Kare plakalar otomobiller için artık iptal dikdörtgen plaka almak zorundayız diye anladım doğru muyum ?
sıfır aldığım nissan'ımda kare plakam var önde bu yüzden soruyorum arkadaşlar...
konunun hepsini okuyamadım affola..
Printable View
Kare plakalar otomobiller için artık iptal dikdörtgen plaka almak zorundayız diye anladım doğru muyum ?
sıfır aldığım nissan'ımda kare plakam var önde bu yüzden soruyorum arkadaşlar...
konunun hepsini okuyamadım affola..
Arkadaşlar emniyetten eski plakamızı değiştirmek istesek, araç sahibinin olması zorunluluğu arıyorlar mı?
kare plaka nerde zor nerde yasak daha geçen hafta maaliyeti 31tl şeklinde plakalarımı yeniledim sefaköy emniyetten halkalı merkezdede bastırmaya gittim adam sağolsun süper yaptı bitane ön bir tanede arka arkayı kare bastırdım çok güzel oldu emniyet para almadı sadece şöförler odası 31 tl aldı
Evet hocam auris var plaka takılan kısımda kare plakaya göre dikdörtgen takınca abest duruyor haftaya da muaynem var. Mecbur olduysa bir şekilde dikdörtgeni uyduracağız artık benim esas merak ettiğim beşiktaş baskı dikdörtgen app de sıkıntı yaratır mı acaba ? :)
Ya şu güzellikten mahrum kalıyoruz anlamıyorum , dahada net okunuyor fotoprafa baktıkça sinirlerim bozuluyor orjinal plakalı haline...
https://i.hizliresim.com/Mv9RN7.jpg
yani golf'de ki plakayı kendileri yapabilir çok zor değil. Zaten plakayı alırken para vermiyor muyuz emniyete ? Veriyoruz . Bari güzelini yapın 50 değil 100 verelim örneğin .
anlamıyorum bu zihniyeti.
Bir günde bir lafla stadyum adi değiştirilebilen bu ülkede şu uygulamayı bi standarda sokmak 2 saat... Bi taraflarina takmıyorlar çünkü kendi dertleri değil ya.
Bu konuda merak ettiğim bir durum var. Tebarval araçlarını yollarda görüyorsunuzdur mutlaka. Plakalarına dikkat edin hepsi app den daha ince ama app gibi plakaları. Sıfır alınmış araçlar sonuçta ve kiralık hepsi. Acaba hangi cemiyetten aldılar plakaları. Yada nasıl bir yol izlendi bilen var mıdır? Ben bir ikisinin plakasını inceledim orjinal cemiyet mühürlü hepsi. Ortasında ayyıldız var.
beyler geçmiş olsun 3 temmuz itibari ile app cezaları 5 bin tl ye kadar kesilcek diyo. +trafıkten men
bi şekilde idare ediyoduk ama mecbur sökücez artık.
Standart dışı plakalı araca trafikten men cezası - Son Dakika Guncel Haberler
Aracımda ön taraf mühürlü arkası mühürsüz app kullanıyordum onları kırıp attım. Bu ara ceza işleri falan artınca dün şöförler odasına gidip 90 lira verip Orjinal plakalarımıda verip mühürlü app yaptırıp taktım.Artık kafam rahat olur heralde,internette satılan mühürlü plakaların mühürü ile dün yaptırdıklarımın mührü arasında baya fark var.
Kullandığım aracımda eski sahibi plakayı kesmiş, şöyle;
Orjinal plakanın kenar siyah kısımlarını kesmiş, pleksi plakalığa takmışlar. Bu tarz bi sorun yaşayan oldu mu? İki plakayıda götürünce yeni plaka almak istesem sıkıntı çıkartırlar mı?
Daha önce sordum ama tekrar soruyorum kusura bakmayın. Aşağıdaki plakayı 2 sene önce cemiyette bastırdım. Herhangi bir talebim olmadı, o dönem hep bu şekilde basıyorlardı.
Şimdi bir kaç kişiden duydum bu plakalara da ceza yazıyorlarmış. Bir de Temmuz'da denetim artacak deniliyor. Bu plakaları değiştirmem gerekiyor mu? Net bilgisi olan var mı acaba?
https://c1.staticflickr.com/1/257/31...1e1bf352_z.jpg
şu olaylarda birsuru çevirmeye girdim hiç sorun yaşamadım bizim buralarda fakat ctesi akşam bodruma gidiyorum inş orda sorun yaşamam
Arkadaşlar, app mapepe, standart plaka dışı hepsinde bugün yaşamasanız dahi bir gün yaşayabilirsiniz. Riske girmeyin boşuna hiç.
