yapıyom ben o sporu sürekli :D
Printable View
sistem kim? sistem ne? keşke sistem benim gibi çok fazla insan yaratsa skeptik, eleştirel düşünceye önem veren "Dünyada her şey için; uygarlık için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir; fendir." mottosunu benimsemiş insanlar yetişse. geçen sizin tayfadan biri kendi yaptığı roketle yere çakıldı bu işin sonu sakat komplo teorilerini bir kenara bırakın.
merak etmeyin ben ziyadesiyle araştırdım çok fazla kaynak okudum okumaya da devam ediyorum bilim podcastleri dinlemekten, bilim blogları okumaktan da acayip keyif alıyorum size de tavsiye ederim. bilgiye erişimin bu kadar kolay olduğu çağda hala kendi içinde onlarca, yüzlerce tutarsızlık gösteren şeylere inanmak size bir şey kazandırmaz.
istanbul'da bir ton siyasi yaşıyor aileleri var şimdi yetmezmiş gibi finans merkezi haline getireceğiz diye uğraşıyorlar ama kendi oldukları şehire gaz mı sıkıyorlar? allahaşkına bunun neresi mantıklı? hadi gazladılar günden güne salaklaştığınızı mı hissediyorsunuz gaz yüzünden?
Chemtrails: İz Bırakanlar Unutulmaz! | Yalansavar mümkünse kaynakça kısmındakilere de göz atın. her şeyi geçtim müstakbel kayınpederim pilot bu konuyu ona açtığımda ne taraflarıyla güldüğünü söylemeyeyim siz de tanımadığınız insanları saçma sapan ithamlarda bulunmayın.
neyse daha fazla uzatmayacağım
"Koronavirus aşısı bulundu" | Independent Turkce
çin dsö ile sıkı çalışıyordu aşıyı geliştirmiş deney kısmına geçmiş umarım en kısa zamanda piyasaya sunulacak hale gelir.
yoksa ekonomi felakete gebe izfaşın en baba fuarı marble'ın bile durumu net değil.
Çok film izlemenin sonuçları bunlar :D
cok temiz delirtir bence bu haberleri böyle okumak,
kimse bu ülkeden birşey beklemesin,kendince önlemini alsın fazla haber de okumasın bence.herkes ayrı telden calıyor çünkü.sonuç iki ucu ..... deynek
ekonomi açısından işler benim istediğim seviyede gidiyor
tüketim ciddi oranda düşüyor bu da doğaya saygı kapitalizme darbe demek
kısa süreliğine de olsa bence güzel
Muhahahha şimdi yazıyı okudum da, o uçak kuyruk bulutu muhabbetini mi gaz sıkılması diye yorumluyorlar.
Az beyin olsun be :D Hiç hava hareketi, aerodinami, gazlar mazlar, az buçuk genel kültür bile yok bunlarda demek ki :D
Komplo teorileri nasıl çürütülür?
Facebook, Watsap mesajları, orası, burası paso bu işsizlerin kıçından uydurduğu şeylerle dolu.
Nasıl çürütüyoruz, konu ilginç gelip bunun büyüsüne kapılmak yerine, 3 sn farklı kulvardan bakarak, beyninizi okuduğunuz metne kilitlenmek yerine, dışarıdan bir gözmüş gibi bakarak. Az mantıklı düşünerek. O zaman genelde çözüyorsunuz.
Ha çok çarpıtılan şeyler oluyor. Onlarda bile çözebiliyorsunuz.
Atıyorum, adam bir bilgiden bahsediyor. Efendim bunu Çin Hükümeti gizliyormuş. Ulan onun bunun çocuğu, Çin Hükümeti gizliyor, sen mi öğrendin? Kodumun evladı :D Buna inananı da kutluyorum. Yani işi bu boyuttan düşününce içinden direkt olarak çıkıyorsunuz bu tip mallıkların.
Watsap mesajları, Facebook mesajlarından önce spam mailler vardı.
Efendim DANONE çocuklarımız mal olsun diye yoğurtlara bir şey katıyormuş, Danone almayacakmışız.
Freşa'nın içinde bilmemne maddesi varmış, almayacakmışız.
Mal olmamak gerek.
Memeçilo, eksileyeceğine kaynak göster :D Watsap mesajları ile gelme :)
ünlü düşünür, her şeyi bilen adam, yakılıklı ve cool hocamız sayın soner yalçın beyler acaba bu virüs konusunda ne düşünüyor
sonuçta bütün dünyayı kandıran derin yapıları saklı seçilmişler kitabında yazarak uluslar için aydınlanma çağının başlamasına sebep oldu kendisi :hehe::hehe::hehe:
Ya sonuçta inanmak istediğinize inanmak bu durumun doğru olduğunu ispat etmiyor öyle değil mi?
Önceki mesajlarda yazılmıştı, "dünya düzdür"e inanan da çok fazla. Düz mü peki?
Soner Yalçın da birçok kitabında şunda bunda "yanlış-yalan kaynak" ile ilgili yazıp çizdiklerinin çürütüldüğü oldu...
Komplo teorilerini gerçekmiş gibi sunmak başka bir olgu.
Bu tip şeyleri görünce bi tipleme vardı, o aklıma geldi... Sirius UFO Uzay Bilimleri Merkezi :D
Her gördüğüne "evet UFO bu" diyen bi salak vardı. Sonra yok kamera lensinin bilmemnesi çıkar, bulutun biridir, bilmemnedir...
Onlara da açıklaması vardır, "gizleniyor, ondan"...
Ülkemizde de bu Corona durumunun gizlendiğine yönelik şeylere kıçımla gülüyorum. Daha önce başka mevzularda da oldu, ölen varmış gizleniyormuş, işte bilmemkimi öldürmüşler, ailesini susturmuşlar vb...
Lan mümkün mü, birisi konuşur, birisi sızdırır, illa ki bi *** olur.
İki kişi öldü mü bakın bakalım ne oluyor.
maske isteyen varsa elimde 2 tane GVS Elipse G3 var, kağıt dandik masklerden değildir. En ucuzunda ucuzundan 100tl ye adetini veririm,
https://productimages.hepsiburada.ne...8724326450.jpg
https://twitter.com/teyitorg/status/1233016189716246528
aramızda teyit.org da çalışanlar mı var :D
Yeni koronavirusun aşısının bulunduğu iddiası - teyit.org
Bu Birgün'deki salaklar kesinlikle okuduklarını anlamıyor galiba :)
UNESCO ödülü konusunda da benzer bi mallıkları vardı :D
Ben değilim ama takip ederim bu tip haberleri gördükçe, ilk işim buraya bakmak olur hatta :)
Şu kitap muhabbeti bile yalanmış. Sözcü vs gibi gazeteler atlamıştı.
Dean Koontz koronavirus salgınını onceden sezmiş miydi? - teyit.org
bakalım 1 martta ünlü düşünürle ilgili ne iftiralar atacaklar saklı seçilmişler
kesin verileri falan değiştirip halkı kandırmaya çalışacaklar soner abimizi küçük düşürmek için
bilim milim hikaye abi israil ne derse o oluyor adamlar 100 yıl öncesinden planlamışlar bugünleri :D
https://twitter.com/matakanfoca/stat...17493796655106
https://www.karsipencere.com/saglik/...esti-h603.html
Ülkemize gelen Bangladeş'li bir vatandaşta virüse rastlanmış.
Ben masklerı aldım, ffp2 ve ffp3
Insallah gerekmez....
Komşu ülkelerde çıkmış, bize de ya geldi ya saklanıyor ya da yakında alırız bir haber...:(
Bunlar toz tutma seviyeleri dolayısı ile hiç bir işe yaramıyor virüs konusunda. N95 olması lazım
Yokmu bunun çözümü şöyle kn hava filtresinden havayı geçirip ordan polen filtresinden geçirip kalan havayıda yağ filtresinden geçirip virüsü yok edecek bi alet yapan yokmu sağı solu bırakın bari biz kurtaralım kendimizi ;)
bende geziden kalma şu var isteyene satarım 45 bin TL
http://flashresim.com/upload/MTVlNTgwOTNhNWZlOGU.jpg
Bugün yarın şehitleri gündemden düşürmek için başlarlar corona görüldü haberini vermeye.
UAE bisiklet turu vardı, orada da 2 kişide görüldüğünden dolayı turu iptal etmişler.
UAE de ayrıca da vaka görülmüş..
"Bu arada Türkiye’de İlk teyitli Coranavirüs vakası İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde yabancı uyruklu bir kişi olarak tesbit bilgisi var. Önemli kaynaklarım, teyid ettiklerini söylüyorlar."
bir gazeteciden alıntıdır
bu kadar fazla büyütmeye gerek yok insanlar üzerinde değişik bir algı oluşturulmuş her sene yüzbinlerce insan gripden ölüyor zaten çinde ikibin kişi ölünce voaww.2 aya kalmaz biter.millet vebalı gibi birbirinden kaçmaya başladı fazla pohpohlandı.
argüman yok, kaynak yok, sorulara cevap yok.. şimdi inandım gaz sıkıyorlar.. başka türlü bu kadar saflaştıramazlar milleti..
kusura bakmayın böyle de yazmak istemezdim ama chemstrail gazı ne yazıkki sizin gibi yapıyor insanı,
washington d.c.'ye taşının beyaz saray yakınlarına özellikle, kendilerine sıkmazlar aa pardon her yere sıkıyorlardı kafasızlar istanbul'a bile..
dünyadaki tüm havacılık sektörünü, tüm pilotları, tüm istihbarat çalışanlarını, tüm herkesi, tüm devletleri satın almışlar öyle bi kudretleri var ama sizi gazlamaları lazım haklısınız bu konuyu da gözden kaçırmışım..
hayır okumuyorsunuz bilimi görmezden geliyorsunuz uyuyan biz sorgulayan siz böyle devam ;)
Herkeze iyi aksamlar... Medikal isi yapiyoruz suan Allah gostermesin bu hastalik ulkeye girse ve yayilmaya baslasa alacak maske bulamayiz... Daha simdiden maske isi karaborsa gibi.. 50lik kutusunu 2 3 liraya satilan bez maskeler 150 liraya satanlar var. bu ffp3 olan maskeler 3 4 lirayken adeti simdi 30 40 lira oldu bile ve ulkede bu maskeyi ureten bir firma var zonguldakli onlarda 3 vardiya calismasina rahmen maske uretmeye yetistiremiyorlar... 1 gun once tum illerdeki saglik mudurlukleri o illerdeki medikalcileri arayip ellerindeki stok adetlerini tek tek aldi ve maske ureten tek firmayada artik piyasaya maske satma sadece saglik murluklerine calis diye direktif verdi. En son bugun aldigimiz haberde ise maskeleri fahis bir fiyata satan firmalari tek tek tespit edip yuklu cezalar keseceklermis....
İyinde maskelerin koruma adina ciddi etkieri yok. Asil virusu tasiyanlarin takmasi lazim cevreye yaymamalari icin.
ABD de ilk corona ölümü oldu.
https://ibb.co/y6XMjMJ
https://twitter.com/contra1967/statu...39862425587712
Gerçekten durum içler acısı.
Kuzey kore de 1 kısıde corona vırusu bulunuyor ve baskan kim dırek vurudurtuyor.
Adam polemıge gırmemıs...