sonuna kadar okuyunca hak vermemek elde değil.
bu yazı; çoğumuzun kulaklarını tıkadığı, kendini haklı saydığı bir gerçek ile yüzleşmek.
Printable View
sonuna kadar okuyunca hak vermemek elde değil.
bu yazı; çoğumuzun kulaklarını tıkadığı, kendini haklı saydığı bir gerçek ile yüzleşmek.
O metin yanlışlarla dolu.
Türkiye'de modifiye yasak falan değil. Yasak nedir? yapılmasına hiçbir şekilde izin verilmeyendir. Oysa bizde böyle birşey sözkonusu değil. Eğer ruhsatınıza işletirseniz istediğiniz modifikasyonu yaptırabilirsiniz. Örneğin;
- LPG montajı. Yakıt sisteminin modifikasyonudur. Eğer yetkili makine mühendisine proje çizdirtip ruhsata işletirseniz LPG li aracınızla trafiğe çıkabilirsiniz.
- Aracın renginin değiştirilmesi. Eğer boya faturasını götürürseniz aracınızın rengini istediğiniz renk ile değiştirebilirsiniz. Aracın renginin değişimide modifikasyondur.
- Kapalı kasa kamyonet olarak trafiğe tescil edilmiş bir aracın hususiye çevrilmesi.. Düpedüz karoser ve kaporta modifikasyonudur. Eğer yetkili makine mühendisinde proje çizdirip trafik şubeye başvurursanız bu modifikasyonuda ruhsatınıza işletebilirisiniz. Hatta benim 2003 te CorsaVan a cam açtırırken yaptığım gibi eğer o projeye TSE onaylı egzostun onay belgesinin kopyasını ekletirseniz onlarda ruhsatınıza işlenmiş olur.
- Kamyonların dingil sayılarının arttırılmasıda modifikasyondur.
Daha bir sürü örnek verebilirim...
Demekki neymiş? Modifikasyon bu ülkede suç falan değilmiş. Ama yaptığınız modifikasyonu tescil şubeye bildirmemek suçmuş.
Bu arada ithal edilen bir ürünün TUV onaylı olup olmaması yasaları bağlamaz. Ülkemizde standartları belirleyen kurum TUV değil TSE. Eğer yasal olarak ithal edilmiş bir ürünü ("bavul ticareti ve bireysel ithalat hariç" hangi cihaz olursa olsun ithalatta TSE belgesi ibra etmek zorundadır) TSE belgesine ve projesine binaen ruhsatınıza işletebilirsiniz. Neden yapılmıyor? E ruhsat değişimi + proje cart curt = 400-500 lira.
bir çoğumuz biliyor bunu ama kolay kolay kimse vazgeçmez ,cezayıda her şeyide göze alıyoruz kanımıza işlemiş artık yapacak bişey yok
yazıya haklısınız doğru bilmemne diyenlerin çogunun arabasında turbo nos sc war :) ne lahana turşusu ne perhiz. cam filmi suç ok çoğu polis arabasında yokmu war çoğu makam arabasında yokmu war mercedes de cayanne de q7 de yokmu war bunlar sürttürünce problem olmuyo yada olamıyo ama 98 model civic yada 106 yapınca küt giydir cezayı gitsin peki bu yazıyı yazan arkadaş hiç discovery izlemiyomu sadece japonya ile avrupadan bahsetmiş street racers life die bi program vardı keşke hala yayınlasalar. amerikada adam ok demiş yap modifiyeni işlet ruhsatına kurallar bu farın yerden yüksekliği min 45cm olcak yok turbo bilmemne egzost db si bu olcak emisyonu max şu olcak adam hepsine kural belirlemiş ruhsatına işlet gez kimse sana bişi demiyo biz demiyoruzki herşey serbest olsun bi kural bi çerçeve istiyoruz kural olmayınca herkes bize kafasına göre sürttürüyo kimisi arabamızı bağlıyo kimisi ceza yazıyo kimisi bas gaza nasılmış diyo bi kural olsunki bizde ona uyalım sende bilmemkaç db egzosunla gez
TechTurkey! seri katillerin sitesi! tıklayın..!
