son duruma bir daha bakalım ..
Vatandaşa broşurle sahte ve ikiz plaka uyarısı - Ekonomi Haberleri
Printable View
son duruma bir daha bakalım ..
Vatandaşa broşurle sahte ve ikiz plaka uyarısı - Ekonomi Haberleri
Bugün plaka bastırmaya gittim bir sürü app den ceza yiyen kisiler vardı
Dün aracımdaki appleri söktüm ve emniyete gittim.
App plakaları kabul etmediklerini ve aracımın emniyetin önünde olup olmdığını sordular. burada dediğimde, tamam aracını bağlayacağız, ruhsat ve plakan değişecek dedi. Evrakta sahteciliğe giriyor falan dedi. Beni tanıyanlar ne kadar saygılı bir insan olduğumu bilir dolayısıyla bana takmış olması için bir sebep yok. Aracımda ne cam filmi vs. hiçbir şey de yok.
Neyse lafı uzatmayayım, bana öneri olarak bu plakaları al aracına tak ve bir plakacıya git. buraya hiç gelmedin, yenilerini bastır onlarla anlaş dedi. Gittiğim plakacılar normal plaka basımı için 150 tl istediler. İnsanı gerçekten zorla illegal yöntemlere teşvik ediyorlar. Benim de inadım tuttu ve tekrardan temiz temiz app bastırdım. Ceza yazarlarsa da yazsınlar umrumda değil. Bu kadar saçma bir zihniyet olamaz.
Bugun trafik çevirmesi vardı maltepede.Memur beni 500 metre uzaktan gördü yolun ortasına geldi çevirmek için.9 aydır kullanıyorum hiç ceza veya laf yememiştim aha bugun heralde son dedim.. Ön cam dahil en koyu film , komple egzos , bodykit kanat difüzer mühürsüz app plaka vs araba yürürken beni bagla diyor.Ehliyet ruhsat dedi verdim , inmedim araçtan , diğer 2-3 memur arkadaşlar arabanın etrafında gezdi inceledi sonra diğer arkadaş ruhsatı getirdi teşekkürler dedi , "Bu aracın bodykit i falan sonradan mı " dedi bende " yok fabrikadan böyle çıkıyor mini cooper lar " dedim " Haa evet bodykitli çıkıyordu bunlar dedi" bende teşekkür ettim yoluma gittim :) Eskisi gibi her difüzörlü kanatlı arabayı baglamıyorlar sanırım öğrenmişler artık hangi araç nasıl orjinal oldugunu.Umarım ilerde de sorun yaşamam , ha bu arada 9 aydır mühürsüz app plaka ile çevirmelere giriyorum cadde de geziyorum plakaya da laf eden hiç olmadı.
bende hanımın arabaya bastım app yı gectım :) yersek cezayı oderız napalım :)
Konuyu takip ediyorum, en ufak bir güncellemede açıyorum; "beşiktaş baskı" plakaya bir şey demiyoruz diye bir açıklama bekliyor gözlerim ama yok yok yok. Her açışımda keyfi uygulamalar görüyorum, ülkenin bir düzene oturacağına inancım azalıyor. Okula gitmek için her sabah rumeli caddesinde yürüyorum, 10 dakikada neredeyse 10 farklı fontta plaka görüyorum ve sinirim bozuluyor ki çoğu gerçekten rezil bir halde. Bulgaristan plakalarında mühür bile yok, fosfor, dalga vs var sadece. Bu mühür olayı sanırım sadece bizde var ve aracın plakasına kafayı takan memurlar da sanırım sadece bizde var. Plaka basan yerler zaten mühürü birebir taklit edebiliyor, orjinal fontta bastıktan sonra sahte plaka basmaması için bir sebep yok ortada. gerçekten insanın siniri bozuluyor. Plaka için ekstra bir evrak olsun, belirli fontlar standart olsun isteyen istediği gibi bastırsın yani. Burada suçlu her şeyin sahtesini yapan, her işin çakallığını bulan bizler mi yoksa en ufak şeyde vatandaşını yontmak için fırsat kollayan devletimiz mi? Açıkçası bilmiyorum. Gizli radarlar kalkacak dedikten bi kaç ay sonra APP cezasını koydular ki trafiğe bakınca 10 araçtan 6 tanesi neredeyse APP plakalı artık. Yurtdışında ülkenin neresinde olursa olsun, plaka fontu standart. (görüklerim; almanya, bulgaristan ve hollanda) Bizde aynı ilçenin trafik cemiyeti bile 2 farklı tipte plaka basıyor. Bilmiyorum bu olaya kafayı takıp bu kadar sinirlenen sadece ben miyim ama gerçekten sokakta yürümekten nefret eder hale geldim. Bizim buralarda gezen bir tofaş var, plakası karton. bildiğiniz karton üzerine tr bastırmış yanına da plaka yazmış, akasya durağı dizisindeki plakalara benziyor. İhbar edeyim diyorum bazen, sonra da çarpıp kaçma ihbarına 2 saat sonra gelen trafik polisi bu araca dönüp bakmaz bile diyip susuyorum. Neyse çok uzattım kusura bakmayın. Ceza yiyen herkese geçmiş olsun, sözlerimde bir yanlışlık yaptıysam da özür dilerim bu konuda biraz öfkeliyim, aşırı tepki vermiş olabilirim.