@ÜSTÜNERC hocam, mühürlü dahi olsa app kesin olarak yasak. Polisin insiyatifine kalmış durum. Riske girmeyip standart bastırmanızı öneririm
Anlamıyorum neden yasak bu plakalar aslında denetimlerde olsun şikayetler de olsun daha okunabilir polislerin işine gelir bu neden böyle düşünmüyorlar tuaf :S
İyi niyetli vatandaş için evet, peki tam tersini düşünelim, senin arabanın aynısından olan kötü niyetli bir arkadaş senin arabanın rengine kadar aynısına takmak üzere daha okunaklı APP plaka olarak sipariş ediyor, daha sonra girdiği bir ilde terör olayına karışıp kaçıyor..
PTS ile adresi bulan polisler kapına dayanıyor o tarihte orada olmadığını kanıtlayana kadar kaybedeceklerini bir düşün.
Devletin bu konuda ki yaptırımı ne kadar ağır olursa, tek telefonla APP plaka yaptırmak işleri bu kadar kolay olmaz. APP plaka basanlara hapis dahil bir ceza veremiyorsan, her köşe başında APP basan "ZART GARAJ-ZURT TUNİNG" olursa bunu kontrol altına alamazsın.
Kurunun yanında sen-ben gibi yaşları yakıyor ama gerekli bir uygulamamı evet. Bu konuda biraz daha esnek olunup nasıl kare plakalar yazı ile alınıyorsa yasal limitin en üstünde ki yönetmelikte belirtilen sınırlar içerisinde ki fontlarda ve kalınlıkla plakalar akredite odalardan resmi olarak bastırılabilir.
Bizimde önde orjinal arkada app vardı, iki gün önce çevirmeye girdim kaza yaptım plaka kırıldı geçici olarak bunu taktım diyince ceza yazmadılar.
Orjinaller çok çirkin olsada yapacak bir şey yok maalesef mecbur takıcaz.
Arkadaşıma Adanada yazdılar Nevşehirden bu plakayla geldiğinde... Çok saçma ama cemiyet şu anda böyle basmıyor.Ben konuştuğumda kendilerininde bu kalın fontu sevdiğnini ve eskiden hep bundan bastıklarını fakat çok sıkı denetim geçirim ellerindeki kalıpların çhepsine el koyduklarını söyledi.Nevşehirde yazmazlar ama büyük şehirlerde bilemem.
Bir önceki sayfalarda Nevşehirdeki cemiyetin bastığı plaka örneği var şimdiki.Budnan farklı
App'leri şoförler odasıda bassa bunu kimse kanıtlayamaz ki sorunda burda zaten..
Geçen hafta arkadaşım yeni bir araç aldı muameleci yarım saat içinde şoförler odasından damgalı mühürlü hologramlı app bastırdı getirdi.. Çevirmeye girildiğinde,muayene girildiğinde arkadaşım bunu odanın bastığını kanıtlayamayacak.
Madem devlet olarak bi yasak getiriyosun; tek tip plaka belirlersin ve gerekirse üzerinde sadece emniyetin vurduğu bi mühürde olur, onun dışındaki bütün plakalara geçirirsin.
Şoförler odasına gidiyosun 3 tip plaka var kalın ince vs biri 1 saat sonra diğeri 25 dakika sonra basılıyor. Polisler daha neyin yasaklı olduğunu bilmiyor odanın bastığı plaka karakterlerini bilmiyorlar.. Ucu nereye gidecek cok merak ediyorum
Ön camdan cezayı yedik film var diye , app'leri de söktürüp orjinali takacağım.
Arabayı basacaktık ne güzel heves kaçtı şimdi . Ön camda da film olmayınca perdesiz ev gibi hissediyorum
Yeni plaka çıkarttırmak için emniyete ne söylesem ? App vardı onları sökmek için desem açık ihbar mı olur :)
Yukarida belirtilen olay yani terorekarisma olayi basimiza geldi. Allahtan baska renk araca takmislarda cabuk yirttik olaydan. Oyuzden yasagi destekliyorum aciklari olsa sa
https://i.hizliresim.com/Prp47b.png
Çözecem bizim işi :):)
Ekle o yazıya.. 2 tip plaka olsun, bir tanesi standart plaka, öteki APP plaka.. APP plakada yıllık plaka vergisi alınsın. Sihirli kelime burada "vergi".. Jet hızıyla işleme girer.. Ama sekip normal plakaya da vergi gelirse ona bişey diyemem :D