sadece bu degilki virus cıktıgından beri acıkladıkları her konu sifreli.
Printable View
Valla çok haklısınız, olur mu olur
Normalde Pandemi ilan edildi diye sağlık sigortaları Covid-19 tedavisini karşılamayacakken karşılayacaklarını açıkladılar biri başı çektikten sonra
Elinizde bu genelge varken ben yokuş yapacaklarını sanmam. İçinde herhangi bir "muayene gerçekleştirememe sebebi" belirtmemişler. Ancak "sebep aranmaksızın" gibi net bir ifade de yok
Ne oluuuur ne olmaz siz yaptırın bence :) Eğer araç 65 yaş üzeri veya geçmişte ciddi hastalık atlatmış birine kayıtlıysa bu da olası bir durumda size yokuş yapMAmaları için sebep olur.
ya bakın çok haklısınız her hususta. Maske takın furyası çıktı, hizmet götürecek kolluk kuvvetine bile maskenin amacı anlatılmadı. Maskesini sıyırıp sigarasını içip, sabahtan beri taktığı plastik eldiven ile maskesini geri takıp hizmet vermeye devam ediyor insanlar. Burda maske korudu mu ? yoksa milletin bu virüsü kapmasına mı sebep oldu ? New york'ta alınan önlemler yerine kanallarda keşke bu maskeyi, eldiveni ne şartta nasıl kullanılacağını halkın anlayacağı şekilde günün belli saatlerinde kamu spotu gibi anlatsalar.
Gelelim muayne işine, yaptırıp yaptırmama derdim değil ama bu resmi gazetede yayınlanan önlemler, bir kuruma veya kuruluşa işin erbabına anlatılmıyor da halka anlatılıyor muş gibi yapılsa, en azından bu süreçte çünkü sen şuanda bütün araç sahiplerine duyuru geçiyorsun, Köydeki mahmut ağada araç sahibi, bu yönetmeliğin hazırlanmasına eşlik eden her bir bireyde. Yanlış anlaşılmasın köydeki mahmut ağayı küçümser bir tavrımdan dolayı değil örneğim izole bir yerden çıkacak insanın izole bir yere bu bulaşı yaymasıyla ilgili, zaten bende salaklığımdan dolayı ifadeyi anlayamadım.
Ben bu işi resmi kurumlarla çalıştığım için memura ifade edebilirim. Ama köydeki mahmut ağa arabasını muayne yaptırmak için bu 3 aylık süreçte köyden şehire inecek. İndiğinde arabasında eksik çıkacak stobu farı freni derken 10 - 15 insanla muattap olucak ki bu süreçte muayne istasyonunda da temaslar var. sonra ne olucak köye gidecek. Ne olucak bu durumda kendini izole etmiş köy, mahmut ağa arabasını muayne ettiriyor diye hastalığı kapacak. Ben bunları düşünebilirken madem böyle bir kolaylık yapıyorsun. Yapmak isteyen yaptırsın, yapmak istemeyene de 3 ay erteleme sunuyorum de.
Yani şunu sorguluyorum her seferinde halk içerisinde temizlik mi yapıyoruz? nüfus azaltımı mı ? Yoksa tedbir mi alıyoruz ? Bu muayne hususunda değil sadece, yayınlanan %70 önlemlerin hepsinde böyle. Muayne durumu sadece birikmiş bir durumun patlaması oldu sanırım bende.
Benim çalıştığım otel hala faaliyette. Personel sayısı en minimuma indirildi ve Şu an bizlere sırayla yıllık izin kullandırıyorlar. Yıllık izin hakkı olmayanlara ve izin süresi dolanları ücretsiz izine çıkarmak yerine borçlu yıllık izin kullandırıyorlar kimsenin parasını kesmemek için. Yanini önümüzdeki yılın izinini vermiş oluyorlar. Böyle bir hakları var mı ?
Çek i tahsil edilmeyen varmı aramızda ? Bankadaki 2 çekim 02,04 tarihli idi henüz nakite dönmedi,
Bu manyaklar hapishaneleri neden boşaltıyorlar ? Koronadan daha tehlikeli adamları sokaklara salacaklar.
Ücretsiz izine çıkarılmadığına sevinmelisin
Derdin tatile gidemeyiz olmasın, su süreçte önce can sağlığı sonra en az mal kaybıyla atlatalim.
Sonra tatil zamani gelince yine kolaylik gosterir patronunuz.
Ben yapilani kesinlikle iyi niyetli sizin yararınıza görüyorum.
Bizde şirket olarak dönüşümlü olarak beşergün yıllık izlerimizi kullanıyoruz ,izinler bitince nasıl olur bekleyip göreceğiz.
Cumhurbaşkanı açıklama yapıyormuş. Önlemler kısmına geçmesi kaç dakika sürer acaba ona göre açayım
30 büyükşehir + Zonguldağa araç giriş çıkışları yasak
65 yaş üstüne olan sokağa çıkma yasağı 20 yaş altına da uygulanıyor
Pazar yeri tarzı toplu bulunulan yerlerde maske takma zorunluluğu
Aradan seçebildiklerim bunlar. Bİrkaç şey daha söyledi, detay eklerim
30 Büyükşehir + zonguldak giriş çıkış yasak
20 yaş altına sokağa çıkma yasağı
kalabalık yerlerde maske zorunlu
sosyal mesafe ( 3 adım ) korumayan adli vepara cezası
Onun dışında bilindik şeyler
Biz avrupadan iyiyiz, onlar şöyle biz böyle, bu virüs abd ve avrupaya gidenlerle geldi
Sonu gelmedi ama sonunda ibanı yapıştırır muhtemelen
20 yaş altı evde
30 büyük il ve Zonguldak araç giriş çıkış yasak
Siyaset yaptı yine CHP suçlu
Sağlık çalışanlarına teşekkür
Öncesini kaçırdım , para pul borç ödemeler filan bahsetmedi herhalde ?
Adam böyle bir zamanda bile kılıçdaroğluna döndürdü mevzuuyu... Pes vallahi billahi pes...
Önlemlere gelince ;
Muhtemelen sokağa çıkma yasağı öncesi son adım artık. Ancak 20 yaş altı yasağı çok büyük bir etki göstermeyecektir.. Çok geç kalıyoruz..
Osmaniye’de yaşayıp Hatay’da(30 büyükşehirden biri) çalışıyorum. Şimdi ben işe gidemeyecek miyim ? Yine kafalar karıştı.
hurda tesvigide cıkar bide otv yi dusur arkasından alkole otv zammı yap bak bakalım vurus mırus kalıyomu. Tabı en etkılı yontem ev alana 1kutu maske hedıye etmek.
annem bugün 60 yaş üstüde sokağa cıkma yasagı geldi dedi .gündüz haberlerde duydu sanırım .reis bundan bahsetmedi?
Acılıs cehape gılıcdaroglu pyd pkk.
Gelisme feto dua kolonya 3adım
Kapanıs halay cekerken sosyal mesafe. 200hp altı otobana cıkmak yasak. Turbo araclar sehır degıstıremez.
Dıpnot etanolu metanolu 5e1koyun.
Yasaklı sıtelere gırıs engelı kalktı/***** bukadr adam evde ne yapar
20 yaş altı sokağa çıkma yasağı... baya efektif.
Bu girişx çıkış muhabbetlerine kargo şirketleri dahil mi? İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen sektörler gibisinden birşey dedi ama, bakanlığın sitesinde bir açıklama bulamadım konuyla alakalı
Çok büyük kurumsal firmalarda bizimki en bonkörlerden olmak üzere birçok şirket örneğin 19 Mayıs Salı gününe gelince Pazartesiyi bağlar yıllık izinden düşer, kapatıyorum şirketi der. Aynı şekilde Kurban bayramı haftasına ek olarak 2 senedir 1 hafta daha kapatıyor yıllık izinden düşüyor. Bu sene kimse doğru düzgün 9 gün tatil yapamayacakken bizimki yine 9 Ramazanda 9 da Kurban'da kapatacaktı. Sene başından bu takvim belli oluyor biliyorsun ki 12 gün izin kullanacaksın, eksideysen eksiye doğru gitmeye devam, sınırı yok. :)
İşten ayrılacağın zaman mahsuplaşırsın o konuda.
Siz tuzağa mı düşürülüyoruz acaba diye düşünmüşsünüz ama illegal bir durum değil. Ücretinizin yatıyor olması mucize bu dönemde.
Zaruri durumlarda bir kısıtlama yok dedi, ticaret devam edecek diye anladım.
En sonunda şunu demeden bırakamıyor: "çalışanlar hariç" evde kalın :)
aah ahh 1 milyar topladık deyince üzüldüm resmen lan bir köprü bir havaalanı bize kaç milyarlara mal oluyor onları ödedik de 1 milyar mı lazım oldu hepsi o mu yani?
Dinlemedim ben, giriş cıkıs yasagında yine otobusler sanırım dogrumu ?
"Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyük şehri ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi belirli isitisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz"
Söylediği bu. Şahsi araçlar da girip çıkamıyor. Belki otobüs seferlerinde olduğu gibi valilikten geçerli bir sebep varsa ortada (başka bir şehirde çalışmak, hastane için vs.) izin alınabilir ama bu konuda herhangi bir şey söylenmedi.
Ah bir de bulmaca gibi konuşmasa beyimiz. Şu şu şartlar dahilinde,haricinde vs. yap açıklamanı bitsin gitsin.
Dün illerde açıklanan sayılara baktimda İstanbul için dün sayı 8852 idi bu gün 12231 kişi ama açıklanan sayı 2786 sadece İstanbul'da olan fark 3379
2 Nisan
https://i.hizliresim.com/x6imbh.jpg
3 Nisan
https://i.hizliresim.com/ex4E43.jpg
devlet kendini böyle yalanlar mı? hani 1 günlük fark buydu???
https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/...3c0e0d54a4067c
muglada olu yok diye aciklama yapilan gunde bodrumdan 3 olu var aciklamasi yapmislardi...
rakamlara cok takilmayin bence
Evinde oturabiliyorsan, imkanın varsa evinden çıkma.
İmkanın yoksa mecbur çalışmak zorundaysan Allah yardımcın olsun tüm korunma önlemlerini uygula, elini totona sok azında maskesiz nefes alma.
Hasta olacağın günü bekle çünkü öle yada böyle hasta olacaksın bunu kabullen ve pisikolojini buna hazırla.
Ve en önemlisi kendinden başka kimsenin sana faydası yok, bunu senin dışında kimse değiştiremez, ne doktor nede devlet. Bunları kabullen sevgili arkadaşım.
İzleme tvdeki isminin başında her prof yazanı, aralarındaki malların sayısı, trafikteki otomobillerden fazla, dün maske takma diyenler bu akşam evde nasıl kendi maskemizi yaparızı anlatır, yarın da evde maske yapılmaz maskenin malzemesi şu standarta sahiptir diyecek.
Sen bireysel olarak kendini koru, iyi beslenmeye uyumaya ve stresssiz kalmaya çalış.
Gerisinde neye inanıyosan inancınla başbaşasın.
Yanlızsın.
Dikkatle izliyorum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim:
*
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu virüs işini, ta en baştan çok ama çok ciddiye aldı. Virüsün tüm dünyayı evlere kapatacağı henüz belirginleşmemişken aksiyon planını adım adım devreye soktu.
*
Türkiye’de ilk korona vakasının ortaya çıkmasıyla birlikte Berat Albayrak, tam anlamıyla korona mesaisine başladı. Evindeki vatandaştan çalışanlara, iş dünyasından kamu kuruluşlarına, bankalardan çiftçilere, esnaftan turizmcilere... Her kesim için birbiri ardına tedbirler aldı ve açıkladı.
*
Piyasalara bakıyorum:
Sakin. Panik havası yok. Sükûnetli bir bekleyiş var.
Bunda ekonomi yönetiminin itimat telkin eden tutumunun etkisi büyük...
*
Hatırlayalım:
2000’lerin başlarında en küçük bir siyasi krizde uçan faizler, bugün kanat bile çırpmıyor. Bırakın faiz arttırmayı, Merkez Bankası daha geçen gün faiz indirdi.
*
Bu dönemde en büyük sorun çalışanların işlerini kaybetmesi...
Berat Albayrak, bu konuda çok önemli bir adım attı.
Ve ilk günden itibaren hep şu mesajı verdi:
*
“Firmalarımız çalışanlarını işten çıkarmasın ya da ücretsiz izne çıkarmasın. Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvursun. Böylece vatandaşlarımızın maaş almaya devam etmesini sağlayalım.”
*
Berat Albayrak’ın süreç yönetimine baktığımda ise gördüklerim şunlar:
*
İletişim kanalını sürekli açık tutmaya özen gösteriyor. Twitter’ı çok iyi kullanıyor. Sıkıntılı durumlara anında müdahale ediyor. Mesajlarını sosyal medya üzerinden veriyor. Süreçten etkilenen kesimleri, yavaşlayan sektörleri, nakit akışında oluşabilecek sorunları günü gününe takip ediyor. Bu arada küresel ekonomilerde yaşananları da sıkı takip altında tutuyor.
*
Virüsün ekonomiyi olumsuz yönde etkileyeceğini hepimiz biliyoruz. Önemli olan süreçten en az olumsuz etkilenerek çıkmak. Albayrak yönetimi bu anlamda iyi başladı, iyi götürüyor ve umarım iyi neticelendirir.
Ahmet Hakan en son sağlık bakanına güzelleme yaptığında salgın TR de patlak vermişti, şimdi de maliye bakanına güzelleme yapmış, hayırlara vesile olsun!...