aynen...yapıyosan modifiyeyi,takıyosan o egzosu arabana catpata geziyosan sokaklarda bianda polis kesiyo önünü ve alıyosa altından arabanı işte o zaman konusmıcaksın bencede çünkü YASAK ve oda görevini yapıyo..tamam çok süründük trafik subelerde cok cektik cekiyoruzda ama bu oyunun kuralıda bu ;) ama benim savunduğum tek sey bu ülkede bi çok konuda özgürlük varken özellikle hatırlı insanların zevkleri için ;) bizlerin de bu zevkimizden mahrum kalmamamız için pist ve pistlerin yapılmasıdır bence takarız slincerlı egzosumuzu trafikte öle geliriz piste acarız ağzını yumarız gözümüzü ;) kimseyede söz hakkı düşmez bu işin çözümü bu ama madem pist yok madem sartlar bunlar; biz takarız onlar dinler.onlar bağlar biz çözeriz ;);) saygılar....
tamam modifiye suçtur kabul ediyorum . Bende suçluyum . Ama ben değil beni bu hale düşürenler utansın. Ben istemezmiydim sessiz şık arabamla sokaklarda gezerken bu iş için özel hazırladğım arabamla adana'da olmayan pistte yarışıp kapışmayı, yada aklı başında yaptığı yatırımın ona vergi geri ödemesi olarak döneceğini bilen sponsorlarımla wrc yada drag yarışlarına katılmayı, özel olarak keşfettiğim bir modifikasyon parçasına patent alıpta ondan kazanacağım üçbeş kuruşun çoğunu vergi olarak vermeden seri üretim yapmayı. Serseri sanılmadan yaptığım işin aslında ne kadar uğraş gerektireceğini bilen bir camiayla sohbet etmeyi. Biz çoktan uyandıkta halk olarak siz uyanın bide ey başımızdaki , aldığmız havadan bile vergi alabileceğini düşünen büyükler. Uyanında görün nerde yaşadığımızı burası Amerika değil , okadar çok maaş ve hizmet vermiyorsunuz ki okadar vergi isteyin :S
Yaa kimse üzerine alınmasında eksozlu porscheleri, vetteleri kimse sallamıyo beni bile sallamıyo polisler çevirmelerde.Mimlenmiş araçlar var ztn onları görünce yapışıyolar yada aşırı gürültülü çalışan ve sonradan olduğu belli olan araçlara.Yoksa kimse gelip rölanti sesi normal yada normale çok yakın olana bişi demiyo.Muaynede bile denilmiyo hatta...
gecen senelerde polis memurunun biri lambo bağlamıştı egzozdan antalya olması lazımdı bu olay...
Modifiye suçtur kesinlikle yanlış katılmıyorum böyle bir cümleye .
o zaman bu parcalari satanlarin en az muebbet yemeleri lazim:icon_wack
Ensesi kalınlara trafik polisi el uzatamaz tabi sen kanuna kurallara uymayanlara oy verir meclise sokarsan polisin vatandaşına güvenip ensesi kalına da el süremez doğal olarak bu ülkede hapisten insan çıkıp milletvekili oldu daha ne olsun
Sende polis olsan sürgün yememek adına yada soruşturma geçirmemek adına görmezden gelirsin
Dürüst memura kim sahip çıkmışki dürüst kalsın
Örnek İzmit'te bi trafik polisi tanıdığım var il müftüsüne ters yönden geldiği için ceza yazdı adam itiraz etmiş klasik diyaloglar geçmiş sen benim kim olduğumu biliyormusun tarzında hatta yerel gazeteye bile çıktı haber
şimdi arkadaşım bilin bakalım nerde ;)
o nedenle zor biraz el sürmek adam kendini düşünecek tabi sen düşünmessen o düşünecek herkesi bir tutamayacak bu gayet normalş
bu kadar suçlunun arasında olmaktan büyük keyif alıyorum bende suçluyum :D
şaka bi yana yazı gerçekten güzel
http://i730.photobucket.com/albums/w...426472_st3.jpg
su ABT kitinden dolayı gecen gun bağlıyorlardı benı ???
Yassah gardeşim yassah..