Çok doğru ve güzel yazmış :)
Printable View
Çok doğru ve güzel yazmış :)
Katılıyorum bu yazıda söylenenlere ama gülmekten :) Saçmalığın danişkası resmen..Ya kardeşim modifiye demek egsoz takmak değil ki ama sen Cat iptal edip 70 lik boru ile egsoz yaparsan iş çığrından çıkar tabiki..Arabana xenon far taktın diye ya da egsoz ucu taktın diye ceza yiyorsan bu saçmalık bence..Egsoz modifiyesi dışındaki tuning işlemlerine müsade etmeleri lazım doğrusu bu bence.....egsozdan alıcağın HP değerini almazsın olur biter arkadaşlar herşey egsoz iptal edip emisyon değerlerini aşmak değil ki.Egsoz modifiyesine bende karşıyım gerçekten bir gece vakti ben bile egzos takanlara nalet ettim rahatsızlık veriyor çevreye ama dediğim gibi modifiye demek abarth egsoz türü rahatsız edici uygulamalar değildir....saygılar...
Katılıyorum...
Kesinlikle katılıyorum...106'ya canlı bpmba gözüyle bakılıyor.
Daha trafikte 1 günüm yok arkama biri yapışmadan 60 km ile en sağdan eve gittiğim veya önüme 0 geçenler önümde frene basanlar...Bazı insanlar çok kaşınıyor.
Bu arada şu eksoz muhabbetine gelince sıkıştırmanı belli bi dereceye getirdikten sonra onu bi şekilde dışarı atmak için orj eksozun yetmediği zaman ne yapıcaksın? Yada tamam eksoz takmadık bi vti'ın var taktın AEM V2 cadde arası bi redline ne farkı kaldı?
gercekler bazilarini rahatsiz etmis :D gusel yazmisin drahte...
ben hep modifiyeye illegal olarak baktım ve hala öyle bakıorum , ki zaten de öyle :) egsoz takıosan suçlusun o zaman yakalanmamaya bakcaksın, yakalanıosan ses çıkarmıcaksın :), ha şunlara şaşırıorum ama, egsoz kafası takmışsın bağlanmışsın veya ceza yemişsin, buna itiraz edilir haklı olarak
Bu meseleler senelerdir modifiye ortamlarında konusulur ve herkez herseyi bilir mantıklı mantıksız haklı haksız bu işi seven coğumuz göze alıp yapıyoruz yapacağızda birşekilde..Ben hep diyorum deveye sormuşlar oran neden öle yamuk diye,oda cevap vermiş bırak arkadaş nerem düzgünki!...Hepimiz bu memlekette başımızın çaresine bir şekilde bakıyoruz uğraşıyoruz bu işle bile bile bazı seyleri cunku tutkunuyuz.Standart subaruyu kanattan ceviriyorlar ne bu kanat uçucakmısın diyolar ee ne diceksin bu herife verceksin 3-5 kuruş susucak göndericek.Subarunun kanadını scoobunumu söküp binicem varmı böle komik bişey..Cam filmi cam filmi kardeşim sen benım güvenliğimi sağlayabiliyormusun hayır istanbul texastan beter oldu artık annemle nişanlımla kardeşimle biyerden biyere gidemiyorum yoldaki hödüklerden,ee o zaman karışmıcaksın karıştırtmam gene alırsın 3-5 bırakırsın derdin o nasıl olsa.Bir arkadaş sölemiş evet coğu araba Turkiyeye gelirken 3-4cm yükseltilip geliyor ben dikkat ediyorum yurtdışına cıktığımda bazı arabalar buraya göre alcak.Allroad gibi binmek zorundamıyım arabaya konforu benı bağlar takarım yayımı makul ölçülerde kime ne..Bugün yollarda stobu yanmayan dökük hurda bisürü araba dolaşıyor eli ayağa tutmayan geri gitmeyi bilmeyen bisürü insan dolaşıyor önce onları temizle öle bana ahkam kessin polis.Son olarakta seferberlik falan bu araba devletin arabası falan yok öle bişey gelsin alsın benım arabamı alabiliyorsa..Vergisinide verdim parasınıda verdim zaten alacağını alıyor benden daha 1 çöp alamaz.
binek arabaların zaten sefer görevi yok diye biliyorum sadece suvlarda ve bazı kamyonlarda vardı en son benim minimi seferde napsın adam yada cabrioyla şekil mi yapıcaklar savaşta :D
zaten miniyle düz asfaltta zor gidiyorum savaş mavaş olsa yolda bırakır adamı :D
Aslında yukarıda yazılanları bir araya toplanıldığında doğru yanlış ortaya çıkıyor.
Bedelini ve vergisini ödediğin araç için senden çok başkalarının tasarruf hakkı var. Çok Saçma birşey bu.Evine televizyon alıp takmandan farksız mantıken, ona nasıl karışmıyorsan bunada karışılmaması gerekir.Kanunen bir standardın yok bu konuda o yüzden herkes potansiyel suçlu.Koyarsın bir norm; Efendim senin egzozun bu kdr db sese kadar uygundur,aşarsan cezası bu.Kim Buna itiraz edebilir.Yolda seyir halindeyken durduruluyosun egzozun var diye, soruyorsun ses nedeniyle mi durduruldum? "Hayır" Sebep ne Peki "Egzozun var orjinal aksam değil bu".Bu cümleden sonra şu laf gelir diye tahmin ediyorum "Haklı adamlar ekstra taktırdığın parçayı işlet ruhsatına kardeşim" Peki bugüne kadar jantını ruhsatına işleteni gördünüzmü jant da haricen takılan bi ürün.Adamlar stock Subaru durduruyorlar egzoz/bagaj spoileri sebebiyle ötesi varmı?Ses sorunsa şayet Chopper ların nasıl ses çıkardığını bilmeyen yoktur.Bunlara müdahale edilmeli sorun buysa.Bir standardı olmalı mantıken sorunun özü bu diğerleride olayı iyice bulandırıyo ztn.Birde bu harici ürünlerin üretimi LEGAL,İthali LEGAL,satışı LEGAL,kullanımı İLLEGAL böyle mantıksız bi denklem dünyanın hiç bir yerinde yok.Kullandırmıyosan ürettirmeyceksin,İthal Ettirmeyceksin,Sattırmayacaksın.
Arac uzerinde yaptigin her degisiklik yasaktir.Buna tesisat yaptirmandan jant kapagi degismene kadar olan hersey yasaktir.Degisikliktir.
Konuyu tam okumamissin anladigim kadariyla,yorumunda yazdigin butun herseyin cevabi mevcut konuda.
üretmiceksin ithal ettirmiceksin diye bişey yok sigarayıda nerdeyse heryerde yasakladılar ama hala üretiliyo hatta yasak yerlerdede içiliyo modifiyede böyle bişey işte yasak ama yapması zevkli sigarada lisede yasaktı tuvalette içmesi acaip zevkliydi :D
Gereksiz bir yazı olmuş. Sonuçta okuma yazması olan herkes bunları biliyor.
Tartışılan konular çok farklı (apaçi vs modifiyeci....vs)
Ayrıca kurallar bozulması için konulmuştur :)