Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
Kimse kusura bakmasın ama yazılanları okuyorum da.. Daha bir çok kişi "suç" ne demek onu bile bilmiyor.
Arkadaşlar,
Kanunda yapılması açık olarak YASAK diye belirtilmiş bir eylemi yapmak suçtur. Ali yapıyor ceza kesilmiyor, ben yapıyorum kesiliyor mantığı ne Suç'un unsurlarını ne de kanunu ilgilendirir. Bu durum yasa uygulayıcaların bireysel vasıfsızlığıdır. Bu ise vasıfsızlık Suç'un anlamını ya da kapsamını değiştirmez.
Gelelim satış ve kullanım konusuna. Daha önce de yazmıştım. Bırakın artık bu satışı serbest takışı yasak savunmasını. Böyle bir şey yok. Bu ürünler Türkiyeye spor ekipmanı sınıfında girer. Kullanım yeri pistler ve özel parkulardır. Kullanım yeri harici kullanmak yasaktır. Bunu bilmek de alıcının mecburiyetidir.
Siz bunu bilmiyorsanız, bir ürünü izin verilen kullanım yeri dışında kullanıyorsanız suçlusunuz. Bunun lamı cimi yok. Ayrıca kanunda araca orjinal ekipmanlar dışında çivi bile takılamayacağı yazıyor ise bu son susturucuyu da kapsar, turboyu da kapsar, depo kapağı stickerını da kapsar, müzik tesisatını da kapsar, cama asılan peluş hayvanı da kapsar. Kanunda bu durum belirlenmiş ise ve yasaksa yasaktır. Egsos ucu taksam ne olacak diye bir mantık söz konusu değil. Kanun yasaklamış ise ne olup olmayacağı önemli değildir, yasaktır.
Mal benim istediğimi yaparım anlayışına gelirsek,
Bu anlayışı savunanlara sözüm. Gidin bir silah satıcısından silah alın. Mal sizin, istediğinizi yapabilir misiniz? Yapın da göreyim.
Yeterli gelmedi mi bu örnek? Gidin bir helikopter alın. Mal sizin, canınızın istediği yere inebilir misiniz? İnin de göreyim.
Mevcut yasalar ele alındığında durum budur. Bunun aksini boş yere savunmayın. Ha düzenlenmesi lazımmıdr bu yasaların? Evet lazımdır. Lâkin bunun yeri veya şekli sayfalarca yapılan anlamsız savunmalar değildir.