faz 3 tamamlanmamış ve sadece 38 kişi üzerinde denenmiş son aşamada
çok umut bağlamamak gerektiğini düşünüyorum
Printable View
faz 3 tamamlanmamış ve sadece 38 kişi üzerinde denenmiş son aşamada
çok umut bağlamamak gerektiğini düşünüyorum
Influenza A'nın B'nin, Beta'nın aşısı varda bizim mi haberimiz yok.
Laboratuvar testleri, Faz1, faz2, faz3 belki faz4 sonra tescil için testler... En basit ilaçta bile 10.000 kişi de görülen etkiler diye yazıyorlar. 38 kişi de çalışma yap sonra aşı buldum bitti diye milletin ağzına bir parmak bal çal.
Bu kadar kısa sürede faz3'e kadar nasıl geldiler ki?
Olur bu sene yaparlar belki.
Şunları da bilgi amaçlı buraya bırakayım,
Kuduz - 4 yıl, 1881-1885
Kızamıkçık - 7 yıl, 1962-1969
Boğmaca - 8 yıl, 1906-1914
Kızamık - 9 yıl, 1954-1963
Grip - 14 yıl, 1931-1945
Japonensefaliti - 20 yıl, 1934-1954
Çocuk felci - 20 yıl, 1935-1955
Tüberküloz - 21 yıl, 1900-1921
Kabakulak - 22 yıl, 1945-1967
İnsan papilloma virüsü - 23 yıl, 1983-2006
Hepatit A - 24 yıl, 1967-1991
Rotavirüs - 26 yıl, 1980-2006
Çiçek hastalığı - 26 yıl, 1770-1796
Sarıhumma - 27 yıl, 1912-1939
Kolera - 30 yıl, 1854-1884
Su çiçeği hastalığı - 34 yıl, 1954-1988
Hepatit B - 38 yıl, 1943-1981
Keneyle geçen ensefalit - 39 yıl, 1937-1976
Difteri - 40 yıl, 1883-1923
Tetanos - 40 yıl, 1884-1924
Hemofilus influenza - 44 yıl, 1933-1977
Tifo - 58 yıl, 1838-1896
Pnömokok - 66 yıl, 1911-1977
Menenjit - 68 yıl, 1906-1974
İşin özü benim pek ümidim yok.
yakın zamanda kıbrısa giden oldumu. nasıl durum ne yapmak gerekiyo giriş çıkışlarda.
Doğrusu pek ümidim yok hele rus yapımı bir ürüne hiç güvenim yok.
Fakat sanırım fransız bir bilim adamına benzer bir grafik gösterdiler yıllar aşı çalışmaları bulunma süresi vbg. kendisi de o yıllar ve bu yıllarda ki çalışma farklılıklarını gösteren bir grafik göstermişti tek problemin önceden aşı denemelerini üzücü de olsa insan üstünde daha kolay denediklerini ve daha hızlı reaksiyon alabildiklerini söyledi kısaca afrika gibi fakir ülkelerde deneme yapmamız lazım ama mümkün değil artık o yüzden ne zaman biter bilemeyiz demeye getirmişti.
Arkadaşlar test kıtını alabılecegım ve kendımızın yapabılecegı bunun satışısını yapan bırı varmı? Ozelden yazarsa sevınırım.
Annem 20 gunduz ıshal belırtısı vardı. Doktor bağırsak ıltıhabı teşhısı koymustu. 7 gun once hastaneye goturdum. Cesıtlı ılaclar verıldı ve corona testı yapıldı. Şukur negatıf cıktı.
Fakat ıshal belırtısı durmayıp bugun atesı 37.2 cıkınca aşırı panık olmuş,benı dahıl yanına ıstemıyor ve yarın ambulansla hastaneye gıtmek ıstıyor.
Bu sabah emınım uyumaz ve kalp rahatsızlıgıda var daha fazla panık olmaması adına yarından önce yaptırmak ıstıyorum. Yardımlarınız ıcın teşekkurler.
Bir arkadaşım gitti.
Seyahatten en erken 5 en geç 3 gün önce pcr testi yaptırıyorsınuz.
İndiğinizde tekrar test yapılıyor
Test sonucu gelene kadar otelde odadan çıkamıyorsunuz
Sonuçlar ortalama 5 saatte geliyormuş.
Bazı misafirlerin gelmemiş. Telefonda kavga dövüş gelmiş
eşimin iş yerinde(meb) covid şüphesiyle test yaptıran çocuğu çalıştırmaya devam ettiler
akşamına çocuğun test pozitif çıktı
ülkede yönetici sınıfında 1 tane vasıflı adam yok
nerede vasıfsız, karakteri arka planda, oturduğu koltuğa muhtaç, kendi kendine karar bile alamayan memur varsa sırf "dediğimizi yapsın yeter" diye üst kadrolara aldılar
bakalım çocuk o yöneticilerin yanlış kararları yüzünden kaç kişiye bulaştırdı
birde çalışma ortamları *** göte eski bir bina
Ya bizde onu ta başlangıçta yaptılar.
