Soruma ek olarak,kare(nova) plaka yaptırtıyorum.Sıkıntı olur mu?
Printable View
Bu gün köprüye bağlanırken app plakalı jettayı aldılar hemen kenara.
aracımdan zar zor çıkarttığım yamuk yumuk haldeki plakaları mecburen geri takacağım, yeni yıla girip ceza kotasını doldurana kadar göz açtırmayacaklar belli ki.
ah ah, yasal düzenleme yapıyorlar ama yine ucu açık bırakılıyor.
2 sene evvel accord varken hanımı kopru cıkısında durdurmuslar, yasal olmayan muhursuz plaka var dıye. hanım aradı dedı boyle boyle orjınal pşlaka varmı. dedım yok noldu. muhursuzmus plakalar dedı. dedım ıyı baksın. sonra 2 dakka sonra yıne aradı. muhur varmıs saldılar dedı.yersen yapıyolar bırde
tr nın heryerındede baslamıs ayrıca. dun 412 lıra yıyen bır arkadas mevcut
Kanunlarda zaten "Trafikte aracın rengi görünemeyecek derecede, plaka okunamayacak derecede, kirli bir şekilde kullanılacan araçlara (otomobil, kamyon, motosiklet vsvs) xx miktar ceza yazılır." şeklinde bir madde var diye hatırlıyorum. Ayrıca kamyon, arazi aracı, traktör gibi taşıtların üzerindeki çamur, toprak vs gibi şeylerin yolu kirletmesi durumunda da ceza yazılması gibi bir yasa var diye biliyorum.
Plaka okunaklı olmalı. Özellikle motorlu kuryelerin plakalarını hortumlu kilitleri ile sakladıklarında nasıl ceza yazılması gerekiyorsa kamyonların da plakanın okunamaz oluşundan dolayı ceza yazılması gerekli..
Buradaki kriter çok net.. "PLAKA OKUNAKLI BİR DURUMDA OLMALI"..
Özellikle Beşiktaş App plakalara ceza yazılması durumu bana masum gelmiyor. Sırf o yılın bütçesinde yer alan ceza miktarını tutturmak için yapılmış bir durum diye düşünüyorum. Senin verdiğin plakadan daha da okunaklı bir plaka takıyorum, gözüne sokuyorum resmen harf ve rakamları, ceza yiyorum.
Öte yandan EDS kameraları APP plakaları okuyamıyor martavalını da atmasınlar. Aklıma geldi, o bahaneyi sunmasınlar sakın. FD6 Civic varken bende Beşiktaş APP vardı plaka, çatır çatır EDS cezası yolladılar kırmızı ışıkta geçtim diye.
Polislerle bile bile lades yapma..
Aşağıdaki font ve tipten plakayı en azından 1 Ocak 2017 ye kadar kullan şeklinde bir önerim olur..
https://store.donanimhaber.com/32/c0...da76b7d591.jpg
arkadaşım aracının plaksını 34 yaptı bostancıda yaptırmış tam istediğim gibi olmuş bende istediğim emniyette başvurup yaptırabilirmiyim yoksa bağlı olduğum bölgedekinemi başvurmam gerekiyor
sımdı bı arkımle gorustum app ısı yapan ,
kanka sube kendısı basıyor oyle sacmalık olurmu yaw dedı. buda ayrı bı mallık tabı
Motor kısmında ben farklı düşünüyorum. Başka bir konu açılırsa bununla ilgili, konuşuruz tartışırız uzun uzun.. 3 tip motorcu var. Birisi Racing motorları olan züppe tayfa, diğeri milleti eşşek yerine koyan kovboylar, sonuncusu ise motosiklet kültürü olan motorcu kişiler. Sonuncusu hariç diğerlerine kıymık kadar saygım yok. Sonuncu grup hariç diğer ikisine özellikle yol vermem. Bu demek değil ki üzerlerine sürüyorum, hayır. Ama özellikle hayatlarını kolaylaştıracak hareketlerde bulunmam, insiyatif kullanmam, yoluma bakarım. Trafik kuralları kimden yanaysa onu uygularım.
O 3ncü gruptaki kişiler o emniyet şeridini kullanmıyorlar işte.. Fark o..
İşte onu yazdım ya en başta haber alıntısı olan postumda,
Çok ucu açık konu. Belki de ucu bilerek açık bırakıldı günahları boyunlarına..
Polis, yukarıdaki resimdeki plaka fontundan gösterip "Bu plakadan olmalıydı, senin plakan sahte" dediği an bittin!.. ki deme potansiyelleri ve ihtimalleri de gayet de var..
