User Tag List

Sayfa 42/56 İlkİlk ... 32404142434452 ... SonSon
1061 sonuçtan 780 ile 798 arası

Konu: Kimlerin Akvaryumu var ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    32 Litre bir akvaryuma tuzlu düşünüyorum. Protein skimmer illa gerekli midir?
    Herhangi bir dış filtre filtrasyon için yeterli midir?
    ayrıca bir tane kafa motoru.
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

Başar TURHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dış filtre skimmer'ın yaptığını yapamaz. Eğer canlı kaybetme riskini almak istemiyorsanız skimmer şart. En ufak bir terslik olsa tanktaki tüm canlılar ölür. Tuzlu su çok sakat, anında bozuluyor. Aragonit - canlı kaya - protein skimmer üçlüsü kesin olsun, filtre ve sirkülasyon motorundan en az birini veya ikisini de dizayna gere kullanın. Kafa motorundan kastınız power head değil tahminimce, eğer öyleyse ondan da randıman alamazsınız. Sirkülasyon motoru veya dalga motoru kullanmak gereklidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Başar TURHAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dış filtre skimmer'ın yaptığını yapamaz. Eğer canlı kaybetme riskini almak istemiyorsanız skimmer şart. En ufak bir terslik olsa tanktaki tüm canlılar ölür. Tuzlu su çok sakat, anında bozuluyor. Aragonit - canlı kaya - protein skimmer üçlüsü kesin olsun, filtre ve sirkülasyon motorundan en az birini veya ikisini de dizayna gere kullanın. Kafa motorundan kastınız power head değil tahminimce, eğer öyleyse ondan da randıman alamazsınız. Sirkülasyon motoru veya dalga motoru kullanmak gereklidir.
    Kafa motorundan kastım bu sirkülasyon motoru o an ismi aklıma gelmedi. Peki bu protein skimmer filtre yerine işlem görüyorsa. su değişimi gibi durumlar tatlı suda olduğu gibi hangi sıklıkta yapılıyor yoksa yapılmıyor mu?
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

Başar TURHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Protein skimmer aslında filtreden farklı iş görüyor. Amacı tabi suyu temizlemek ama çalışma prensibi farklı. Normal bir filtrasyonda organik maddeler elyaf vb bir malzemede toplanır ve zamanla bozularak inorganik maddelere dönüşür. PS daha buna müsade etmeden tanktan uzaklaştırıyor organik maddeleri. Mümkün olduğunca ince hava kabarcıkları oluşturup fiziksel olarak bu maddeleri kabarcıklara yapıştırarak köpürme yoluyla toplama kabına alıyor.

Tuzlu suda su değişimi de tamamen tanka ve hobiciye bağlı bir durum, tatlı sudaki gibi atıyorum iki haftada bir %30 iyidir tarzı bir şey kimse söyleyemez. Ama genelde az miktarlarda ve reef tanklarında yapılıyor. 6 ayını geçirmiş bir marine tankında yanlış miktarda canlı yükü de yoksa pek fazla su değişim ihtiyacı olacağını sanmam. Yine de ayda bir yapardım ben olsam. Doğru kurulmuş bir tuzlu su tankında amonyak, nitrit, nitrat vs toksik maddeler yükselmez, azot gazına dönüşüp havaya gider.

Farklı sorularınız olacaksa özelden cevaplayabilirim, işin teknik altyapısı bu konunun ve otomobil forumunun amacını aşıyor bence.

Muhittin_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Afra white top erkeklerini karma akvaryumunda beslemek isteyen olursa pm atsın, ücretsiz olarak 2 adet verebilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Başar TURHAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Protein skimmer aslında filtreden farklı iş görüyor. Amacı tabi suyu temizlemek ama çalışma prensibi farklı. Normal bir filtrasyonda organik maddeler elyaf vb bir malzemede toplanır ve zamanla bozularak inorganik maddelere dönüşür. PS daha buna müsade etmeden tanktan uzaklaştırıyor organik maddeleri. Mümkün olduğunca ince hava kabarcıkları oluşturup fiziksel olarak bu maddeleri kabarcıklara yapıştırarak köpürme yoluyla toplama kabına alıyor.

Tuzlu suda su değişimi de tamamen tanka ve hobiciye bağlı bir durum, tatlı sudaki gibi atıyorum iki haftada bir %30 iyidir tarzı bir şey kimse söyleyemez. Ama genelde az miktarlarda ve reef tanklarında yapılıyor. 6 ayını geçirmiş bir marine tankında yanlış miktarda canlı yükü de yoksa pek fazla su değişim ihtiyacı olacağını sanmam. Yine de ayda bir yapardım ben olsam. Doğru kurulmuş bir tuzlu su tankında amonyak, nitrit, nitrat vs toksik maddeler yükselmez, azot gazına dönüşüp havaya gider.

