sen oy vermeyerek başlayabilirsin ama o da zor işte...
Printable View
boşu gelen sensin, şantiyemde corona çıkmış adamlar herşeyi kapatmışlar ne yapalım mesela sayın bilirkişi sizin kafanıza göre adamları oraya yığalım devam mı edelim çalışmaya? şantiye kapatılınca da benden kesileni devlet bu adamlara dağıtmıyorsa sorgulamayalım mı? kafeye gidip 24 e kadar oturunca mı çözülecek bu işler? herkes kendi cebinin derdine düşmüş, elbet çıkar bu insanlar dışarı, taa ki aileden biri ölene kadar...
Muhtemelen lafın bana değildir ama ben kendi bakış açımdan cevap vermek istedim.
Fabrikası olan veya fabrikada çalışan mecburen gidiyor. Makineler uzaktan çalışmıyor malesef. Fabrikası olan arkadaşım hergün olmasa da düzenli olarak işe gitmek zorunda kaldı. Bildiğim kadarıyla da kimseye de ücretli izin vermediler.
Şahsen benim eleştirdiğim de niye iş yerlerini açtılar değil, niye insanlar maske takmıyor, sosyal mesafeye uymuyor. Geçen gün ismi lazım değil bir cam fabrikasına gittim. İşçilerin hiçbirinde maske yoktu. Nakliye için gelenlerinde maskesi yoktu. Bir beni karşılayan maske takmıştı, yönetim katında da kimsenin ağzında maske yoktu.
Hepsi de bana cins cins bakmıştı. Neyseki işim çok kısaydı da kaçar gibi çıktım gittim. Biten eden birşey yok ama aşırı bir gevşeme var.
Yine ismi lazım değil bir şantiyeye gittim; orada da benim gibi düşünen birinde maske vardı ama adam artık o kadar yanlız kalmış ki, bir tek onda ve bende makse vardı. Neyseki işim açık havadaydı da orada da fazla kalmadan çıktım gittim.
Belki bu virüsün öldürücülüğünün geçmesi 1 sene daha alacak nedir bu kadar gevşeme ben bunu anlamıyorum. Önleminizi bireysel alın moduna geçtiler. Gördüğüm kadarıyla da denetleyen de yok. Caddedeki midpointte uzaktan gördüğüm kadarıyla hiç masa eksilmemiş. Araları da aynı eskisi gibi dip dibe. Ve yine sigara içene kıyak var, onlar açık hava da dilediğince takılabiliyor.
İşsizlik kısmına da gelirsek; bunun nedeni tek başına virüs değil. Sende biliyorsundur, şirketin var ise daha kazanmadan vergi ödemen gerekiyor. Eskiden birşeyleri masraf yazabiliyorken artık bunların bir sınırı oldu ve malesef o sınırı da geçersen geçtiğin kısmının vergisini ödeyeceksin. Artık daha az çalışan ile idare etmek gerekiyor. O çalışanlarında maaşı değişmiyorken görev tanımları artıyor.
Otobüs durağı gibi heryere açılan dershane kılıklı üniversitecikler ve onlardan mezun olan çocuklar var. Benim halamın çocuğu ismi lazım değil bir üniden bölüm birincisi olarak mezun oldu ama sor bakalım bölümde kaç kişiydiler 2 :D :D 2. olana ne ünvan verdiler merak ediyorum :D :D
Açıkçası ben oradan mezun olanı işe almam. Çocuğun burada ne suçu var, yok.
Tarımın önemini yitirmesi durumu var. Çinden sarımsak, kanadadan mercimek ithal ediyoruz.... Daha neler ithal ediliyordur da bunlar benim markette gördüklerim.
Ülkeyi inşaat ve otomobilin üzerine bindirdiler. Böyle bir dönemde ev alın diye reklamlar dolanıyor. Delimiyim ben , eldekini korumaya çalışıyorum, kredi çekip ev alacakmışım, olduuu. Kıdem tazminatı için son neye akrar verdiler bakmadım ama herhalde belli bir kısmını alabilmek için ev alacağım demen gerekecekmiş.
Demem şu ki, kartopu gibi yuvarlana yuvarlana büyüyen yanlışlar muhtemelen bu dönemde daha çok sırıttı ama düzelen birşey de yok.