Böyle iş mi olur..
abı ben 2 seneye yakındır aktıf kullanıyorum. apacı motorcular yuzunden kaza yapacak duruma geldıgımde oldu.saglam arabacı tayfa oldugum ıcın o modda öotor kullanıyorum,herkesı dusunerek. suan motor kullanmasam ıse 1 saatten evvel gıdemem suan 10 dakıkada gıdıyorum.emnıyet serıdını kullanıyorum mecburen.ıs ıcınde motoru kullanıyorum zaman cok onemlı cunkı bazı durumlarda oldugum sektorde.sonuc yıne klasık Türkiye ıste ıte kaka duse kalka gıdıyoruz
Bu yaptirimlarin artmasi app plakanin onune gecilmek istenmesi, trafikteki araclarin hepsinin ayni fontta plaka kullanilmasinin istenmesi. Ikiz plakalar, calinti plakalar, radara girmemek icin one plaka takmayanlar yada arabam daha guzel daha hircin gozukuyor diyerek onde plakasiz gezenleri bombali eylem yapmak isteyenlerden bi nebze olsun ayirt edebilmek icin herkesi orijinale dondurmeye calisiliyor. App plakayi herkes muhurlu muhursuz bastirabiliyor bence once plaka basimi yapan yerleri kapatip devlet izni olmadan her ne sekilde olursa olsun plaka basanlara hapis cezasi getirip sonra bu uygulamaya gecilmeliydi. Hergun yuzlerce calinti, ikiz, eylem yapabilecek plaka geliyor. Butun app plaklari durdurup gercek mi muhurlu mu sahtemi diye ayrim yapmak imkansiz butun sebebi bu. Bu karar khk ile cikti o yuzden devlete gelir kaynagi falan diye dusunmeyin
sonuçta böyle bir talep var, insanlar APP çılgınlığı içinde, ben devletin yerinde olsam 100 lira farkla farklı fonttaki plakayı kendim bastırıp satarım... ayrıca ön plaka takmayan BMW ceza yerken, SS sınıfı araçlara dönüp bakmayan polisler de neyin ayırımını yaptıklarını bir açıklasınlar lütfen...
@Quantum un attığı passat taki plakanın aynısından basmış biraz app plakaya benziyor karakterler sayılar falan çok temiz hoşuma gitti
Bak? Sen bile devlet kademesinin herhangi bir seviyesinde bir yöneticilik deneyimin olmadığı halde bunu düşünebiliyorsun. Ama bu adımı atlıyorlar her ne hikmetse..
Bolu otobanında giderken Gerede'den çıktığın an virajı dönüyorsun, otoban yasal hızını 120 den 70 e düşürmen gerektiğini ifade eden bir tabela var. O tabelanın arkasına gizlenmiş bir tane de kamera.. Mümkün değil 120 den anında 70e inmen.. Cezayı patlatıyor flaş eşliğinde.. Benim can güvenliğim için mi orada o sanıyorsun? Tabiiki değil..
Bu ve benzeri 100 madde sıralarım sana..
Böyle bir konuda da insanın aklına başka bir şey gelmiyor.
Devlet halkına müşteri gözüyle baktığı sürece bi nane olmaz bizden..
Şundan diyorsun sanırım..
https://image5.sahibinden.com/photos...6414934fom.jpg
Arkadaşlar, tekrar tekrar söylüyorum. Polis sizin aracınızın baskı fontundan dolayı size ceza yazmıyor. Zaten BJK APP dediğiniz baskı türü yasal mevzuatlara uygun.Bazı arkadaşlarımız yazdığı gibi trafik şubelerden çıkan plakalar ile aynı fonda olması yasal hale getirmiyor.
Devlet bu düzenlemesinde; kendisinin yetkilendirdiği, belge-evrak karşılığı plaka basan aracı kuruluşların dışındaki yani akredite olmamış firmalardan basılan plakalara ceza kesiliyor. Plaka yaprağı resmi evraktır, mühürlü dediğiniz plakalar sahte mühürlü plakadır. Sahte plaka kullanmak evrakta sahteciliğe kadar uzayabilen sonuçlar doğurabilir.
Bu kadar cezaların artması, denetimlerin sıklaşmasının sebebi ise, yapılan bütün terör saldırılarında "ikiz plaka" kullanılması, insanlar APP plakaya yöneldikçe internet üzerinden 50 TL veren herkes istediği plakayı bastırıp aracına takabilir.