Farklı sorularınız olacaksa özelden cevaplayabilirim, işin teknik altyapısı bu konunun ve otomobil forumunun amacını aşıyor bence.
    Htasonuda bir kaç ustayla konuştum bu konularda ama 32 litrelerde bir sistemin kurulum maliyetinin beni pek mutlu etmeyeceğini daha geniş bir akvaryum ile bu yatırımı ypamamın mutlu edeceği yönünde bilgilendirme sağladılar... ama maalesef daha büyük akvaryum koyacak yerim yok kafam gerçekten çok karıştı

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet sonunda siparişim geldi eski akvaryum arkada ufacık gozukuyor

artık dış filitreden kurtuldum kısmet olursa yaz sonuna kadar tatlı su olarak kullanıp peşinden tuzlu suya geçiş yapıcam

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun, sump sistemli sanırsam akvaryum. Bu sistemde ne kadar zamanda bir temizlik yapmak gerekiyor acaba?
    men dakka dukka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun, sump sistemli sanırsam akvaryum. Bu sistemde ne kadar zamanda bir temizlik yapmak gerekiyor acaba?
    aslında bi zamanı yok

açıp bakıyorsun kirlenmişse temizliyorsun akvaryumdaki balık adedi ve litre ilede orantılı biraz

ben dış filitremi 7 ayda 1 temizliyordum nerdeyse hiç kirlenmiyordu onda bile 4 tane frontoza 2 tane cuce vatoz okadar

135
    ├┼┼╕
    246R

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında bi zamanı yok

açıp bakıyorsun kirlenmişse temizliyorsun akvaryumdaki balık adedi ve litre ilede orantılı biraz

ben dış filitremi 7 ayda 1 temizliyordum nerdeyse hiç kirlenmiyordu onda bile 4 tane frontoza 2 tane cuce vatoz okadar
    Ben de tetra 700 var 250 lt akvaryuyum. 3 ayda önce camlar kahverengi oluyor daha sonra filtre boruları komple kahverengi oluyor. Sanırım sump daha kullanışlı
    men dakka dukka.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de tetra 700 var 250 lt akvaryuyum. 3 ayda önce camlar kahverengi oluyor daha sonra filtre boruları komple kahverengi oluyor. Sanırım sump daha kullanışlı
    bence yemlemeyi fazla yapıyosun 3ay çok kısa bi süre
    - K -

________
    Dr.Ecu

evolution_9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bunlarda benim canavarlar

evox

HellRot06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence yemlemeyi fazla yapıyosun 3ay çok kısa bi süre
    Merhaba Bay.K Benim camlarda da kısa sürede kahverengi lekeler oluşuyo sanırım benimki de yemlemeden allah ne verdiyse sallıyorum akvaryuma
    Golf MK3 Sport - SATILDI.
    Jetta MK3 1.9 TD- SATILDI.
    Golf MK2 GTD...
    -Ne Mutlu Türküm Diyene...
    K.Atatürk.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yemleme dışında ışıktan dolayıda yosunlanma lekeler oluşabilir

ben çok nadir temizlerim hem filitre hem camları yılda 1-2 keredir hiç buzamana kadar sorun yaşamadım

135
    ├┼┼╕
    246R

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendimi bildim bileli akvaryum vardır evde.babadan gelen bir hobi gibi birşey.Uzun yıllardır kendi ciklet kolonme bakıyordum 240lt civarında kvryumum ama artık sıkılmıştım tek renk balıktan ve kalabalık nüfustan.Bir anda Forumdda üye M.can.eker klıma girdi tüm akvryumun içini yeniledim.26 ane ciklet 8-10 cm boylarında 3 dişi 1 erkek yunusum vardı hepsini dağıttım çoğunu akvaryumcuya verdim canlı doğuranlarımı aldım.çok uzun yıllardır beslememiştim canlı doğuran.Gözüme hala çok küçük geliyorlar alışamadım ama bitkili yaşam çok hoşuma gitti acaip keyif aldım.Akvaryumun eski hali ve yeni haline birde siz puan verin

Yeni Canlı doğuran cinsleri ve bitkiler ileolan hali

Buda şimdiki daha tam yerleşimini bitirmediğim halim.40-45 civarında lepistes-kılıç kuyruk-beyaz moli vs 4-5 çeşit balık var.yavruluk vs herşeyim var bakalım yavru almaya nezaman başlayacaz.

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cüce vatoz ve yunus yavrusu üreten varmı aramızda ? ya da koloni oluşturabileceğim başka bi tür ?

SercanTurkoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

500 Lt cik

ugur_EN_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    550 litre akvaryumum var videodaki balıklarımı albino astronot hariç takas yapabilirm hepsini veya satabilirimde düşünen arkadaşlar msj atabilirler ( jaguar - ateş kafa - ateş ağız - astronot - vatoz- green terror )

https://www.facebook.com/photo.php?v...type=3&theater

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bravo_sercan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

500 Lt cik
    tropheus beslıyosun sanırım ama daha can alıcı yapsan dızaynı daha ıyı olur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)