Daha yakalamadık. Durum Italya kadar karanlık değil.
heheheheh :slomo::slomo:
Printable View
Şu saatten sonra yapılacak en önemli şey yakalanmamak(büyük kozumuz)
Çünkü yakalanırsak büyük ihtimalle yoğun bakım yatağı bulamayacağız
Bu da kurtulacak durumda olsak bile kurtulamama ihtimali demek
İlk günden beri veriler doğru açıklansın çok test yapılsın ki daha çabuk karantina uygulamasına geçilsin dedik olmadı artık iş işten geçti..
Anlıyorum kardeşim..
Tabi şimdi sana İlk Corona tespit gününden itibaren ülkelerdeki günlük yapılan test sayısı , pozitif çıkan vakaa sayısı , Test sayısının pozitif çıkma sayısına oranı falan birşey ifade etmiyor.. Bizde yayılma geç başladığı için biz muhtemelen İtalya yı zaten yakalayamayacağımızdan durum hiçbir zaman bizim için İtalya kadar karanlık olmayacak değilmi..
antipatik karşılansada aslında haklısın.
italya örneğine dogru daha hızlı ilerliyor gibi görünüyoruz fakat istatistik olarak bu sayılardan sonra önlem alan çin gerçeğinide es geçiyoruz.
zararın neresinden dönersek kardır diyorum.
az önce markete gittim.
marketteki dangalak eldiven satıyor fakat kendi takma gereği hissetmemiş.
Benim tahminim;
Vaka sayısında İtalya'yı geçeriz. Gün-gün kıyaslamada geçtik bile. Ölüm sayısında da yine İtalya'dan öndeyiz aynı tabloya göre.
Ancak italya ölüm sayısında bir anda patlama yapıyor. Bu patlamanın sebebi yaşlı nüfus ve yoğun bakım ünitilerinin kapasitesinin dolması.
Bence biz vaka sayısında italya'yı geçmeye devam edeceğiz ancak ölüm sayısında hem daha genç, daha dirayetli bir yapıya sahip olduğumuzdan geride kalacağız.
Piyasanin ec....siktiler butun ceklerim donuyor kimse odemiyor,bukdr tedarikcile ureticeye taserona yazik degilmi? O bu su odemezse bu insanlar napacak. Her kuru gurultuye acabamo diye bakiyoruz
Cok sukur ben ceklerimi odeyecegim ya diger insanlar?? Evine ekmek goturecek yeni mal
Alacak sirketler insan calistiran sirketler. Allah tumunu ishal etsin baska elimizden gelen tek bir nokta yok. Ben gorecegim biz nasil ne kdr dayanicaz bende bilmiyorum. Bir piyasa bu kdr nasil kitlenir nasil para donmez 15 senedir ilk defa goruyorum. Yap bi ohal butun herkes uretici tuketici herkez rahat etsin,hic degilse herkez rahat nefes alsin bir sure kimse alip vermesin,devletligini yap somurme artik yeme bitirme
Aynı görüşteyim
Profesyonel ya da mantıklı bir açıklaması var mı bilmiyorum ama bahar sonu dünya üzerinde etkisini yitirmeye başlar algısı var.Umarım doğrudur.
Şimdi merak ettiğim yazlık bölgelerde yine yabancı ağırlıklı sürekli ikamet edip aynı zamanda ülkesine gidip gelenler var. Nasıl bir tedbir alınabilir acaba bu durumlara karşı?
Şahsım 22:00 de açıklama yapacakmış..
Çinde ne olup bittiğini hiçbirimiz tam olarak bilemeyiz.. Dünya Sağlık örgütü bile Çin in verilerine güvenmediğini açıkladı birkaç kere..
Bir örnek alacaksak Güney Kore yi alalım.. Güney Kore gibi önlemler alabiliyormuyuz? Teması sıfıra indirebiliyormuyuz? Günde 50 bin test yapabiliyormuyuz?
Yoksa bizim şu ana kadar aldığımız önlemler İtalyanın önlemlerini ve ilerleyişiimi andırıyor?
Umalım ki tren daha kaçmamış olsun.. Yoksa İtalya gibi rakamlar görmeye doğru gidiyoruz..
Ölü sayısı konusunda ben nedense güvenemiyorum. Sadece İstanbulda ortaya çıkan mezarlıkta 30-40 civarı dolu mezar vardı videolarda.. İnsanlar Zatüüre diye ölüm raporu ile gömülüyormu?
16.günler sonunda İtalyanın tam 10 katı test yapmış durumdayız. Vaka sayısını İtalya ile karşılaştırıp durmak anlamsız. Bazı felaket tellalı arkadaslara duyurulur :)
katılıyorum
kiminle kıyaslayalım, Suriye ya da Lİbya ile mi? ya çok merak ediyorum gerçekten, hiç birimiz doğuştan matematik bilmiyoruz değil mi? okulda öğrettiler bunu, kendi kendimize öğrenebileceğimiz bir şey değil çünkü, bilmediğimiz konularda önmüzde olumlu ya da olumsuz örnekler olacak ki kendimize bir yok çizelim, yoksa biz bu virüsü de mi çoook çok iyi biliyoruz kimseye ihtiycımız yok? bazıları bu ülkede her konuyu aynı anda bütün uzmanlardan daha iyi biliyor, bu fikre mi sahipsiniz? 1 günde neredeyse 15 günlük vaka sayısına ulaşıldı yani katlıyor, bu da mı bir anlam ifade etmiyor?
