Olayın derin ve kapsamlı olduğunu hepimiz biliyoruz , bu işin sakat olacağınıda , yaptırmıcam. Zaten ömrü kısaldığında bi yerden sakatlık çıkaracağını hepimiz tahmin edebiliyoruz. İşin aslına bakarsanız bu işi yapan ustalarında bu konu hakkında yaptığı bilimsel bir açıklama yok 'yav bişey olmaz abi biz bi arkadaşa da yaptık.' şeklinde konuşmalar geçiyor hep. He bide Ömrün sonu Ölüm
Yay için konuşursakta elimizde patlar![]()
alıntıyı Soner icin yapmıstım pardon, ben de malzeme calısan makına muhendisiyim. Guzel bilgiler vermis Soner.
Malzemelerin sert olması illa gevrek olmasını gerektirmemekle beraber genellikle bu yaklasım dogrudur. Malzemeler ısıtıldıgında daha onceki ısıl islem cevrimlerinde aldıkları ozellkleri kaybederler. Isıtma olayları belirli ısıtma ve sogutma hızlarında belirli sureler altında ve ortamlarda yapılır. Siz malzemeyi oksi asetilen alevi ile ısıtınca butun bunları bozar havada sogutma yaparakta farklı mekanık ozellikler kazandırırsınız.
Kesilmeyle ilgili olarakta ozellikle spor yayların progressive olması (ki Eibach ve digerleri de bu tarzda uretimler yaparlar) baklalarının kesilmesini zaten bastan onleyen bir unsur. Yani bildigimiz klasik F=kX denklemi işlemiyor bu yaylar non-lineer davranıyorlar.
kesin yada kesmeyin demiyorum ama yazacaklarım yayın fırlaması ile ilgili. kullandığım hiç bir araca yay amortisör bulamadım.bu nedenle hepsini kestim. kestikten sonra yay fırlamasın diye yayın oturacağı alt tablaya bir köprü yaptım. yayı çevirerek bu köprünün içine soktum. üst tablaya karşılıklı iki delik açtım. yayın üstünüde bu deliklerden geçirerek defalarca yaya doladığım onlarca telle bağladım. bütün araçlarımda bu işlemi yaptım. bu sayede bırakın yayın viraj içinde çıkmasını araçlar defalarca lifte alınmasına rağmen en küçük sorun yaşamadım. bu şekilde toplamda 200.000 km kadar yol yaptım. yöntem doğru mu? DEĞİL. yapılmalı mı? HAYIR. yine yapar mıyım? EVET
![]()
![]()
olmaz ..........
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Kesik yay spor amoritsör kullanılıyorum memnunum bende. Yayın çıkma olasılığı sıfır çünkü kesilen yere aparat yapıldı yayaın ucu aparata oturuyor. Biz babadan böyle gördük![]()
App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı
www.instagram.com/kokumerkezi
Yanlış olduğunu biliyorum tek sorun neden yaptığımı bilmiyorum ama benim sattığım araç da sadece ısıtma yöntemi ile düşürülmüştü. İleride yay alırım vs. vs. derken başka şeyler aldık o iş unutuldu ve bende en az 30.000 KM yol yaptım bir problem olmadı. Ama işte biz şanslıyız sanırım kesinlikle zararlı olduğu kesin bişeyi bile bile yaptırmakda ne derece mantıklı onuda bilmiyorum. Yukarıda bir arkadaşında dediği gibi bütçem uygun olmassa mecburen tekrar yaparmıyım Evet..![]()
S!nek Performance Race Parts & Aftermarket
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)