User Tag List

Sayfa 8/11 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
207 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Modifiye suçtur!!!

207KITCAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında dev bi meeting düzenlemek lazım bence tv lerde gazetelerde bile ses getiricek hemde,tr nin heryerinden tüm modifiyeli otomobiller toplanıcak istanbul da 1000 lerce hemde trafik kilitlenicek orda bi acıklama yapılıcak ve dağılıcak herkes,tüm forumlarda sitelerde reklamı yapılıcak herkes duyucak tr de ki pist eksikliği motorsporlarının önünün acılması ve desteklenmesi vurgulanıcak,bu uğurda,tutkuda,yasam tarzında hayatını caddelerde kaybeden arkadaslar anılıcak hatırlatılıcak pistlerde tecrübeli meşhur ustalar cağırılıcak onlarda sölicekler bunları rallici pist sampiyonu kim varsa rica edilicek..ve bence kanayan bu yaraya böle bi tepki gösterilicek ve bşz bu sitede bu konuyu tartısıcaz,tartışmalıyız arkadaslar yanlışmıyım?? neden yapılmasın ki? tr de hersey için her yanlışta bi şekilde gündeme geliniyosa böle bi topluluğun bunuda yapması sart artık bence hepimizin hem ruh sağlığı hemde can sağlığı için pistler rahat gazlamaya belkide kendimizi en iyi hissettiğimiz anımızı kimseye hesap ve ceza vermeden yapabilmemiz sart... sevgiler saygılar..

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkada koltuk yok ya özgür oraya bir makinalı aç bagaj kapağını off, ver bana ben gidim sefere
    seninkinede bi flama makam arabası hem benzinde ucuz

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kimse kusura bakmasın ama yazılanları okuyorum da.. Daha bir çok kişi "suç" ne demek onu bile bilmiyor.

Arkadaşlar,

Kanunda yapılması açık olarak YASAK diye belirtilmiş bir eylemi yapmak suçtur. Ali yapıyor ceza kesilmiyor, ben yapıyorum kesiliyor mantığı ne Suç'un unsurlarını ne de kanunu ilgilendirir. Bu durum yasa uygulayıcaların bireysel vasıfsızlığıdır. Bu ise vasıfsızlık Suç'un anlamını ya da kapsamını değiştirmez.

Gelelim satış ve kullanım konusuna. Daha önce de yazmıştım. Bırakın artık bu satışı serbest takışı yasak savunmasını. Böyle bir şey yok. Bu ürünler Türkiyeye spor ekipmanı sınıfında girer. Kullanım yeri pistler ve özel parkulardır. Kullanım yeri harici kullanmak yasaktır. Bunu bilmek de alıcının mecburiyetidir.

Siz bunu bilmiyorsanız, bir ürünü izin verilen kullanım yeri dışında kullanıyorsanız suçlusunuz. Bunun lamı cimi yok. Ayrıca kanunda araca orjinal ekipmanlar dışında çivi bile takılamayacağı yazıyor ise bu son susturucuyu da kapsar, turboyu da kapsar, depo kapağı stickerını da kapsar, müzik tesisatını da kapsar, cama asılan peluş hayvanı da kapsar. Kanunda bu durum belirlenmiş ise ve yasaksa yasaktır. Egsos ucu taksam ne olacak diye bir mantık söz konusu değil. Kanun yasaklamış ise ne olup olmayacağı önemli değildir, yasaktır.

Mal benim istediğimi yaparım anlayışına gelirsek,

Bu anlayışı savunanlara sözüm. Gidin bir silah satıcısından silah alın. Mal sizin, istediğinizi yapabilir misiniz? Yapın da göreyim.

Yeterli gelmedi mi bu örnek? Gidin bir helikopter alın. Mal sizin, canınızın istediği yere inebilir misiniz? İnin de göreyim.

Mevcut yasalar ele alındığında durum budur. Bunun aksini boş yere savunmayın. Ha düzenlenmesi lazımmıdr bu yasaların? Evet lazımdır. Lâkin bunun yeri veya şekli sayfalarca yapılan anlamsız savunmalar değildir.

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimse kusura bakmasın ama yazılanları okuyorum da.. Daha bir çok kişi "suç" ne demek onu bile bilmiyor.

