User Tag List

Sayfa 6/20 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
374 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Tarsus'daki kazı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    verdiğin site de elemanlar gece beni uzaylılar kaçırıp lahman yaptılar diye yazı yazıyor.Yani güvenilir bi kaynak değil
    ne demek güvenilir kaynak değil? Bunların hepsi nasa'nın büyük ölçüde gizlediği kaynaklar bunlar. ve o söz konusu paylaştığım link en az 8 senedir faaliyette. o gösterilen kaynakların hepsi dünyada bir bir ortaya çıkan detaylar. uzayda yaşam var. hatta bizden daha ileri teknolojiye sahip değişik canlı türleri var. ezbere konuşmuyorum keza ispatları şahitleri mevcuttur o verdiğim linkte hepsi detaylıca açıklandı. şu ana kadar kimsenin itirazı yalanlaması dahi olmadı.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı muharrem7791 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne demek güvenilir kaynak değil? Bunların hepsi nasa'nın büyük ölçüde gizlediği kaynaklar bunlar.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suriyelilerden bıktık , lütfen bide uzaylılar falan gelmesin memlekete.. Gerçi iddia edilen kadar akıllı ve ilerilerse bizim ülkeye uğramazlar Sahillerde donla denize giren alien görmek istemiyoruz
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neyse ben bir şey demeyim. Yakında tüm insanlık alemi görecek gerçekleri.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu değişik arkadaş yeni mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    neyse ben bir şey demeyim. Yakında tüm insanlık alemi görecek gerçekleri.
    Tamam varsayalim ki gorduk,peki ya billuminati? Ya oyun kartlari ? Ya istilalar hepsi olcak o zaman degil mi ? E ztn o oyun kartlarindaki uzayli olayida sahte.

Mhpnin 40.yili kutlu olsun. Hadi selametle. 1 evet 2 hayir la ugurluyoruz seni.
    - K -

________
    Dr.Ecu

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fantastik değil. rus arkeloglar tarafından açıklamalar var. hatta detayları burada yazmakta 15 bin yıl once Turkiye topraklarında nukleer savaşlar yaşanıyordu. Gobeklitepe'nin sırları...
    |
    SpaceExplorer.TV | Mehmet Fahri Sertkaya
    Bilim dışı atmasyon bilgilerle dolu bir paylaşım yapmışlar. Ukalalık olsun diye demiyorum, Arkeoloji mezunuyum ve yorumlarımı buna dayandırarak yapacağım. Arkeoloji fantezilerle değil öncelikle doğru araştırma ile yapılır. Kim kimin kazısına böyle elini kolunu sallayarak gidecek ve kafasına göre paylaşımlarda bulunabilecek. O rus arkeoloğun adı soyadı nedir tam olarak öncelikle. Klaus Schmidt de o kadar salakmış ki bu rus arkeologların görebildiğini bunca yıl içinde saklamış adam sonra da ölmüş gitmiş Bilimsellikten uzaklaşan kafalar insanlık tarihini ya böyle fantezik hikayelere dayandırırlar ya da teokratik yaklaşımlara.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğlencelik konu olmuş. hayaller, sahte teoriler havada uçuşuyor. demek ki devlet başarılı olmuş gizleme işinde, bunu şimdi anlıyorum.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı kurtbil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilim dışı atmasyon bilgilerle dolu bir paylaşım yapmışlar. Ukalalık olsun diye demiyorum, Arkeoloji mezunuyum ve yorumlarımı buna dayandırarak yapacağım. Arkeoloji fantezilerle değil öncelikle doğru araştırma ile yapılır. Kim kimin kazısına böyle elini kolunu sallayarak gidecek ve kafasına göre paylaşımlarda bulunabilecek. O rus arkeoloğun adı soyadı nedir tam olarak öncelikle. Klaus Schmidt de o kadar salakmış ki bu rus arkeologların görebildiğini bunca yıl içinde saklamış adam sonra da ölmüş gitmiş Bilimsellikten uzaklaşan kafalar insanlık tarihini ya böyle fantezik hikayelere dayandırırlar ya da teokratik yaklaşımlara.
    Hazır arkeoloji mezunu yakalamışken. Piramitlerin son durumu nedir?
    Bir ara hala nasıl yapıldığı çözülemedi falan deniyordu. İçerisinde ki müthiş sırlar olduğu vs.
    Kirli suyu bırak berrak oluyor, güneş iki kere kralın odasına vuruyor doğduğu gün ve tahta çıktığı gün

Not: Cidden soruyorum.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir ara hala nasıl yapıldığı çözülemedi falan deniyordu. İçerisinde ki müthiş sırlar olduğu vs.
    Kirli suyu bırak berrak oluyor, güneş iki kere kralın odasına vuruyor doğduğu gün ve tahta çıktığı gün

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğlencelik konu olmuş. hayaller, sahte teoriler havada uçuşuyor. demek ki devlet başarılı olmuş gizleme işinde, bunu şimdi anlıyorum.
    Herkes bi fikir yürütüyor kendince. Sahte olması için ortada aslının olması lazım. Zira aslını bilen yok.
    Devlet gizleme işinde zaten başarılı bunu seçimlerden biliyoruz: )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

O konu muallaklı aslında. Ben Klasik Arkeoloji eğitimi gördüm ama mısır arkeolojisi de anlatıldığında, olay tamamen insan gücü ile büyük taş blokların yüzlerce köle ile taşınması şeklinde anlatıldı. İçindeki çözülemeyen konular için kendimce şöyle bir yorumum olacak: Geometri, nil nehrinin taşmalarından sonra ekili toprakların ayrıştırılması çalışmaları ile mısırda ortaya çıkmıştır. Kadavra kesip biçme de o dönemde mısırda görülebiliyor. Bu da tıpta, biyolojide ileri olduklarını gösteriyor. Bu iki bilimin birleşiminde piramitlerde bu denli soru işareti olan özellikleri yaratmak mümkün olabilir diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi bu kişisel bir yorumdur. Cevapları belki de dünyanın en kapsamlı kütüphanelerinden olan iskenderiye kütüphanesinde olabilirdi ama onu da teokratik kafalar yaktı

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AşkınS. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkes bi fikir yürütüyor kendince. Sahte olması için ortada aslının olması lazım. Zira aslını bilen yok.
    Devlet gizleme işinde zaten başarılı bunu seçimlerden biliyoruz: )
    fikir yürütene bir lafım yok, ama bazı fikirler uçuk kaçık, muhtemelen eğlencesine yazıyor arkadaşlar ama cidden öyle sananda vardır mutlaka. mesela uzaylıların var olabileceğine, yada bazı imkansız denen teknolojilerin var olabileceğine ben inanıyorum ama sadece ihtimaline inanıyorum. ama youtube da filanda izledim bazısı ihtimaline değil de sanki gerçekten varmış gibi inanıyor. zamanında almanyadan babaannem uzaktan kumandalı helikopter getirdi ben çocukken. bütün mahalleyi ufo diye inandırmıştım. insan daha önce görmeyince uçan led ışıkları ve hoparlöründen çıkan garip sesleri herşeye yoruyor.

sana ineğin tanrı olduğunu anlatmaya çalışsam şimdi dalgaya alırsın beni, inanmazsın tabi ki ama tapan var işte napıcan

devletinde istediği bu zaten, herkes bir şeyler uydursun ki gerçeği daha rahat saklayalım.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    madem arkeolog'sun bende birşey soracağım. bize öğretilen tarih bilmemizi istedikleri tarih mi? yoksa gerçek tarih mi? eğer "gerçek tarih" olduğunu düşünüyorsan çok basit bir şey daha soracağım. sümer tabletleri hakkında ne düşünüyorsun?
    komançero garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    madem arkeolog'sun bende birşey soracağım. bize öğretilen tarih bilmemizi istedikleri tarih mi? yoksa gerçek tarih mi? eğer "gerçek tarih" olduğunu düşünüyorsan çok basit bir şey daha soracağım. sümer tabletleri hakkında ne düşünüyorsun?
    Tarih objektif olmalıdır gibi bir laf ortada dolaşır ama ne yazıkki tarih yazıcıları tarafından subjektif bir şekilde yazılır. Ama bu demek değildir ki gerçeğe ulaşamayalım. Bunun için çapraz okumalar yapılır. Misal kendi Türk tarihimizi tabiki de öncelikle kendi dilimizde okuyacağız ama sonrasında da yabancı kaynakları, komşu devletlerin hakkımızda ne yazdıklarına bakacağız. Zaten sorunun cevabı aslında günümüzdeki müfredat değişikliğinde yatıyor. Bugün müfredattan ne kadar Atatürk çıkartırlarsa bir sonraki neslin bileceği tarih bizimkilerden daha farklı olacaktır. Bu da bilmemizi istedikleri tarihi öğrettiklerini gösterir.

Arkeolojide durum az daha farklı. Bir kazı sonrasında bulunan malzemelere bakılarak yazılı kaynak yoksa coğrafya, jeoloji, antropoloji, zooloji gibi farklı bilim dallarından yararlanılıp somut veriler ortaya konulmaya çalışılır. İşin içine bilim girdiği zaman bize bir şeyleri istedikleri gibi öğretmeleri pek kolay olamaz. Yazılı kaynaklar bulunduğunda ise yine öznel bir yaklaşımın ihtimali yüksek olacağı için bu sefer de ilk örnekte söylediğim gibi farklı kaynaklardan yararlanıp çıkarımlar yapmak lazım. Misal, Mısır ve Hitit ülkesi arasında yapılan Kadeş Antlaşmasının bir kaç farklı tableti vardır. Bizim İstanbul Arkeoloji müzesindeki tablette savaşı Hititlerin kazandığı yazarken, diğer bulunan yazılı kaynaklarda mısırlıları galip geldiği yazmaktadır. Bu durumda aslında savaşın bir tarafın galip gelmesi ile sonuçlanmadığı çıkarımını yapmış oluyoruz.

Sümer tabletilerine gelince, o konuda kesin bilgiler sahip değilim. Önceki mesajımda dediğim gibi Klasik Arkeoloji (Klasik çağ diye adlandırılan kısma ağırlık vermiş olan arkeoloji dalı) mezunu olduğum için biz o konular üzerinde çok fazla durmadık. Mezopotamyaya genel bir bakışla bilgi sahibi olduğumdan tabletler hakkında bir şey diyemeyeceğim.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O konu muallaklı aslında. Ben Klasik Arkeoloji eğitimi gördüm ama mısır arkeolojisi de anlatıldığında, olay tamamen insan gücü ile büyük taş blokların yüzlerce köle ile taşınması şeklinde anlatıldı. İçindeki çözülemeyen konular için kendimce şöyle bir yorumum olacak: Geometri, nil nehrinin taşmalarından sonra ekili toprakların ayrıştırılması çalışmaları ile mısırda ortaya çıkmıştır. Kadavra kesip biçme de o dönemde mısırda görülebiliyor. Bu da tıpta, biyolojide ileri olduklarını gösteriyor. Bu iki bilimin birleşiminde piramitlerde bu denli soru işareti olan özellikleri yaratmak mümkün olabilir diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi bu kişisel bir yorumdur. Cevapları belki de dünyanın en kapsamlı kütüphanelerinden olan iskenderiye kütüphanesinde olabilirdi ama onu da teokratik kafalar yaktı
    üniversitede antik mısır tarihi okuyuncaya kadar kafamda neler dönüyordu mısırla ilgili.. İnternette araştır ohooo uzaylılar mı yapmış , insan yapamazmış vs .. Sonra okuyunca görüyorsun ki binlerce insanı yüzlerce sene ölümüne çalıştırınca herşey yapılabiliyormuş Yalnız birtek soru var bizim antik mısır tarihi konusunda uzman hocamız vardı tarsuslu o şey demişti , Sfenkslerin üstünde yağmur ve su aşındırmaları var ama o bölgede o aşınmayı sağlayacak yağmurlar seller vs yok.Bunun cevabını bilmiyorum demişti

Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tarih objektif olmalıdır gibi bir laf ortada dolaşır ama ne yazıkki tarih yazıcıları tarafından subjektif bir şekilde yazılır. Ama bu demek değildir ki gerçeğe ulaşamayalım. Bunun için çapraz okumalar yapılır. Misal kendi Türk tarihimizi tabiki de öncelikle kendi dilimizde okuyacağız ama sonrasında da yabancı kaynakları, komşu devletlerin hakkımızda ne yazdıklarına bakacağız. Zaten sorunun cevabı aslında günümüzdeki müfredat değişikliğinde yatıyor. Bugün müfredattan ne kadar Atatürk çıkartırlarsa bir sonraki neslin bileceği tarih bizimkilerden daha farklı olacaktır. Bu da bilmemizi istedikleri tarihi öğrettiklerini gösterir.

Arkeolojide durum az daha farklı. Bir kazı sonrasında bulunan malzemelere bakılarak yazılı kaynak yoksa coğrafya, jeoloji, antropoloji, zooloji gibi farklı bilim dallarından yararlanılıp somut veriler ortaya konulmaya çalışılır. İşin içine bilim girdiği zaman bize bir şeyleri istedikleri gibi öğretmeleri pek kolay olamaz. Yazılı kaynaklar bulunduğunda ise yine öznel bir yaklaşımın ihtimali yüksek olacağı için bu sefer de ilk örnekte söylediğim gibi farklı kaynaklardan yararlanıp çıkarımlar yapmak lazım. Misal, Mısır ve Hitit ülkesi arasında yapılan Kadeş Antlaşmasının bir kaç farklı tableti vardır. Bizim İstanbul Arkeoloji müzesindeki tablette savaşı Hititlerin kazandığı yazarken, diğer bulunan yazılı kaynaklarda mısırlıları galip geldiği yazmaktadır. Bu durumda aslında savaşın bir tarafın galip gelmesi ile sonuçlanmadığı çıkarımını yapmış oluyoruz.

Sümer tabletilerine gelince, o konuda kesin bilgiler sahip değilim. Önceki mesajımda dediğim gibi Klasik Arkeoloji (Klasik çağ diye adlandırılan kısma ağırlık vermiş olan arkeoloji dalı) mezunu olduğum için biz o konular üzerinde çok fazla durmadık. Mezopotamyaya genel bir bakışla bilgi sahibi olduğumdan tabletler hakkında bir şey diyemeyeceğim.
    çok kestirme bir cevap oldu neyse konu dağılmasın
    komançero garage

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    üniversitede antik mısır tarihi okuyuncaya kadar kafamda neler dönüyordu mısırla ilgili.. İnternette araştır ohooo uzaylılar mı yapmış , insan yapamazmış vs .. Sonra okuyunca görüyorsun ki binlerce insanı yüzlerce sene ölümüne çalıştırınca herşey yapılabiliyormuş Yalnız birtek soru var bizim antik mısır tarihi konusunda uzman hocamız vardı tarsuslu o şey demişti , Sfenkslerin üstünde yağmur ve su aşındırmaları var ama o bölgede o aşınmayı sağlayacak yağmurlar seller vs yok.Bunun cevabını bilmiyorum demişti

hacı yıkarlarken tabancayı yakından tutmuşlar temizlik imandan hesabı o aşındırmalar ondan.Rüzgar olayına gelirsek,rüzgardır o rüzgar
    - K -

________
    Dr.Ecu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler