yarın öbür gün biz grip sanmıştık virüs bizi kandırdı diye açıklama yaparlar merak etmeyin ..
Printable View
İran'da bile ölum oranı %
200 kişi coronali olsa 8 ölüm olur, bizim gibi ülkelerde hiç dikkat çekmez..
Ölümler de genelde yaşlı nüfusta görülüyor, yaşlılığa bağlı ölmüşler denir, ne olacak ki
Singapore grounds Turkish Airlines flight at Changi Airport over Covid-19 concerns, Transport News & Top Stories - The Straits Times
Türkiyeden singapura giden bir yolcuda sonuç pozitif çıkmış
niyeyse aklıma the last man on earth dizisi geldi :/
İstanbuldan nijeryaya giden bir yolcu içinde pozitif çıktı deniyor
Almanya da durumlar sıkıntılı 160 civarı vaka olduğu söyleniyor hatta bir kaç arkadaşım iş yerlerinden evlerine gönderildi, fabrikalar üretim durdurdu/yavaşlattı.
4 gündür marketler resmen yağmalanıyor. Su, un, yağ, temizlik malzemesi vs bulmak için 10 market gezdik.
Sokakta maskeli insanlar vs yok fakat iş yerleri tedbir almaya başladı.
Türkiye de resmi kanallar inkar etselerde
Corona bu topraklarda malesef mevcut
Tedbir alın beyler 10 güne buralar karışır
mevzu patlamadan bu işi yapın
marketten bir sürelik alacağınızı alın mevzu patlayınca burdada aynı durumlar yaşanacak büyük ihtimalle
tuvalet kağıdı sılak mendil bebek bezi ped diş macunu şampuan sabun gibi hijyen ürünleri önemli
onun dışında kuru gıda biraz et vs..
Ben de o kafadayım, saklanamaz ki böyle bişey, illa bi yerden patlar. Patlaması lazım.
Dedim ya, çocuklarda influenza salgını vardı Ocak'ta, 2 çocuk öldü, ki o da az bir ihtimalmiş, kalp kasında iltihap yapabiliyormuş, ki bağışıklık sistemini göçerten bi virüstü o da... Direk çat diye haber oldu, doktorların falan salgın var demesinden sadece birkaç gün sonra idi. O yüzden ben de bi anlam veremiyorum.
Bizim kızın hocası aylık rutin kontrole gelmeyin influenzalı çok cocuk var ben size haber vericem dedi
2 aydır rutin kotrole gitmiyoruz biz mesela
Hala risk devam ediyor o konu için
Doktorumuz biraz adam değilde oç olsa bizimkide hastaydı
Muayene parası alıp umrunda olmayabilirdik
Şanslıyız ki hoca adam çıktı
Bende ülkede virüs olduğunu ancak bunun duyurulmadığını düşünüyorum.
Suriye ve idlip konusu bu kadar gündemdeyken.
Sayın Cumhurbaşkanımız şehitlerimizin hesabını sorarken ve Rusya'yı dize getirirken,
AB'yi mültecilerle diz çöktürmüşken, dış politikada Ülke tarihinin en başarılı günlerini geçirirken,
üstelik %50'nin altına düşmüş oy oranını milliyetçileri etkileyerek yeniden yukarı çıkartmaya çalışırken corona sadece ilgi ve aldı dağıtır değil mi ?
aslında mümkün gibi..
fakirlikten geberdiğimiz için yurtdışına tatil vs için çıkıpta virüs kapamıyor olabiliriz.
ayrıca ben bu olayındaa çağımızın vebası olan "overrated" hastalığının bir ürünü olduğunu düşünüyorum.
corono virüs ilk keşfetildiğinde yıl 1960'dı yav..
Çin ' in 50 yıl içinde geleceği yer , potansiyel gücü , dünyayı şekillendirenler içinde kendine yer bulacağı kurgusu bence birilerini korkutuyor.
bu korkuda böyle abartı işler yaptırıyor gibime geliyor.
bizde medya olayları gizliyor derken amerikada medyanın bu vakaları aşırı gazladığı konuşuluyor..
misal amerikan bebelerinin son birkaç haftadır yaptığı capslerden bir örnek vereyim ;
http://flashresim.com/upload/MTVlNjBiOTA5ZDYyNGE.jpg
20sinde bir türkiye yapayım diyorum. umarım havalimanlarında gereksiz aksiyonlarla karşılaşmam. m.al.üm biri Geldiğim yer rusya. birbirine saygısızlıkta çok benzeyen iki ülkenin de havalimanlarını kullanacağım.
ne kadar doğru bilmiyorum virüs hakkında whatsapp üzerinde dolaşan bir ses kaydı mevcut denilene göre virüsten kaynaklı ölümler mevcutmuş ve bire bir ağızdan duyulmaymış ülke durumundan kaynaklı herhangi bir açıklama yapmıyorlarmış
Watsap üzerinde ise kesin doğrudur :D
bizden transit gecen yolcularda farkli ulkelerde corona tespit ediliyor ama bizde virus yok oyle mi :)
transit yolcu havalaninda isinlanarak mi ucak degistiriyor, o ucaklarda turk hic mi yok, ucakta calisan personel havalanindaki diger yolcular falan :)
Beyler bu tarz olaylar,önce twitter'dan doğrulanıyor sonra internet yavaşlıyor
hiç mi tecrübeniz yok :) tamam güvenmiyoruz etmiyoruz zaten orası başka bir olay ama twitter'a güvenin . Demek ki şu ana kadar durum stabil sakin :)
Yok işte corona virüs kardeşim, sağlık bakanı sizi inandırmak için tüm ateşi yükselenleri öpsün mü? :)
Koronavirus olmadığını ıspatlamak icin hastayı open doktor gundemde
havalimanlarında durumlar nasıldır bilen var mı ? sabiha gökçen aktarmalı ingiltere uçuşum var ctesi günü, maske vs takmak gerekir mi ?
Kanka bugün lviv den geldim
Uçakta form doldurdular
Thermal kameralardan geçtik
Mühürde polis ilk defa sorular sordu
Nerden geldin? kaç gün önce gittin filan ?
Bunlar ilk defa oldu ben 2 haftada bir girip çıkıyorum
Bugün bu farklılık oldu mesela
Ama maskesiz gezinmemek iyidir
Sabihadan geldim bu arada
Kesinlikle maske kullanın gideceğiniz yer avrupa ise özellikle
@Yigit-Y bez-kağıt maske bir işe yaramıyor diyorlar, gerçi diğerini diyorsun büyük ihtimal ama o da nereden bulunur edilir belli değil, çakmaları satılmaya başlanmış bile..
Bu arada Oytun Erbaş şöyle bir şey yazmış-söylemiş;
Oytun Erbaş: “Corona virus Turklere bulaşmıyor”
Işte türkün gücü!!111!!!!
CCC :P :D
Bu arada Tweeter'da dolanıyordu galiba,
"şu anda Türkiye'de kaç Coronalı virüsü kaptığından habersiz ve "üşüttüm" diye doktora gitmeyip evde Nurofen'le takılıyor" gibi bişey vardı :D
Bilkentteki Ankara şehir hastanesinde vakalar görüldüğünü duydum birden fazla yerden. Konu hakkında bir bilgisi olan var mı?
Keyfine soruyorum gerçi. Toplu taşımayı bırakıp bisiklete döndüm, daha da yapabileceğim bir şey yok :D
Üşüttüm 2-3 gündür hastayım, bugün kendime geldim...
İşyerinde Coronalı muamelesi yaptılar bana :D Arkadaş diyor ki metroda boğazım gıcık yaptı diye öksürmeye korkuyorum :D
Sabah Marmaray'da arkadaşı gördüm, diyor ki 7 gün oldu, hala iyileşemedim, doktora gittim antibiyotik yazıyor ediyor, ama hala düzelmedim dedi... Aha dedim içimden :D
cılkı çıktı koronanında.
Operations Dashboard for ArcGIS
arada sırada açıp bakıyorum
çinde bi artış olmuyor artık tam tersi recovery kısmında ciddi bi artış var onlar kontrol altına almaya başladılar sanırım
fakat kontrolsuz ulkelerde artış ve gorulmeler başladı
şundan 2 hafta kadar once yunanistanda 2 vaka varken şuan 31
bence bizdede vaka var ama insanlar grip muamelesi goruyor
çünkü bildiğim kadarıyla coronada ozel bi tedavi yontemi yok ateşse ateş düşürücü ilaç vs gibi rutin tedavi uygulanıp vucut direnci arttırılıyor
parol, nurofen, augmentin, zyrtec, majezik, batikon
bunları bulundurun evde, virüs mirüs vız gelir tırıs gider. manda gibi sağlam olursunuz. korona ultra hiper pılas versiyonu da çıksa hiç bişey olmaz. İstanbul surları gibi olur eviniz.
Not:Batikon içilmeyecek
Kolonya gibi, aklına geldikçe at bir tane nurofen.
Kolonya da ele sürülüyor bu arada batikon gibi. Sek içmeyin kafası güzel olur yoksa. Vişne suyu ile belki..
Bir de bizim Türk genlerimiz bu tip virüslere karşı dayanıklıymış. Bilim adamı açıklama yaptı. Oytun Erbaş. Atın ölümü arpadan olsun durumumuz bile yok yani.. No panic.
Bagisiklik sisteminizi guclu tutun.
C, D vitaminlerini eksik etmeyin, kisisel alan yaratin. Gerisi olacagina variyor.
Miami Ultra Music Festival iptal edildi.