Arkadaşlar,

Kanunda yapılması açık olarak YASAK diye belirtilmiş bir eylemi yapmak suçtur. Ali yapıyor ceza kesilmiyor, ben yapıyorum kesiliyor mantığı ne Suç'un unsurlarını ne de kanunu ilgilendirir. Bu durum yasa uygulayıcaların bireysel vasıfsızlığıdır. Bu ise vasıfsızlık Suç'un anlamını ya da kapsamını değiştirmez.

Gelelim satış ve kullanım konusuna. Daha önce de yazmıştım. Bırakın artık bu satışı serbest takışı yasak savunmasını. Böyle bir şey yok. Bu ürünler Türkiyeye spor ekipmanı sınıfında girer. Kullanım yeri pistler ve özel parkulardır. Kullanım yeri harici kullanmak yasaktır. Bunu bilmek de alıcının mecburiyetidir.

Siz bunu bilmiyorsanız, bir ürünü izin verilen kullanım yeri dışında kullanıyorsanız suçlusunuz. Bunun lamı cimi yok. Ayrıca kanunda araca orjinal ekipmanlar dışında çivi bile takılamayacağı yazıyor ise bu son susturucuyu da kapsar, turboyu da kapsar, depo kapağı stickerını da kapsar, müzik tesisatını da kapsar, cama asılan peluş hayvanı da kapsar. Kanunda bu durum belirlenmiş ise ve yasaksa yasaktır. Egsos ucu taksam ne olacak diye bir mantık söz konusu değil. Kanun yasaklamış ise ne olup olmayacağı önemli değildir, yasaktır.

Bu anlayışı savunanlara sözüm. Gidin bir silah satıcısından silah alın. Mal sizin, istediğinizi yapabilir misiniz? Yapın da göreyim.

Yeterli gelmedi mi bu örnek? Gidin bir helikopter alın. Mal sizin, canınızın istediği yere inebilir misiniz? İnin de göreyim.

Mevcut yasalar ele alındığında durum budur. Bunun aksini boş yere savunmayın. Ha düzenlenmesi lazımmıdr bu yasaların? Evet lazımdır. Lâkin bunun yeri veya şekli sayfalarca yapılan anlamsız savunmalar değildir.

Çok güzel söylemişsin her konuda haklısın sonuna kadar katılıyorum.

AMA

Lakin baştakiler yasaklara uymazsa BEN NEDEN UYAYIM???
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Arkadaşlar,

eline sağlık,

bence bu konuda söylememiz gereken tek şey bu ürünlerin satışında vergi alınıyorsa kullanmak için gerekli alanlarında kurulması gerektiğidir.
    Grow up! this is just a car

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı kv661 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel söylemişsin her konuda haklısın sonuna kadar katılıyorum.

AMA

Lakin baştakiler yasaklara uymazsa BEN NEDEN UYAYIM???
    Uymayabilirsin. Bu senin en doğal hakkın.

Küçüklüğümüzde hepimizin duyduğu bir söz vardır. Kopya çekmek serbesttir, lâkin yakalanmadığın sürece. Yakalanırsan bedelini ödersin.

Yasağa uymamak hakkındır, lâkin yakalanmadığın sürece. Yakalanırsan bedelini ödersin.

Karar senin, bedelini ödemeyi göze aldı isen kopya da çekebilirsin, adam da vurabilirsin,yasakları da çiğneyebilirsin. Buna kimse karışamaz.

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devlet malında tadilat yaptırmaz, yarın gidin valinin arabasını alın 2 kat koyu film çektirin
    Askeri makam araçlarında en koyu cam filmi ve ön-arka sisler açık geziyorlar. (Askreriyeye lafım yok yanlış anlaşılmasın.) Zaten otomobile araba diyen bir zihniyet bunları yazabilirdi.
    916 V6 Turbo

MeJo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    al işte buyur az kaldı terörist muamelesi görcez..
    ama öyle demeyin ya keşke terörist muamelesi görsek ceza falan da yemeyiz oohh ne güzel olurdu a.q
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    goduum değil koyduğum olması lazım...

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orjınal replicası ve uzerınde only use for off road yazmayan fakat kalıtesı bıldıınız uzere cok vasat olan yan sanayı ekipmanların alt takım motor vesaıre bunlar benım koyduğum koni amortisör soğutmalı disk aem fren balata vesaıre vesaıre cok mu daha guvenlı mantıklı bunlar legal koni yasak...

