Çok çok güzel gerçekteen...
çok iyi olmuş maşallah yerim olsa bende bukadar büyütücem akvaryumu ama koyucak yerim sınırlı![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Naçizane 80 liğim renk olsun diye 2 yunus iki sarı 2 beyaz prenses almıştım beyazın biri mefta diğerinin bir ayağı cukurdayakında hepsini yunus yapıcam
![]()
Masallah bende trophcuyum 2 yil ikola besleidm f1 iyi bir kolonim vardi surekli yavru aliyordum artik akvaryum sayisi 5e cikti sikildim ve sattim discusa gectim ki hayatimin hatasidir 2 ay sonra bozdum tanki simdi LD akvaryum kayseriden alidigm f0 red rainbow kolonim var 14 yavrumu baska bir tankta buyutup bugun ana tanka ekledim hemen yavru aldim bunlardanda . Tropheus ayri bir dunya![]()
BVP Mugen TYPE R
Cooper S R56
YTP 106 GTI
Jet 106 GTI
Fikir almam iyi olacak galiba. arkadaşlar 35*35*35 ölçülerde bir atman nano tank sahibiyim. Akvarum iş yerimde duruyor. İçerisinde 1 adet discus bakıyorum. ancak bunu bir yada iki tane small boyutlarda palyaço balığı bakabilecek duruma getirmek istiyorum. Filtrasyon nasıl olmalı ne tip ürünler kullanılmalı kısa bir bilgi verebilir misiniz?
Ikola tropheusun ılkokul 1 ıkantalambada neredeyse unıversıtesı. Kantalamba cok keyıflı kalıtelı ve zevklı bı tur. Sagolsun bır dostumuz f1 kolonı buldu bıze ve aldık, f0 almak ıstemedık yabanı oldukları ıcın zorlanırdık yavru almaya bakmaya.ıkolalarımız var ılk onları almıstık onlardanda aylar sonra yavru aldık sonunda
kantalar geldıklerı gıbı yavru verdıler ve yavrular ınanılmaz buyuyor
![]()
Baya bi tuzlu sucu resif ağırlıklı hobici varmış maşallah.Biz bu hobiye ciddi emekler ve paralar harcadık harcıyoruz gerçekten ,mercan frag değiş tokuşu yapabiliriz isteyenlerle ayrıca tuzlu su sitemiz de var isteyenler üye olup bilgi paylaşımında bulunabilirler.
Çok güzel tanklar var maşallah. Herkese sağlıklı hobiler.
Bu acizane nano reef de benden olsun. Artık ilgilenemediğim için istemeye istemeye yakında dağıtıyorum.
![]()
nano güzel dağıtmak kötü olacak fakat tang ve foxface için iyi olacak, çok küçük hacim balıklar için
Anıl Atabey
Katılıyorum. Keyifleri yerinde şu an için ama çok büyüdüler. Tank Tekirdağ'da, ben genelde İstanbul'da olduğum için sahiplendirmeye ayrıca vakit ayırmam gerekiyor, o da yazdan beri pek mümkün olmadı.
Basitçe tabanda aragonit kum, üzerine aşırıya kaçmayacak ama az da olmayacak şekilde canlı kaya, güzel bir protein skimmer (ki o boyutlara sanıyorum olacağı sadece harici çalışan bir skimmer) ve bir de tank boyutuna uygun sirkülasyon motoru. Hangi modeller diye sorarsanız sıfırdan araştırmak gerekli. Genelde o tarz marine yapanlar yine harici şelale filtre veya direkt dış filtre de kullanıyorlar hem partikülleri temizlemek, hem de ek biyolojik filtrasyon malzemeleri ile azot döngüsüne destek sağlamak açısından. Kullanılacak filtre cihazı sirkülasyon motoruna olan ihtiyacı da ortadan kaldırabilir.
Ben sump kullandığım için direkt olarak şunları şunları kullanırsanız en ideal çözüm olur diyemem, dersem yalan söylerim. Yabancı siteler aslında bu iş için en iyi kaynaklar. Ne kadar çok kurulup denenmiş tankı incelerseniz o kadar başarılı bir tank kurarsınız. Sadece bir fikir olsun diye yazayım dedim. Direkt cevap alamamanızın sebebi insanların sizi yanıltmak istememesi olabilir.
Discus ne durumda peki o tankta tek başına? Ben bir dönem discus da besledim, açıkçası geçici olarak karantinaya almayacaksam o tanka discus koymaya cesaret edemezdim.
şuan frontoza bakıyorum yeni akvaryum siparişi vericem acaba baştan tuzlu suya goremi yaptırsam geçmeyi düşünmüyor değilim bakımı urkutuyor biraz beni
sump yaptırmak niyetimde var ama bazı forumlarda koku vs yapma gibi bir dezavantaj okudum kullanıcı yorumları alırsam super olur açıkcası![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)