https://youtu.be/LGRKsd-lrUc
Printable View
bugün her yer ipini koparmış modunda, ne maske var ne de sosyal mesafe... ramazan ayından çıkınca yemek mekanlarına koşanlar gibiyiz bu iş olayı patlatacak... resmen sosyal deney yapılıyor şu anda, pandemi patlamazsa başardık diyeceğiz, artarsa ise 'eh sosyal mesafe ve maskeye uyulmadı ondan oldu!' denecek... bu arada dikkat, AVM lerde artmış vaka sayıları, çalışanlar 'kimse maske takmıyor' diyor... bence virüsle mücadele daha yeni başlıyor ülkede...
Samsunda kapanan tüm üniteler geri açılıyor, aslında salgın başladı gibi bişey
Cuma uzun zamandan sonra ilk kez AVM'ye açık alan olduğu için Hilltown'a gittik olabildiğince hızlı şekilde işimizi halledip çıktık. baya boştu. Dükkanların hiçbirinde klima çalışmıyor. Acaba dünün sıcaklığını düşününce ne kadar sıcak olmuştur merak ettim.
Sosyal medyada çıkan Moda ve Caddebostan kalabalıkları ise önceki seneleri aratmıyor. Bakalım neler olacak
Bilim Kurulu diyor ki, normalde biz bu zamanlarda günlük vaka sayısının 500 kişi altında olmasını umuyorduk. Ama sonuçlar beklediğimiz gibi gitmiyor ve düşmesi de zaman alacak diyor.
Ankarada işlerin iyiye gitmediğini söyleyebilirim. Çok yakında ortalık karışacak yeniden malesef
Bizim sitede doktor evinde çocuğu için doğum günü düzenledi. (biz tanımıyoruz, wp grubunda olduğundan fotoğraflardan öğrendik) Fotoğraflarda kimsede maske yok, herkes dip dibe, çocuklar yine öyle dip dibe.
Bugün yürüyerek köşedeki markete gittim. Sitede sadece bende maske vardı. Maskesiz olanlar bana tuhaf tuhaf baktı.
Dün yapılan asker uğurlamanın acısı bugün yarın çıkar. Otomobilden sarkmayı, drift yapmayı, meşale yakmayı, havai fişek atmayı, trafiği kilitlemeyı, korna ile kafa düdüklemeyi ve bir otomobilde kucak kucağa oturmayı çok özlemişler.
Başa dönersek, yine eve kapanırsak, maske takmayıp dip dibe yaşayanların hepsine kucak dolusu küfür edeceğim.
Millet ne meraklıymış birbirinin dibinde gezmeye anlamadım gitti. Yapacaklarıda bişey olsa yakın aile bireyleri dışında zorunlu olmadıkça temas etme, kapalı alanda maskesiz gezme birde küçük bir dezenfektan al koy cebine.. millet şu en basit önlemleri almaktan aciz
Sunum çok yanlış yapıldı , 'normal hayata dönüş için bir miktar gevşeyip sonuclara bakacağız!' deme cesaretini göstereceklerini , davulla zurnayla 'oteller AVM ler kafeler okullar ligler vs hepsini açıp normale dönüyoruz ' dediler... Bunun karşılığı cahil milletimizde ' tehlikeli geçti, çıkın yayilin' demektir ...
yarın ikinci görüşme var yeni işe başlayacağım sanırım
Valla yine eve kapanmak zorunda kalırsak söverim bende böyle işe. Zaten 15 şehirde yasak var, biz tıkılıp kalıyoruz eve. Geri kalan 66 vilayetimiz düğün, dernek, eğlence, plaj, sahil, mevlüt, cenaze.... dur durak bilmeden geziyor yine.
İşi olmayan otursa efendi efendi, işi olanlar işine gitse evine ekmek götürse, ortalık normalleşse çok mu zor bunu yapmak acaba?
Millet işinden gücünden oldu şu süreçte, adam tv'de piknik alanında "çok sıkıldık aylardır evdeyiz mangal yapmaya geldik" diye beyanat veriyor.
geçen hafta milletçe mokunu çıkarttık, bakalım bugün reis neler açıklayacak durum hakkında...
bize @Burak Mehmet le 100 km bisiklet sürme cezası çıkmasın :D
Lig başlamadan önce:
- Yahu dört tane defans oyuncusuna bu kadar para verilir mi? Hadi forvet olsa anlarız. Bu adamlara bu kadar para verilmez!
