Hürriyet haberin detaylarını değiştirdi, son 2 yılın aynı aylarının ortalaması alınacakmış...
Printable View
Hadi hanelere geçmiş yılların ortalamasını yolladın, onu bi şekilde anladık. Mevcut durumda işyerini açmayan adama niye fatura çıkarıyorsun. Kapalı dükkana kira ödedikleri yetmiyor, haybeye fatura mı ödeyecekler bir de.
Enf acıklanmıs 5liralık kolonya 25 lira olunca tuike gore fark %1 gulelım hep beraber
Kış aylarının doğalgaz ortalamalarını almazlar inşallah.
Kulak arkasıyla ense koku kalmıstı. Onada goz dıktıler
Konunun ilk günlerinde yazmıştım. Bu hastalık salgın olduğu için özel sağlık veya tamamlayıcı sağlık sigortası teminatında değil demiştim.
Şuan 12 sigorta şirketi genel şartlara göre ödenmemesi gerekirken. Teminata dahil ettiler.
Özel sağlık veya TSS si olanlar unutmasın.
Ayrıca yeni poliçe yaptıracaklar içinde bekleme süresinden sonra teminatta olacak.
Herkesin bilgisine.
az önce bana 8119'dan mesaj geldi korona yaz 10TL destekte bulun diye
bana da geldi :)
araç muayeneleri 3 ay ertelenmiş doğrumudur? ben tüv de böyle bir bilgi göremedim nisanın 20 sinde aracımın muayenesi bitiyor
Şimdi ben geçen sene nisan, mayıs, haziran aylarında bu evde oturmuyordum. Başka bir evdeydim. Bana fatura nasıl gelecek? O oturduğum evdekine göre mi gelecek?
foruma gelen 358 misafirimizin ateşi ölçüldü mü :D
http://hizliresim.turkiyepanel.net/u..._11.33.18.jpeg
misafir işi sıkıntı bence ya
ama tabi forum da ticari bir oluşum haliyle
[IMG]https://i.hizliresim.com/31MKDW.jpg[/IMG]
Kredi öteleme konusunda örnek vereyim;
QNB'den vardı kredim, telefonla arayınca çok yoğunuz cep şube'de Anında Destek'ten yazışın falan diyor ama ikisinde de gün sonunda "geri aranma talebi" oluşturtuyor zorla
2 gün üst üste talep oluşturdum geçti böyle baktım tık yok kimse aramıyor. En sonunda aradım tuşlu yönlendirmeden QNB First Randevu Hizmetleri'ne ulaştım hemen açıldı telefon :D
Oradaki hanımefendiye durumu izah ettim böyle böyle, hemen yardımcı olalım beyefendi dedi, toplamda 2-3 dakikada iş çözüldü.
Tam 90 gün ileri attım ödemeleri. 18 bin civarı bir kredinin 2.635'lik ödemesi 2.728'e çıktı.
Uygulama şu şekilde; kredinizin faiz oranı neyse aynı o oranda faiz uygulanıyor. Benim 0.99'du bu kredideki oranım. 650 TL gibi bir fark eklenmiş oldu.
Bu arada hükümetin düzenlediği kampanyaya yapılan bağışın tamamı vergiden düşülebiliyormuş
Şimdi sermayemiz hayırseverlik yarışına girer
İstanbul'da inşaat işcilerine 'taahhutname' imzalatıldı: "Calışırken koronavirus kaparsam tum sorumluluk bana aittir" - BBC News Turkce
İstanbul'da inşaat işçilerine 'taahhütname' imzalatıldı: "Çalışırken koronavirüs kaparsam tüm sorumluluk bana aittir"
Yatın kalkın şükredin, 747ye fena olsun dolarlar :hehe:
https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/...2ESczHqTjNgV2g
Bizim işyeride pazartesi itibariyle dönüşümlü çalışmaya geçiyor. Daha önce sadece bayanlara yarım gün uygulanıyordu. Şimdi tüm personele yaydılar.
55 kişinin 25'i ayaklanınca bu yönde karar alındı :)
Birimlerde işler aksamayacak şekilde 1-2 personel kalacak. 1 gün işe gelip bir gün gelmeyeceğiz.
bu muayne işlemi yine çok güzel açıklanmış ama ben salak olduğum için anlamadım. Aşağıda koyuyorum duyuruyu ve resmi gazeteyi. Anlayabilen biri Türkçe açıklamasını yazabilirse çok teşekkür ederim.
1-)Şimdi ben aracımı yatırıyorum sokağa çıkmıyorum, markete arabayla gitmiyor isem 3 ay sonra arabayı marşı basıp muayne istasyonunamı gideceğimi mi ?
2-) Aracı işe git gelde kullanıyorum, teması azalttım markete vs özel arabamla bu arabanın muaynesi doluyor. devlet bana muayne istasyonuna gidip hastalığı daha çok yayma, pandemi sürecinde 3 ay sana daha uzatma tanımladım. 3 ay sonrasında +45 gün sürecinde muayneni yaptır mı diyor?
tüvtürk ;
3 Nisan 2020 tarihli ve 31088 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca;
3 Nisan 2020 tarihinden itibaren (3 Nisan dahil) üç ay içerisinde muayene süresi gelen araçlarının muayenesini gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitimi olan 3 Temmuz 2020 itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler.
Bu süre zarfında Türkiye genelindeki istasyonlarımız hizmet vermeye devam etmektedir. Halihazırda T.C Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve uygulanan önlemlere ek olarak Türkiye genelindeki tüm istasyonlarımızda gerekli hijyen tedbirleri alınmış bulunmaktadır.
Alınan önlemlerle ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.
Resmi Gazete kararı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
https://www.tuvturk.com.tr/images/re...ete_030420.jpg
Muayene istasyonları açık, muayenesi biten istediği zaman gidebilir.
Ama 3 Nisan - 3 Temmuz arası muayenesi bitenlere ceza kesilmeyecek, onlara Ağustos 17'ye kadar falan süre tanınacak.
2 Nisan'da muayenesi bitene geçmiş olsun gördükleri yerde yapıştırırlar.
Ben böyle anladım. :)
olası bir kaza durumunda benim trafik sigortam veya kaskom kardeşim senin muayne geçmiş. senin bu durumda trafikte ne işin var diyip çamuramı yatacak ? yoksa devlet karar almış 3 ay muaynen varmış gibi devam et ben hasarını karşılıyorum mu diyecek ?
Sanki bana dediğiniz gibi ceza yazılmayacak, 3 ay süresince muaynem geçti diye ceza bedelide ödemeyeceğim ama arabamı kullandım kaza yaptım kardeşim yaptırsaydın istasyon açıktı denilecek gibi bir durum seziyorum.
Bu durum denizcilik alanında çok güzel net bir şekilde ifade edilmiş iken, denize elverişliliği biten gemiler ilgili makama müracaat ederek belgeleri uygun görülür ise 3 ay uzatılacak denirken. Daha çok kişiyi ilgilendiren bu muayne mevzusu neden böyle şifreli yayın gibi anlatılıyor.