Yurtdışından gelende risk var dediler ettiler o kadar, bizde bilgi işlemden elemanlar eğitimden gelmişlerdi, adamlar hakkında bizimkiler karar verene kadar akşamüzerine kadar binada heeeeeüüeüüüeeeee diye sırıta sırıta gezindiler. Mesai bitimine 1-2 saat kalmış, "siz eve gidin, karantinada kalın" demişler sonunda.
Biz de yarı kamuyuz ama dediğin gibi vasıflı adam yok, inisiyatif alacak adam yok. Bi tane delikanlı çıkıp diyemiyor "lan ben karar verdim adamlar hasta olabilir, ben gönderdim" diye, o üstünü bekliyor, o daha üstünü bekliyor... İlla bekleyip soracaklar.
Askerlik gibi... Adamlar devamlı başkasına atıyor ki sonrasında bir şey olursa "o dedi, ben demedim" diyebilmek için.
Bazen üste doğru o kadar saçma salak şeyler çıkıyor ki, bi ara YK Başkanı bize not iletmişti, daha doğrusu GSY'ye idi not... "Beni böyle boş işlerle uğraştırdığınız için teşekkür ederim, bunu bana niye imzaya gönderiyorsunuz!!??" diye :D Tabi adam akıllandı mı, akıllanmadı. Kafa aynı... Hep aynı. Sistem değişti mi, değişmedi.. Olay aynı, kişiler farklı.
güncel çekeyim bir daha.
pederi 14 gün hastanede yatırdıktan sonra taburcu ettiler ama babamın kendi isteği ile.
bugun hastanede çıkalı 8 gün oldu,
hala kandaki oksijen seviyeler istenilen yerlere gelemedi.
akşamları oksijen takıyor burnuna evde.
bunuda nette bulduk belki lazım olur ;
Tıbbi / Medikal Cihaz Kiralama / Satış Sağlığınız İçin Tüm Ürünler Burada
adamlar eve oksijen veren dalgayı kurdu aylık 250 tl kira ücreti ile...
kısaca bu lanet süründürüyor , aman dikkat diyeyim.
Biliyorsunuz Ant B. Başkanı Muhittin BÖCEK, korona olmuştu, az önce projeci arkadaşımı aradım, neden işi geciktirdin diye sordum. Abi dedi tüm aile covid olmuşuz, şuan evde yatıyoruz dedi, sesi kötü geliyordu.
Haberlerde gördüğün sayılar yalan, sadece eğitim araştırmada bile çok fazla insan çıktı bir günde, diğer hastaneleri sayma bile günlük tonla kişiye bulaşıyor dedi.
Sonumuz hayrola.
Herkese geçmiş olsun ya, geçen arkadaş da söyledi, etraftan, eş dost, çalışma ortamından falan da haberler almaya başladık, iyice yakınımıza geldi, tırsıyorum dedi.
ABD'de doktor arkadaşım var, çocuğu okuldan kapmış getirmiş, ailecek corona oldular. Ancak 4-5 gün içerisinde geçirdiler çok şükür. Çocuk sadece burun akıntısı ve ufak öksürük, hanımı da grip gibi atlattı. Arkadaş ise biraz daha orta şiddette geçirmiş. Halsizlik, kas ağrısı, öksürük, soğuk terleme, biraz ateş vs gibi şeyleri en çok o yaşamış, diğerlerinde hiç bir şey yok neredeyse.
Bu arada bizi ayırırlar diye de hastaneye gitmedi, iş moka sararsa, kendi kendimi idare ettiremezsem hastaneye gideceğim, hiç gitmek istemiyorum, burada sistem zaten berbat diyordu... Neyse ki gitmek zorunda kalmadı.
Başından beri bahsettiği reçeteyi uyguladığını söyledi:
- Sambucol veya benzeri C+D vitaminleri içeren bir suda eriyen vitamin.. Çinko da içerirse iyi olur demişti.
- Balgam sökücü (ciğerleri temizleyebilmek için)
- Bol su (yine ciğer ve boğazları temizlemek için)
- Buna son olarak ben bir de Coraspin ekledim kendi kendime dedi. Halsizliği falan alsın kendine getirsin diye.
İyi dedim yine çabuk iyileştiniz çok şükür.
b12, magnezyum ve d vitamini eksikliği olması halinde problem oluyormuş bunlar alınırsa iyi olur gibisinden bir bilgi aldım ben bu arada
kaynaklı maynaklı paylaşacaktım da kaynağı kaybettim. Bulursam eklerim :)
Sambucolun yanına selenium hapı da tavsiye edildi.
İşler çığırından çıktı. Boka sardı.