Bu gerçekten çok büyük bir güvenlik açığıdır, tek taraflı düşünmeyin lütfen sizin aracınızın fotoğrafını internette gören kötü niyetli bir kişi sizin plakanızı bastırıyor ve terör eyleminde kullanıyor aracınızı. Masum olduğunuzu kanıtlayana kadar yaşayabileceğiniz süreçleri bir düşünün isterseniz.
Polislerin fonta takılıyor olmasının gerekçesi APP plaka olduğunu kolay ayırt edebilmesi. BJK app ile ceza yazılmaz diye bir şey yok. Ceza yersiniz arkadaşlar.
Bir de bu forumda bulunan herkese bir sorum var;
Kimliğinizi kaybedince ve/veya kimliğinizde ki yazı fontunu beğenmediğiniz için kırtasiyeye gidip kendinize kimlik yaptırmıyor iseniz, neden plakanız için aynı kaygıları duymuyorsunuz? İkisi de resmi belge, iki durumda evrakta sahteciliğe giriyor.
ben bugüne kadar tüm araçlarımda beşiktaş baskı denilen app den yaptırıp taktım bir kere bile plakan sahte diye çevirildiğimi hatırlamıyorum. Üstlerinde mühür de var hepsinin ama patates mi gerçek mi onu bilmiyorum tabi.
direk arkadaşımın arabasını atayim :D
http://hizliresim.com/nE88QV.jpg
Ya ne saçma iştir bu tamam aptal saptal plakalara cezai işlem uygulansın da mühürlü app olunca ne oluyor da ceza kesiliyor onu anlayamadım
Bir diğer konuda ben arabama plaka almışım para vermişim zamanında ben plakayı alırken 2500 tl istediler biz tanıdık bulduk 500 e aldık şimdi plakalarım çalındı diye bana aynı plakayı vermeyip plakamı değiştirmek ne demektir bunu anlayamadım o zaman ben plakayı alırken polislerin aldığı parayı neden talep ediyorsun şimdide yasal olmayan işi bağış adı altında yasallaştırdılar bu nasıl iştir arkadaş ben bunu anlamadım.
Plaka basan yere kessin o zaman cezayı ben niye ceza yiyorum yahu. Beni koruyacağı yere asıl suç işleyene bir şey yapmıyor.
Evimin kapı kilidini kolayca açan hırsız evime girip hırsızlık yaptığında, kapı kilidim kasa kilidi şeklinde olmadığı için kabahatli olan ben miyim yoksa hırsızlık yapan hırsız mı.
daha 3 gun evvel muhurlu yaptırdım keske yaptırmasaydım :D
ama muhurlulere sıkıntı yaparlarmı ya resmı sonucta
Kapı kilidinizin, size yasa ile hangi şekilde olacağını belirtmiş ve bu konuda yasal mevzuat ve kanunları devlet tarafından yürütmeye alınmışsa evet suç.
Yani sizin mantığınıza göre; ruhsatlı silah satmak suç iken bu suça ortak olup ruhsatlı silah alıp taşımak yasal olarak suç değil.
Edit olmadığı için alıntı yapıyorum.
Sizin mantığınıza göre bir soru sormak istiyorum.
Devlet ruhsatsız silah bulundurmayı önlemek için; sadece ruhsatsız silah imal eden ve satan kişilere ceza vermesi sizce mantıklı mı? Yoksa bu silahı talep eden tüketicilere de ceza vermesi gerekmez mi?
Yav anlamadığınız bişe var.Çıkardıkları kanun bu işi standartlaştırmıyor.Takılması istenen plakaya bi kod numara vs bişe verilir,örnek bi norm yayınlanır.Basım atölyeleri de tek tip plaka yapar.Bunun haricindeki her tip plakaya ceza yazarım dersin,vatandaşta bilir ceza yiyip yemeyeceğini.Şimdi benim arabamda trafiğin resmi basım atölyesinde yapılmış Beşiktaş baskı plaka var.Yarın bi çevirmede memurun biri çıkıp dese bu app plaka,uygun değil??Kime göre,neye göre.Gelde anlat anlatabilirsen.
Şimdi sonuç olarak vernikli beşiktaş app yaptırabilecek miyiz :D
Peki polis emiceler de bizi görecek mi? :D
sonuç çok zor
hiçbirşey net değil ucu açık , babamı geçen gün çevirip bu plakalar sahte demişler cevap olarak onu bana değil veren bakırkoy şubeye soyleyin dedikten sonra cam filmi var diye ceza yazmış hemde ceza kağıdına tabiki iptal davası açtım hemen
yani uğraşan gene biz oluyoruz onların keyfine kalmış