Eziyet bunun adı yazıktır insanları bunlarla uğraştırıyorlar..
1 ocakta sakinleşir
Şuan ceza hedefleri var arkadaşların sabır
Valla özel plaka aldım appsiz geziniyorum arabayı satasım var soğudum o derece
Meğersem app anayasanın ilk maddesi gibiymiş :)
Dün bende çevirmeye girdim İzmir sasalı tarafında, mühürlü Beşiktaş app vardı , bişey demediler gbt yapıp gönderdiler. Orj bagajda dolaşıyorum sıkıntı olursa hemen değiştireyim dicem :)
Araba çok göze çarpıyorsa sıkıntı olur bence. Normal standart bir arabanın kimse plakasına bakmaz bence.
Her gece Görükle'den Bursa merkeze dönüyorum devamlı çevirme var. Arabayı basıp jantı takana kadar 1 kere bile çevirmemişlerdi ön cam dahil zindan film var.
Arabayı bastım jantı taktım daha 1 sefer pas geçmedim her seferinde durduruyorlar akraba olduk amk ekiplerle :D
Bütün sayfaları okumadım appden sorun yaşayan oldu mu bilmiyorum ama kafayı kırdırmasınlar yakarım arabayı zaten psikolojim bozuk :D
Egzoz yapayım da polisin yanından giderken 6 dan 2 ye çekeyim vitesi :D bari boşuna çevirmesinler
Çok yakın zamanda beklediğim plaka çıkacak bir çıksın direkt app yaptıracağım. Değil ceza zükmeye kalksalar yine beşiktaş appyi yaptırıp takarım o plaka için :D
@Draniela bu nasıl isyandır hahahahaha beğene çöktüm bende App siz sıkıldım cok cok çiğ duruyor araba
Bi isyana bakar
şu yasanın ilk çıktığı zaman önde plaka yok diye 412 ve men yemiştim ne ceza sistemde gözüküyor ne de araba men gözüküyor anlamadım gidip meni kaldırtmaya falanda uğraşmadım
Bu fontlar yeni mi çıktı ? İnce fontlu Beşiktaş baskıya benziyor.
http://i67.tinypic.com/154jej6.jpg
bazı yerler isteğe bağlı farklı font basıyor artık buda onlardan biri
Benım APP ler hazır 106 ıcın melıh sagolsun yaza takacam :)
EP3 app lı ama goze batmıyor 2 harf oldugu ıcın herhalde
bı kac cevırmeye gırdım sorun olmadı
APP yolun sonu.
Sahte plakaya karşı yeni önlem geliyor. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sahte mühür basımı engellemek amacıyla plaka basımında kullanılan mühürlerin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde bastırılmasına yönelik müracaatta bulunduklarını açıkladı. Yeni sistem ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir, Samsun, Bursa'da hayata geçirilecek. Apaydın bunun için 115 meslek odasının mühürlerinin yapımına başlandığını bildirdi.
Plakada yeni donem!.. İlk etapta 7 ilde başlıyor - Ekonomi Haberleri
Bana normal plakalarim artik daha tatli geliyor :D
Artık mührün sahtesini yapamayacaklar yani. Darphane mührünü kopyalamak sıkar çünkü.
App isi patliyor
Ruhsatlidukkani olanlar napcak
e bizim hali hazırda bulunan app'lerin muhurlerı zamanındakı cemıyetın bastıkları ıle aynı. sımdı ıs darphane muhrune gececekse herkese gelın plakalarınızı sıfırdan tekrar basın darphane muhuru olacak ustlerınde mı dıyecekler ? Dıyelım demedıler ozaman kanundan once app bastırıp bırebır cemıyet muhuru taklıtlı olan plakalar nasıl ayırt edılecek hangı hakla ceza yazılacak ? tesekkurler :D
Hep söylüyorum. Neyden vergi alacağız diye düşüneceklerine App yi devlet yapsın, yıllık vergi alsın.
Kafam deli gibi karıştı :D @Sezgin aynı sorular benimde kafamda dolaşıp duruyor.