Koruyun kendinizi..
https://twitter.com/dr_ugurr/status/1295668541413302276
konu ve kaynakları. yalnız ön hazılık olarak çıkmış yine doktorsuz işlere kalkışmayın derim ben. bir nevi YTD :)
Bir arkadaşımın doktor arkadaşı şundan tavsiye etti aldık bağışıklık güçlendirmeye yarıyormuş
Imuneks Plus 30 Kapsul Fiyatı, Taksit Secenekleri ile Satın Al
muhtemelen eylül gibi başlarım ben buna Ligone Beta Glucan 60 Tablet Fiyatı - Taksit Secenekleri 30luk imuneks 60lık bundan tükettim şubat mart nisanda
Böyle şeyleri neden vücudunuza sokuyorsunuz ? Beslenme düzeni değiştirerek daha sağlıklı biçimde bağışıklık güçlendirilebilir.
Bu tarz ürünlerin / ilaçların böbreklere zarar verdiğini bilmeyen yoktur sanırım.
Belki bunda yan etki görülmedi vs diyecektir ama ben itimat etmiyorum. İlaç bile kulanmamaya çalışıyorum çoğu zaman.
İlacın faydasını es geçmemekle birlikte tüketimini azaltmak en güzeli.
Aynı düşüncedeyim. İlaç kullanmayı sevmem, çok nadir kullanırım.
Bu kapsüller yerine içindekileri barındıranları doğal yoldan tüketmeye çalışın. Mevsim meyve ve sebzeleri, kuruyemişler, portakal, kuşburnu, karamürver artık neyse. Bir şeyin doğalı varken yapayından medet ummak ilerde başka sorunlara yol açabilir.
Kahvaltıda yağlı börek, poğaça yemek yerine haşlanmış yumurta, zeytin peynir domates yiyin. Zaten gerek kalmaz bu kapsüllere.
Ben son 2 yıldır kahvaltı ve öğlen yemeğimi evden getiriyorum.
Valla hacılar bu ilacı ictigimden beri grip filan olmadigimdan alıyorum. Hasta olunca da herhangi bir soguk algınlığı ilacı, ateş düşürücü alamadigimdan önden tedbir almak zorundayım. Alamama sebebim ise alerjik
Eminmisin ?
Pandemi - Vikipedi
Abiler arkadaşlar selamlar.Büyük yengemiz hastalığa yakalanmış ktü farabi tıp fakültesinde yoğun bakımda covid bulaşıp iyileşmiş 0 negatif kanı olan birisinin kanına ihtiyacımız var rize trabzon çevresi
iletişim Bekir saral : 0542 448 seksen bir almış
Dün akşam annemi 3 4 gündür mide bulantısı ishal gibi nedenlerle üsküdar devlete götürdüm.Kapıdan sadece annemi aldılar.İçerde pozitif hastalar var diye.tomografi çekip 1 saat kadar beklettiler.Şükürler olsun birşey çıkmadı.Esas şikayeti için kan alıp corona testi yaptılar.kan testinde Üşütme den dolayı enfeksiyon çıktı ilaç verdiler. Corona sonuçu daha çıkmadı.
Esas mevzu kapıda covid bölümünde örnek alan doktorla sigara içerken konuştuk.150 hasta var bugün dedi.Kapıda dururken kadının biri içerden ben pozitif im açılırmısın diyerek çıktı.arabaya bindi gitti.
Yine beklerken 2 genç bekliyordu.doktor geldi ilaç verdi.sabah dedi aile hekimini ara 14 gün raporunu yazsın dedi. ilacıda ilk gün 8 tane 2.gün 5 3.gün 3 tane iç dedi 5 gün sonra seni arıyacaz dedi.yanındaki kişiyede sende temaslısın 14 gün karantinaya gir dedi.ses (tc ile sistem adı galiba ) de kayıt ettim seni dedi.
Yani her test pozitif çıkanı direk eve gönderiyorlar.Ağır bir şikayeti yoksa kendi insiyatifine bırakıyorlar.Misal o hastalardan biri ticariye bindi gitti.:ofk:
Geçmiş olsun, benimde valide dün rahatsızlanmış ama terledim de rüzgarda kaldım gözüyle baktığından ve korkudan hastaneye gitmiyor. Evde dinleniyor.
Senin gördüğün tabloya gelirsek de, şimdi o taksi şoforü başkalarına ve evdekilere, evdekiler dışarıya, dışarıdakiler içeriye, .... en son bahçıvan hepimize...
Bahçıvan dedimde, bizim sitede bahçe işlerine bakan adamı 1-2 haftadır görmüyordum ki gördüğümde de eleman gayet rahat şekilde maskesiz ortalarda ve başka personeller ile de görüşüyordu. Sonuç, eleman corona olmuş o yüzden ortalarda yok. Ama hastanede mi, evde mi o konu net değil. Önlem var mı, tabiki yok.
Almanya Türkiye'de negatif çıktığı için seyahat izni alanların Almanya'daki testlerinin çoğu pozitif çıkmış, DW açıkladı bunu, TR deki sonuçların son derece güvensiz olduğunu yazıyor Almanlar...
gerçi büyük resme bakın, dış minnaklar, Doğu Akdeniz vs vs...