Bar35 Nickli Üyeden Alıntı
En pahalı deri en güzel deri demek değildir. Otomotiv kullanımında suni deri daha mantıklıdır. Rahatça silinir, bakım istemez, çatlama patlama yapmaz. Gerçek ve pahalı deriler zamanla işnme binme yüzünden çatlar, yırtılır. Renklerinde parlamalar boyalarında solmalar olur. RR alsanızda güneş ve kullanım sonucu bunlar olur. (Volvoların açık renk derilerinde 10.000km de bile hemen kotlar boyar mesela deseni sebebiyle çabuk yıpranırlar).
Ailem 20 ben 10 sene gerçek deri koltuklu arabaya bindim bir daha almam. Alcantara-deri veya suni deri (tek kötü yanı yazın terletir) koltuk en ideali. Suni derinin avantajı temizlik ve güzel görünüm. Dezavantajı ise kışın ısıtma yoksa üşütür ilk binmede, yazında terletme yapabilir.
Not: Çoğu firmada en pahalı natural deri koltuk sipariş etsenizde bu koltuğun sadece alt ve sırt bölümü şeklinde olur. Yan, arka ve ek parçalar yine suni deridir.
Not2: Suni derininde 1001 türlüsü var bu arada ona hiç girmiyorum, dandirik suni derilerden bahsetmiyorum, Otomotiv sektörü için üretilmiş özel suni deriden bahsediyorum.