Bosver abi ben de 2-3 kere senin bu sordugunu sordum. Önlemini al biraz rahat ol dedim diye sanki avmlerde gezin diyomusum gibi adamlar topluca beni linc etti :D Cevap bile vermedim yazılanlara. Paso sikayet ediyolar o kadar. Kapitalist düzende aylarca evde kalamıyosun yok öyle bi dünya.
sokaktaki zihniyeti burda görmek hiç şaşırtmıyor, okul kapalıyken okula, şantiye kapalıyken şantiyeye, ihaleler ertelenince ofise gitmedik evet, topluca halay çekmeliydik 24 e kadar kafede haklısınız... devletin yapamadıklarını burada bize sorunca çok komik oluyor farkında olmayabilirsiniz, günde 1500 vaka 50-100 ölü normalse, umarım aileden biri vefat ederse de üzülmeden hayatınıza rahatça devam edersiniz...
kiracımdan para alamadım diye yazan, eşim izne çıkartıldı diyen ben miyim hayırdır??? ben mi çıkardım insanları işlerinden ya da gelip burada ağladım mı cebime para mı istedim? ama senin zihniyet 'çıkın dışarı bir şey olmaz bak kiracım para ödeyemiyorum' zihniyeti, biz bunu okuyunca senin milleti düşündüğüne inanıyoruz haklısın...
millete canınızı garantileyene kadar dikkat edin bak dediğimiz gibi salınca rakamlar çıkmaya başladı demek suç oldu, siz çıkın arkadaş, çıkın ki kiracılarınız ödemelerinizi tam yapsın...
Çıkış noktası hemşirelik ve sosyal reform olan hastanenin yaptığı davranış hiç hoş olmamış. Kaç sene önce sırf göz muayenesi için saçma sapan birşey ödemiştim. Sağlık sigortam ayakta tedaviyi karşılamıyordu. Sanki göz nakli yaptılar da dünyanın parasını almışlardı. Misli misli alırken, sigortayı öperken iyi, pandemi oldu diye ameliyat hemşiresi masraf olarak gör.
bu konunun kaç postunu okudun da insanlar hakkında hükümde bulunuyorsun gerçekten merak ettim... bunca sayfa boyunca işletmeler kapatılsın, üretim dursun, ulaşım komple kesilsin vs yazan mı var? üretim yapan yapsın, şantiyesi açık olabilen çalışsın, şirketinde işi olan gitsin, ekonomi tamamen dursun mu istiyoruz dedik? tam tersi önce bir okuyup anlayın 'ekonominin devam edebilmesi için pandeminin etkisini kaybetmesi gerekir' diyoruz, 4.000 vaka varken herşeyi kapatanlar şu an 1.500 vaka varken her şeyi açtı budur yanlış olan... sokağa çıkan parklarda çekirdek çitleyenlerle mi düzelecek ekonomi ya da 24 e kadar kafede oturup smootie içince mi kalkınacağız? hayır, ama bu sebeple virüs tekrar coşarsa yine kapanacak her yer, BİZ KAPANMASIN İSTİYORUZ... soruyorum şimdi okullar açıldı, 8 yaşında kızın var, gönül rahatlığıyla okula gönderecek misin? 'bi şey olmaz yaa evde oturup ne yapacak!' diyebilecek misin? işte o okula rahatça gidilebilmesi için sabırlı davranıp virüsün kontrol altına alınmasını bekleyeceğiz, bu süre zarfında da devlet gerekeni yapacak... devlet 1.000 tl yi zor verdi diye hadi çıkıyoruz arkadaşlar bu kadar oturmak yeter diyemezsiniz, haa dediniz mi? o zaman bana felaket tellalı demek yerine akşamları bakan Koca'dan alınan verileri kendi aklınızla değerlendirirsiniz...
Postu yazan bizim ev sahibi olabilir mi. Kendisi solcu koyu chplidir ama pandemı doneminde calısmadıgımız halde kirayı catır catır aldı. Bende kapanmasına artık karsıyım gelırı bırıkmısı olmayan bı İnsan evde kalamaz. İşi olan gitsin yapacak bişey yok çark bi şekilde dönmeli
Bugün 14 Haziran 1 Haziran'da normalleşme başlamıştı ve etkisi de görüldü. Hazinede para yok en önemli gelir kalemlerinden olan Turizmin bir an önce ayaklanması şart. Bundan dolayı da bu riziko yapıldı. İyi mi yapıldı hayır. Peki hazinenin güçlü olması için ne yapılmalıydı? Tasarruf tasarruf tasarruf. Ama yapılmadı altın varaklı radyatörler alındı, saraylar yapıldı hatta hâlâ yapılıyor. Yid yerlere geçiş garantileri verilmeye devam edildi, boş havaalanına para verilmeye devam edildi...
Sonuç olarak ekonominin bu hâle gelmesi ve erken başlayan normallesme bunu getirdi ve ilerleyen zamanda daha kötü bir ekonomi bizi bekleyebilir. Belki de beklemez. Hatta belkide imf coronaya yakalanan ülkelere yardım yapacağız demeseydi bu evde kalmalar hiç olmayacaktı. Türkmenistan gibi olacaktık.
