Market yağmalarsanız dua edin sizi corona öldürsün market sahibinden önce :d
Market yağmalarsanız dua edin sizi corona öldürsün market sahibinden önce :d
Şuan en mantıklısı olduğunuz yerde kalmak, ingiltereden gelenleri karantinaya almışlar. muhtemeldir ki bunu her ülkeye uygulayacaklar
ayrıca uçuslarda aksamalar havalimanlarında ekstra önlemlerden dolayı oldukça uzun kuyruklar oluyor diyorlar. daha da riskli bir seyahat olacaktır. dönmeside ayrı dert. burasıda nereye doğru gidecek belli değil.
marketlerde kesinlikle stok satışlara izin verilmemesi lazım, temel gıda ve temizlik ve çocuk bezi tarzı ürünler atıyorum 2 paketten fazla alınamamalı tek seferde... olayı sadece virüs olarak görmeyin, bu bir 'corona krizi!'... yani tamamen sallıyorum adam bu tedbirler sebebiyle açlıktan da ölse, ilaç bulamadan da ölse, maaş alamadm diye intihar da etse sebebi bu 'corona krizi!'... baştan beri söylüyorum bunun ekonomik, sosyal, ahlaki sorumlulukları ve sonuçları da olmalı, sadece ateşi çıkanı karantinaya al, mekanları kapat, sokağa çıkma yasağı ilan etle çözülecek bir şey değil, memlekette C vitamini, esterC kalmamış, kendi hastamıza lazımdı bulamadık peki yarın insülin iğnesi bulunmazsa şeker hastaları ne yapacak? sağlık bakanının çabalarını ben de takdir ediyorum önlemleri de erken almaya çalışıyor ama sadece tıbbi çözümler alarak bu krizi aşamayız...
Gıda firmasıyız, ağırlık Almanya'ya ihracat yapıyoruz, şimdi bir tane müşterimle görüştüm sadece market ve eczaneler açıkmış yolda olan ve yola çıkacak olan konteynerlarımız var bakalım nasıl ilerleyecek süreç.
SONDAKİKA:TÜRKİYE , AŞIYI BULAN KÜBA İLE ANLAŞTI
SONDAKİKA:TURKİYE , AŞIYI BULAN KUBA İLE ANLAŞTI << TARSUS GUNDEM GAZETESİ
microhatch C1 ist.park 3:00,54
https://www.youtube.com/watch?v=C1K8fwGhcsA
https://www.instagram.com/c1_bvb973/
marketlerle ilgili sıkıntının tedarikten çok hastalığın bulaşması olacağını düşünüyorum
mutlaka ürünlerin yerine yenisi gelecektir ama sokağa çıkmak, markete girmek riskli şeyler
bakan ilk vakayı açıkladıktan sonra 5-6 gün içerisinde ilk ölüm haberi geldi
bence çok erken geldi diğer ülkelere göre ve hastalık artış hızı da yüksek bu konuda italya gibiyiz
üstüne birde bizim umreden dönen riskli bir kitlemiz var
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
bence hızlı veya çabuk katlanmaya başlamadı zaten var olan veriler yeni ortaya çıktı
herşey geç açıklandı zaten haftalardır okadar gelen insan orasında yok denmesine inanmıyorduk şuan test yapılmaya başlanmasıyla ortaya çıktı hepsi
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
hala sadece 6 şehirde mi test yapılıyor?
Karantina için kalıncak yurtları anlık olarak belirliyorlar abi kimi odalar 3 kişilik ve konyada vb yemek açık husul dağtılıyordu yani kimse korunaklı değildi bu yüzden en güvenli yer sizin orda kalmanız olur şahsen daha az insanla temas edersiniz orda bursa sadece karantinaya gitmek için en az 400 kişi ile temas ediyorlar.
Daha sert önlemler alınmalı diye düşünüyorum. Dün iş çıkışı eve geçerken park bahçelerde yaşlı insanlarımızın toplu halde oturmaya devam ettiğini gördüm.
Yaşlı kesimin umurunda değil gibi. Her zaman geçtiğim yollar. Eskiden nasılsa yine aynı kalabalık vardı. Ancak şehir merkezinde ciddi bir yoğunluk azalması da var.
Neredeyse tüm kamu kurumları tam kadro çalışıyor. İşler aksatılmayacak şekilde dönüşümlü çalışma şekline geçilmesi faydalı olur.
TFF ligleri enteresan şekilde ertelemedi. Bazı kurumların daha az tedbir alması çok ciddi bir durum yokmuş hissine kapılmamıza neden oluyor sanki.
1 haftada vaka sayısı ciddi hızla katlandı ve ölüm çok erken geldi. Umarım kontrol altında tutulabilir.
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
Her dileyen test yaptırabiliyo mu? bu konuda net bilgiyi nerden alabilirim, son 2 gündür burnum akıyo hafiften boğazım şiş gibi %99 soğuk algınlığı da işe gidip geliyorum evde yaşlı var gerekli tüm önlemleri aldım ama kimseyi riske atmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım? Kendimle ilgili hiç bi endişem yokta olası taşıyıcı olup başkalarına bulaştırma riskine girmek istemiyorum varsa öyle bişey, soğuk algınlığı olma ihtimali çok yüksek ailemden de kimseyi endişelendirmek istemiyorum ama tedbirsiz de olmak istemiyorum?
hepimizin yaşlılarla teması kesmesi şart
illa virüsün belirtilerini taşıyacağız diye bir şey yok
virüsü taşıyıp farketmeden atlatabiliriz de ama başkalarına bulaştırma ihtimalimiz yüksek
teması zaten kestim anneannem evden çıkmıyor zaten normalde de ama biz dışardayız sürekli ailede herkes çalışıyo baba havaalanında takside yedekçi, anne toplu taşıma kullanıyodu onuda sabah-akşam arabayla getirip götürüyoruz ben de şirket aracıyla gidiyorum yol üstünden 2-3 eleman alıyorum hepimizin taşıma riski var evde de anneannemden olabildiğince uzak duruyorum ayrı zamanlarda yemek yiyiorum aynı odada bulunmamaya çalışıyorum falan, ateşim falan yok nefes almada da sigara içmenin yaptığı kapı gıcırtısı sesi hariç herhangi bi problemim yok doktora gitmeden en izole şekilde durmak en mantıklısı sanırım şuan
Yaşı tutanlar, 1979'da İstanbul'da yaşanan İndependenta tanker kazasını hatırlarlar. Çok bilinmez ama, tankerin patladığı gece, insanlar Kadıköy'de camı çerçevesi inen dükkanları yağmalamışlardı. Japonya'da deprem olur, oranın şuç örgütü Yakuza bile, yardım için organize olur, enkaz kaldırma çalışmalarına katılır, bizde, yıllarca aynı mahallede oturduğun adam, enkaz altındaki cesedinin elini kolunu kesip yüzüğünü bileziğini çalar. İstanbul'daki son sel felaketinde, farklı illerden otobüslerle yağmaya gelen insanları sizler de duymuşsunuzdur.
Uzun lafın kısası, "sağduyulu millet" filan benzeri söylemler hikayeden ibaret. Olası bir kaos durumunda, yukarıda sıraladığım örneklerden farklı bir durum kimse beklemesin. 99 depreminde Gölcük'te, ancak haklarında vur emri çıkarılarak yağmacılara engel olunabilmişti. Benzer bir senaryoda, muhtemelen yine aynısı olur.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)