Tamam kopekbalıklarını da cıkartıyorum, peki yukarıda yazdıgım turlere ılaveten ne eklıyebılırım ?
Uyumlu, yavru veren başka neler eklıyebılırım ?
Tamam kopekbalıklarını da cıkartıyorum, peki yukarıda yazdıgım turlere ılaveten ne eklıyebılırım ?
Uyumlu, yavru veren başka neler eklıyebılırım ?
Agah, balıklarıda mı sahibinden.com'dan alayım ?
Komple tam teşekküllü bir akvaryum için almam gereken tüm ekipman nedir ? Filtre, dip filtre, havataşı ıvır zıvır gibi bilumum ekipman. Vakti zamanında benim sadece motor, filtre ve havataşım vardı şimdi epey yeni teknolojiler çıkmış geri kaldık![]()
arkadaslar elımde tetra nın en guclu fıltresı olan tetra tec 2400 war, 2400 lt debisi var.
akvaryumumu sattıgım ıcın fıltreyıde verecegım ıhtıyacı olan pm atabılır.
dıger malzemelerde elımde mevcut.
Dip çekimi sanıldığı kadar iyi birşey değildir. Eğer akvaryumun kaldırabileceği kadar canlı mevcutsa, benim gibi ayda bir yapılması, yapılırken de tabanın sadece belirli bölgelerinden suyun alınması, koloni oluşturmuş yararlı bakterilerin korunması açısından yapılması gereken en uygun davranış olur.
Haklısın discus gibi hassas balıklarda tam olarak geçerli değil. Sıfır nitrat imkansız zaten. Bakteriler sadece filtrede değil balığın solungaçlarından tut akvaryumun yüzeyi olan her bölgesinde oluşurlar. Benim anlatmak istediğim doğal döngüsü dengeli bir biçimde oturmuş akvaryumda dip çekiminin sadece oluşmuş dengeyi bozduğu.
Günde 3 defa dip temizliği ve su değişimi yapıyorsan ya balıkların yavru ya da yetişkin olmayan discus mu? Eğer öyle değilse kendine işkence ediyorsun inan. Discus gibi hassas balıklar da bile kendini kurtaracak erişkinliğe geldiğinde dip çekimi çok fazla gerekli değil. Makaleleri araştırarak bu konuda çalışmalar yapanların yazılarına ulaşabilirsin. Tabana uygun kum ve yeterli bitki ile dip çekimi yapmadan sadece düzenli su değişimi yaparak çok sağlıklı discuslar yetiştirenler var.
Çok fazla dip temizliği ve su değişimi balıkların bakteri dengesini bozar ve hastalanmalarına yol açar. Yararlı bakteriler daha geç oluşur; bunları dip çekimiyle kaybedersen balıkların dayanıklılığını kötü yönde etkilersin unutma.![]()
Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi damızlıkaltı seviyeye geldiğinde tabana yeterli kum, nitratı belirli seviyeye indirecek bitkiler vasıtasıyla akvaryumun dengesini oluşturursun ve sadece haftada yüzde 20 oranında su değişimiyle devam edersin. Sadece dana yüreğini vermemen yeter. Dipteki pisliğin görüntü hariç kötü bir etkisi yok. Koloni bakterileri kumun üzreinde kalan bu dışkı ve mukus benzeri vücut atıklarını halledecekler. Bu şekil sistemlerle besleyen yüzlerce discuscu var inan. Bazen tabuları yıkmak gerekiyor. Hâ ben sana yarından itibaren böyle yap demiyorum; sadece gerekli alt yapı oluşturulduktan sonra kendine yaptığın bu işkenceden kurtulursun demeye çalışıyorum. Sağlıklı balıklar.![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)