Daire içinde sanırım 1 nikah dairesi, 1 yüzme havuzu, 1 spor salonu , 1 sokak, 1 okul ve 1 daire var :D
Biri plaj terliği ile gelmiş, 3 kişi ev terliği ile gelmiş, 2 kişi spor ayakkabı ile gelmiş...vs
Taktınız mı yüzükleri tamam o zaman ben havuza giriyorum :D
Ne değişik bir ortam var o evde ya :D
kendi sektorum için konuşayım , kimse mağdur olmadı herkes asgari ucretten yüksek kısa çalışma odeneği aldı evinde oturdu
ben kiracimdan kira istemedim ama kendim ve eşim fazlasıyla odenek aldığımız için kiramı vs herşeyimi odedim
ama 2.5 ayımız boşa gitti o ayrı mesele
kişisel goruşum burda mağdur olan varsa bu tamamen yonetimden kaynaklanıyor sürece iyi başlayıp sonrasında ekonomik olarak hiç doğru kararlar alamadıklar bence
Buraya yazıp da aç yatağa yatan yoktur iyi kötü ihtiyaçlarını karşılamıştır diye düşünüyorum. Valla aynı ishaninda 3000TL kira yanında 1500TL kirayla çalışan avukat kiracim var. Eve gelen gelir belli, beni işten çıkartma durumları olmasaydı kirayı almayacaktik ama o paraya da ihtiyacımız oldu ayni zamanda emlak vergisi zamanı da devlet kolaylık sağlamadı bankalar sagolsun taksitlendirdi ki o bile 1543TL idi. Devlet bana kolaylık sağlamıyor cadde üzerinde eşimi arabadan indirirken mobil eds ile cezamı kesiyor ve emlak vergime kolaylık sağlamadı ben de kiracima kolaylık sağlayamadim.
bakan hedeften uzaklaşıyoruz dedi, bugünkü vaka sayısı 1562... iyileşme sayısını geçmiş bulunuyoruz...
Ama çok test yapıyoruz vaka sayıları şee ondan yükseld,(patladı) yersen tabi! Koca adam olsa çoktan istifa ederdi!
Kendi adıma konuşayım eleştiriyorum ama adaletsizliği eleştiriyorum burada. Bende isterdim 20-30 bin kira gelirim olsun, öyle evimde takılayım. Sabitte işim olsun, süreç bittikten sonra devam edeyim, sgk ödensin. Ofisime kira ödüyorum, devlet alacaklarından hiç vazgeçmiyor, muhasebe arıyor, alacaklılar arıyor. Krediye başvurdum çıkan 5 kağıdı ofis kirasına yolladım.
Şu hiç işi olmayıp dışardan eve girmeyenler yüzünden yasaklar geliyor ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı benim işim aksıyor. 15 şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanırken, kalan 66 vilayet sosyalleşmenin dibine vuruyor. Kalan 15 şehirde yasağın olmadığı gün bunalanlarda sosyalliğin dibine vuruyor.
Ufak tefek tedbirleri almaktan aciziz. Biraz dişimizi sıkıp tedbir alsak, işimiz yoksa dışarıda kalabalık yapmasak her şey çok daha güzel olacak :(
avmler yeter bu yayılmaya , bizim insanımız dışarda boş boş takılmayı seviyor maalesef
Çünkü alım gücü yok, dışarda bir meşrubat içse yahu en basiti susasan 0,25-55 kuruş olan su 1 tl satılıyo, cola, nektarin vs girmiyorum. Millette napıyo 1 tl su alıyo geçiyo bi banka oturuyo veya avm dolaşıyovboşbboş... yıllardır iyi bir gözlemci olduğumu düşünoyorum hayatımda çocukluk yıllarım hariç alışveriş harici avm gitmedim fakat maşesefki mis gibi klimalı ortam diyip gezen tozan çok insan var. Aynı durum sahiller ve yürüyüş parkurları, bisiklet yolu olan yerler içinde geçerli..
anlamak istemeyenlere işte bunu söylemeye çalışıyoruz... sahilde çekirdek çitleyenle, eline pet şişe suyu alıp AVM gezenle kafede 8 liralık kahve içenle ekonomi tekrar harekete geçmeyecek ama onların yüzünden her şey yine duracak işte buraya da yazıyorum, yine sokağa çıkma yasakları gelecek.. bugün bisikleti almak için eşimle çıktık, hiç bir yere uğrmadık maske ve tedbirlerimiz tam, 3 tane AVM önünden geçtik hepsi çakılıydı, çok meraka ediyorum gerçekten günlük ciro ne kadar olmuş avm lerde? yani pandemiyi yaymaya değiyor mu bu iş? şu döne ihale alsak acaba yapacak adam bulur muyuz? bulsak 2 gün sonra virüslü çıkan olursa şantiye kapanır mı? kapanırsa ihale bize komple girer mi onun hesabını yapıyoruz... İtalya tedbirlerde 10 gün gecikti hali ortada, şu anda durumun vehametini bilmelerine rağmen ne turizm bakanı sahibi olduğu şirketin sattığı tatillerden vazgeçer ne de ekonomi bakanı gurbetçilerden beklediği eurolardan... sert yazınca bazılarının zoruna gidiyor ama derdimiz bir an önce iiş yapacak duruma gelmek, sonsuza kadar evde hapsolmak değil...