İlk maç sonu:
- E dedik size defansa bu kadar para dökmeyin diye. Tamam, gol yemedik, ama kombine satışlarının hepsi defansın maaşına gitti.
Ligin ilk yarısı biter:
- Tamam, lideriz, ama bu defans çok pahalı yahu. Satın devre arasında, en azından kasaya para girsin.
Lig biter:
- Forvetimiz sayesinde şampiyon olduk vallahi. Defanstan bir tanesi bile gol atmadı. O kadar da para verdik.
Böyle işte.
Haa, bir de şu var.
Çok değil, yakın tarihe kadar "Yeni Normal" bir çeşit küfür kabul ediliyordu. Artık günlük dilin vazgeçilmezi oldu.
ya beyler alıntı yapmıyorum her halta cahil milletimiz diyip durmayın tüm dünyayı gördük tuvalet kağıdı için birbirini siktiler ülkem milleti hiçde cahil değil herkes farkında dünyada bu virüsten etkilenip ölen %1 sikilen %99
Yeni Zelanda gibi olsak milletin dip dibe sokulma davranışlarını anlayabilirim ama şu an bizde böyle bir durum yok. Şimdi maske takana cins cins bakıyorlar. Neredeyse mahalle baskısı olacak gibi hissetmeye başladım.
vaka sayısı artmaya devam ediyor, yavaş yavaş 4 haneye getirecekler ben aslen 1.000 den fazla olduğunu düşünüyorum... bugün kalan ne kadar yasak varsa kalktı, sanırım bizim görmediğimiz bir şeyler görülüyor... artık günde 1.000 vaka 30-40 ölü bizim yeni normalimiz desinler de insanlar her şey bitmiş gibi davranmasa bari... Haziran ortasında vaka sayısının 200-300 e ineceğini düşünüyorlardı, bakalım nasıl toparlayacaklar durumu...
Dışarıya çıktım 1 saatliğine, benden başka maske takan yoktu ,daha doğrusu maskeleri var ama yüzlerinde değil. Çene altında .
Tiptip bakıyorlar bir de maske taktım diye. Saldım çayıra durumuna geçtik heralde, kalan sağlar bizimdir.
geçen hafta sonu çıkılmaması lazımdı , herkes dışarlarda
Ağustosa bitiyo bilmem bişeye biti yo diye diye tv ye çıkanlar konuşmak için konuşunca millette gevşedi vaka sayısı hala günlük 1000 civarı azalma düşme yok
Allah akıl fikir versin dicem ama beyni olan insana 1 kere söylersin aklı fikri ile analiz eder maskesini takar mesafesini korur
Önce beyin versin akıl fikir oluşur sonrasında
Nisan 5 milyon haneye 1.000 tl verdik
Mayıs 5 milyon haneye 1.000 tl verdik
Haziran 5 milyon haneye 1.000 tl verdik
bütün karantina sürecinin özeti...
Bugün Orhanlı/Tuzla tarafindayım bir ben maskeliyim. Artık kimsenin umrunda değil.
14 gün karantina olayı da kalktı... bakan bir yandan kıvranıyor hiç bir şey geçmedi, tehlike bitmedi, ölümcüllük azalmadı vs diye ama diğer yandan nargileciler hariç yasak hiç bir şey kalmadı ülkede...
Gurbetçilere müjde: 14 gün kuralı kalktı
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, yurt dışında yaşayan ve tatillerini ana vatanlarında geçirmek isteyen vatandaşlar için uygulanan 14 gün evde gözetim kuralının kalktığını bildirdi.
umrecilere dikkat dendi, herkese kafir dediler... şimdi gurbetçiler gelecek diye karantinayı kaldırdılar, ben artık hiç bir şey demiyorum, yazık 3 ay içerde boşuna kaldık, işimizden ekmeğimizden olduk...
AMK ülkesinde her zaman olduğu gibi kurallara uyanlar cezalandırıldı, biz çoçukla evde 3 ay hapis yattık! Ne için, kocaman bir hiç!
Ben yine söylüyorum,müthiş bir 2.dalga geliyor.
Amerika,italya gibi olmayız inşallah.