Arkadaşlar Megane RS için düşünceleriniz alabilirmiyim sizce al benisi olan bir araçmı kuzenime düşünmekteyiz. Kullanan , binen veya deneyen arkadaşlar lütfen bir bilgilendirme yazarlarsa sevinirim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar Megane RS için düşünceleriniz alabilirmiyim sizce al benisi olan bir araçmı kuzenime düşünmekteyiz. Kullanan , binen veya deneyen arkadaşlar lütfen bir bilgilendirme yazarlarsa sevinirim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
Arif Gökdemir(R-Turbo)
arama butonunu kullan epeyce konusu açıldı
kısa ve öz, perf/fiyat oranı çok yüksek spor araç.
Stage 2 yüklersen motor içine girmeden egsoz, cooler, decat ile 280 290 HP
Motor içine girmeden turbo / enjektör değişikliği ve yukarıdaki liste 320 HP
Motor içine girerek kol piston / turbo / enjektör değişikliği ve yukarıdaki liste 380 HP
Yol tutuşu sınıfında emsaldir, yakışı da basmazsan 9-10 lt karışık kullanım, basarsan 12.5 lt karışık kullanım.
Alırsan ASR sini mutlaka iptal et, stok haliyle kapatma tuşuna bassan bile 50 km aşınca geri gelir yerine.
Onun harici alt takımı falan mümkün değil bozamazsın, dışarıdan megane II ye çok benzer yürürü ve yol tutuş hissinin hiç alakası yoktur.
Kısaca kıçında doğustan Reno Spor yazan araçlar iyidir.
Dezavantajı şudur, Type R gibi her istediğin modifiye parçasını iyi paralara bulamazsın.
İlave edecek pek bişey kalmamış....
debriyajı sıkıntılı çabuk bitiyor derler , alakası yok , tamamen kullanımı ile ilgili.. ASR sistemini devre dışı bıraksanda 50km hızda otm.devreyeye girdiğinden ve araba ülkemizin sabun kıvamındaki asfaltında 3.viteste bile sardığından debriyajı biter..
Fiyat performans oranında alınabilecek en güzel spor arabadır bana göre.. Şu an nette çok mantıklı 2 adet var..
^^ Insallah ; Masallah ile maneviyatiniz gelisir , guzellesir. Arabani gelistirmek guzellestirmek istiyorsan , para harcamalisin. ^^
Şunu söyleyebilirim,şimdiye kadar kullandığım araçlar içerisinde en iyi yol tutuş,en iyi frenleme,spor araçlar içerisinde en konforlusu ve fiyat olarakta en uygunu diyebilirim.
Arkadaşlar düşünceleriniz ve zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim![]()
Arif Gökdemir(R-Turbo)
Şu ASR nasıl iptal ediliyor. ASR iptal edilince ESP iptal oluyormu.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
asr fastchip.nl deki yazılımı ve o yazılımı yükleyen cihazı alınca iptal edebiliyorsun. abs modülünü satın alınca o cihaz 50km limitini 250 ye cıkarabiliyor. yani düğmeye basıyorsun iptal oluyor düğmeye basıyorsun devreye giriyor güzel bir özellik.
araç güzel araç ben 1 seneyi geçti biniyorum. daha parçalayamadımşuan 270 hp veriyor yolda üzmüyor. çok aşırı efendi kullanımla 6,5-7 litrelere düşürebiliyorum. basarak karışık kullanımda 12 litrelere çıkıyor. anlık basmada 25-35i bile görürsün
![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
temizliğine göre değişir. km yüksekse 27 civarına gider. düşükse 30. model 2007 ve yukarısı ise 32 den aşağı etmez ama değeri artıyor modifiyeli örneği olmadığından fiyatlar uygundu. bu yaz 2-3 tane supriz bomba rs ler çıkacak rollere o zaman emin olun baya artacak araçların değeri.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Bende çok beğeniyorum bakalım bir arkadaşıma tavsiyew ettim düşünecek...
@GokhanRS ,
2. postdaki Stage 2 için gereken parçalar ortalama işiçilik hariç ne kadara malolur bir de yazılım custom mı yoksa bunlarda da revo gibi uzman firmalar mı var?
Teşekkürler...
yazılımda fastchip.nl uzman yani en çok olumlu yorum alan diğer ülkelerde onlar. ama ülkemizde de özgün ilgilenirse müsait olduğunda çok iyi bir iş çıkarır gibi geliyor bana. adamın uzmanlık alanı sonuçta. bu araçta vuruntu çok önemli özgün de vuruntu olayına çok dikkat eden biri gözlemlediğim kadarı ile.
denenmiş örnek olarakta tr de en çok barbarosun yazılımı var.
şimdi liste şu:
büyük turbo 1000 liraya amerikadan ebaydan bulunabilir(amerikan malı) çinler 400ede var işe yaramaz.
bu turboya 50 liraya flanş yaptırılır
500 tl civarına gene yurt dışından enjektörleri temin edilebilir.
sonra gene 1000 lira egzos sistemi ve downpipe a bayılınır 76mm
hava filtresi aem 120 tl.
custom boru yaptırılır 100 150 tl civarı
akü bagaja aldırılır 100 tl
egt saati basınç saati wideband 1000 lirada öyle gider.
1000 TL civarıda bunların işçilikleri tutar
yazılımda özgüne veya barbarosa gidersin. yada rs tuner alır ingilizcen varsa henkle yazışarak onla halledersin.
ortalama 5-6 bin tl masraf edilerek 300+ hp alabilirsin
işte tek sorun adam gibi yere gitmek işçilik konusunda. çünkü bazı insanlar çok barzo. adam bi vida sıkarken lokmanın sapını bi sokete çarpıp kırabiliyor. bu yetkilide bile olabiliyor. farkında bile olmayıp bi gün yolda kalabilirsin.
aracın her yeri soket sensör kablo elektronik v.s dolu. adam gibi adamlarla çalışmak lazım. bişeye zarar verdimi hemen tazmin edebilecek kalitede adamlara motorunu emanet ettinmi sıkıntı yok.
10.000 tl gömersende komple forget 2,5 3 milyar civarı tutuyor yani toplam 10bine 380 hp civarı güçte alınabiliyor. ama bu parayı gömmeye kimse kıymadı henüz.
ben girişiyordum tam ama benimde nişan muhabbetlerim var yine beklemeye alıcam.
ben genelde basarak kullanıyorum ve 11 12 litre arası şehir içi gazlamalı normalli kullanımım.
nadiren uzun yolda filan hiç basmadan deniyorum. yol akıcı olduğu zaman 6,5 lara kadar düşürebiliyorum 80-90 6ncı viteste. tabi çipli sanırım daha ekonomik oluyor efendi kullanımda.
ama genel olarak 8-11 arasıdır şehir içi. yani dur kalk çok fazla olursa 7-8 bile gösterse daha fazla yakıyor düşük hızlardaki fazla yakışı hesaplamadığından. önemli olan aşırı trafiğe takılmamak lazım. bu araçlar dur kalkta daha fazla ısınır.
tam hatırlamıyorum ama 3bin devir 6ncı viteste 100ün üstünde bi rakam oluyor. pek dikkat etmedim.
115-120 oluyosa iyidirçok mantıklı araçlar, kafama yatmaya başladı da bu ara 10 uncu model falan baktığım 2 haftada
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)