniz ama teknik muayenden geçemezsiniz. Orada birinci derece kusurlu olacaksınız" dedi.
neyseki eski plakaları atmamıştım orjinal mühürlü app'den kalırsa gecici olarak üstüne yapıstırırz artık :D
iyi dedin güzel dedin valla görürüz yakında :D
Bak bak şimdi soruya bak. Orjinal, app olmayan, gerçek cemiyet mühürlü standart plakalarda darphane mührü yok diye muayeneden kusurlu olarak bırakılacak mı ? :D
Eğer diyelim sıkıntısız şekilde geçti, ozaman app'lerin üzerinde mühürlerde birebir cemiyet mührü çakması olduğu için geçecek muayeneden. E Ozaman darphane mühürlerine geçmek ortalama kaç yıl sürecek ?
Muhtemelen pilot şehirler seçilerek önce oradaki araçların, daha sonra diğer illerdeki araçların plakaları bu yeni nesil mühürlüler ile değiştirilmesi zorunlu kılınır, devlet babanın kasasına ortalama 50tl den değişim yapsalar, 1m araba varsa 50m tl nakit girer :)
orjınal eskı muhurlulerıde kapsıyor ıse dırek para amaclı yapılıyor baska acıklaması yok
Tam da dediğime gelmiş.
Kimlik değişimi gibi ehliyet gibi direk rant kapısı olarak görüyorum. Umarım eski orj mühürleri kapsar.
2 senedir mühürsüz APP 3 numara film ile İstanbul içi faal geziyorum çok çevirmeye de girdim kimse bişe demedi. Muhtelemen artık denetimler daha sıkı boy gösterecek..
Vallahi denklem gibi durum :D
Haftasonu en iyisi APPleri söküyüm de rahatlayım. Sonrası Allah kerim.
Tüvtürk den men dönemi başlıyor hayırlı olsun
:)
Durmak yok yola devam.
Bold dedikleri app mi oluyor bu durumda ?
Suan app den muaynede kalan vsrmı beyler ? Persembe muaynem var. Orj leride bulamıyorum
Kare plaka da aynı şekil de sorun oluyor mu acaba şuan da? Bende haftaya muayneye gireceğim orjinal ön plakam da kare fakat şimdi üzerinde app var yakın zamanda giren varsa bilgi verebilir mi ? :)
Yemin ediyorum devlet meselesi oldu şu app plakalarla cam filmleri... Yıllar oldu hala hala tartışılıyor ona ceza kesilecek şuna da kesilecek buna da kesilecek alayına kesilecek ulen diye... O kadar dert tasa var onlarla bu kadar uğraşmadılar. Hayır bi sonuca da bağlanmıyor polis durdurduğu yerde dayıyor cezayı sonra uğraş dur... Hava filtresi diye arkamdan ceza kesip yollamış egzozdan kesemeyince... Filmden de plakadan da yeri geldi kestiler yeri geldi sallamadılar... Tamamen şans işi... Yasal olarak cezai uygulama kalksa bile polislere ispat edemiyorsunuz "ben yazarım istersen itiraz et" diyor (biliyor uğraşmayacağınızı). Filmden ceza kalktı resmi olarak. Ama hala polis durdurduğunda ceza kesmekle tehdit ediyor. Açıklamaya tenezzül bile etmiyorum nasıl olsa bi yere varmayacak...
Şansınız bol olsun...
Flood olacak ama yeni gördüm. Evet sıfırdan kare plaka almak da şans işi... Yeri geliyor zart diye alabiliyorsunuz yeri geliyor zorluk çıkarıyorlar. Geçen gün arkadaşımın Land Roverina önde takacak yeri olmadığı için kare plaka istedik yarım saat sordu durdu napacaksın kare veremiyoruz gerekmedikçe vs vs diye... En son arabanın resmini görmek istedi bakim yer var mı yok mu diye çeki demiri olduğu için yer olmadığına ikna oldu da öyle verdi kare plakayı...
Ben çıkarttım appyi kafa rahat.
Ordu'ya gidecem bayramda. Heryerde çevirme oluyor. Evim şehir dışında. Merkeze giderken kesinlikle polis noktasından geçiyoruz. :)
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net...56&oe=599F6DA4