Virüsün neden il il açıklanmadığı soruna Bakan Koca, "Bir bölgenin salgını taşıdığı, bazılarının taşımadığı, bir bölgeden başka bölgeye geçişin daha fazla olmaması için (İtalya'da olduğu gibi) açıklamak istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız bu konuyu değerlendirmektedir." cevabını verdi.
Bakan Koca, "Daha fazla vakanın görüldüğü iller varsa bunun için yapılması gereken önerileri de Cumhurbaşkanımıza sunmuş bulunuyoruz. Benim bilgi vermem doğru değil." ifadelerini kullandı.
yahu bir ilde salgın varsa ve yoğunsa, ölü taklidi yapıyoruz diyor bakan, o ili karantinaya alacaksın yani kimse dağılmayacak yurda çok mu zor bunu düşünüp uygulamak? Çin Wuhan'ı resmen hapishaneye çevirdi, başka türlü başa çıkabilir miydi? bakan erken kesti bu sefer, dün daha fazla yuvarlamıştı...
abi yorumlarına saygım sonsuzda sen niye her yazılanı elestiriyosun? Ben sadece olanı söylüyorum. Ben hersey güllük gulistanlık demiyorumki. Sürecin yönetim seklinide tasvip etmiyorum. Sadece baska ülkelerle kıyaslama yapılmasından asırı rahatsızım. Yukarda bi abimiz daha yazmıs italyada birden patlama yapmasının sebebi yaslı nufus ve hastane olanakları vs. diye. Her ülkenin dinamikleri farklı. Ben her aksam burda issiz gibi kıyaslama yapanlara yazdım. Onlar yapmıs 4000 test sen yapmıssın 40.000. Arada vaka farkı olacak tabi.
İtalya hastalığı ne kadar ciddiye aldı, vaka sayısını neye göre belirledi, onların 15. gününde test sonuç süresi vs bizle aynı değildi, birde hükümetlerin sayılardaki şeffaflığıda var. Kıyaslama yapmak çok yerinde değil diyenlere katılıyorum.
Bizim taraftan bakıncada, korona semptomları gösteren bir çok hasta özel hastanelerde akciğer filmi çekilip, filmde bulguya rastlanıp devlete sevk edildi, devlet hastanesi tarafından zaturesin diye evine gönderildi. Bir iki gün öncesine kadarda test gerek görülürse yapılıyordu, şimdi durum değişti mi bilmiyorum. Belirsizlikler yüzünden insan illa kıyaslama yapma ihtiyacı duyuyor ama neyin ne olduğuda belli değil.
Yapılacak en güzel şey, artık taraf olmayı bırakıp hep beraber sırtlanmak durumu. Tarafların önceliği karşı tarafa *** atmak olmasının sürece duruma fayda sağlamayacağı kesin. Felaket tellalığınada gerek yok bu saatten sonra
bak ben bu konuyu açalı 1 ay oldu, kimse sallamıyordu o zaman, şimdi geldiğimiz noktayı 1 ay önce tahmin edebildik mi? 1 ay önce 'kimse sokağa çıkmayacak, işe gitmeyecek, cafeler kapanacak, AVM ler kapanacak, bankalar parttime olacak, 65 yaş üzeri burnunu çıkartamayacak dese biri linç edilirdi değil mi? burada mantıkl ıdüşünen 1 avuç insanlarız forum olarak, şimdi bu hıza bakarak diyorum ki, 3 ay sonra 'sıkı yönetim olacak, ölü sayısı 3.000 vaka sayısı 100.000 olacak, bütün ticaret duracak, şirket firma vs kalmayacak, gıda sıkıntısı su sıkıntısı olacak, marketler yağmalanacak!' vs vs desek abes olur değil mi? aynı şekilde 'bir şey olmaz, İtalya gibi olmayız!' demek de müneccimliktir...
Felaket tellalı olmak bazen iyidir. Çin’de de devlet ile herkes taşşak geçti 1.5 milyarlık ülke de ölen yok. İtalya dan 10 katından fazla test demişsin kaynak gösterirsen sevinirim. Bende 35 günlük test grafiğinde italya için 250 bin e yakın test yapıldığı yazıyor
Şahsım online..
onu yaptık bunu yaptık.. birazdan şu kadar duble yol felan diye devam ederse şaşırmayın
Konut kredi faiz indirimi bekliyorum yine..
Kısmetse pazartesi tapu..
Birşey çıkmaz
Oh Kabine toplantısı tele konferansla olcakmış..
şehirler arası seyehatlar valilikk iznine bağlanmıştır dedi, bireyseldemi yasak yani?
Gene olani soyluyor ben anlamiyorum aklim yetmiyor
Ne bekliyordunuz ki ne çıkacaktı? Hiç şaşırmadım.
Çok sıkıldım bu süreçten .
Kalin saglicakla..
Hadi dedim istisna yapıp dinleyeyim bu sefer, yok yine olmadı.
Kendi OHAL in yerini GÖNÜLLÜ KARANTİNA aldı..
Birşey anlayan varmı ? Ben hiçbişey anlamadım yada şöyle anlatıyım günlerdir söylenilen şeyden farklı ne söyledi ?
Ben ya sabır diyip dua etmeye gidiyorum yan odaya..
yol yaptık, 17 yılda şahlandık
evde kalın sokağa çıkmayn
4 mısralı tekerleme
kapanış
ilkokulda hatıra defterine boş boş yazı yazıp altına sepet sepet yumurta beni sakın unutma yazardık ya...
şahsım;
"piknik yasak, otobüste de kıç kıça oturmayın"
dedi ve gitti.
Şehirlerarası seyahatler valilik iznine bağlı gibisinden bir şey söyledi, otobüsler için sanıyordum bunu yanlış mı anladım?