Prof. Taymaz'dan koronavirus araştırması: Tam kapanma olsaydı ekonomik maliyet aynı kalacak, iki bin kişi de olmeyecekti - Sputnik Turkiye
Ben de bu kafadayım...
Madem sağ sol zaten böyle duracaktı, 3 aydır debelenmek yerine, 1 ay çok sağlam yasak getirip öyle salsaydık...
Hoş, şimdi sadece iç dinamik bazlı düşünüyoruz, veya teoride doğru da...
Sınırları da açınca yine başa dönme durumu var. Hiçbiri garanti değil ki...
Mahalle arasına sıkışmış bir AVM'nin aylık elektrik faturasının 300.000 TL olduğunu öğrendim. Daha hesaba katılmayan harcamalar var; çalışan cihazların yıllık bakım sözleşmeleri, temizlik işleri, sigorta poliçeleri...vs
Öyle kahve içmek ile, avm'deki tatlıcıda lokma yemek ile, %50 indirimden güneş gözlüğü almak ile ne AVM'yi ne oradaki mağazaları ne de oradaki çalışanları kurtarabiliriz. Kaldı ki, avm yönetimi mağazaların/işletmelerin karlarına da belli oranlarda ortak oluyor. Yani sen gittin ah ah vah vah diye alışveriş yaptın avm Robin Hood gibi çekti aldı o parayı, geçmiş olsun. Hani böyle bir kurtarma operasyonu olacak ise o zaman da mağaza bazında kaç kişi çalışıyor, kiraları nedir, aylık ne toplamak lazım onu da belirlemek lazım. Diğer türlü sadece ben gittim AVM'den alışveriş yaptım; kahve içtim, lahmacun yedim, tatlı kürdanladım ile anca kendini rahatlatırsın.
(Zaten o içi kaplamalı karton bardakta kahve içince de ne oluyor onu da anlamış değilim. )
Hasta sayısında artış var bahanesiyle aptalca bir hafta sonu yasağı gelmez umarım. Virüs bulaşacaksa hafta içi de bulaşır. Kuaföründen avm ve kafesine dek tüm riskli işletmeler açıkken olası bir hafta sonu kısıtlamasının tek gayesi market cirolarını artırmaktır.
1 ay tam kapanmanın da çözüm olacağı kesin değil wuhan 2 ay tam kapandı ama virüs şimdi de pekinde ortaya çıktı
1 tane vaka dünyayı bir kaç halde bu noktaya getirdi o yüzden 0 vakaya düşemedikten sonra bi anlamı yok
yeni zelanda 0 vakaya düşmeyi başardı bakalım orada nasıl olacak durumlar
Aynen işte yazarken de bi yandan da böyle düşünüyorsun sonra...
Eh o zaman da bu durumda niye normalleştik niye şöyle oldu niye bilmemne dememizin de anlamı kalmıyor bi yandan da... Çünkü sıfırladın ettin tamam süper, normale döndün, yurtdışı uçuşu başlattın bilmemne, çat, Hindistan'dan gelen malın biri başka bi ülke üzerinden bize geldi. Ne olacak... Yine çaktın...
Yeni Zelanda 0 vakaya nasıl düşüyor ondan da hiç bir zaman emin olamayız ki, kendileri de emin olamaz yani :D Semptom göstermeyip dolaşanı tespit edemiyorsun. 4-5 gün sonra aha vaka diye bi daha çıkarsa?
Çok gıcık mevzular ya...
işte bakalım derken onu kastettim bende :) yani yarın yeni vakalar tespit edilirse bu şey 0 lanmıyor anlamına gelecektir
bunu yaşayarak aşacağız ya ben kabullendim ekonomiyi kapatsak nereye kadar kapatacağız?
ki bizim zenginimize bişi olmaz garibanın ihtiyacına sattığı evleri 3 kuruşa alır mülklerine mülk katarlar olan yine garibana olur
sosyal devlet desen bizim ki ztn kredili sosyal devlet :)
senden vergi alırım, ihaleyi de geçiş garantili yapar yine ilerideki vergiye yıkarım, sonra başın sıkıştığında da sana kredi veririm faizle geri alırım :D:D al saba sosyal devlet..
Covid-19'dan çok daha bulaşıcı bir mutantı bulunmuş. Adı D614g.