User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
91 sonuçtan 77 ile 91 arası

Konu: İnsan mı, değil mi? Birlikte karar verelim.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O şartları bile bile direksiyon başına geçmemeli insan. Sonuçta kalp krizi vs gibi bilmediğin anda gelecek bir hastalığa değil şeker hastalığına sahipsin. Eğer paran varsa şoför tut, yoksa da acelen varsa taksiye bin. İllaki araç kullanmak zorunda değilsin. Aldığın ilaç (insulin olsun veya diğer kan şekerini düşürmesi amacıyla kullanan herhangi bir ilaç olsun) sonrasında şekerinin düşeceğini biliyorsan ona göre temkinli ol. Ya ilacını yola çıkmadan kullanma ya da yanında şekerin aniden düşerse diye yükseltecek bir şeyler taşı.

Muhalif olmak için değil dikkatimi çektiği için yazdım. O an olması beklenmeyen bir durum oluşmadığı sürece olaya empati kurarak bakmak saçma. Ya da şunu diyeyim başınıza geldiğinde çocuğunuza böyle bir şey olduğunda "olur ablacım" diyebilir miydiniz? cevabı evetse de saygı duyarım.

Keza yine ilk sayfada eşini suçlayan var. Abi ne yapıyorsunuz siz ya Çocuktan bahsediyoruz. Elinden tutarken bile sokakta giderken aniden fırlayıp arabanın altında kalması mümkün bir varlık. Kaldı ki hepimiz sokaklarda büyüdük orada onu yalnız burakan aileye suç bulmak hele ki demiş ki dar sokak olduğu için hızlı gitmesi mümkün bile değil diye yani öyle bir sokakta kim oynamadı -ne kadar çocuğu uzak tutabilrsiniz- hem bu yüzdendir ki aracımızın kondisyonunu, hızlanmasını ya da egzozunu denemek için şehir içi sokak veya yollarda değil de çevre yoluna veya otobana çıkmıyor muyuz?

Konu sahibi kişiye diyeceğim şey, böyle pervasızca hareket edebilecek kim olursa olsun -ister suçlu ister suçsuz- ben yargıya taşır alabileceği cezayı almasını ve yaptırıma maruz kalmasını isterdim. Paran var diye her şeyden kaçabileceğini sanmak, vicdan ve ahlaktan uzak davranış sergilemek bana göre bir insana ait özellik değil. Kızınıza çok büyük geçmiş olsun. Çocuklar bu yönden şanslı, zaten kemikleri oldukça esnek ve çok kompleks olmadığı sürece kırıkları sorunsuzca iyileşmeye müsait. Ama yaşadığı ve yaşadığınız travmanın etkileri daha uzun sürebilir.
    Nedemek istediğimi anlamamışsın bile kardeşim. Bakın zaten olayda çocuğumuzun 2 araç arasından istemsizce fırladığı ve bayanın hız yapmadığı halde altına aldığı konu sahibinden belirtilmiş. Şeker hastası ve tansyon hastası olsanız yani örnek ben gibi. Sadece kötü haberden dahi kalp krizi geçirme şansıız var. Yani bayan aramış ulaşamamaış. Olayda kasti hatası yok. Tek hatası konu sonundaki açıklaması. Bu kazayı yapan ananız babanız olsa ne yapardınız?

tekrrar ediyorum konu konu sahibinin damarına basmak değil. Ama kaza bu
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen naptın be kardeşim? Sabahtan beri boşuna mı yazdım o kadar şeyi?
    Sabrina lafim yok ben yapacagimi soyledim

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nedemek istediğimi anlamamışsın bile kardeşim. Bakın zaten olayda çocuğumuzun 2 araç arasından istemsizce fırladığı ve bayanın hız yapmadığı halde altına aldığı konu sahibinden belirtilmiş. Şeker hastası ve tansyon hastası olsanız yani örnek ben gibi. Sadece kötü haberden dahi kalp krizi geçirme şansıız var. Yani bayan aramış ulaşamamaış. Olayda kasti hatası yok. Tek hatası konu sonundaki açıklaması. Bu kazayı yapan ananız babanız olsa ne yapardınız?

tekrrar ediyorum konu konu sahibinin damarına basmak değil. Ama kaza bu
    Abi zaten ben de ona cevap verdim. Bayan ulaşamamış doğru "BEN UĞRAŞAMAM O İŞLERLE, BAŞKASI VURDU KAÇTI DERSİNİZ " diyecek kadar kendini kaybetmiş ama. Bir de insanlara sus payı verir gibi zarfla para vermesi başka - hastane masraflarını karşılayacağını hastane muhasebesine söylemesi başka mesela. Şimdi burada iki nüans var, yeterince açık yazdığımı düşünüyordum tekrar edeyim.

