http://www.toyotasa.com.tr/about/new...t_jdpower.aspx bu herşeyi açıkça ortaya koyuyor sanırım üretim ve satıştaki üstünlüğü Toyota nın VW le karşılaştırmayacak kadar farklı
Elegant
41.800 €
Premium
49.300 € cem
özelliklerde;
Elegantne yazıkki 1.8 motor vergi dilimine girdiği için fiyatları biraz yüksek
ayrıca en yüksek enerji tasarrufu için kısa ve uzun farlarda premium modellerinde LED tekonolojisi kullanılmış ayrıca premium sisteminde park destek sistemi de opsiyonel.
donanım tablosu ve fiyatları:
yakıt tüketimi:
Birleşik 3,9
Şehir dışı 3,7
Şehir içi 3,9
motor özellikleri:
Benzinli Motor Hacmi 1798
Benzinli Motor Maksimum güç 99 (73/5200)
Benzinli Motor Maksimum tork 142/4000
Benzinli Motor Silindir adedi 4
Benzinli Motor Supap mekanizması 16 supap DOHC, VVT-i
Benzinli Motor Yakıt sistemi EFI, Elektronik yakıt püskürtme
Benzinli Motor Yakıt türü Benzin
Elektrik Motoru Maksimum güç 82 (60)
Elektrik Motoru Maksimum tork 207
Elektrik Motoru Maksimum voltaj 650
Elektrik Motoru Tipi Manyetik tip elektrik motoru
Hibrid Sistem Akü Kapasitesi 201,6 & 6,5
Hibrid Sistem Akü Maksimum gücü 37 (27)
Hibrid Sistem Akü Tipi Nikel-****l Hidrid (NiMH)
Sürtünme Katsayısı 0,25 (gerçi mercedes e coupe 0.24)
şanzıman:
vites Kutusu CVT
hızlanma:
Hibrid sistem maksimum güç 136 (100)
Hızlanma (0-100 km/sa) 10,4 (bence çok iyi bir değer)
Maksimum hız 180
süspansiyon:
Ön Bağımsız Macpherson Gergi Kollu
Arka Burulma kirişli
frenler:
Ön Hava soğutmalı disk
Arka Disk
lastikler:
Lastikler 195 / 65 R 15
ölçüler:
Boy 4460
En 1745
Yükseklik 1490
Ağırlık (Sürücü hariç) 1380
Model tipi farklılıkları
Elegant 1380
Premium 1390
Yakıt deposu 45
Dingil mesafesi 2700
Bagaj Hacmi 446
donanım:
elegant premium
Alüminyum alaşım jantlar ve jant kapakları (15") * *
Su tutmayan ön yan camlar - *
Elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar * *
Yan aynalarda sinyaller * *
Ön sis farları
* *
LED farlar ve far yıkama sistemi - *
LED arka farlar * *
Yağmur sensörü * *
Basamak kaplaması (ön,arka) * *
Otomatik klima * *
Kabin içi temiz hava filtresi * *
Elektrik kontrollü direksiyon sistemi (EPS) * *
Elektrikli ön ve arka camlar * *
Deri direksiyon simidi * *
Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon simidi * *
Eco-sürüş monitörü * *
EV(sadece elektrik), ECO, POWER sürüş modları * *
Yol bilgisayarı * *
Ön cama yansıtmalı gösterge ekranı * *
Direksiyon düğmeleri dokunmatik takip sistemi * *
Radyo-CD-MP3/WMA çalar ve 8 hoparlör * *
Aux-in girişi * *
Bluetooth kablosuz cep telefonu bağlantısı * *
Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası - *
Otomatik hız sabitleme sistemi (Cruise control) * *
Navigasyon sistemi - *
Arka görüş kamerası ve Akıllı park destek sistemi - *
Akıllı giriş ve çalıştırma sistemi * *
Deri koltuk döşemesi - *
Isıtmalı ön koltuklar - *
Sürücü koltuğu elektrikli bel desteği * *
Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu * *
60:40 katlanabilir arka koltuk * *
Güç kaynağı 12 Volt (2 adet) * *
Ön ve arka kol dayama * *
Sürücü ve yolcu ışıklı makyaj aynası * *
Otomatik yanan farlar - *
EBD ile desteklenmiş ABS fren sistemi * *
Fren destek sistemi (Brake assist) * *
Direksiyon destekli araç denge kontrol sistemi (VSC+) * *
Elektronik çekiş kontrol sistemi (Traction control * *
Yokuşta kalkış desteği (HAC) * *
Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları * *
Sürücü ve yolcu yan hava yastıkları * *
Sürücü diz hava yastığı * *
Ön ve arka yolcular için perde hava yastıkları * *
Aktif ön koltuk başlıkları * *
LED arka farlar ve acil fren uyarı sinyali * *
Ön ve arka emniyet kemeri uyarı sistemi * *
Yükseklik ayarlı, aktif gergili, kuvvet kontrollü ön emniyet kemerleri * *
Tüm koltuklarda 3 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri * *
Çocuk koltuğu sabitleme mekanizması (ISOFIX) * *
41.800 €
Premium
49.300 €
komik olan bindigim arabami(larim) yoksa sizin anlayis kabiliyetinizmi bilemem...
Yanliz Toyotayi kücük görüp, VW'nin rakibi ancak Audi olur demek, standup'dada tutabilecek bir mizah türü oldugu kesin
bakin orginalinide buldum, evet bunu signatür yapmam lazim
He evet toyota Audiyle aynı kaliteye sahip(miş....) Önce dizel motorlarıyla öne çıksın sonra Quattro sistemi kadar sınıfında 1 numara bi 4 çeker sistemi geliştirsin ardından sağlamlıkta Audinin az da olsa yakınında sağlamlık değerleri yakalasın,40 fırın ekmek yesin he bi de unutmadan donunu çeksin...
Vw Cc & Mk 5 Gti
Motor ,sorunsuzluk bakımından Toyota,diğer herşey için vw derim
Mert Songül ART
Try to use your imagination
sana yakistiramadim hic Cem toyota'nin sitesinde yaziyor google'e falan hic bakmadin mi
http://www.toyotasa.com.tr/turkey-lo...tlistesi2.aspx
Iyide be arkadasim, Audi kimin? VW'nin degilmi? VW aslinda kendisi üretdigi teknolojinin pesinden niye kossun?
Merak etmeyin tamamen Toyota penceresinden bakmiyorum... ayni zamanda Passat 3BG ve Skoda Octaviyada kullaniyorum Is arabasi olarak.
Burda cok net olarak son yillarda, Japon isi arabarlin cogalmasi görülüyor ve Almanlar bile Japonlarin bir cok konuda kendi Otomobillerinden üstün oldugunu kabullenmeye baslarken, sizlerin Alman arabasi kullandiginiz icin Avukatliga soyunmaniz...
Neyse... VW Toyotadan daha saglam evet kesinlikle öyledir....ALLAH Alman arabalari basimizdan eksik etmesin, yoksa Tamirhanede sinek avlardik
![]()
Arkadaşım anlatmak istediğimi anlayamıyorsun.VW Audi gibi seçkin bir marka tam anlamıyla bir MARKA üretiyor.Ve bunun yanında Audi gibi kaliteli bir markayı üretirken kendi araçlarındada bu kaliteden esintiler oluyor.Hadda top model araçlarda Audiyle aynı belki fazla kaliteyi bile sergileyebiliyor.Ben buna diyorum arkasından koşturmak diye.Umarım bu sefer anlarsın...
Vw Cc & Mk 5 Gti
kızıştırmak değil amaç tabiki, ağır alman fanatikliğinden çok verdiğin paranın hakkını veren uzun yıllar kullanabileceğin araçların fanatiğiyim. bu konuda 96 efi motorlu corolları çok severim. ince saç mevzusunda alıntı yaptığım kişinin mesajına istinaden yazı yazmıştım. petrol meselesinde de haklısın, ama amerikan toyotalarında büyük cüsseli araçlar olmasına rağmen camrylerin ne kadar çabuk eskidiğini kolaylıkla görebilirsin.
tahmin etmek istiyorum, fiat pandadan 4x4, v6 sınıda de tomaso mangusta dan almış olabilir.
renault clio ile dacia logan aynı kalitede
opel corsa ile chevy picantolar aynı kalitede ve dahiatsu shirion ile toyota yarisler aynı kalitede senin mantığına göre evet aynen böyle![]()
takım tutar gibi karşılaştırma yapyayalım bence arkadaşlar yok o onun bunun falan toyota mekanik konuda volkswogen'den daha iyi vw'nin sapasağlam karoseri ve bir çok kesim tarafından toplumda hoş görülmesi ayrı bir gerçek ancak çok satma konusunda toyota orta sınıf araçlar daha çok ürettiği için satış adedinin daha fazla olması gerekiyor![]()
bu foruma kanim isindi yav.... bir cok espirisi kuvvetli insanimiz var
En iyisi Carkifelek usuli yapalim Alfabelerden basla... _ _ _ _
Bu arkasindan kosturmak olmuyor be arkadasim, uygun kafaya uygun take deniyor ona. söyle diyelim.... VAG Gurubu, Skodada ayni tekolojiyi kullanirken sana Audi adi altina 10.000€ fazladan ikramiye cekiyor... Marka/Isim kullanma taktigi diyelim buna, pesinden kosturma degil!CeM öZeR Nickli Üyeden Alıntı
Coca Cola'mi Pepsimi?
Neyse, bukadar uzatmaya gerek yok... Toyotada 96'dan buyana kalitesinde bir düsürmeye gitdi, Piyasa ile rekabetde kalabilmek icin... ama halan saglamlikta VW Gurubunun ulasamiyacagi bir noktada! Ben bunu Teori'de degil hergün pratikde yasiyorumve tekrarliyorum ALLAH VW'yi basimizdan eksik etmesin
![]()
Eğitim seviyen mi düşük, yoksa yurtdışında olmanın verdiği bir dezavantaj mı yaşıyorsun iletişim kurarken?
Dün fransız kullanıyordum, bugün almana biniyorum, yarın bi amerikana,japona veya yerli arabaya binerim.Benimle mi gömülecek bindiğim araba? Neyin avukatlığı yapıcam?
Ülkeler savaşı değil bu.Alman Rus Hint arabasını tartışmıyoruz.Tüm yazılanları okusaydın bu araçların artılarının ve eksilerinin birbirini dengelediğini, fakat yıllardır toyotanın çirkin ve sıradan görünüme sahip araçlar ürettiğini söylediğimi ve avukatlık yapmadığımı görürdün.
Anlasilan ici bos argumanlarin azalinca, kisisel saldiriya dönüstürmeye calisiyorsun isi... ayni zamandada Yurtdisi komplexin var gibi
Avukatlik lafini üzerine alip almamak senin corban... istedigin kadar kasiklaEger bu corbadan yudumlarken benimde yazdiklarimi yeterince algilayabilseydin, Toyotanin son zamanlarda Dizayin olarak güzel arabasi olmadigini ayni zamandada vw'ninde olmadigini yazmistim! Konu VW'nin Toyota ile kiyaslanamaz, o Audi'nin seviyesine ulasmaya calisiyor Konusu acilinca komik bir durum aldi...
Kavgaya gerek yok...özelden yaz ne derdin varsa...
Farklilar tabi, Alfabenin "A"si benzerlikleri var okadar.
Eger VW, Skoda, Seat, Audi ECU'su ile bile tecrüben olsaydi nedemek istedigmi anlardin! Tecrüben olmadigi icin... bu Konuyu uzatmadan ben kendi adima kapatiyorum, sonucta Konu Toyota'mi VW'mi idi... ben Toyota diyorum!![]()
Alman-Japon kavgasına dönmüş yine konu... Toyota'yı savunan niye savunuyor , VW'ni savunan neyi savunuyor... Sanki oturup mühendisliğini , ar-gesini , üretimini kendiniz yapıyorsunuz...
Parasını veririm Toyota alırım , parasını veririm VW alırım... Alıyorsun ve kullanıyorsun sadece , niye markalarla ilişkiye girmeye çalışılıyor ki....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)