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazıya kesinlikle katılıyorum elimden geldiğincede kurallara uymaya çalışıyorum, vtsde 51lik düz boru sondada orjinal susturucu var mesela ses fazla çıkmıyor ve suç olduğunuda biliyorum, polis arabayı bağlarsada bağlar karşı çıkamam bnm yaptığım yanlış polisin görevi kuralları uygulamak

ama bi körfez pistimiz vardı kapatıdı bnm bütçem istanbul parka yetmez ve istanbul park kesinlikle verdiğin paranın karşılığını veren bir pist daha ucuz olmasını beklemek yanlış, tek eleştirdiğim konu avrupadaki pistler gibi gidip arabalarımızla 1 tur atamıyoruz, bütün gün kiralıyoruz oda bizi aşıyor en azında çoğumuz

race use only veya offroaduse only yazıyor egzostlu arabalar körfezde yarışıyor, çok ses çıkıyor diye pisti kapatıyorlar asıl bu konuları konuşmamız lazım

DaRkNeSs- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu ülkede değişmemesi gereken 100lerce kanun değişti özellikle son hükümet zamanında
    zaten baştan hatalı olan karayolları kanunu mu değişmeyecek arkadaşlar? değişmemeli mi sizce?
    jeep kullanan arkadaşlara soruyorum kanuna göre bir kavşağa geldiğin zaman kamyona yol vermek zorundasın
    bu sadece bir örnekti
    evet kanuna göre yaptığımız belki suç,ama kanun hatalı
    değiştirilemez mi? tabi ki değiştirilebilir... yeter ki gerekli tepki ortaya konsun ve baştakiler bu tepkiyi dikkate alıp harekete geçsin.
    ilk şıkkın gerçekleşeceğine eminim de 2. şıktan pek ümidim yok

dragonflydesing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 strike demiş bu modifiyeyle alakalı değil caddede kapışırsan bu kural geçerlidir onun 1. ve 2. sinde ceza fln alıyosun araban bağlanır yada ehliyetine bir süreliğine el konur 3. sünde araban parçalanır diye biliyorum ama amerikada modifiyeli araç kullanmak kesinlikle suç değildir trafik kurallarına uyarsan polis bi şey diyemez mesela cadde yarışları için meeting yaparlar polisler meeting'lere gider sadece arabayla turlar ve katılan arabaların plakasını alır eğer araç sahibi polis plakayı almasın diye plakanın üstüne otursa bile polis müdahale edemiyor ayrıca arkadaş demişki ''otobanlarda 300km/s hızlara ulaşıyorlar ama yakalanırlarsa sonu kötü'' bi videoda izlemiştim sadece blitz'in yaptığı skyline ile sabah erken vakitlerde japonyada herhangi bi otobanda 300 küsürlü hızlara ulaşmışlardı ve bu sırada basarken polis'e yakalandırlar ama olayın ardından blitz'in skyline hala piyasada geziyor ve son olarak küçük parçalarda görmedim ben ''don't use for street'' diye bi kağıt çıksın,ben o kağıdı sadece discovery'de araç yaparlarken ford racing motorda görmüştüm

Tabi arkadaş demiş bunun bir sınırı yok bu konuda katılıyorum fakat arabanı yolunda kullanıp heyecan aramıyorsan trafikte müdahale etmeleri çok saçma geliyor bana,bunun gerekçesi olarak ''dikkat çekiyor'' kelimesi ayrı canımı sıkıyor.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SONUÇ?

12 sayfa olmus, bir sonuca ulasabildiniz mi?

10 sene oldu diyorum, bi cacık olmaz hicbirseyi degistiremezsiniz.

Jeepe 3 numara zift gibi film cekersin, polisin yanında durursun dönüp bakmaz ama 2 numara filmli arabayı baglar.

Jeepe bilmemkacbin dolarlık egsoz takarsın ya da Infinity FX35 ile ortalıgı yıkarsın ama senin arabanı dizelde egsoz var sesi cıkıyor diye baglarlar.

Ferrariler Bebekte redline yapar, polis hayal kurar bigün sayısal cıkarmı diye...Ama seni gördülermi cek saga baglıyorum.

Chopperlar evlerin camlarını zangırdatır, elini süren olmaz.

Bana ceza kesen, bana ahkam kesen delikanlılar o jeepleri o ferrarileri cevirecek o zaman alınlarından öperim, ama su durumda sucmus sucluymus cezaymıs cok da s.................
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazın böyle bşy başıma geldi pontiacta komple çift çıkış egozst var 63lük boru ortada 2 büyük susturucu katalitik son yok v8 5700 cc araba gürül gürül polisin yanından bağırtırarak geçtim adam film izler gibi izledi arabayı, unoda sadece sonda az ses çıkaran egzost var, aynı polis çevirdi beni sök bunu ses yapıyor diye yer gelibolu feribot iskelesinin önü

ayrım var katılıyorum ama pontiacı istanbulda kullanamıyorum keşke kullanabilsemde bşy demeseler, ama gine suç işlediğimin farkındayım

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Arrow

Alıntı dragstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazın böyle bşy başıma geldi pontiacta komple çift çıkış egozst var 63lük boru ortada 2 büyük susturucu katalitik son yok v8 5700 cc araba gürül gürül polisin yanından bağırtırarak geçtim adam film izler gibi izledi arabayı, unoda sadece sonda az ses çıkaran egzost var, aynı polis çevirdi beni sök bunu ses yapıyor diye yer gelibolu feribot iskelesinin önü

ayrım var katılıyorum ama pontiacı istanbulda kullanamıyorum keşke kullanabilsemde bşy demeseler, ama gine suç işlediğimin farkındayım
    Polislerin aldığı eğitim Pontiac ve Uno araçlarının farkını ayırt edecek kadar yetkin değil..Arkadaşımın başına gelen bir olaydan söz edeyim.Bahçelievler bölgesinde Yeşil Maserati arabayı polis çevirip ruhsat sormuş ruhsatıda o gün evde unutuyorlar..Polis araba modifiye demis yasak bu yaptıkların demiş..Arkadaş ise bu arabanın orjinal fabrika çıkış hali böyle benim yaptığım bişey yok cevabını vermiş Polis ise bak koççum demiş Lada Samarayı değiştirip tampon felan yapıp beni kandıramazsın demiş arkadaşa Çoçuk bakmış ikna edemiyor çünkü Polis maseratti diye bir marka görmemiş ve duymamış o yüzden bildiğini okumuş ve cezayı tutuşturmuş çoçuğa.. Olay bundan ibaret yani Polisler aldığı eğitim ile piyasada nadir bulunan araçların modifiyemi yoksa fabrikasyonmu olduğunu bilemezler....

cheers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Type-R ı yeni aldım.Plaka değişimi için Antalya merkeze gidiyorum.Yolda radar var ve 70 km ıle radara yakalanmadan geçıyorum.
    Direk çevirmeye giriyorum.Kaput karbon oldugundan durduruyor.Ruhsat da çift renk olarak geçiyor.Açıklamamı yapıyorum ama nafile.Film yok,egzoz Mügen anıında trafıkten men ve ceza.

Köfreze yarış izlemeye gidiyoruz.Gişelerden çıkar çıkmaz çevirme.Herkesı toplamışlar 8-10 arabayız.Yine egzozdan çevırıyor hks cat back var o sırada ve silencer da üzerinde.Başkomıserı beklıyoruz egzozdan ceza yazın yollayın dıyorlar memurlara.Aradan 2 ay geçıyor ceza adrese gelıyor 3 maddeden 115 lıradan 345 lira ceza döşemişler.

Ne güzel memleket...
    ---BTU cupra---

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    race motorlara eksozdan ceza yazılıyor mu?

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    race motorlara eksozdan ceza yazılıyor mu?
    Gecen hafta gece 4 gibi cadde cikisinda benzincide arabamin hava filtresini takarken kan revan icinde racingli geldi...Polisten kacmis.Asiri gurultuden fln ceza keseceklerdi demisti

type-RRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    müzik sistemi kurmak da suçtur diye yazanlar olmuş merak ediyorum o anfilerin veya basların üzerinde de ONLY USE RACİNG'mi yazıyo
    müzik sistemleride sadece pistlerde kullanılmak üzere mi getiriliyo ???
    rüyalarını gerceklestirmenin en kolay yolu uyumaktır

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)