Nick'in yanında bu soyadımdır yazmıyo ;)
Topçu Birliğinde Barutçu olarak görev yapmak bir asker için sence seviyesiz bir işmiki sen bunu dalga geçmek olarak algılıyosun ?
Printable View
Ya anlatamıyorum herhalde. Ben cengaver mod on yapıp bişey yazmam. Benim yaptığım yerde böyle. Geri sayfalara bakarsanda benim yaptığım yerde yapmış olan ark. yazısınıda okuyabilirsin. Uzun Dönem olan ark. yaşadıklarını yazmış. Bende ondan "alıntı" yaparak kendi yaşadıklarımı yazdım. Ki hangi k/d'e sorarsan sor amasya'da yapmış olan. Bu böyledir diecek. Diğer yerleri bilmem yazdım dediğim gibi. Ark. yazısına bi daha bakarsan "K/D lere burada poşet derler getir götür işi yaptırırlar, kimsede sevmez takmaz" tarzında yazmış. Durum o değil, anlayabildin mi?
Ben durumu açıklıyorum sana göre cengaverce, sen kalkmış benim soyadımı TSK'da vs.. de olmayan bir göreve saçma sapan bir yere bağlıyorsun...
Tamam kardeşim bitti artık askerlik relax :)
barutçu sen acemi birliğinde eğitim cavuşu olarakmı yaptın öyle ise acemi askerilerin ağzı alışması için komutanımın dedirtiyorlar
Alıntı:
serkan6606´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hele poşet olarak yani sizin tabirinizle (( siz = sivil insanlar )) kısa dönem asker olarak gelmeyin cok fena kıl oluyolar size en ufak hatanızda tutanagı dayıyolar carsınız kitleniyo felan gerci en fazla ama genelde usta askerlerle hep kavga ediyo burdaki kısa dönemler
barutçu:
Senin askerlik yaptığın yerde öyle olabilir. Ama burada K.Dlerin %95'ine komutanım demek zorunda senin tertiplerin. İsterse demesin, denemesi bedava. Rütbe farkı var herşeyden önce. Onun dışında sevmiyor die bişey yok tek fark "zoruna gitmesi" ama "zoruna gidenin borusuna gitsin" Yani anlayacağın herkes kendi parkurunda yarışsın.
Konu burdan çıkıyor anlatabildim mi?
Hayır dostum biz acemi asker hiç görmedik acemiliğimizde. Uzman Adayları ile yaptık acemiliğimizi. Ondan sonra %95imiz eğitim çavuşu oldu. Ha ben bunları yazıyorum ama ben eğitim çavuşu değildim. Yani %5lik kısımdayım ben. Ben Alay karargahtaydım. Alay komutanı habercisiydim. Ben sadece durumu açıkladım.
Askerin ağzı alışsın die değil kesinlikle. Orada uzman'dan bile daha rütbeli bir konumda oluyorsun yeri geldiğinde. Çünkü takımın sorumluluğu tamamen senin üstünde. Yani bu eksisozluk vs... bakarsanız K/D'nin yapabileceği en kötü görev "eğitim çavuşu olmaktır" tarzındakı yazıları okuyabilirsiniz. Bu kadar arkadaşım vs... orada binlerce sıkıntı çektikten sonra burada hiçbişeyden habersiz insanların "yok poşet derler takmazlar" demesi insanın ağırına gidiyor.
Anlatabildim mi?
"zoruna gidenin borusuna gitsin" askerliğini yapmış herkes bunu bilir. Bunun ardından bi de kahkaha patlatırsın. Bunu kendi döneminde (izin kullanmış, kullanmamış vs..) sana diebilir. Ve gülersin sende sonuçta sana borusu vardır. Tamamen askerlik luagtından bir kelimedir.
evet gerçekten denemesi bedavaydı orada. Arkadaş bahsetmiş ya çarşısını kitliyorlar K/Dlerin vs... die. Orada erin çarşıya çift çıkacağına ya da çıkamayacağına eğitim çavuşu yani K/D karar verir. Ya da kavga ederken gördü, ya da bir saygısızlığını gördü. Direk olarak üst komt. bildirir (uzman değil genelde teğmen veya üst teğmen) o da 8-11 gün arası disko vs.. tarzında suçlara tabidir...