Yukardaki olayı ve sizi tenzih ederek konuşacağım, 60 yaşında bir insan ve şeker tansiyonum varsa ayrıca hastalığım regüle değilse yani ilaçlar ile düzenli bir kontrol sağlanamıyorsa ben araç kullanmak gibi dikkatli bir işe girişmem. Keza bunu önce kendim sonra da başkaları için yaparım. Ya taksiye ve toplu taşımaya binerim ya da birinin bırakmasını sağlarım. Sonuçta ölümcül derecede zorunlu bir şey değil araç kullanmak.

Bir de olay yok insan vardır benim gözümde. Yani aynı olay iki farklı karaktere sahip insan tarafından gerçekleşse mahcup ve pişman halde olanı kimse zor durumda koymak istemez. Ama burada vuran kadın bunun aksi yönde tutum izlemiş. Yoksa herkes kendi başına gelen meselede kendi kararını vermekte özgür. Sadece adamına göre muamele değişir demek istedim.

Network - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun,

Çarpan teyze mahkemeye verilmeli

Bir daha araba kullanmamalı

Zaten tavırları ile 60 yılı boşa yaşadığı belli, bu saattten sonra fazla birşey kaybetmez...

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de yapacağına bir şey söylemedim kardeşim. Fakat AL ŞU PARAYI SUS diye bir şey söz konusu bile olamaz. Gerçi kadının son sözlerinden sonra mahkeme sürecinde bunu da söyler mi? Söylemez diyemiycem.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun.sakinliginize sabrınıza hayran kaldim.Prensese de çok geçmiş olsun.Umarim biran once sağlığına kavuşur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek hatası konu sonundaki açıklaması.
    Tek hatası bu değil maalesef. Sabrımın tükenmesine sebep olan son hatası bu! Benzer rahatsızlığınız olduğu için kadını düşünüyor olmanızı anlıyorum. Size de çok geçmiş bu arada. Yazmak istemiyorum ama çocuğa çarpıp üzerinden geçmek için ne kadar dikkatsiz ve hızı olduğunu az çok tahmin edebilirsiniz. Baştan beri yazıyorum; Derdim suçlamak olmadı zaten. Arasın, sorsun istedik ve bekledik sadece. Şimdi sırf şeker hastası diye sineye mi çekelim her şeyi? kadından daha ciddi sağlık sorunlarım varken..

MrtYILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun,İnan'ın okurken burnumun direği sızladı,aklıma kendi kızım geldi ,siz sükunetli davranmışsınız ama onlar bunu kak etmemiş,Elinizden ne geliyorsa yapın derim,Tekrardan çok geçmiş olsun
    Sıradanız ama.. Ön Sıradan.

MR AirMass qreen AnacHONDA

YILDIZ Tesisat Mekanik Kocaeli-İzmit

0533 653 88 39-0262 32263 40

Murat YILDIZ ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.
    Bu tip olayları karşı tarafın suçu olsa da olmasa da nizami şekilde ilerlemek en mantıklısı. Nedeni de şu. Zorunlu trafik sigortası kapsamında sizden kesilen yaya yaralanma teminatı var ve hastaneler bu tip vakalarda oradan bütün masrafları alabiliyorlar ve sizin paranız olmasa bile sizden tedavi için para isteyemezler ve tedavi etmiyorum diyemezler. Derlersede çıngar çıkarıp polis çağırdığınız anda susarlar. Uğraşmak istemedikleri için en kolay yol parayı sizden kolay yollu almak olarak görüyorlar. O nedenle hatalı taraf siz bile olsanız bunu hakkınızı sonuna kadar kullanın.

Kadının yaptığına gelecek olursak bazılarına insanlığı öğretemezsiniz. Hele 60 yaşına kadar öğrenemediyse o hayatına öküz olarak devam eder. İnsanlık yaptığınız zamanda anlamazlar sizi sömürmeye çalışırlar.

Bende yaya üst geçidinin altında bir yayaya çarptım kucağında 2.5 yaşında çocuk vardı. Özel hastaneye götürdüm balatta. Herşeyleri yapılacak ama çocuğun kimliği bile yok. Yani TC. kütüğünde öyle bir çocuk yaşamıyor. Herşeylerini karşıladım hatasız olduğum halde akşamda eve gitmeleri için taksi parasına kadar ceplerine koydum hastaneden çıkarken polis bile vermene gerek yok dedi verdim.

1 hafta sonrada durumlarını sormak için aradım iyi değil hastaneye götürücez paramız yok dediler. 2008'de 500 lira yolladım. 2 hafta sonra bu sefer onlar aradı yok tetkik yapılacak paramız yok. 400 lira daha yolladım. 2 hafta sonra 3. defa daha arayıp para isteyince uyandım bunlar beni yoluyo dedim.

