Selamlar,
Gectigimiz sene bu tarihlerde limiti asan promilden ehliyetimi kaptirmistim, vakti dolali cok oldu fakat gidip almaya firsat olmadi. Son bikac sene icinde cikan bir kanuna gore de artik vergi dairesinden borcu yoktur yazisi istiyormus geri almak icin.
Vergi dairesine gittim, birikmis trafik cezalarimi yapilandirmis olmama ragmen temiz kagidi alamadim ve gorevli arkadas odemem gereken rakamin 4.323 TL‚º oldugunu, 9085 kapsamindaki tum cezalari odmeme gerektigini soyledi. Lakin Gelir İdaresi Başkanlığı den baktigimda benim 9085 kapsamindaki borclarimin toplami 6,615 TL‚º.
Bilgisi, tecrubesi olan birisi yardimci olabilir mi? Vergi dairesindeki arkadas neye istinaden 4,323 TL‚º gibi bir rakam soyluyor? Bu rakami odedigim vakit yine bir borc muhabbeti cikartmalari mumkun mu? Bu arada benim gorustugum v.d nakil vasita. Internetten baktigimda rihtim ve hisar vergi dairelerine de borcum gozukuyor (hepsi 9085 kapsaminda). Nakil vasitaya olan borcum da 2,857 TL‚º, elemanin soyledigi rakam cok alakasiz.
Yardimci olabileceklere simdiden tesekkurler..