Konuya bakıp cevap veriyim diye özel mesaj atan da yeni görüyorum.
Ben rahatım, sen bi yavas gel de.
Sende bir rahatsızlık var ama, normal hayata adapte olamamıssın daha hala kd herkesin dilinde, bırakın cart curt sacmaladıgına göre...
Ben 7 sene önce gördüm o mevzuları, catısmada kd askerin hayatını kurtaran uzun dönem asker de gördüm.
Zoruna gidenler 300 sayıyormus, lafa bak!
Aslanlar gibi vatani görevlerini yapıyorlar, gurur duyacagına sacma sapan konusuyorsun.
http://ilan.memurlar.net/ilan/8462/
sözleşmeli subay olmak isteyen arkadaşlar düşünebilir.
:) kd eğitim çavuşuydum.komutanım demeyen yoktu.bunun amacı acemileri rütbelilere karşı alıştırmak.herzaman çvşları gördüğü için rütbelilere yanlış davranmasın diye eğitmek.
refakatcı olarak ıstanbuldayım ne guzel sey bu askerlık :D
@MUGENPOWER
noluor burda:)
valla ben uzun donemlerle kısa dönemlerın cok ıyı anlaştıgını gordum nobette hep hocam yada abı derlerdı bıze hıc bızamanda ne ezdık uzun dönemlerı nede onların uzun donem yapmasıyla ılgılı agır seyler ettık hep moral verdık bıtıcek bıtıcek aslanım dıye ve cok huzurlu gecırdım yerı geldı destek verdık yerı geldı bızden hep akıl aldılar bırlık ıcındeydık ama bu bızım taburumuz için gecerlıdyı dıger bölgelerı bılemem
Uun donemler olmadan kısa donemlerın askerlıgı bıtmez suan askerde bnm en ıyı arklarım uzun donemler
@murro
ben dıyarbakırda yapıorum 8. ana ussunde burda ınanılmaz devrecılık ve sıracılık var ama kısa donemlere abi fln dıorlar dıkkatlı konusuorlar.ii cocuklar var aralarında.
her alayda farklı kurallar vardır bu bizim alayda boyle baska yerde farklıdır mesal bizim burası egitim alayı 2 tabur var trafik inzibat taburu ve ulastırma personel taburu her 2 taburdada kadro asker az kd ler 330 lar az sayıda var sanırsam 329 lar 1.5 hafta once gitti gelen 331 lere acemisi ustası kimse komutanım cekmiyo biz saten 329 larada komutanım demiyoduk :P bide sunuda soyleyim 329 lardan birisi bizde degil ama baska takımda birine tokat atmıs atacagına pişman olmus askerligini son 3 haftasını revirde geçirdi :p ve tutanaklarla ugrasdı bazısı takıyo bazısı takmıyo ben komutanım desem de demesemde bi şey olmuyo bide kısa dönemler direk çavus kadrosuna girmiyo ilk 2 yada 3 ay onbaşı oluyolar yemin töreni bitti su 70 gunluk acemilik bitsede kurtulsak yaw nereye baksam gozumde kıbrısı hayal ediyorum takım komutanımız bide ankaradan geliyosan kutukde oraysa kurtulma sansın yok direk kıbrıstasın diyo :p inş hayrlısıyla bityer 70 gün son 2 hafta bu haftayı sayma son hafta burdaki kısa dönemlerle hep olay cıkıyo sebebini ben anlamıyorum beni baglamaz walla kademeyede atmısım kendimi :D kimseyi tınlamıyorum bi tane land verdiler 6 kişiyz komple baskıyı felan sıyırmıs onu sökdük acemilik byle geçdi :d ne bicim inzibatım yaa adam yok diye acemi adamı kademeye alıyolar :D oglene kadar sürün öglenden sonra kademeye neymiş temel muharebeymiş hava taruzuymus 10 metre aralıklarla yatıp tam sper almaymıs :D lan akın var mantık var bi savas olsa hava taruzu olsa bi bomba yollasa ucagın biri yaşama sansımız sıfır :D bu resmen eziyet :D