OK ben kendi doktoruma göstermek istiyorum Amerikan Hastanesine gidelim neyi varsa karşılayacağım dedikten sonra aynen geri vites başladı yok çocuğu memlekete yolladıkta oradan istiyorlarda falan filan. Dedim hasta çocuğu istanbuldan memlekete Diyarbakıra mı yolladınız? Manyak mısınız? Getirin burada bakılsın iyileşsin gitsin gene. Yok gelemezde ne olur para yollasan yardımcı olsan. Sen vurdun da böyle oldu dediler. Bende film koptu orada. Haa öyle mi? Dedim trafik tutanakları elimde hatasız olduğumda yazıo arabama verdiğiniz hasarıda istemedim kaskoyada bildirmedim kendim karşıladım sizden çıkmasın diye. Bundan sonrasını artık avukatımla konuşursunuz nasıl ödersiniz bilemem dedim kapadım. 2 dakika sonra geri aradılar tamam para falan istemiyoruz konuyu kapatalım dediler.

O nedenle bu tip olaylarda prosedür neyse onu yapın ne eksik ne fazla. Karşı tarafa iyilik yapayim derken marazı siz görüyorsunuz.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle iyilikten maraz doğar. Bataklığa düşmüş birisini gördüğümde bir tekmede ben atıyorum ki iyice batsnı ölsün. Eğer elimi verip yardım edersem benide tutup çekecek çünkü.
    Bakış açısı güzelmiş,ben yanlış anladım umuyorum.Sonra toplum neden yozlaştı sevgi saygı yardımlaşma kalmadı.Düşene sende tekme vuracaksın güçlü olan ayakta kalır mantığımı?
    Sen iyi kal ama aklını kullanıp kendini savunmalısın tabikide fazlasını yapmamalısın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bende yaya üst geçidinin altında bir yayaya çarptım kucağında 2.5 yaşında çocuk vardı. Özel hastaneye götürdüm balatta. Herşeyleri yapılacak ama çocuğun kimliği bile yok. Yani TC. kütüğünde öyle bir çocuk yaşamıyor. Herşeylerini karşıladım hatasız olduğum halde akşamda eve gitmeleri için taksi parasına kadar ceplerine koydum hastaneden çıkarken polis bile vermene gerek yok dedi verdim.

1 hafta sonrada durumlarını sormak için aradım iyi değil hastaneye götürücez paramız yok dediler. 2008'de 500 lira yolladım. 2 hafta sonra bu sefer onlar aradı yok tetkik yapılacak paramız yok. 400 lira daha yolladım. 2 hafta sonra 3. defa daha arayıp para isteyince uyandım bunlar beni yoluyo dedim.

OK ben kendi doktoruma göstermek istiyorum Amerikan Hastanesine gidelim neyi varsa karşılayacağım dedikten sonra aynen geri vites başladı yok çocuğu memlekete yolladıkta oradan istiyorlarda falan filan. Dedim hasta çocuğu istanbuldan memlekete Diyarbakıra mı yolladınız? Manyak mısınız? Getirin burada bakılsın iyileşsin gitsin gene. Yok gelemezde ne olur para yollasan yardımcı olsan. Sen vurdun da böyle oldu dediler. Bende film koptu orada. Haa öyle mi? Dedim trafik tutanakları elimde hatasız olduğumda yazıo arabama verdiğiniz hasarıda istemedim kaskoyada bildirmedim kendim karşıladım sizden çıkmasın diye. Bundan sonrasını artık avukatımla konuşursunuz nasıl ödersiniz bilemem dedim kapadım. 2 dakika sonra geri aradılar tamam para falan istemiyoruz konuyu kapatalım dediler.

O nedenle bu tip olaylarda prosedür neyse onu yapın ne eksik ne fazla. Karşı tarafa iyilik yapayim derken marazı siz görüyorsunuz.
    Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Alıntı yaptığım kısımla ilgili özellikle bir şeyler yazma ihtiyacı duydum çünkü özellikle bizim yaşadığımız olaydan sonra benzer çok şey dinledim. Gerekli her şey fazlasıyla yapıldığı halde size yapıldığı gibi afedersiniz enayi yerine konulmak istenen çok insan gördüm. En başta yazdığınız en doğrusu; Prosedür neyse o olmalı. Ne eksik, ne fazla.

AliDogukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sadık merhaba.

Sen-li ben-li konuşma tarzı ile hitap ettiğin kişinin neredeyse yarı yaşındasın.Abi kelimesini kullanmak ya da siz diye hitap etmek daha uygun düşmez mi ? Küçük ama önemli detay olduğuna inanıyorum. Bence düşünmende fayda var.

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çok değışık bır ülke olduk valla, Allah acıl şıfalar versın..

son zamanların modasıda 20'lı yaşlarda kı gençlerın 40'lı hatta 50'lı yaşlarda kı ınsanlara kardeşım demesı...
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

mtay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun hocam, parayla herşeyi yapıp çekip gidebileceğini düşünen tipik bir insan dışı varlık... Yapabileceğiniz herşeyi yapın hocam...
    Umursamazlığın sonucunu görsün...

alperaslann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler