Herkese merhaba,
2012 yılında ilk aracımı aldığımda TechTurkey ile tanıştım ve 1.5 yıl öncesine kadar sürekli arabalarla uğraştım. 1.5 yıl önce de Yamaha Tenere XT660Z Abs motorumu aldım ilk turuma çıkınca kaşıntım başladı.
1 yıllık hazırlıktan sonra yolculuk için tüm ihtiyaçlarımı aldım ve yola hazır hale geldim. Haziran ayında işimden ayrıldım ve bir süre öncesinde turun ilk etabı olan TR ile başladım. Devamında ise sırası ile Asya, Afrika, Amerika ve Avrupa geliyor.
Yola çıkalı yaklaşık olarak 3 hafta oldu ve inanılmaz derecede keyif alıyorum. Başlarken içimde bir çok korku vardı aslında hala var ama büyük bir kısmını aştım ve sürdükçe kalanı da geçecek gibi görünüyor. Gittiğim her yerde harika ağırlanıyorum hatta yemek yemek için oturduğum yerlerde yemek ücreti almak yerine instagramdan paylaşsan yeter diyorlar bu da güzel gittiğine işaret bence![]()
Bundan 4 yıl önce makina mühendisi olarak çalışmaya başlamıştım ve eğer aklımdaki planları uygularsam bir daha mesleğimi yapmayı düşünmüyorum.
Planım nedir?
Şu an yönettiğim instagram hesabım olan seuslife'ın patentini satın aldım ve öncelikle kendim giymek üzere tekstil ürünlerini ürettireceğim. Yaklaşık olarak 1.5 yıl boyunca instagram ve youtube üzerinde ön plana çıkartacağım. Daha sonra online satışa başlayıp bütün turun bitiminde mağazamı açmayı öngörüyorum. Dünya turu için bir süre öngörmedim fakat tahmini bir 3 yıl gezerim diye düşünüyorum![]()
Daha sonra gördüğüm farklı kültürleri içeren bir kafe açmayı planlıyorum. Annem yemek öğretmeni ve yerli/yabancı mutfak bilgisi olduğu için bu işi de onunla birlikte yapacağım.
Bunları düzene koyduktan sonra bazı farklı planlarım var ama önceliğim bunlar.
Herkesin sorduğu soru: Bütçeyi nasıl sağlayacaksın?
Bir miktar para kenara koydum fakan o parayla dünya turu hayal bu yüzden yolda yapabileceğim bir iş öğrendim. Bileklik halhal ıvır kıvır şeyler yapıyorum. Yolda bunları satarak bütçemi sağlayacağım ki zamanla iyi sponsorlar da olacaktır. Şimdiden bazı sponsorlara sahibim..
Bursa Yamaha benim bakım sponsorum
Tada Outdoor gıda sponsorum
İzmir Ada Eczanesi
Avukat sponsorum var. Yurt dışında yaşayacağım sıkıntılarda bana destek olacak.
Sony için bir mail attım onlarla da görüşeceğiz muhtemelen TR turundan sonra onlar da dahil olacaktır diye düşünüyorum.
Şu an Ankara'dayım yarın zincir dişli seti değiştirilecek ve bir kaç ürün hediyesi bekliyorum. Muhtemelen cuma günü Nevşehir tarafından yola devam edeceğim. Bu zamana kadar biraz keyif yaptım ***** bunca yıldan sonra geniş tatili bulunca tadını çıkarttımNevşehir ile özellikle youtube'ta yardırmaya başlayacağım aynı şekilde fotoğraflar konusunda da yardıracağım.
Yıllarca bu platformu kullanmış biri olarak bu konuyu açmazsam olmazdı.
Son olarak söyleyeceğim şey
Anılarla öl, hayallerle değil...
Şimdilik bazı çektiğim fotoğrafları eklemek istiyorum.
![]()